Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Hmmm jól hangzik de mi is pontosan ezaz ion? :U

(L) Atiradeonika (L)

(#2) varga911 válasza X Factor (#1) üzenetére

varga911
(senior tag)

Egy platform Atom alá. :) És kicsit kenterbe veri ezek szerint az Intel összes megoldását.

(#3) sekli válasza varga911 (#2) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

azért vicces, hogy 2.2 a Windows Experience Index... :)
az atom 2.6-ot kap....

[ Szerkesztve ]

(#4) Toto25V

Toto25V
(újonc)

Azért az Intel D945GCLF2 megoldása is több a semminél. Átalános célra alig tudom észrevenni a különbséget az említett cucc, és a régi gépem között. De, hogy miért van Intel video drivere lekorlátozva, és miért csak az S-video működik egy HD TV képes kimeneten, azt csak az intel tudná megmondani...

(#5) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ez kb. akkora, mint a via pico-itx-es lapjai (lehet, hogy ez is olyan form factory?). mindenesetre tippre olcsóbb nála, és ahogy nézem jobban felszerelt szép. mikor lehet kapni? :D

[ Szerkesztve ]

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#6) PAraNOia21 válasza ngabor2 (#5) üzenetére

PAraNOia21
(lelkes újonc)

Csatlakozom az utolsó mondathoz. Nekem is jöhet egy, minél hamarabb. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

wow, már alig várom, hogy a fogamba ültethessek egy mini számítógépet

Viccet félretéve, ha sikerülne emberi áron tartani, akkor szüleimnek beújítanék egyet. WiFi lesz benne?

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#8) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na ez aztán valami, világ újdonság, a világ legkisebb számítógépe... :C :C
:Y :Y :Y

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#9) TESCO-Zsömle válasza ngabor2 (#5) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, ez Pico-ITX.

Viszont én inkább a VIA Nano-val szerelt változatot kérném...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#10) TESCO-Zsömle válasza rebugra (#8) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tévedés. Ez a világ legkisebb számítógépe:

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#11) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szóval akkor minden eladott ion árában kifizetik a vásárlók az intel chipsetet is? Hát csak azért, mert csak chipsettel együtt árulják jelenleg az atomot :U
Vajon hová kerülnek majd azok az elavult intel chipek, amik nem egy atom gépben kötnek ki, csak kényszerből vették meg a gyártók. :((

Talán a legkisebb x86os gép lehet, a Space Cube risc procis... olyasmi akad utp dugóban elférő is ;]

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#12) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

csentem képet a hátoldalról:

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#14) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pár teszt is van már a gépről. Egyébként jóideje ebben a stádiumban álldogál, egy kék óriásvállalat ugyanis nem nagyon szeretné a piacon látni :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#15) ngabor2 válasza azbest (#11) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mintha azt csiripelték volna a varnyak, hogy az intel kénytelen eladni magában is az atomot, chipset nélkül. hogy ebből mi igaz, és milyen feltételekkel, annak nem néztem utána.

a via nano pedig tényleg jöhetne, mert eddig csak hírek jöttek róla, kézzel fogható, beszerezhető kereskedelmi termék még nem igazán.

(#16) PowerBuldog válasza rudi (#14) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Várjál, kitalálom. Az egyik csak nem az Intel? :N

(#17) zed1983

zed1983
(őstag)

Brutál...HD videók nem gond, CoD4 sima ügy, az szép... :R

(#18) benedekco

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

pár kérdés csak eszembe jutott:
Hol van a memória? Tán vak volnék?
Milyen hűtést kap ez az izé? Passzív? 5cm-es ventiset mint a VIA ipari holmijai?
Mennyit zabál(áramot)?
Milyen felbontásban futott az a bizonyos játék?

és a tök elvetemült kérdés:
Ha az AMD féle 780-as csipet megbuherálnák a buherátorok és azt tennék az atomanti mellé akkor vajon mit menne?

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#19) zsiga667 válasza benedekco (#18) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Igen, vak vagy. :)
A hátoldalán van egy memóriaslot, a második képen látszik.

