Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) moonman válasza floatr (#149) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"later versions of StarOffice are based upon OpenOffice.org with additional proprietary components"
tehát nem ugyanaz a termék, csak ugyanarra az alapra épül. az egyik egy butább ingyenes csomag, a másik egy fizetős plusz fícsörökkel rendelkező program. nem egyikből lett a másik, hanem mind a kettő külön termék, többnyire közös alapokkal. ha meg eleve ezt akarta mondani, akkor elég bénán fogalmazott.

Sent from my Windows Phone

(#152) floatr válasza moonman (#150) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A különbség annyi, hogy a váltásban nem megoldhatatlanságokat kell találni, amivel lehetne alibizni a nem-váltást, hanem a meglévő munkafolyamatokat kell tudni megoldani, vagy megfelelő alternatívát találni rá nagyobb szenvedés nélkül. Ezek szerint pár helyen meg tudták oldani.

(#151) moonman hint: "later"...

[ Szerkesztve ]

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"

(#153) zoltanz válasza moonman (#147) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

A hasonlat kicsit durva azé. :U

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#154) ntomka válasza moonman (#150) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"nem ópenszósz, hanem openoffice. a nyakamat rá, hogy nagyon ritka esetben képes csak 100%-osan kiváltani (kielégíteni a helyi igényeket)."

Az egy dolog, hogy nálatok mi van, attól még elég sok helyen lehet 100%-osan elég a funkcionalitása.

(#155) moonman válasza floatr (#152) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igen, főnökömet is imádom, amikor jön az "olddmeg" dumájával, de ettől még a munkára alkalmatlan eszközökkel nem lehet megoldani. nem azt mondtam, hogy nincs olyan hely, ahol nem tudnak váltani, nyilván sok van, és ha telik rá, meg van kedvük, akkor váltsanak, áldásom rá, biztos ők tudják, mi a jó nekik. csak ez sajnos-nemsajnos nem mindenhol működik, konkrétan a mi cégünk is belerokkanna egy ilyen mértékű szétzilálásba, mert nagyon ránőttünk a cuccokra, minden mindennel együttműködik. (mielőtt belekötne valaki, nem nem kényszerből és nem is miattam, hanem azért, mert jók, minden igényünket kielégítik és megbízhatóan működnek, így simán megéri fizetnünk a mennyiségi licenceket.) pedig van nálunk nagyobb-komolyabb cég is.

[ Szerkesztve ]

(#156) floatr válasza moonman (#155) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor elég lenne annyi is, hogy "ez nálunk nem működne". Nemtom mit kell belevetíteni a világ fennmaradó részét. Arról meg sztem nem érdemes vitatkozni, hogy mik az arányok a kiváltható és nem kiváltható esetek közt, mert senkinek nincsen rálátása max csak a szűk környezetében, plusz pár ismert rendszer esetében.

(#157) moonman válasza floatr (#156) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

egyelőre ott tartunk, hogy mindenki próbálja meggyőzően előadni, miért járna jól mindenki egy szabad-nyílt-ingyenes-ügyesokosésmégszépis megoldással a jól bejáratott, megfelelően működő MS ellenében. csak valahogy nem látom azt a hatalmas előnyt, amiért az ember azt mondaná, hogy egyefene, belevágok. egyelőre csak azt látom, hogy lassabb, butább, kevésbé használható alternatívát tudnék kapni, sok szívással.

úgyhogy az ilyen tündérmeséket esetleg az ötgépes ügyvédi irodáknak kellene elhinteni, de egy Office-ra komolyan* támaszkodó cégnél ez egyszerűen nem realisztikus.

*értsd: nem 200 soros táblázatokat és micike három oldalas firkálmányait tologatják csak vele.

szerk: tényleg, OOo kezel már 64k-nál több sort?

[ Szerkesztve ]

(#158) tuser válasza moonman (#157) üzenetére

tuser
(fanatikus tag)

Egyelőre ott tartunk hogy te megint elölről kezded a végtelen ciklusod és eddig egyetlen egy konkrét és releváns példát nem tudtál felhozni ellene, miért ne lehetne váltani.

Nincs guzumuzu formázás ? Jajjj ... akkor nem váltunk. Nincs ikszcséndsz ? Jajj nem váltunk ...

