Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Szasza888

Szasza888
(senior tag)

Nagylátószögnek meszeltek egy 100 ropis gépnél?? :F
Ez nagyon gáz, amúgy a kialakítása tetszik, szerintem a teteje is rendben van. A videó is jó. Talán majd ha lejjebb megy az ára.

Nokia 1011-->Nokia 1610-->Nokia 3210-->Nokia 3310-->Nokia 5510-->Nokia N-Gage-->Nokia 3100-->Nokia 6290-->Nokia 5800XM-->Samsung S8500 Wave-->SE X10i-->ZTE Blade

(#2) urdongo

urdongo
(tag)

Szerintem is drága. 25-el többért vettem múlt héten az Olympus PEN-t. Igaz az már nem teljesen kompakt, a maga 297grammjával és a cserélhető objektívvel.

(#3) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Pont ilyesmi kompakt "hurcolászós, (majdnem)HD-videós" kis masina vásárlásán töröm a fejem, mert az NV3-as Samsungomat odaadtam a lányomnak. Ahogy nézem a kínálatot, bár nagy Canon-párti vagyok, egyszerűen nem találok olyat, ami normális áron (60k körül) megfelelne nekem.

Ezen is ott sorakoznak a számomra kizáró tényezők, pedig nem is 60k körüli ligában versenyez:

* 36 mm "nagylátó" :F
* hardveres fotó/videó/visszajátszás üzemmódválasztó gomb (utálom, macerás és így nincs fotóprioritásos üzemmód, képnézegetés közben nem elég megnyomni az expógombot, hogy azonnal felvételkész állapotban legyen a gép, márpedig erről nem mondok le)
* az előzőből adódóan nincs dedikált videó-gomb
* újabb elfuserált, egyedi akkuforma

Amúgy szép, igényes, a képei is jók, de szerintem sok másik újabb Ixushoz hasonlóan kicsit iránytévesztés a Canon részéről. Kéne végre egy 24 mm-ről induló, legalább 5x-ös zoomos, shooting prioritásos, legalább 720p videót rögzítő, közben optikai zoomolni tudó, , lapos gép tőlük is, mondjuk mint a Sony DSC-W380.

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#4) MLaca válasza Zsolto (#3) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

samsung wb2000?

http://mlzphoto.blog.hu/

(#5) Peter13

Peter13
(tag)

Én az elemen vagyok meglepődve. Az általam használt F30-as már 3,5 éves, az akksija ránézésre nem nagyobb ennél, de még most is tovább bírja (márciusban voltunk egy késői síelésen, 200+kép meg pár videó, letöltések, visszanézések...aztén nyári vakáció, újabb 60-70 kép, újabb letöltések...múlt héten adta fel, amikor hosszúhétvégéztünk). És ez ugye minimum 2 generációval le van maradva...tényleg nem értem.

A többi OK, különesen tetszik hogy összehangolták a képalkotó elemeket, bár arra még kíváncsi lennék hogy sötétben illetve alacsony fényviszonyok mellett mit tud...az ISO 800 mint használható tartomány mondjuk jól hangzik...ha valakinek van tapasztalata, pls ossza meg.

(OFF: én egyébként a 3MP feletti felbontásokat simán betiltanám a kompaktokon...mi a fenének annyi képpont egy ennyire kicsi lapkára, sosem fogom felfogni...másra is való...inkább lenne mondjuk 2 MP, de ott minden egyes képpont számítana).

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#6) Hatvan9

Hatvan9
(senior tag)

Szerintem gyönyörű ahogy a többi ixus is.

"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel" - A.E.

(#7) Szasza888 válasza Zsolto (#3) üzenetére

Szasza888
(senior tag)

Canon sx 200is? Az kb minden kritériumodnak megfelel, és minőségi gép, nekem legalábbis bevált

Nokia 1011-->Nokia 1610-->Nokia 3210-->Nokia 3310-->Nokia 5510-->Nokia N-Gage-->Nokia 3100-->Nokia 6290-->Nokia 5800XM-->Samsung S8500 Wave-->SE X10i-->ZTE Blade

(#8) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Külsőre kifejezetten tetszik, tudásilag már nem igazán az ára meg végképp nem ..

