Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Spectrum

Spectrum
(tag)

Öt éve kerültek ennyibe a 22-es monitorok :(((

(#2) Translator

Translator
(tag)

Pillanatra bevillant, hogy vmi monokróm zöld foszforos monitor lesz ez ;]

[ Szerkesztve ]

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#3) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

egy full hd-t azert elbirt volna:)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#4) lapa

lapa
(PH! kedvence)

nem akarok telhetetlennek tűnni, de mi olyan rettentő jó egy nem-távirányító-figyelő 0,1w standbyban? ennél szerintem sokkal (nagyságrenddel) lejjebb kéne / lehetne menni legegyszerűbb elektronikával is. a 0,1w ez még mindig 3000 forintba kerül, ha napelemmel hajtanád. ez elnagyolt szám, akksi és akksi amortizáció nélkül.

www.lapanet.hu

(#5) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

Csak ismételni tudom magam :) BENQ 24" G2420HDBL LED 5ms DVI (fullHD) monitorom van, Tökéletes! ECO módban egy 17W szippant ki a konnektorból, ennél nem kell ECObb, szerintem bestbuy!

(#6) M.A.X.

M.A.X.
(tag)

ZeroWatt kapcsoló, ha már kapcsolni kell, akkor egyszerű billenőkapcsoló is megteszi. :W

(#7) F_Zolee válasza M.A.X. (#6) üzenetére

F_Zolee
(őstag)

Hidd el van ahol arra is lusták, hogy lekapcsolják.

(#8) Kormi76

Kormi76
(fanatikus tag)

Jó ez a zöld háttér a monitoron! Nem ismerős valakinek? :F

(#9) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

megint meg leszek kövezve hogy FLAME-lek:

-monitor vásárlásánál első szempont hogy jó minőségű legyen a képe (ezért veszem, hogy nézzem)
-második az ára ( a képminőséggel egyenes arányban)
-harmadik: "Extrák"

De nem fogom csak azért megvenni mert "környezetbarát", és nem lesz mindegy, hogy milyen a képminősége.

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#10) Sicilian válasza Kormi76 (#8) üzenetére

Sicilian
(őstag)

:DDD :K

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#11) luw2win válasza Spectrum (#1) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

szvsz 5 évvel ezelőtt nem kaptál 22"os monitort ~65kért :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#12) Telefunen

Telefunen
(őstag)

Komolyan nem értem, mire fel a számítástechnikában, ez a nagy "zöld" marketing, amíg egy háztartásban nem a számítógép a nagy fogyasztó...

Mellesleg egyébként sem hiszen, hogy az egyszerű felhasználót kellene ösztönözni a spórolásra, mikor az atomenergia 1-2Ft/kW áron előállítható...

(#13) JColee válasza Telefunen (#12) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Azért egy számítógép elég nagy fogyasztó tud lenni.

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#14) lorenzen válasza F_Zolee (#7) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

"Hidd el van ahol arra is lusták, hogy lekapcsolják."

Nem is kellene kapcsolgatni. Ezeket a monitorokat simán hajthatná a PC táp 12V-os ága.
Lekapcsolod a gépet, egyben a monitor is áramtalanítod.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#15) Spectrum válasza luw2win (#11) üzenetére

Spectrum
(tag)

Igazad van, négy éve volt és 75k :B Viszont azon nem változtat, hogy ez az ultrazöld monitor ennyiért nem éri meg.

(#16) luw2win válasza Spectrum (#15) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Persze a zöld mindig drága volt :D

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#17) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aki ennyi pénzért TN-es monitort vesz, az meg is érdemli.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#18) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ultra zöld... :W
Zöld elosztó:O Zöld kapcsolóval:D Zöld!

(#19) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

22"-os nem fullHD-s monitor 240 euróért ráadásul mire az ideér lesz vagy 85K ... hát nem tudom mennyi idő alatt térül meg a fogyasztáson a több mint dupla ár :F

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#20) lapa válasza lorenzen (#14) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

csináltam pont amit mondasz egy jó ideig, egy külső tápos noname monitorral. aztán egyszer véletlen felcseréltem a polaritást, a táp zárlatvédelme meg akkor épp nem kapcsolt le. csak egy relatíve kicsi alkatrész égett el a monitorban, csak az nem derült ki soha többet, hogy mi volt eredetileg ráírva...

www.lapanet.hu

(#21) daa-raa válasza lapa (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezért kell olyan csatlakozót használni egyenáramnál, amit nem lehet fordítva csatlakoztatni...

Si vis pacem, para bellum.

(#22) IDM válasza lorenzen (#14) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

Anno a NorthQ csinált olyan tápokat, ahol volt hátul 1 földelt kapcsolt 220...
A mai napig szépen működik nálam 1 ilyen 4100-Modu :K
[link]

(#23) todie

todie
(tag)

ezektol a masfel wattos "hangszoroktol" kesz vagyok. minek bele?
komolyan en meg a plazma tv-kbol is kivetetnem, ha 5ezerrel olcsobban adnak.

