Látom az árak kezdenek normálizálódni... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
varga911
(senior tag)
Mintha én mondtam volna
Az USB-s változatnak sok értelmét nem látom, mi az hogy USB turbo? 
New world...old thinking...IBM T60;)
usb-turbó-val talán kihasználja a szabvány szerinti 2.0-ás sávszél felét is
Laptop mellé esetleg lehet értelme, bár a BLU még messze nem gazdaságos a HDD-hez képest, szval a laptopra sokkalinkább egy 1-1.5TB-os külső winyót kötnék
Apropó: van egyáltalán értelme a 8x sebességnek? azaz nem 4x a leggyorsabb ma kapható lemez?
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Antibazsi
(fanatikus tag)
Miért ne lenne értelme a 8x-os írásnak? Minden bizonnyal lesznek hozzá lemezek is előbb-utóbb. Emléxem DVD-nél is ez volt.Annó már fél éve mindenkinek 12x-es írója volt,de lemezt csak 8x-ost lehett kapni,aztán bejöttek a lemezek is és mindenki örült.
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO
Majd ha 10ért adják, veszek egy 16x-osat.... 
Lapi mellé BR minek?
Én DVD-t se szívesen írnék USB-ről, nemhogy BR-t, ha az USB-n más is megy, érdekes dolgokat tud csinálni, majd az új USB3-on esetleg. Nem tudom melyik a leggyorsabb lemez, azt se, hogy majd milyen sebességgel érdemes írni őket, DVD-t is ált. 6x-osan írom csak.

copin
(őstag)
8x36Mbit/s vagyis 288Mbit/s ez kb. 27x dvd íróéval egyezik meg. forrás:wiki

orbano
(PH! félisten)
mindenki, kivéve azt aki elsőként vette meg a 12x-es írót 
A vér nem válik VAZZE!™

Dr. Akula
(PH! addikt)
Megnyomod a turbó gombot mint a 286-oson és gyorsabb lesz. 
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Dr. Akula
(PH! addikt)
Tud esatat is, gondolom létezik express cardos esata csatlakozó is, azzal rányomhatod notira.
Nekem inkább a br lemezek ára nem frankó, az oké hogy az író k. drága, még talán kiköhögi az ember valahogy, nade hogy 4-5k egy lemez... Na az vicc. GB-ra átszámolva a vinyó 4x olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
Ha csak az nem
#10 Dr. Akula: Esata annyira még nincs elterjedve notikon, mire ellesz addigra kb jön az USB3. A lemez árát nem is néztem, drága még nekem a BR, majd amikor 20k alatt lehet venni faxát, és hozzá lemezt 300ft alatt, akkor elgondolkodok rajta

Simi2000
(tag)
Az árak lassan de biztosan, nem csökkennek 
Én simán írok DVD-t USB-n keresztül, és nem szokott gond lenni. Mondjuk csak 4x-es sebességgel. Sztem Blu-Ray-t is lehetne USB-n írni ésszerű sebességen.

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....
Ezzel akkor már elméletileg 12 perc alatt meglehetne írni egy BRD lemezt? Nem is rossz, de ahhoz kell olyan vinyó is, ami ezt a tempót folyamatosan biztosítani tudja. A noti vinyóm op.rendszerrel már biztosan küszködne.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
ma voltam a "merthülyeazértnemvagyok" boltban, és csak poénból elsétáltam az írható blu-ray lemezekhez is.
nos a legolcsóbb egyszer írható 25 gigás 4.000 Ft, a legdrágább 1x írható 50 gigás 12.000 Ft volt.
hátnanemár.
ennyiért ( olcsóbban is ) hivatalosan is kapok műsoros nyomott gyári lemezt. ( filmet )
Veszek 6db 80 gigás winyót és raidbe kötöm őket ennyi pénzért, és jóval olcsóbban jövök ki és jóval gyorsabb cuccot is kapok. 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
Tudod, mint a Kómód orr időkben, ewlőbb ezt kell futtatni, beolvastatni, utána a programot, ami pár magnófordulat lesz csak a fél kazetta helyett. 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
http://www.buffalo-technology.com/where-to-buy/
Egyik forgalmazó sem foglalkozik Buffalo termékekkel idehaza??? :S legalábbis az online tájékoztatás alapján ...
http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

Boha
(tag)
na evvel mire megírnak egy 40Gigás lemezt
OBORZIL

Warpig
(tag)
Talán ez is a céljuk vele nem? Mármint, hogy megvedd az eredeti blueray filmet. De mindenképp csökkeni fog az ára, csak az a kérdés, hogy mikorra.
Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

gameplusz
(újonc)
Verbatim BluRay BD-R 2x (1 layer) normaljc 2350Ft
nyilván nem a Media-ban kell venni az ilyet 
4x-es Verbatim Bluray lemezke 3k bruttó-ért van nálunk boltban, matricás nem kamionról leesett fajta. bár így se olcsó de leglább nem 4-5 k
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!
Egyetértek, valóban nem oda kell menni.
Fuji írható Blu-Ray lemez BD-R, 25GB, 2x 2500 forint bruttó áron nagykerbe, az újraírható 3600!
Még így se árbajnok a média, de legalább nem mediás horrorár 
http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

próbakocka
(fanatikus tag)
kb karácsonyi slágertermék lehet a BD írókból. lassan már most 20K egy olvasó, ami azért jelentősen kevesebb mint egy sony asztali megoldás (95K) egy hiba van azonban, hogy a filmek nagyon durván túlárazottak ...
Nexus S stock 4.0.4 / Eladó HYUNDAI R600 médialejátszó/felvevő/dvb-t tuner: http://href.hu/x/gyhn

eziskamu
(PH! addikt)
Nem csak túlárazottak, hanem túlértékeltek is, a mai szarokat adják ki, had nézzük meg őket újra brutál felbontásban
. Legalább is amiket láttam a nagyárúházakban azok mind ilyen kommersz vackok voltak.
Adnak amúgy lejátszó szoftvert az "olcsóbb" olvasókhoz?
[ Szerkesztve ]

Dr. Akula
(PH! addikt)
Hát akkor nagyon mellélőttek, mert max vinyón tárolod bluray helyett, úgyis a netről töltöd le. 

Chrys_
(senior tag)
Csak még egyvalamit kell megemlíteni a lemezes tárolás mellett: ha egy tönkremegy, nem veszíted el az összes többi filmet és egyebeket is vele együtt, míg vinyó esetén ezt is kockáztatod.
BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

Dr. Akula
(PH! addikt)
Akkor a legjobb a floppy, csak 1.44 MB-ot vesztesz a 10 GB-os HD filmből. 

Chrys_
(senior tag)
Az mekkora volt már, amikor egy 40 lemezes játék x.-ik lemezét újra meg kellett szerezni 
BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

Komplikato
(PH! addikt)
"Miért ne lenne értelme a 8x-os írásnak? Minden bizonnyal lesznek hozzá lemezek is előbb-utóbb."
Lesz? 1-1.5 hónapja kapni japánban.
Close the World ..... Open the Next!

Komplikato
(PH! addikt)
"Egyik forgalmazó sem foglalkozik Buffalo termékekkel idehaza??? "
Sehol. Japánon kívűl a termékeik szerintem NEC márkanév latt szerepelnek ...
Tévedés jogát fentartom. 
Close the World ..... Open the Next!