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#9) Pollux66

Pollux66
(kvázi-tag)

Nagylátószög minek? Hordósodna mint állat ilyen kis gépnél!
A design szemet gyönyörködtető; vmiért jobban bejön ez a lamborghinis, rusztikus, fémes, levágott külcsin, mint a domború lágy felületek...ezért is tetszett anno az Ixus 90 [link]

"A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok."

(#10) Pollux66 válasza Szasza888 (#7) üzenetére

Pollux66
(kvázi-tag)

huhh hát az más tészta, más a célközönség is! Nagyobb bridge-gép, rengeteg funkció nincs benne ill. különböznek: sima HD(aminél ráadásul nem lehet használni az optikát, csak CHDK-val megberhelve) vs. FullHD, manuális beállítás vs. automata stb. (meg ár 60k vs. 100k :DDD )

"A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok."

(#11) lujó55

lujó55
(őstag)

Tetszetős egy darab! Nem tudom megmondani, mi az a részlet ami megfogott, de tetszetős!

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#12) Radványi

Radványi
(kvázi-tag)

Én már 1 hónapja várom ezt a gépet nagyon megtetszett.
Csak 1 kivetni valót találtam az árán kívül mégpedig: f/3,4-5,6 fényerő az nem túl jó.
Több gépet is találtam a kategóriában ami ebben a paraméterben jobbat nyújt és minden más is hasonló talán még olcsóbb is, de a dizájn és az, hogy texasba költözöm meggyőzött a vásárlás mellett. USA-ban 350$ lesz így már jobban hangzik.
Mellesleg én nem értek a fotózáshoz így nekem és a feleségemnek ennél profibb gép nem kell, ha minden magától működik nekem az jó :D

[ Szerkesztve ]

(#13) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Volt már IXUS előd ami hasonlóan "kocka" volt, az 50, 70, 90 pl.!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#14) forgonati

forgonati
(senior tag)

36mm nagylátó? Nemá...
Ekkora kijelzőhöz ilyen akku? Nemá...
Ennyiért? Nemá...

Amúgy biztos lesz majd olcsóbb is, de nekem személy szerint nem kéne. Pl. a kijelző mérete itt is erősen a használhatóság rovására megy, csakúgy mint a hatalmas táccs kijelzős gépeknél. A videón jól látszik hogy a srác is épphogy meg tudja fogni, gyakorlatilag ujjbeggyel kell tartani a gépet, már ha nem akarod eltakarni az ujjaiddal a fél kijelzőt. Irtó kényelmetlen igy fotózni, már próbáltam. Nekem inkább legyen 2,5" az is elég, de tudjam már biztonságosan megfogni azt a gépet... Arról meg nem is beszélve hogy ha már ekkora akkor ne legyen már 230 ezer képpont. Ilyen árban, ebben a kategóriában, 2010-ben már egyáltalán nem ritka a 400 ezer körüli.

Ja és "kacsintásra kioldás" WATAFAKK? :W Már a smile shuttert se értettem, gyakorlati haszna annak sem volt. De ez? Pfff

[ Szerkesztve ]

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#15) EczkE

EczkE
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem szoktam fényképezőgépre ilyet mondani de ez baromi jól néz ki! :Y

Mindenki hülye a maga módján. || Eladó cuccok: Sony Ericsson Xperia Mini White (ST15i),PS2 játékok, bazár >>> http://href.hu/x/h3kj <<<

(#16) Zsolto válasza MLaca (#4) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

MLaca: igen, köszi, a többi gyártó háza táján találtam pár érdekes gépet, és a wb2000 is köztük van, bár az árával kilóg a keretből.