[ Szerkesztve ]

(#20) PowerBuldog válasza benedekco (#18) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Memória:

So-Dimm megy bele ;)

(#21) ngabor2 válasza benedekco (#18) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a hátán, 1 db sodimm slot.
hűtés: jó kérdés, ennyire zárt házban nem hinném, hogy elmenne passzívan. viszont a via-féle 4cm-es borzalomnál csak tudnak valmi jobbat...

a többire meg válaszoljon az, aki megmérte :D

(#22) Kai Hansen válasza benedekco (#18) üzenetére

Kai Hansen
(lelkes újonc)

"és a tök elvetemült kérdés:
Ha az AMD féle 780-as csipet megbuherálnák a buherátorok és azt tennék az atomanti mellé akkor vajon mit menne?"

Katasztrófa, világvége stb.., de a föld mindenképp elpusztulna. Amúgy gondolom az Intel azt már végképp nem engedné:) Meg szerintem az AMD is inkább a saját procija alá rakná a chipsetet.

(#23) Gergő_ válasza benedekco (#18) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

pl. ilyet:

teszt

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#24) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a cucc kell! Régóta várok rá.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#25) benedekco válasza Gergő_ (#23) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Ez sem tűnik valami atom halknak, de reméljük hamarosan kiderül valami jó kis PH! tesztből :)

Remélem lesz sok érdeklődő gyártó és lesz sok változat: zIon tuning, Ion lownoise, Ion Greenpower... ;)

(#19) zsiga667: asszem segg vagyok mint vak, mert nem néztem meg a galériát és úgy nyitottam ki az arcom (megint)
ez a D70-es Nikon pixelhibás
(#22) Kai Hansen: csakhogy jelenleg Ők nem gyártanak Atom féle processzorocskákat, Én meg kiváncsi vagyok
(#26) .mf: azért írtam, hogy ha megbuherálnák a buherátorokat... gondoltam valami belsős AMD csoport ráállna a dologra csak viccből... ;) bár akkor már csinálhatnának saját atomot is, valami újratervezett sempron iciripiciri csíkszélességen legyártva pl...

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#26) .mf válasza benedekco (#18) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

[link]

Nem kompatibilis amd chipsettel, hülye kérdés.
Viszont az nv9400 közel jár teljesítményben a 780G-hez, néhol talán meg is előzi. Talán ph-n is volt nemrég teszt róla? Viszont jön már a 880G ellene.

(#27) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Denagyontetszik :K
Csak ne legyen drága plíííz, bár ha olcsó is lesz(ha lesz egyáltalán) akkor nálunk biztos nem lesz kapható emberi árban.

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#28) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Huhh, ez szuper cucc!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#29) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

Ion -t akaroook! :K

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#30) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

értem én h Ion, de mivel megy?

(#31) benedekco válasza CséZé (#30) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

gondolom külső meghajtóval, sata-ról... ez persze nem tűnik valami vonzónak...
meg adapterről, ha esetleg erre gondoltál...

(#32) .mf válasza benedekco (#31) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

olvassá má vazze, neked linkeltem :DDD
Egy 2.5"-es meghajtó van a toldó-alaplap alatt.

(#33) Rive

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na!

Igy kell ezt :K

Monnyuk ha az NV csinál saját proccot, akkor még durvább lesz. Egy chip, jó eséllyel előbb-utóbb az is közvetlenül a PCB-re applikálva...

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#34) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez nagyon király, amire napi szinten használom a gépemet tökre elég lenne. Attól tartok ha nem is lesz túl drága (tippre olyan 30k körül lesznek az ilyen lapok magukban) egy passzív táp, egy mini ház, notivinyó, plusz még a memória (ez utóbbi mondjuk még SO-DIMM -ben sem annyira drága) és már el is érkeztünk ~60k -ra. :(

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#35) CséZé válasza benedekco (#31) üzenetére

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

adapterre gondoltam

egyébként tesóm mondta h kéne neki egy kis gép, mert csak netezik meg zene/film, arra tökéletes lenne ez úgy gondolom, de mennyibe fog kerülni hozzávetőlegesen?

off: a Google Chrome miért húzza alá pirossal minden egyes szót, amit írok?

(#36) PowerBuldog válasza CséZé (#35) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Angolnak hiszi a nyelvet, és hibásnak vél minden szót.

(#37) CsodaPOK

CsodaPOK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hmm, tetszik tetszik, nagyon tetszik.

