Az első, igazi 2 magos Desktop processzorok 2005-ben jöttek az Athlon 64 X2 személyében. Rá másfél évvel, 2006 végén jöttek a 4 magosok (Core2 Quad). És most bő 3 évre rá jönnek a 6 magosok.
[ Szerkesztve ]
Minden relatív.

Az első, igazi 2 magos Desktop processzorok 2005-ben jöttek az Athlon 64 X2 személyében. Rá másfél évvel, 2006 végén jöttek a 4 magosok (Core2 Quad). És most bő 3 évre rá jönnek a 6 magosok.
[ Szerkesztve ]
Minden relatív.

De ez a QX6700-ról szóló teszt. Mi Q6600-ról beszéltünk. Egyébként itt is írja 2007-et a Q6600-ra:
"A Core 2 Extreme QX6700-at 2007 első negyedében egy újabb négymagos Kentsfield követi majd 2,4 GHz-es órajelen (szintén 266 MHz-es FSB), a Core 2 Quad Q6600."
Minden relatív.
athlon 64 x2 is csak két összehegesztett athlon 64 volt
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

És a desktop felhasználó szempontjából ennek mennyi jelentősége van, hogy a tokon belül "összehegesztett" vagy natív 2 mag? Az igazit a fizikai magra értettem, szemben az Intel-féle HyperThreadinges logikai 2 maggal.
[ Szerkesztve ]
Minden relatív.

A Q6600 forgalomba lehet, hogy cak 2007 elején jelent meg, de a Kentsfield architektúra (tök mindegy, hogy minek nevezzük Q6700, Q6xxx) már 2006 végén megjelent és a tehetősebbek meg is szerezhették, úgyhogy én onnan számolom a Q6xxx procik pályafutását
A 6 magos gulfit is meglehetett venni Overlocker kollégától már régebben.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Még egyszer írom, hogy én a Q6600-zal kapcsolatos megjelenésre reagáltam először. És ilyenkor általában hivatalos adatokra szorítkozik az ember.
De ok, akkor valószínűleg Geller_1972 kolléga is megjelenés előtt fű alatt szerezte valahonnan 2006-ban a Q6600-at (biztosan így volt, és ebből kell kiindulni), és hogyha te arra célzol, hogy a Q6600 négy éve jelent meg, annak ellenére, hogy 2007-ben került forgalomba, akkor az is biztos, hogy úgy van, és nem vitázom, sok értelme nincs.
[ Szerkesztve ]
Minden relatív.
akkor sem igaz, mert a pentium D előbb volt, egyszóval semmiképpen nem igaz, amit írtál

Mennyivel volt előbb? Napokkal? Mindkettő 2005 májusában jelent meg.
Pentium D, Athlon 64 X2
Amit írtam, annak a lényege az első kétmagosok megjelenése volt, ha megnézed, milyen hsz-re írtam.
Minden relatív.

Hát én ezt úgy értettem hogy aki 0-ról indul és döntés előtt áll.... 
"MOSH TO KILL!"
Ph szerint április 18án jelent meg a pentium extreme edition
Robi BALBOA is ilyesmire akart célozni, hogy 4 éve lassan 4 éve lehet kapni 4 magos procikat 
[ Szerkesztve ]
nem, az x2 natívan 2 magos volt, alapból. Ha jól tudom azóta is csak szerver fronton hegesztettek össze procit, az első 4 magosuk is natív 4 magos volt.

[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Igen így értettem én (én az architektúrára értettem a kb 4 évet, kár volt a Q6600-at példának felhozni, mert az tényleg egy kicsit később jelent meg, de tök mindegy, hogy Q6700ES vagy Q6600 mert a kettő ugyan az csak a szórzó és a szorzózár a különbség esetleg még a sepping B3-G0)
Részben mind a kettőnknek igaza van szerintem! 
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM
A Magny-Cours lesz az első MCM (több lapka egy nyákon) AMD processzor ha jól tévedek.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Ha úgy értetted, akkor ne azt írd, hogy "egy 4éve megjelent Q6600". A Quad család szerencsésebb lett volna, másrészt az a "lassan 4 év" csak 3 év és 4 hónap.
Minden relatív.

Valyon lehet majd kapni egyszer 40 ezer forint környékén mint egy C2D 4 magost? majdd egyszer gondolom.......vagy kitudja? 
Gigabyte P35C-DS3R 1.1 REV F11 BIOS, INTEL C2D E6550, EVGA 8800GTX, 4*1GB Geil Value, FSP400PNF, HP IPAQ914C, SANSACLIP

Vajon lesz 5 magos változat? 
Aki keveset gondolkodik, sokat téved. (Leonardo da Vinci)

Éljen! május elseje
most már hogy vannak ilyen erős cpu-k, lehetne több szálra optimalizálni...
szélesebb memóriavezérlőt a bivaly CPU-ba, és üvegszálat az ssd-nek!
remélem sose lesz ilyenre szükségem 
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
Valószínű. De az majd kicsit később lesz.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Az a karc gyönyörű rajta, igazán illik egy újdonsághoz párszázezerért

az ES azt még a "kerék alá is be teszik teszik, még onnan is kiveszik"
biztos nincs rajta szorzó lock 
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

Kódolásnál, tömörítésnél komoly lehet, rá sem kattintottál, hogy ki szeretnéd csomagolni a cuccot, de már készen is van,éppen csak rágondolnod is elég. 

körülbelül
Xtreme 3D Team Hungary
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
igen, bocs, későn vettem észre