Szasza888: az 200is nagobb, drágább, és nem zumol videó közben. Amúgy az nagyon tetszik, tényleg.

Na, abbahagytam az offolást, köszi a segítséget mindkettőtöknek :R

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#17) Szasza888 válasza Pollux66 (#10) üzenetére

Szasza888
(senior tag)

Hát jah, az nagyobb az igaz, ez biztos h kompaktabb, mondjuk fullhd videó sztem tök felesleges sok helyet foglal, plusz nicns mindenkinek full hd tvje.

(#18) commanDOS

commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezeknél az újabb kompakt gépeknél egyedül az akksi zavar.
A gyártón kívül senkinek sem jó. Ő meg jó pénzért eladhatja...
Lehet ezért nem fogok gépet cserélni még jó ideig, Rakok a zsebembe pár 2400mAh-s ceruza akksit és elég még egy hosszabb nyaralásra is. Legutóbb 1gigányi képhez és videóhoz 2 pár akksi bőven elég volt.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#19) Kevinmaster válasza Zsolto (#16) üzenetére

Kevinmaster
(tag)

Csak Canon lehet, Pana nem? Mert ahogy olvasom a TZ sorozatot Neked találták ki. Nekem a TZ7-es van, és álom! :K

Ha egy cápa eszik a tenyeredből, hamarosan a lábadból is fog...

(#20) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi a tesztet.

gyönyörű ez a gép, talán a legszebb amit eddig láttam, bár ez csak keveseknél szempont :).

Aurea mediocritas

(#21) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Kinézetre ez a legszebb gép amit eddig látam! /vagy tényleg szép vagy retardált vagyok! :DDD /

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#22) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

A Samsung AMOLED kijelzőt használ a TFT helyett. Itt erről egy összehasonlító videó: [link].

A Canon nem fog áttérni az AMOLED-re?

Remélem a Samsung továbbfejleszti a WB2000-et és 10x optikai zoomot rak a gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#23) GReddy válasza Silentfrog (#21) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Szerintem is szép. És mivel eltűnik a géptestben az optika, simán zsebrevágom. A képei egész tűrhetőek (mondjuk a szabad ég alattiak) megkockáztatom, hogy normális áron vennék is egy ilyent, ha... ha nem ez a kis gombelem lenne benne! Nem is értem, hogy gondolják ekkora böszme kijelzőhöz... Most ez komoly? A Finepixemben (tudom, hogy nem ugyanaz a kategória) van négy db 2700mAh-s akksi. Jól bírja, simán bír egy teljes állatkerti sétafotózást, és utána még bőven áttöltöm a nagygépre. Ehhez képest örülhetek, ha 200 képet csinál egy kis zsebgép??? Nem értem a logikáját. Az A540 (vagy minek hívták) ami volt Canonom, szintén kibírt egy ilyen túrát. EZ meg nem bírná? Elképesztő... Olyan mint egy Maserati Biturbo 10 literes tankkal. ;]

Dominate the woods... The Bowhunter.

(#24) AmunRa

AmunRa
(fanatikus tag)

Jól néz ki? Ez alapján fényképezőt venni? Ez egy vicc!
Jól megy a nadrágotokhoz? :D Vagy a csajoknál fel lehet vele vágni?
Érdekes irányba megy ez a világ.

(#25) Silentfrog válasza AmunRa (#24) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Ha az ember ennyi pénzt kiad egy gépre akkor ne ugy nézzen ki mint egy régi orosz gép.
Autoba megnézed,hogy hogy néz ki?
Miért?

[ Szerkesztve ]

(#26) benedekco válasza Silentfrog (#25) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Autóba se. Azaz mégis? Nekem a kocka wartburg tourist kéne, mert olyan szép. De télleg nem hülyülök.

