Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Klassz írás, köszi, gratula, már vártam, mert erősen kacsingatok efelé a gép felé.

Amit általánosan hiányolok, a picivel életszagúbb tesztfotók. Jó a sok standard téma is, mert így össze lehet hasonlítani a gépeket, de szeretnék olyan képeket látni, amilyeneket Zsolto a turista lődözne, ha mondjuk Bp-en járna vendégségben (pláne, hogy ez egy igazán turista gép, én is a 400D mellé gondolnám kistesónak, amikor nincs idő/kedv nagyágyúval lődözni -- na jó, legyen kiságyú, nehogy az 5D-s kollégák megsértődjenek ;) ).

Amire például kíváncsi lennék, és szeretnék is kérni valami ilyen tesztfotót, hogy milyen a bokeh-ja, mondjuk full tele állásban, mikor az élesen kirajzolódó főtéma mögött távolabb van a háttér. Mennyire lehet vele szelektíven fókuszálni? Szépen mossa el a hátteret?

Tudom, hogy pici az érzékelő, meg a 3,4-es rekesz nem is túl tág, de kíváncsi lennék, mégis mire elég ez.

Előre is köszi,

Zsolto

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#2) pollai

pollai
(senior tag)

Ha jól tudom nem lehet rá szűrőket tenni, még adapterrel sem. Ez tényleg így van? A Powershotok tudták ezt, nagy kár, hogy itt nem sikerült megoldani.

(#3) dni

dni
(őstag)

Nagyon tetszetős a gép, ezt vagy a TZ7-est érdemesebb választani? Évek óta egy IXUS 55-ösöm van, amivel meg vok elégedve, eddig a tesztben is említett 990-es szerettem volna utódnak, de nagylátószög és a manuális beállítások miatt inkább erre a szavaznék.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#4) pollai válasza dni (#3) üzenetére

pollai
(senior tag)

A manuális beállítások miatt (már ha fontos) én is erre szavaznék. Csak az a fránya szűrő-dolog :( Pedig nagyon sokat tud dobni egy szép napos tájképen egy polárszűrő...

(#5) Zsolto válasza dni (#3) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Én is csak Canont vennék, volt Lumixom és soha többet nem kérek belőle, köszönöm. Gyűlölöm, ahogy a zajszűrés oltárán mindent beáldoznak, a részletgazdagságot, az élességet, a felbontást, brrr.

Ami a polárszűrőt illeti, a neten sok leírás van arról, hogyan lehet utómunkával szimulálni a polárszűrő ég-sötétítő hatását (sajnos a csillogás- és becsillanás-csökkentést sokkal nehezebb utómunkával megoldani).

Ha meg nagyon muszáj, és már megvan a polárszűrő, egy-egy kép erejéig akár oda is tarthatod az obi elé. Nem valami profi megoldás, de egy ilyen gép esetében ez talán megbocsátható :U

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#6) dni válasza pollai (#4) üzenetére

dni
(őstag)

A TZ7-re lehet tenni további szűrőket?

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#7) pollai válasza Zsolto (#5) üzenetére

pollai
(senior tag)

Egész más az utólag szoftveresen létrehozott szűréssel és a valódi polárszűrővel elért eredmény. Mindkettőt próbáltam. Ezért nem is akarok visszaváltani a szoftveres megoldásra :)
A kézzel odatartós dolog nem egy egyszerű bűvészmutatvány :) Bár valami házibarkáccsal lehet megoldható a dolog.
Kár érte, pedig szimpatikus kis gép. Szemeztem vele sokáig, de aztán inkább elmentem a nagyobb érzékelős gépek felé. G10-et már meg is vettem volna, ha lenne benne olyan videó, mint ebben...

Ehh, hogy még mindig nem találták fel a számomra tökéletes gépet :)

dni:
Tudtommal nem.

[ Szerkesztve ]

(#8) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Uhh, ledöbbentem. Szinte tökéletes gép!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#9) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Jó kis gép, bár az ára lehetne barátságosabb is.

