Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) nord_

nord_
(őstag)

Szép méretes darab lesz - ha egyáltalán igaz...

(#2) ROBOTER válasza nord_ (#1) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nekem ilyen szenzor kellene 12 megapixellel. Ha lenne hozzá valami állat gyári makró előtét persze...

(#3) kowk

kowk
(tag)

"egyes forrasokat" nem illik megnevezni?

igenytelen.

(#4) KTTech

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Inkább ezt vinném magammal, mint a mostani rendszerem egy túrázásra :) Ha 100E körül lesz (már, ha igaz a hír), meggondolnám a vásárlását.

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#5) adik válasza KTTech (#4) üzenetére

adik
(őstag)

a G11 árából arra következtetek, hogy inkább 150k környékén várható...

kowk
he? :U

[ Szerkesztve ]

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#6) KTTech válasza adik (#5) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Még annyit se sajnálnék érte :) A 15-85 IS is ennyibe kerül, kb. ilyen átfogással, de összességében, ha a vázamat minden cuccomat vinnem kell, akkor nem biztos, hogy emellett tenném le a voksom... A hétvégén "kicsit" megkínoztam magam a Mátrában, pedig csak a 40D+markolat, 17-55/2.8 IS USM, 11-16/2.8 és 70-200/2.8L IS USM volt nálam... (+akkuk és apróságok).

(#7) leeate

leeate
(fanatikus tag)

Igényes kompakt? Hiányzott már egy ilyen, főleg, hogy a mostanság kijött bridge-szerű gépek is sorra leszerepelnek képminőségben. Bezzeg a hőskorban... :O

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#8) KTTech válasza leeate (#7) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A "hőskori" gépeket "kissé" megszépíti az idő...

[ Szerkesztve ]

(#9) leeate válasza KTTech (#8) üzenetére

leeate
(fanatikus tag)

A hőskori gépek képminősége szerintem bizonyos szempontokból jobb volt. Pl. ennek a Pro1-nek a képminősége köröket ver a mai Finepixes szerencsétlenkedésekre (bocs a FinePix tulajoktól!).
Bár a hőskor a Pro1-től régebben volt :D De azóta is eltelt már 5 év.

[ Szerkesztve ]

(#10) adik válasza KTTech (#6) üzenetére

adik
(őstag)

Pótaksival legyen (kizárt!) 600g! Azt hiszem pöttyet elmarad az általad említett 5-6 Kg-tól. Arról nem is beszélve, hogy ennek a gépnek nem kell egy külön táska. Igen, én is sokszor filozofálok egy ilyesmi masina beszerzésén, csak egyenlőre még annyi minden másra kell a lóvé...

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#11) ROBOTER válasza leeate (#9) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

A hőskori gépek áráért ma egy professzionális dSLR-t veszel vagy egy belépőszíntűt obival.

Pro1 kezdőára 1200Euro volt. Hasonlóan Sony 717/828, Olympus 8080WZ stb.

(#12) leeate válasza ROBOTER (#11) üzenetére

leeate
(fanatikus tag)

Persze, de azóta a technika fejlődött némileg. Most, hogy mindenki digitgépet vesz, simán el lehetne adni olcsóbban sokkal jobbat is, de úgy látszik, nincsen nagy igény rá, és ez így nem is biznisz a gyártónak. Talán a Pro2 majd befoltozza ezt.

(#13) fairi válasza KTTech (#6) üzenetére

fairi
(senior tag)

Ez a pro2 se lesz nagyon könnyű,nem 300 grammos UZ kompakt lesz...
"40D+markolat, 17-55/2.8 IS USM, 11-16/2.8 és 70-200/2.8L IS USM volt nálam... (+akkuk és apróságok)."
így erősödik az ember,nincs ezzel semmi probléma,még egy tégla bele és szuper :)

nem lett volna elég 40D+17-55 IS? Pro2 is csak 26-130mm lesz elvileg!

(#14) KTTech válasza fairi (#13) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A 11-16 nagyon jól jött, a 17-55 magában kevés volt, volt, hogy elővettem a 70-200-at is. Viszont a 17-55 "csak" 28-90-nek felel meg magában. Ezért gondolkodom a 15-85 IS-ben, ami 24-136, tehát közel van az elvi Pro2-nek a paramétereihez. Nem is 300g-ban gondolkodom, de ha már 1 kg alatt van, akkor jó (a nagyon könnyű sem jó, mert az csak a bemozdulásnak tesz jót...) :)

(#15) FEDman válasza nord_ (#1) üzenetére

FEDman
(őstag)

Volt már egy ehhez nagyon hasonló gépezet, úgy hívták R1. :)
Ha igaz a pletyka és tényleg jön egy ilyen, akkor az méretben szerintem az R1-hez lesz közel, annál a lapka miatt várhatóan kicsit kisebb méretben.

(#16) KTTech válasza FEDman (#15) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Remélem azért a Canon jobb képminőséget fog adni (az R1-nek nagyon jó volt az objektíve, de a szenzor oldal... és az átlagos működési sebesség... jajj)

(#17) FEDman válasza KTTech (#16) üzenetére

FEDman
(őstag)

Azért az R1 óta eltelt egy kis idő. :))
Azóta a legnagyobb fejlődés talán pont az általános sebesség terén történt.