Bazz ... Ne 1:1 -ben gondolkozz, mert akkor a GEOS is pótolhatatlan, s a 7 -et is odaveri :C

Konkrét példa nooby ! Amíg ez nincs, addig ez csak fikázással egybekötött szájkarate !

2 TB, 500 GB, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#159) tomtyi válasza moonman (#157) üzenetére

tomtyi
(őstag)

"szerk: tényleg, OOo kezel már 64k-nál több sort?">asszem. ;]

"nem 200 soros táblázatokat és micike három oldalas firkálmányait tologatják csak vele.">pedig a legtöbb helyen csak erre használják.

[ Szerkesztve ]

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#160) moonman válasza tomtyi (#159) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"pedig a legtöbb helyen csak erre használják."
hát ezaz, hogy nem. mi egy közepes cég vagyunk és az ügyviteli szoftverünk konkrétan excel-lel olvas be adatállományt (ablak nélkül, csak a processzt hívja meg), és Word-del készíti a küldeményeket. csoportmunkához meg természetesen Outlook és SharePoint. és nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyunk.

uhh, témától függetlenül: rég láttam, de ez elég ótvarul néz ki. :( mintha szét lenne esve a skin.

[ Szerkesztve ]

(#161) tomtyi válasza moonman (#160) üzenetére

tomtyi
(őstag)

"uhh, témától függetlenül: rég láttam, de ez elég ótvarul néz ki. :( mintha szét lenne esve a skin.">??? :F

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#162) ntomka válasza tomtyi (#161) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Őszintén szólva tényleg rágyúrhatnának a GUI-ra, mert az leragadt egy 2000 környéki szinten.

(#163) moonman válasza tomtyi (#161) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

lehet, hogy csak az Ubuntu téma zúzza meg, de a bekeretezett részeken nagyon csúnya, és az a betűtípus...

katt a nagyításhoz

összehasonlításképp: ezt akárhova nagyítod nem látszanak ilyen "szétesések".

[ Szerkesztve ]

(#164) atesz117 válasza moonman (#163) üzenetére

atesz117
(fanatikus tag)

Az Ubuntu témával lehet a baj, Vistán nem olyan ronda:

Samsung Wave II

(#165) Sweet Lou 6 válasza moonman (#163) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

A barna nyilak az Ubuntu skin miatt ilyen rusnyák, a többi pedig a GTK+ környezet miatt.

Még KDE-n is szebb, pedig oda is elég ramaty módon integrálták:

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#166) Gorneck23 válasza atesz117 (#164) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Cserébe dög lassú... :(

(#167) moonman válasza atesz117 (#164) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ja, ahogy látom a rendszer vezérlőit örökli. de igazat adok, annyira nem ronda, merthááát... hol Aero, hol classic kocka, hol teljesen saját stílust követ. hogy úgymondjam "szedettvedett". és sajnos ilyen sok programnál előfordul, még MS-nél is. :(

szerk: esküszöm, KDE-n a legkonzisztensebb. :)

[ Szerkesztve ]

(#168) sh4d0w válasza moonman (#157) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes, hogy ezekben a tündérmesékben az állami szervezetek hisznek. Még érdekesebb, hogy működnek is (pl. német külügy: 11 ezer gép). Én úgy látom, hogy ez egészen egyszerűen az akaraton múlik, semmi máson. Münchenben megoldottak minden problémát, a francia csendőrségen is lecserélték a zárt platformot nyíltra, de Málta vezetése is úgy döntött, hogy a szabad szoftverek legyenek preferálva a zártakkal szemben. Látható, hogy nem megoldhatatlan a váltás.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#169) moonman válasza sh4d0w (#168) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mulatságos, hogy mindenki München-t hozza fel (egyébként eredetileg Linuxra is át akartak állni, aztán nem ment, végül maradt a Windows OpenOffice-szal), mert kb. ez az egyetlen élő példa, ahol valami 5 év alatt meg tudták oldani.

(#170) TengerACE

TengerACE
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szeged, Törökbálint, Budapesti Bíróságok
meg:
http://hu.openoffice.org/references.html

Petrobras, csak, hogy külföldi példa is legyen.