Az akasztott embert még az ág is húzza

(#10) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szegény Canon, kihoznak végre egy kisméretű, nagy zoomátfogású és jó nagylátóval rendelkező gépet, erre a Pana megint alájuk vág a 25mm kezdű gyútávú TZ7-tel, jobb videofelvételi képességgel, kisebb mérettel, sztem a célcsoport számára így az jobb gép.

(#11) Zsolto válasza rumos14 (#10) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Kivéve, ha a vevőknél a lumixos brutálzajszűrés kiveri a biztosítékot, mert akkor fejvesztve menekülnek a márkától, mint én anno -- igaz, az még "csak" TZ3 volt.

(#12) rumos14 válasza Zsolto (#11) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nézd meg a TZ7 képeit, sztem sokat javult a zajkezelés.

(#13) Integra

Integra
(Jómunkásember)

tehát minden bekapcsoláskor felpattan a vaku, még akkor is ha nem akarom használni?
ez mire jó?

(#14) dni válasza rumos14 (#10) üzenetére

dni
(őstag)

Pana mellett szól az is, hogy optikai zoomot is lehet használni videózásnál, míg a SX200-nál nem :W De a képek minősége... [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#15) rumos14 válasza Integra (#13) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

első Oly digit gépem is ezt csinálta, úgy 8 éve :)

[ Szerkesztve ]

(#16) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kész, ilyenem lesz :C

(#17) nesa válasza rumos14 (#15) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Jah c 220 vagy mi, jokis gep volt:)

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#18) Integra válasza rumos14 (#15) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

és ez miért jó?
a fostaliga olympuszomnál is megnyomtam egy gombot és felpattant, ha akartam, oszt jónapot:)
egyébként ha felpattant, lenyomhatom ha nem kell? vagy motoros és végig nyitva marad bekapcsolt állapotnál?

(#19) nesa válasza Integra (#18) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Szerintem termeszetessen becsukhatod vakut, nekem elony hogy a fujin nem nyit automatikussan az elodmodelekel szemben.

(#20) pollai válasza nesa (#19) üzenetére

pollai
(senior tag)

Én azt olvastam több tesztben is, hogy nem lehet becsukni...

(#21) rumos14 válasza Integra (#18) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azt egy szóval sem mondtam, hogy jó :)
régi Oly-nál (Nesa: C300Z volt [link] ) természetesen vissza lehetett nyomni.

[ Szerkesztve ]

(#22) Integra válasza rumos14 (#21) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ilyen borzalmam van még.. :O

(#23) rumos14 válasza Integra (#22) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

C720-as? C765 volt a családban, az egy igen jó masina :K

(#24) nesa válasza Integra (#22) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

En most vettem 1 C720 van hozza 128as SM kartya kepminosege veri a mai 10-12Mp gepeket bar a manualis belitasa a fujihoz kepest borzalom, nemis tudom meg hogy hogy kell de a kepminoseg az pazar ....szal lehet csalodas lesz a valtas:)

(#25) adnoctum18 válasza rumos14 (#23) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Igen, én is tanúsíthatom, hogy jó!:)

Tegnap a ballagáson is bizonyított!:)

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#26) rumos14 válasza adnoctum18 (#25) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

örülök, hogy bevált! tényleg kellemes kis gép! vannak még vele készült képek, ha megnézem 100%-ra felnagyítva, a mai gépekkel ellentétben nem a broáf az első szó, ami eszembe jut :DDD

Integra: ja látom C740-es. mi a baj vele, miért borzalom?

[ Szerkesztve ]

(#27) sonykor

sonykor
(kvázi-tag)

Video közben kár hogy nincs optikai zoom.

[ Szerkesztve ]

(#28) dni válasza rumos14 (#26) üzenetére

dni
(őstag)

Van olyan típus, akár használtban is ami: jó képet csinál, kompakt, nagy látó, 6-12* optikai zoom, normális videó felvételi képességgel is rendelkező fényképező?

(#29) rumos14 válasza dni (#28) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

pl. a cikk tárgya vagy a sokat emlegetett Pana TZ7.
a régebbi 5-6 mpixeles gépek pixelszinten nézve sztem jobbak, de 2-3 éve a rendes nagylátó még nem volt jellemző.

