Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Köszi a tesztet, Laca.

Nyáron sokat használtam egy SX110 IS-t második gépként, meg voltam elégedve vele. De az nem világos, hogy ez a 120-as miben jelent előrelépést ahhoz képest (rémlik, hogy abban talán nincs kontrasztjavító algoritmus).

A másik kérdésem, hogy ha ez belépő szintű gép (ahogy többször is hangsúlyozod a teszt során), akkor minek nevezzük a 25-30e Ft körüli kategóriában tülekedő, 3x optikai zoomos, 6 MPixeles sajtdobozokat? :U

[ Szerkesztve ]

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#2) MLaca válasza Zsolto (#1) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

elavultnak :D

http://mlzphoto.blog.hu/

(#3) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sx100 III. felvonás? Szerintem semmi nem változott azóta, csak drágább lett.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#4) madgie válasza MLaca (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Én meg most vettem egy 2 megagikszeres, Smart Media memkaris Oly csodát (C-2000), akkor az mi? Muzeális darab? :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) harry

harry
(PH! kedvence)

Nézegettem ezt a gépet, de teljesen kiábrándultam belőle, nagyon gagyi képeket csinál :( az meg egy fényképezőgépnél elég nagy negatívum...

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#6) Cleinor válasza Depression (#3) üzenetére

Cleinor
(tag)

Igazából pont ugyan annyiba kerül mint amennyi az SX110 volt

@ Zsolto: I-kontraszt volt az sx 110-ben is.

Nagyon kellemes gép volt az sx 110, könnyen használható, imádtam, ennyi pénzért pont ennyit ér.
Persze sokkal jobban tetszett az SX10 és az SX 1 de az kicsivel több mint a duplájába is kerül. :B

Kéne :R

[ Szerkesztve ]

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

(#7) Depression válasza Cleinor (#6) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az sx110-zel rengeteg félrefókuszált kép 'sikerült'. Elég volt egy belógó kéz, faág, és rögtön az lett tiszta, amit fényképezni akartam, az meg homályos. Elég idegtépő.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#8) Integra

Integra
(Jómunkásember)

egész jó kis kütyü ennyiért, bár 50 küröl barátibb lenne.
mondták már hogy ördögszemöldököd van?:))

[ Szerkesztve ]

(#9) tisvol

tisvol
(kvázi-tag)

Tudom, nem idevaló, de...esetleg SX20 IS teszt várható valamikor?

Üdv:T.

(#10) MLaca válasza tisvol (#9) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nincs kizárva, de nem tudok róla :)

(#11) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Többször gondolkodtam rajta hogy megkérdezzem, miért így (mármint közelről szembevillantva) csináljátok a vörösszem-tesztet?

Dslr-rel, külső vakuval is (mondjuk manuális módban, elővillantás nélkül), ha közelről szembe vakuzok valakit, nem lesz nyusziszem - ellenben távolabbról már sanszos...

Ha a modell arcába toljuk a gépet, akkor a modell szemétől az objektívig, illetve a vakuig húzott (képzeletbeli) egyenesek elég nagy szöget zárnak be, ilyenkor pedig kicsi az esély a nyuszivá változásra...

Egyértelmű, hogy annál jobb, minél messzebb van a vaku az optikai tengelytől, de gondolnám, hogy azért, mert akkor a fenti szög nagyobb lesz.

Nem kötözködöm, hanem kíváncsi vagyok :B

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#12) adnoctum18 válasza madgie (#4) üzenetére

adnoctum18
(senior tag)

Ilyenem nekem is van, tanknak hívják...főleg a mostani kompaktok anyagminőségéhez képest.:D

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."--- ---- Dropbox account, 2,5 giga tárhely ingyen, bárhonnan: http://db.tt/byNr9zK ----

(#13) MLaca válasza j.bravo (#11) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

mert így jön ki legjobban.

(#14) j.bravo válasza MLaca (#13) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Szerintem messzebbről jobban kijönne, ld. a magyarázatot... ;)
(messzebbről szembevakuzva kisebb lenne a szem-objektív és a szem-vaku egyenesek által bezárt szög)

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#15) MLaca válasza j.bravo (#14) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

próbálgattam, igazából nagyon helyzetfüggő, teszt közben meg nincs idő próbálgatni, mikor így is ki tudom csikarni. a felhasználási szempontból meg két eset van: este vakuval megy neki a túrista a kompaktjával a várnak (pl Lánc hídról), vagy belemászik a haver/bnő arcába és úgy villant.

(#16) leeate

leeate
(fanatikus tag)

"Zajos képeinkből nem csak az derül ki, hogy még ISO 800 mellett is igen jól használható képeket készíthetünk a masinával, hanem az is, hogy a fehéregyensúly stabil marad az egész érzékenységi tartományon belül."

Ezzel én nem tudok egyetérteni. Nagyon festményszerűek azok a 800-as képek, és jól láthatóan melegebb színűek, mint az alacsonyabbak.
Egyébként retró design :))

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

(#17) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Csak 77% a képminőségre, mig a Samsung ST500 82%-kot kapott, ár/érték arányban ugyanez. Ennyire utáljátok a Canon-t vagy mivan?

(#18) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a héten kézbe fogtam egy ilyen gépet és végre normális anyagból rakják össze, nem úgy mint az SX100-at ami totál szappantartó műanyag fíling. kellemes gép ez összességében, képminősége sztem átlagon felüli, egyedül a kezdő 36mm a sajnálatos - tudom, ott az SX200, csak úgy 15k-val drágább, hát, lehet hogy az jobb választás.

(#19) Gabesz84 válasza Cleinor (#6) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

sx110-ben nincs i-contrast, legalábbis a sajátomban nem találom :)

amúgy tényleg, ez a gép most minek? +1MP meg az i-Contrast miatt új gépet adnak ki?
Képminőség meg tudás meg ugyanaz mint az előző, meg még a váz is mintha 1-1 copy lenne.

(#20) forgonati válasza Gabesz84 (#19) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Tudod, frissiteni kell a palettát, és egyik gyártó sem rak minden új modelljébe hiperszuper áttörő, korszalkalkotó megoldásokat. Néha csak farigcsálnak rajta valamit, betesznek 1 új funkciót, növelik a felbontást 1-2 megapixellel és kész is az új modell.

Lásd Nvidiánál, 8800-9800-GTX260-260+ stb.

[ Szerkesztve ]

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.