(#171) moonman válasza TengerACE (#170) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kishalak ezek. de azért örülünk, hogy a Pranczék Könyvelési Irodája Kft. már OpenOffice-t használ. :C

nem, tényleg. tökjó. :)

(#172) Lortech válasza tomtyi (#130) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Akkor már inkább minidumpot érdemes elemezni, nem bsod kóddal hülyéskedni.
Kell neki kernel debugger és mehet a móka. Rengetegszer konkrét hibaforráshoz > megoldáshoz jutottam a segítségével. (gugli első link: [link])

(#173) DJS válasza moonman (#151) üzenetére

DJS
(tag)

Ezt a céges gondolkodásmód miatt nem érted.

Ahogy az átlag linuxos elképzeli, a StarOffice úgy lesz, hogy fogják az OpenOffice-t, és raknak még hozzá kiegészítőket. Nyelvi csomagok, médiaállományok, fontok, képek, sablonok, új felület, stb. Mint amikor egy nő kiöltözik. De attól még ugyanaz az alapja.

Természetesen nem ugyanaz a termék. De az opensource termékek között nincs akkora különbség, mint az XP Home meg Professional változata között. Az Ubuntuból is van fizetős meg ingyenes változat, köztük a különbség az, hogy az egyikhez kapsz matricát meg színes nyomott CD-t, a másikhoz nem. Két termék? Igen. Amúgy ugyanaz? Igen.

(#174) DJS válasza moonman (#157) üzenetére

DJS
(tag)

Való igaz, hogy rövid távon az OOo még nem igazi alternatíva.

Más: amennyire én tudom (bocs, ha téves), az OOo Calc tényleg limitálva van 64k adatsorra, csakúgy, mint a csodás MSO 2003, de az OOo Base nincs. És nem tudom elképzelni, hogy ha valaki rendszeresen szeretne egymillió soros Excel-táblákat kezelni, akkor miért nem csinálja már inkább adatbázissal.

A fejlesztők ugyanezt mondták, a felhasználók meg ugyanazt, mint Moonman. Itt legyél okos...

[ Szerkesztve ]

(#175) ntomka válasza DJS (#173) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az Ubuntuból is van fizetős meg ingyenes változat, köztük a különbség az, hogy az egyikhez kapsz matricát meg színes nyomott CD-t, a másikhoz nem."

Azért nem ugyanaz, mint egy megvásárolható Windows telepítő.

(#176) moonman válasza DJS (#174) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem kell feltétlenül egymillió soros Excel tábla, elég ha 70ezer soros. :)

(#177) bambano válasza moonman (#155) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mi történne a cégetekkel, ha hirtelen megemelnék a licenszdíjat a tízszeresére?

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#178) ntomka válasza bambano (#177) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt ő már nem tudná meg, mert vennének fel a helyére olyat, aki nem csak MS szoftverekhez ért. ;] :DDD

(#179) moonman válasza bambano (#177) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

életszerű.

(#180) FTeR válasza bambano (#177) üzenetére

FTeR
(PH! addikt)

lol, szted ez egy valós félelem? ez egy érv?

(#181) FTeR válasza sh4d0w (#119) üzenetére

FTeR
(PH! addikt)

azt, h a válság közepette, az egyetlen növekedést produkáló területen, sőt, kirobbanó sikernek számító kategórián, ahova szinte mindne piacon lévő gyártó egyből, a többi kicsit később kidobta saját termékét sorozatát, a gyártók annyira linuxot faforizálták, hogy a legnagyobbak közül több is azt nyilatkozta, h a win-nel egyszerűen elképzelhetetlen és többségük a GNU jegyében saját disztrók összerakásába is kezdett, nem tudom másként értékelni, minthogy "a hardvergyártók odaálltak a Linux mögé".

mindez történt akkor, amikor az ms épp az évtized bukásaként elhíresült vistával próbálta menteni a menthetőt. összehasonlíátsképpen, az osx ezalatt 3-4%-ról 9% fölé kúszott és egy rövid ideig úgy tűnt, h sikerül átlépnie a kritikusnak számító 10%-os küszöböt.