(#30) Integra válasza rumos14 (#23) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

730as asszem
régen jó volt, 114ezerbe került anno:)
de nem szerettem, azexponáló gombja lassú volt, meg amúgy is
viszont nagyon szép képeket csinált

ez a canon vagy a pana tz7?!

(#31) palbence válasza Integra (#30) üzenetére

palbence
(kvázi-tag)

ez a canon :) holnap megyek megvenni

(#32) rumos14 válasza palbence (#31) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

már késő...

(#33) palbence válasza rumos14 (#32) üzenetére

palbence
(kvázi-tag)

hogy érted? tegnap vettem a gépet a westendben, ma viszem is vissza, ugyanis minden képen van egy nagy szürke képpont és a gépben valami lencse mozog ezerrel, amikor mozgatom a gépet. a módválasztó tárcsa mindjárt leesik és a többi gomb is mocorog, miközben lenyomáskor hangosan kattannak, a minőségérzet szóval borzalmas, remélem csak egy rossz modellt fogtam ki :(

(#34) rumos14 válasza palbence (#33) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a már későt úgy értettem, hogy Integra már megvette a Panáját.
te pedig remélhetőleg csak egy selejtes darabot fogtál ki, a Canon nem egy dzsunkagyár.

(#35) palbence válasza rumos14 (#34) üzenetére

palbence
(kvázi-tag)

tegnap elhoztam az újat, ez már jó :) ha valakinek valami kérdése van a géppel kapcsolatban, ne kíméljen :)

(#36) Otisz

Otisz
(senior tag)

Tetszik ez a kis gép.
Olcsóbb lesz, beruházok egyre.
Eddig 95%-ban Canon-t használtam, és nem bántam meg!

(I____\==OOOO==/ ____I)

(#37) roti86

roti86
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem rossz gép, ez sem é a TZ7 sem. Valószínű, hogy kipróbálás után lehetne cak igazán ésszerű döntést hozni. ;)

Megbízhatóságom: http://tinyurl.hu/AfLR/ | apróhirdetéseim: http://href.hu/x/9ok5 | Aki privát üzenetre nem válaszol az láma!

(#38) kapcs-ford

kapcs-ford
(őstag)

Bekapcsolásnál felugrik automatikusan a vaku. Csak ezért nem kellett.
Maradtam az sx110-nél, (az érzékelő mérete ua...)

Aláírás

(#39) luckyboi82

luckyboi82
(kvázi-tag)

Végigfotóztam Mallorcát vele, hű társ volt, gyors és precíz gép, kimagasló minőségérzettel, nem zavaró az automata vaku, tartósnak ígérkezik a fémház is. Ajánlani tudom minden kezdő fotósnak, aki nem szeretne oldaltáskával és több kilóval kirándulva minőségi képeket készíteni. Kingston Class6-os SDHC 8Gb-s karival vettem, gyors volt az is. Képeket majd teszek fel.

Gigabyte G31M E2SL; Intel E5400-2,7Ghz@3,4Ghz;CM Hyper 212 Plus; 4 Gb DDR2-800 ; WD 1320 Gb, WD MyBook 500 Gb, Gigabyte 485OC 1 Gb, Asus Xonar DS, Samsung 943NW , Samsung LE-37B650

(#40) samugaby

samugaby
(újonc)

Én is ezzel a géppel szemezek.A TZ7-et nézem alternatívaként amit szinte minden tesztben,amit olvastam jobbnak hoznak ki zaj,CA,sorozatfelvétel,video,vaku stb.De!Mivel néhány éve ugyanazt a kis Powershot A520-t nyúzom,nem csalódtam a márkában,és ami számomra egyik legfontosabb különbség a TZ7 és az SX200is között,az a záridő és blende előválasztási lehetőség a Canon javára.Elképzelhető,hogy lesz hozzá előbb utóbb CHDK is,ezzel RAW-os lehetne a cucc. :) Tehát:fotós boltban kézbe vettem a "kis tömzsi"-t nekem tetszett külcsínyre annak ellenére,hogy majdnem mindeni azt írja a vakura fú de zavaró,a gépen kényelmetlen fogás,bla bla..Lőttem vele párat:AF gyorsnak tűnt, arcfelismerés o.k.,képminőség LCD-n szép volt/telén is/,zoom gyors.Kb. eddig jutottam a rövid ismerkedés során.Kiváncsi lennék,hogy teljesít gyenge fénynél,főleg beltérben,a videonak tényleg annyira "doboz"hangja van-e/tudom mono,de mégis/stb.Jó és rossz tulajdonságot egyaránt szívesen olvasnék,biztosan többen gyötritek már a gépet Pl:palbence,luckyboi82.