Ugye azt én jól gondolom, hogy csak egy vinyót, meg egy memót kell venni mellé és már mehet is a móka?
30K körüli áron beszerezhető lenne, akkor beneveznék egyre, de van egy érzésem, hogy 50-60K lesz önmagában.

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#38) dabadab válasza benedekco (#18) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Mennyit zabál(áramot)?"

A referenciagep (1.6 dual-core Atom, 9400, 7200-es notebook HDD) fullra meghajtva 30 wattot kert a konnektorbol.

Nekem kell egy ilyen, a letezo legtokeletesebb alap egy XBMC-s HTPC-hez. :-9

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#39) DarkByte válasza CsodaPOK (#37) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Táp is kelleni fog szerintem, még ha nem is klasszikus értelemben ATX hanem lesznek olyan lapok amelyek a DC-DC tápáramkört magukon hordozzák és csak egy külső DC adapter fog kelleni.

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#40) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

EZ nagyon szuper, de nem lesz olyan olcsó, mint amilyen kicsi...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#41) dabadab válasza CsodaPOK (#37) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az NVidia szerint a komplett gepek 50-100 dollarral lesznek dragabbak, mint az Intel chipsetes atomos gepek.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#42) benedekco válasza .mf (#32) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

óvastam is meg képnéztem is, de komolyan mondom nemlátom sehol az erről szóló szöveget, lehet csak szimplán hulla fáradt vagyok
bocseszka...

(#43) .mf válasza benedekco (#42) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Írják a szövegben, hogy egy 2.5" 7200-as hdd van benne ;)
Menj, igyál egy kávét :)

Itt a legalsó képen látszanak a "daughterboard" alján a 2.5" hdd sata-csatlakozói

Srácok, mielőtt itt nagyon ex has számokat mondva beleélnétek magatokat, ajánlom nézzetek rá a jelenleg kapható nettopokra, majd ehhez adjatok hozzá $50-100-at, ahogy a cikkek is írják.
Valószínűnek tartom azt is, hogy az alaplapot a megjelenése után egy jó ideig még nem lehet majd külön kapni, csak a teljes (nettop) / félteljes (barebone nettop) csomagot.

(#44) TheDragon007

TheDragon007
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek szerint tényleg helyesen válaszolt az NVIDIA a múltkor, mikor az Intel hasonlítani merte a gm950et hozzájuk :DD

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#45) balkoger válasza .mf (#43) üzenetére

balkoger
(tag)

A youtube-os teszt során szó volt az árról is 350-500$ lesz, ettől függetlenül én is kiváncsi vagyok rá, talán a dual core proci is rákerülhetne, mert eddig csak szimpla magossal láttam (hiába volt dualcore-nak feltüntetve), ja és a youtube-on az is látszik, hogy alulról veszi ki a hdd-t.
[Szimpla magos a 2009-es CES-en]
[Tavasszal elérhető]
[Itt jobban bemutatja]

Most pont azt nem találom ahol elmondja a várható árát.

A dobozra az volt ráírva: "Used for Windows XP, or better '' ezért feltelepítettem a linux-ot.....

(#46) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kellene egy ilyen netezésre. :C Félő hogy k drága lesz, 50k körül pedig benevznék egyre.

(#47) drizzt1666 válasza dabadab (#41) üzenetére

drizzt1666
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

De ha azt vesszük, hogy ebben benne van a vinyó is (meg sztem a ram is - azaz lesznek külön választható csomagok - pl. 2GB ram 250GB hdd vagy 1GB ram 150 Gb hdd - csak példa) akkor azért nem is olyan sok érte. De nem lepődnék meg, ha mire idérne elkérnének a butábbik verzióért - ha lesz ugyan - 70et is.

[ Szerkesztve ]

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#48) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

nem éppen 50 :(
ha az új eee box (204-206) 120 ezer itthon. akkor ez sem esz 90-nél olcsóbb az biztos, de ne legyen igazam

(#49) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A videóban említett 350- 500 USD már alapból 88k-125k.
És akkor ez USd-vel számolva. Nincs EUR átalakítás, nincs Áfa, nincs kisker haszon. Ha ki is jön, nem lesz egy olcsó mulatság sajnos. :O

(#50) tlac válasza dabadab (#38) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

Nekem kell egy ilyen, a letezo legtokeletesebb alap egy XBMC-s HTPC-hez.

az tudja használni az nvidia hd gyorsítását?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.