összefoglalva, megvolt a csillagok együttállása ahhoz, hogy a linux felfusson, mert nemhogy mindenki látta a lehetőséget benne, nemcsak energiát fektetett bele, hanem egy új sikerkategóriában való szereplésének jövőjét bízta rá, miközben a legnagyobb konkurens épp, piaci szempontból sikertelennek bizonyuló termékével próbálta többéves lemaradásá behozni.

tehát, volt támogatás, volt driver, volt outofthebox linux, erső marketing, erős felhasználó érdeklődés és gyengélkedő konkurencia, vagyis minden amire a linux valaha vágyott (vagy minden aminek hiányával eddig a fanboyok okolták a hibahatár alatti piaci szereplést).
az eredmény pedig az, hogy 1,5 év után a jósolták, már az értékesítések nagyobb részét winnel várták és 3 év után pedig láthatjuk, h marginálisra szorult a linux részvétele a piaci részesedésért folytatott harcban.

epekedve várom azon érvek hosszú sorát, amivel ezt az álláspontot megingatjátok.

(#182) tomtyi válasza Lortech (#172) üzenetére

tomtyi
(őstag)

ok, köszi.
ennyire azért nem érdekel, nem is az én gépem, és ennyire másszon bele, akinek 3 anyja van. :) bár egyszer, tanulási célzattal érdekes lenne. más gépével azonban mégsem kísérleteznék.
de ezzel a javaslattal inkább az állításom igazságát igazoltad, azaz hogy a bsod a legkevésbé sem informatív a hiba valódi okának kiderítéséhez.

(#173) DJS
"Az Ubuntuból is van fizetős meg ingyenes változat, köztük a különbség az, hogy az egyikhez kapsz matricát meg színes nyomott CD-t, a másikhoz nem.">nem ez a különbség. az ingyen megrendelhető, és számodra térítés- és postaköltségmentesen kiküldött Ubuntu telepítő cd mellé kapsz ingyen matricát is. fizetni a hivatalos, Canonical által biztosított supportért fizethetsz, ha akarsz, különböző konstrukciókban. de a rendszer teljesen ugyan az marad, nem kapsz többet.

[ Szerkesztve ]

(#183) tomtyi válasza DJS (#174) üzenetére

tomtyi
(őstag)

ha 1048576 sor van az OOo Calc-ban, akkor az 1048576 adatsor? :)
korábban linkeltem screenshotot. :)

(#181) FTeR
szerinted (már ha volt egyáltalán ilyen Linux mögé állás) mennyit számít ez a céges és magán felhasználók szemében is, ha az ms-nek nem sikerült még mindig elérnie, hogy ne az ie6 legyen a legelterjettebb windows böngésző? pedig nekik a közvetlen módszereik is meglennének.
és ha másban nem is, abban mindenképp látszik - ha nem is a felsorakozás, de - a nagyobb támogatottság,, hogy egyre több, és igen sok hw megy alapból Linuxon is. ha mégsem, vag ynem tökéletesen, vagy nem úgy, ahogy azt windowson megszokták, akkor az még mindig nem a Linux hibája, hanem a felsorakozás foghíjas voltát mutatja.

[ Szerkesztve ]

(#184) tomtyi válasza FTeR (#181) üzenetére

tomtyi
(őstag)

lejárt a szerk. idő

"volt támogatás, volt driver, volt outofthebox linux, erső marketing, erős felhasználó érdeklődés és gyengélkedő konkurencia">ebből gyakorlatilag egyik sem volt, legfeljebb az it világában jártasabbak láthatták így. én 4 évvel ezelőttről SEMMILYEN Linux reklámra, említésre nem emlékszem. sehol nem olvastam róla. szóval kb. 100%osan lefedtem a hétköznapi júzer fogalmát. azóta részemről változott, az átlagjúzer meg nagyjából maradt, ahol addig volt. mert ő továbbra sem olvas it-híreket, közelében sincs az it-világnak.

(#185) floatr válasza FTeR (#181) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen erős marketing? Milyen gyártók? Milyen erős felhasználói érdeklődés? Milyen driverek? Új gépet gyakorlatilag csak vista/xp telepedvénnyel lehetett venni; ha megvetted, és felhúztál rá egy red6-ot, akkor is ugrott a vista számlálója...