(#41) rumos14 válasza samugaby (#40) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha van szabadidőd, ezt [link] sztem érdemes végigolvasni.
ha neked a Canon a szimpatikusabb, akkro nem kell görcsölni, azt kell megvenni, nincsenek hatalmas különbségek a TZ7-hez képest.

(#42) FRN

FRN
(kvázi-tag)

Szinte minden szempontból nagyon jó kis gép, de a képkivágásokat el lehet felejteni, mert bekapcsolt IS mellett még alacsony ISO-n is olyan mosott képeket készít, hogy abban még az S30 is veri. Persze a kevés képpont miatt ott a kontraszt eleve nagyobb, de azért 2001 az már nem most volt. :W

Én hiszek benne, hogy az idegenek köztünk élnek. Ma is csupa idegennel utaztam a metrón...

(#43) Taybore

Taybore
(tag)
LOGOUT blog

Már ezer elnézést, de ez a gép mitől lett ajánlott? Negatívumoknál miért nem említitek meg, hogy kb teljesen lilák a képek? Én ilyen képminőséget nem neveznék jónak, mint ahogy ti írtátok.
Lehet, hogy már régi ez a cikk, de én most olvasgatom a teszteket, hogy milyen gépet vegyek.

www.aranykopesek.com | Nokia 3210 > 7110 > 7650 > N70 > N85 (+6300) > Samusng Galaxy S

(#44) luckyboi82 válasza Taybore (#43) üzenetére

luckyboi82
(kvázi-tag)

Annyira pedig nem rossz. Általam készített képek : katt.

Gigabyte G31M E2SL; Intel E5400-2,7Ghz@3,4Ghz;CM Hyper 212 Plus; 4 Gb DDR2-800 ; WD 1320 Gb, WD MyBook 500 Gb, Gigabyte 485OC 1 Gb, Asus Xonar DS, Samsung 943NW , Samsung LE-37B650

(#45) dugomc

dugomc
(kvázi-tag)

Ma vettem egy ilyet. Elsőre tökéletes. A vakuról meg annyit hogy vissza lehet nyomni kisujjal. Valami rugós megoldás és funkciója van. Ha lecsukod lekapcsolja a vakut is. Kirakja a képernyőn no vaku. Tehát funkciója van. Ez a lilás dolog meg nem tom hol érvényesül mert nekem nem tűnt fel semmi lila. Egy hátránya a gépnek a videóban hogy nem optikai zoom van. 66000 ért vettem médiában pécsen. Elsőre jó. :)

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#46) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

üdv

most láttam a mediamarktban 64900 ért, megéri még mindig az árát a masina, vagy tudtok jobbat??

:R

(#47) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

:U

(#48) hunfatal válasza g@bo (#46) üzenetére

hunfatal
(PH! nagyúr)

Én 1 hónapja vettem az edigitalban ugyanennyiért, nekem megérte. De kérdezz rá a kompaktos topicban. :)

(#49) g@bo válasza hunfatal (#48) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

hát, ha neked is van, akár irhattál volna valamit.... :U gondoltam, azért van saját topikja.

(#50) dugomc válasza g@bo (#49) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Én még csak tesztelgetem. 8giás memóriával 45 perc videót lehet csinálni vele. Hát mondjuk eltudnék képzelni jobb minőséget is :D nagyon hiányzik az az optikai zoom nekem videónál :S fényképek pedig tetszenek hogy sötétebb helyen is egész jó felvételeket lehet csinálni vaku nélkül :) de ezt ilyen amatőr szemmel mondom :) nekem elötte canon 570 isem volt. Vaciláltam a tz7en de nekem fontos hogy tudjak manuálisan állitani zársebességet meg rekesznyílást ezért nem azt vettem meg.

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.