Amúgy szép a váz nagyon. Szerintem nagyon ott van a képminőség ahhoz képest, hogy kompakt, de az ár... mehetne még lejjebb. :(

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#27) AmunRa válasza Silentfrog (#25) üzenetére

AmunRa
(fanatikus tag)

Én nem nézem a kinézetet. Régi orosz gépre hasonlítót nem fogsz találni.
Egy régi LPG-s swiftel mászkálok munkába, és viszem oviba a kölköket. A másik családi kocsimat ami szintén 10év fölötti, csak akkor használom, ha a család kimozdul a városból.
Szerinted mennyire nézem a kinézetét a kocsinak? Az a lényeg, hogy működjön és megbízható legyen és ne erre költsem a pénzt. Lehet másra is költeni.

(#28) Zsolto válasza Kevinmaster (#19) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Kevinmaster:

Köszi az ötletet :) Volt TZ1-esem, azt még nem szerettem, az újabbak már sokkal jobbak. Viszont a TZ-sorozat picit nagy arra, amire most nekem kéne, az FS30/33 vagy a ZX3 viszont jó lenne, azokat nézegettem is.

Zs

(#29) Silentfrog válasza AmunRa (#27) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Ez egy drága gép ugyebár.
Értem én,hogy most miért mit használsz,de ha lenne sok pénzed és lenne lehetőséged valszeg nem suzukit vennél.
És aki sok pénzt ad ki valamire az megnéz mindent.
Nézz meg egy notebook tesztet.
Pro és kontra szokott lenni a tesztek végén.
Sokszor a kontra a gép szine.
Annyi mindent lehet már kapni sok és még több pénzért,és csak azt vegyem már meg ,ami tetszik is!

[ Szerkesztve ]

(#30) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

nekem se a színe se a kinézete nem tetszik ráadásul az akku bosszantó, nem szeretem az ilyen hozzáállást a gyártóktól, hogy vegyed a saját akkujukat ne már az egyszerű AA akut, nem felhasználóbarát
a felső kategóriában persze van értelme a gyári akujuknak de egy kompakt gépnél szerintem nem praktikus

a képminősége se tetszik, túl harsányak a színek, a benti képek egy ilyen árcédulájú géphez képest kimondottan gyengék
ez az én véleményem

[ Szerkesztve ]

(#31) KicsiUbul válasza Findzs (#30) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek veled, kiegészítve annyival, hogy nálam a rohangálós kisgép olyan, amit nem sajnálok nagyon (PowerShot A540) ha valami baja lesz. Ha meg rendes képeket akarok csinálni, akkor viszek rendes gépet.

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#32) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát lehet,hogy müszakilag elég ütös gép,de én azért messze elkerülöm ezeket a pici játékszereket

(#33) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jól néz ki ez a gép. De nekem ennyiért drága.

A cikk ismét remek lett. :R

(#34) AmunRa válasza Silentfrog (#29) üzenetére

AmunRa
(fanatikus tag)

Látom nem fogtad fel. Van rá lehetőségem, hogy másik autót vegyek, és nem csak a suzuki van. Olvasd el amit írok, ne csak átfusd! :)
Vedd ami tetszik, nyugodtan! Dönts a kinézet alapján és a belső kevésbe legyen fontos. Az pedig elhanyagolható, hogy az árral összhangban legyen! A barátaidnak az is mond el, hogy mennyibe került! :D
Én inkább a rondát választom, ha hasznosabb a külcsínre én nem vagyok hajlandó költeni egy műszaki cikknél.
A házunknál más a helyzet. 6 tervezőt fogyasztottunk el, mert nem tetszett kívülről, vagy rossz volt az elosztás. Itt már lényeges a külcsín, mert egész életedben ezt kell bámulni.

[ Szerkesztve ]

(#35) hemaka válasza VINIKOR (#22) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Majd ha a Samsung ad nekik belőle, mivel ők gyártják. :D

[ Szerkesztve ]

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#36) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik. Második gépnek bejönne, csak nem a pénztárcámhoz van szabva. :O

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.