Nemrég olvastam egy blogban, hogy sokan szinte vallásosan, sokan cinikusan emlegetik a linux desktop évét, és közben senki nem veszi észre, hogy onnan jön, ahonnét senki nem várta: a mobil eszközökből, aminek a piaca robbanás előtt van.

(#186) bambano válasza moonman (#179) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ez volt a kérdés. Az eredeti kérdésre érdekelne a válaszod, nagyon.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#187) bambano válasza FTeR (#181) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugye csak én emlékszem rosszul, hogy amikor kijöttek a piacra a linuxos netbookok, akkor az ms kétségbeesetten vakarta vissza n. alkalommal a sírból az xp-t, nehogy felnőjön egy linuxos felhasználói generáció? Meg ideje lenne megnézni a telefonok piacát, mi is fut mostanában legjobban...

Egyébként meg nekem jobb lesz, ha sosem jön el a linux desktop éve.

(#188) floatr válasza moonman (#160) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pár ordas multival vagyunk kapcsolatban, de egyiknek sem office-ra épül az ügyviteli rendszere. Az egyik épp a lotust dobta ki egyedi fejlesztésre, mert olcsóbban jött ki, mintha felhasználónkénti licenszeket fizetne.

(#189) moonman válasza floatr (#185) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"Milyen erős marketing? Milyen gyártók? Milyen erős felhasználói érdeklődés? Milyen driverek? Új gépet gyakorlatilag csak vista/xp telepedvénnyel lehetett venni"

te 2007-2009-ig barlangban éltél?

(#190) floatr válasza moonman (#189) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sorold már plz, kezdd a marketinggel...

Az említésre érdemes gyártók max a mobil szegmensbe toltak érdemi erőfeszítést, ami meg a desktopnál maradt, az szinte kizárólag a red6 és a canonical sikere -- utóbbi inkább kormányzati-szintű lobbyzásban észrevehető.

(#191) Lortech válasza tomtyi (#182) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Főleg mivel alapbeállítás szerint automatikusan újraindul, és nem is látod, amit ki akart írni.
Általában nem túl használható.

A linkelt oldalon a lépések szájbarágósak, egyértelműek, egy adminisztrátor számára semmiféle gondot nem okozhatnak, más meg ne akarja megszakérteni a gépet.
más gépével azonban mégsem kísérleteznék.
Azt sugallod, mintha a linken lévő lépésekkel bármi féle veszélynek tennéd ki a gépet. Erről természetesen szó nincs.

Sem megcáfolni, sem megerősíteni nem akartam semmit, nem hoznak már lázba ezek a hívő viták. Mindössze egy informatív hozzászólás lett volna.

(#192) moonman válasza floatr (#190) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az, hogy kb. egy évig kvázi csak Linux-szal lehetett kapni őket, szerintem elég marketing. mivel a Linux mögött nem áll konkrét cég, nyilván nem volt összehangolt reklámkampány, de a gyártók szépen odaírták, hogy Ubuntu meg akármilyen Linux van rajtuk, a vásárló pontosan láthatta, mit vesz. (ebből is látszik, mennyire nem nézik, mire költenek, ehhez képest sokat vittek vissza Windows-cserére.)

(#193) moonman válasza Lortech (#191) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha látod, hogy rögtön újraindul, akkor F8 és letiltod egy gombnyomással. az automata újraindítás az 1.0-s usereknek van, mert sokszor egy kékhalál után még helyreáll a rendszer, de a gui-n már feldob egy üzenetet, hogy súlyos hiba után állt helyre, stb.

(#194) tomtyi válasza Lortech (#191) üzenetére

tomtyi
(őstag)

"Mindössze egy informatív hozzászólás lett volna.">nagyon köszönöm. semmit nem akartam sugallni, pusztán annyit írtam, hogy - a metódus egyszerűsége dacára - nem tenném, mert ha bármi nem jól sül el, akkor engem cseszegetnek. ha saját gépem lenne, már neki is ugrottam volna.
az automatikus újraindulást az első bsod után kikapcsoltam, hogy látszódjon, aminek kell, és mondtam is, hogy ne indítsák újra, míg nem láttam.
"Általában nem túl használható.">ha a bsod által adott hibakód gondolsz, akkor egyetértünk, pont ez a bajom nekem is. :)
de a többit még egyszer köszönöm.
hitviták nélkül. :)

(#192) moonman
"az, hogy kb. egy évig kvázi csak Linux-szal lehetett kapni őket, szerintem elég marketing.">nem. az pont arra elég, hogy a júzerek megszokták, hogy létezik netbook. de nem azt kapták, amit vártak, mivel ugye, csak és kizárólag a windowst ismerték/ismerik, így természetes, hogy visszavitték, mert semmit nem tudtak kezdeni azzal, amit kaptak, mert szokatlan.