(#18) Dare2Live válasza KTTech (#6) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fontos a súly számít az itt lévő ~-500-600?gramm is de hamár van 40D én inkább a15-85öt választanám.

akinek meg Nikonja van/lesz mégjobban jár ott egy 18-105Vrt 60-70K és kész.... Nekem is ez a kombó él, ezt viszem mindenhova, kivéve ahova nagyon pici kell mert oda a 190grammos "farmerzseb" Canon ultrakompaktot.

Akinek mondjuk nincs váza meg nem élete/hobbija a fotózás (mint nekünk muhahaha...) vszeg jobban jár ha vesz egy ilyet.

Szóval 15-85 vagy Pro2? :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#19) ROBOTER válasza Dare2Live (#18) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ha igaz amit a szenzorról írnak, akkor egy 4-5-szörös zoom-mal ekkora képmérettel nem lesz 2.8-tól nagyobb fényerő nagylátónál, a tele felé pedig csökkenni fog.

Tehát fele felület egy APS-C-hez képest, kötött fényerő mellett.

A kompakt vs. dSLR ebben a viszonylatban nem kérdés hanem döntés.

[ Szerkesztve ]

(#20) Dare2Live válasza ROBOTER (#19) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Ha igaz amit a szenzorról írnak, akkor egy 4-5-szörös zoom-mal ekkora képmérettel nem lesz 2.8-tól nagyobb fényerő nagylátónál, a tele felé pedig csökkenni fog...."

egen ha csak nem történik vmi kissebb csoda ez így lesz.

"A kompakt vs. dSLR ebben a viszonylatban nem kérdés hanem döntés."

ez is egyételmű, igazábol KTTECHnek a hszére akartam reagálni, hogy "akinek nincs váza fontos a súly vszeg jobban jár egy pro2-vel akinek meg van és a súly kevésbé a képminőség meg jobban annak általánoságban az aktuális vázra egy pl 18-105 lehet a jobb döntés." és mivel KTTECHnek már van 40Dje.... ettől még persze számíthat a súly annyit, hogy vezs egy pro2is... :DDD

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#21) KTTech válasza Dare2Live (#20) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Van még valami, ami számít nálam :) és ez a mechanikai összetettség. A dSLR-ekben akárhogy nézem elég sok mozgó, elég érzékeny mechanikai cucc van (jelen esetben leginkább a tükörre és a féligáteresztő tükörre gondolok, aminek a pontossága létfontosságú a pontos AF-hez), és bizony én féltem a cuccomat (még "lógatva" sem szeretem a táskában tartani, volt már szerencsém így elmászott AF-hez).

A Lowepro hátizsákban is lógó tükörrel cipeltem a hátamon, és bizony féltettem rendesen egy-egy nagyobb zökkenőnél.

A 15-85 IS nekem kitobiként jönne, legkésőbb áprilisra meg lesz a 7D, ahhoz lenne kitobi, ha úgy rendelném. De HA tényleg igaz ez a rumour, akkor inkább egy kompaktabb gépre költeném a pénzem... feltéve, ha hozza azt a minőséget, amit elvárok. Igaza van Roboternek, ez már csak döntés kérdés :)

Ha azt nézzük a mostani rendszeremben sincs sok kompromisszum képminőséget tekintve, de most kezd helyrejönni a hátam a hétvége után :)

(#22) nord_ válasza KTTech (#21) üzenetére

nord_
(őstag)

Látom már, hogy visszatérünk a Panához sok-sok év után. :D

(#23) Ijk válasza KTTech (#21) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Elvileg érzékenyebbek a tükrösök, gyakorlatilag meg nem. A d50-emre azért vigyázom de volt már néhány mechanikai behatás, egyszer esett is, de még tökéletesen működik. Szerintem ha elég nagyot koppan akkor már mindegy, hogy kompakt vagy dslr:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#24) KTTech válasza Ijk (#23) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Velem a gyakorlat mondatja, hogy jobb az óvatosság (2 Nikon, 2 Canon ment így AF beállításra, hogy elrázódott a tükör, mindkettőt lógatva, tüköraknával lefele cipelték). Csak kicsit mászott el az AF, kisebb fényerejű objektíveknél nem is igazán látszódott, de pont nagy fényerejűekkel voltak használva...

[ Szerkesztve ]

(#25) fairi válasza KTTech (#14) üzenetére

fairi
(senior tag)

Pro2 is csak 26mm lesz elvileg...
17m-re nekem ekv.27m jön ki...
én 1 kg-ban nem reménykednék,nagy értékezőt jósolnak és L-es obit,kínai occsó műanyagból nem készülhet,de kitudja:)
15-85 jobb nagylátó mint a jósolt pro2...

persze ez csak rumor,ki tudja mi lesz belőle...

(#26) KTTech válasza fairi (#25) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A 17mm egész pontosan 27,54mm... A 15-85 azért helyből közel 230E Ft... (ha kitben veszem a 7D-vel, akkor is durván 190E).

(#27) Dare2Live válasza KTTech (#26) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most végre Canon csinált egy vázat amire aszondom ár/értékben gyak egyértelmüen veri a Nikon konkurenst erre az első végre jó uzt meg k*drágán adja. Egy 16-85VR ugye 150K bestbuynak meg van 18-105vr 70Kért.

(#28) KTTech válasza Dare2Live (#27) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igazad van... A Nikkorok olcsóbbak. A 18-105VR-el elég jó tapasztalataim vannak, nagyon megéri az árát. De fog ez az ár a Canonnál is csökkenni még :) A 16-85VR pedig egyértelműen jó áron van annyiért, azt is próbáltam, Parci egyszer kölcsönadta az övét a D90-el egy tesztre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.