(#24) Devid_81 válasza hemaka (#3) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Áh nemár, 22"-on ne legyen FullHD, ettől csak a notebookok kijelzője vacakabb amikor 16-17 colon FullHD.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#25) Croissant válasza Devid_81 (#24) üzenetére

Croissant
(tag)

Nem tudom, én másfél éve tök jól elvagyok a 22"-os 1920x1200-as felbontású monitorommal. Igaz ez nem ződ, meg nem is TN, de anno alig volt drágább ennél.

(#26) Ł-IceRocK-Ł válasza Duracellm... (#9) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha Környezetvédelem szakra járnál főiskolán, kicsit másként látnád a dolgokat.
Az nem baj ha azért adsz pénzt, hogy minőséget vegyél, de nem feltétlen kell lesz@rni hogy esetleg kíméli a környezetet is, ami neked se mindegy!

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#27) Ł-IceRocK-Ł válasza Telefunen (#12) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az atomenergia előállítása nevetségesen alacsony, ahogy mondod, de a keletkező hulladék megfelelő elhelyezése olyan pénzeket emészt fel hogy pislognál...

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#28) ftc válasza todie (#23) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ebben egyetértünk...felesleges rá... bár én az egészre tettem volna rá még 1 érzékelőt....ha pl nincs senki előtte s s már rég elment az emberkénk akkor ugyanúgy bekapcsolva marad... én tettem volna vmi időzítőt még ha pl 1h-ig nem jelenik meg vaalki a gépnél automatikussan lekapcsol s csak akkor kapcsolna be mikor az érzékelő jelezne

(#29) Devid_81 válasza Croissant (#25) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Az, hogy nem ződ, soha ne bánd, ezek akkora vakítások mint ide Kuba.
Az én 4, lassan 5 éves GNR monitorom sem eszik 12 wattnál többet ha agyonverem a fényerőt.
Folyamatosan azt próbálják bebizonyítani, hogy a ledes háttérfény mennyire jó, és közben meg alig pár%-al eszik átlagban kevesebbet, mint "ősrégi" ccfl testvérei.

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#30) lapa válasza daa-raa (#21) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

köszi hogy segítesz. rengeteget agyaltam a megoldáson, de nem jutottam előbbre. most viszont kigyulladt a fény.

anno kettő tömör rézvezetéket dugtam csak bele a 4 pines 12V alaplapi csatiba, mert az volt az egyetlen akkor alkalmas végpont. azért nem tartottam kritikusnak mert nem volt ki-be húzkodva, előtte meg mindig lekapcsolt a táp ha véletlen felcseréltem őket.

egyébként a lakás kisfesz rendszeréhez a PC-s "type 9" csatit (IEC C13 / C14) rendszeresítettem. mégiscsak 10A terhelhetőségű és nem akkora böszme állat, mint a normál 220V dugaszok.

[ Szerkesztve ]

www.lapanet.hu

(#31) daa-raa válasza lapa (#30) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pedig egy molex-et nem lett volna ördöngősség bekötni, beszerezni sem.

Si vis pacem, para bellum.

(#32) Duracellm... válasza Ł-IceRocK-Ł (#26) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Ha ugyanazt a minőséget tudja +kisebb a fogyasztása akkor a zöldebb megoldást választom, mert nem vagyok a magam ellensége.
de ha valamire ráírják hogy ZÖLD, attól még az lehet hogy számomra nem fogja azt a minőséget nyújtani amit elvárok tőle.

Mi a véleményed arról hogy a 2005 után gyártott készülékeknek ROHS kompatibilisnek kell lenniük (tehát nem tartalmazhatnak ólmot).
Ennek az a következménye hogy az ezzel az eljárással készült készülékek 2-3év alatt szétesnek, tönkremennek a forrasztások.
Az ólommentes forrasztóón szerkezete szivacsos, és a levegő páratartalmát beszívja, ami elkorrodálja.

Ezáltal a környezetbe gyakrabban kerül ki veszélyes hulladék, illetve ez egyfajta erőforrás pazarlás is, mert a benne lévő alkatrészek működőképesek, és az is a szemétre kerül.
Vagy hatalmas összegekért "kezelik", de egy része ki fog kerülni a környezetbe.

Lehet hogy üldözési mániám van, de ezzel csak keresletet akarnak generálni, és nem a környezet védelme a cél.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#33) lapa válasza daa-raa (#31) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

pedig a molexek ugye az első ágon vannak, én meg nem akartam azt terhelni egy 20-30 wattos monitorral, két vinyó mellett. de ezektől eltekintve lehetett volna, csak akarni nem akartam. mivel a 4 pines 12v-hoz nem volt fogadó csatlakozóm, a molexre alakítás ott nem jött szóba. egyébként általában nem tartom a molexet egy életbiztosításnak, a manapság uralkodó minőségben legalábbis semmiképp. kicsúsznak, nem egyenesen állnak, 0,0 mm2 kábellel vannak szerelve etc.

www.lapanet.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.