[ Szerkesztve ]

(#195) sh4d0w válasza moonman (#192) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viccelsz, ugye? A Windows XP ára túl sok lett volna a netbookokra, a Vista meg adminisztratíve lett kitiltva a netbookokról - a Microsoft határozta meg, milyen minimum követelmények állnak a hardverrel szemben, amire telepíthető. Ezután sok választás nem maradt, amíg a Microsoft hirtelen le nem csökkentette a netbookokra kerülő XP licencdíját.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#196) floatr válasza moonman (#193) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaaa, a netbookokra gondolsz. Hát igen, micsoda sikertörténet. Belibbentek páran valami ebaszott disztribúcióval, hát fú mögéálltak...
Le akarták vágni a saját költségeiket (pipa), láthatóan nem törődve azzal, hogy a kis ketyerén hogy muzsikál a dolog, vagy mit nyújt alapból egy felhasználónak, tájékoztatás nélkül. Aztán amikor a ms bepréselte a testét a csukódó ajtón a jóárasított xp-vel, meg a szokásos bónuszrendszerrel, akkor elkezdték páran (nyilván támogatottan) nyomni, hogy mindenki visszaviszi a linuxost, illetve a legtöbb gyártó egyszerűen dobta azt. Később derült ki persze, hogy általában nem a linuxost vitték vissza winesre cserélni, hanem magát a netbookot egy notebookra, mert az xp sem pörgött-forgott rajta, ahogy azt az átlagjózsi elképzelte.
Így visszatekintve talán több kárt okoztak, mint amekkora hasznot reméltek belőle a naiv külsősök.

A gyártók mögéálltak? Inkább kihasználták volna, de elcseszték a lehetőséget -- mondjuk nem a saját bőrükre ment a játék. Marketing, persze, a jóembernek fogalma sem volt, hogy mit kap; azt hitte egy best buy laptop, nemhogy "linux"... Az én olvasatomban az, hogy valaki "mögéáll", az azt jelenti h támogatja, nem "megerőszakolja"

(#197) Lortech válasza moonman (#193) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Tudom. Olyankor idegesítő, amikor nem tudod tetszőlegesen reprodukálni a hibát egy adott rendszeren, hanem csak annyi infó van, hogy kékhalál volt és újraindult, és lehet, hogy majd két nap múlva látod megint, vagy soha, ilyenkor minidump marad, ha van.
Radikális vagyok ebben a témában, kékhalál esetén vagy sikerül kinyomoznom a hiba okát és megszüntetni - ha az szoftverrel megszüntethető, vagy gépcsere, mert nem engedhetem meg a kékhalált saját fejlesztői gépemen. Ritka is mint a fehér holló.
OFF off.

(#198) ntomka válasza FTeR (#181) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetlen gyártót tudok, aki komolyan gondolta és gondolja a mai napig a linuxos netbookot, és az a Dell, és ők szépen el is tudják adni Ubuntu Netbook Editionnel. Ennek ellenére ugyanúgy árulnak Windowsos verziókat is. A többiek meg nem tudták mással eladni, mert nem találtak rendszert, ami érdemben futott volna rajta.
Szóval én meg a te gyártói felsorolásod várom epekedve.

[ Szerkesztve ]

(#199) moonman válasza floatr (#196) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"A gyártók mögéálltak? Inkább kihasználták volna, de elcseszték a lehetőséget"

OMG a demagógia csúcsa... :U

(#200) moonman válasza ntomka (#198) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

eleve az egész netbook bizniszt az ASUS kezdte az eeePC-vel és lám, Linux-szal. akkoriban nemhogy más OS, de más netbook sem volt, jó fél-egy év kellett, mire a többiek is megmozdultak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.