Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Fáraó

Fáraó
(őstag)

És az első kérdés a várható ára. Az első multiplatformos bár nem mindent író-olvasó. Eljött ennek is az ideje.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#2) PPeter

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem az első. A bele vélhetően ugyanaz, mint a hasonló képességű LG drive-nak, ami már kapható pár hete a mi régiónkban is.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hülye kérdés, de hogyhogy nem olvassa az írható dvd-t, ha írni tudja :F

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#4) Zotya84 válasza PPeter (#2) üzenetére

Zotya84
(tag)

Hát, én őszintén remélem, hogy azért mégsem, mert akkor hova is lenne az igazi Plextor minőség, ami miatt megéri megvenni annyival drágábban őket.

Egyébként az árára én is kivácsi lennék, mert lehet, hogy a későbbiekben meglesz a dvd-kombóm utódja. (úgy egy év múlva legkorábban...)

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#5) PPeter válasza Psych0 (#3) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az "na" nem azt jelenti, hogy nem olvassa, hanem hogy egyelőre nem tudni, milyen sebességgel teszi.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#6) dekoninck válasza Psych0 (#3) üzenetére

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

:C az n.a. ez esetben nyilván azt jelenti, hogy a vonatkozó adat nem ismert. Olyan nincs, hogy ne olvassa, nem gondolja, kedves Psy?

[ Szerkesztve ]

(#7) PPeter válasza Zotya84 (#4) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legjobb esetben is csak a kiemelkedő support lehet, amit a Plextor sajátjaként ad(hat) az új termékeihez, mint plusz szolgáltatást, mert ugye az előző két DVD-írója (PX-800 és 810) sem saját gyártmány volt már, illetve régebben is voltak olyan Plextor drive-ok, amelyek más gyártótól származtak.

(#8) H.O.D. válasza PPeter (#2) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Adja az ég, hogy ne legyen igazad. A BH100-at nagyon csúnyán lehúzták mindenhol.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#9) Zotya84 válasza PPeter (#7) üzenetére

Zotya84
(tag)

Ez komoly probléma, mert a hibátlanul működő 760SAmhoz szerintem sosem lesz szükség supportra, olyanért meg, amit nem veszek igénybe nem veszek plextort, ha ugyanaz a bele mint a lgnek, 30%kal nagyobb áron.

De majd meglátjuk.

Bár tény, hogy a fekete előlapot két hét alatt postázták...

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#10) janpotocki válasza Psych0 (#3) üzenetére

janpotocki
(VIP)

n. a. = nincs adat

nem keverendő a 'non available' rövidítésével, de hát miért is írnánk angolul egy táblázatba? ;)

(#11) thaler2

thaler2
(senior tag)

Na igen végre, és amikor majd mindkettőt írja rendesen, és 20ezerbe kerül, akkor majd veszek egyet.

(#12) H.O.D. válasza thaler2 (#11) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Jövő évtized zenéje...

(#13) PPeter válasza H.O.D. (#12) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért az túlzás. A PC-s meghajtók egy-két év alatt elfogadható árban lesznek, a gond a szórakoztató-elektronikai piacon van, illetve a filmkiadással.

(#14) M107

M107
(senior tag)

Csak jelenjen meg itthon is vagy legalább közel hozzánk.

Veszek belőle egyet de csak Max 300 000 ezer forntot vagyok az egységért kiadni

Pioneer Bd 206 Cool Audio Cd, Best DVD, Very Good Blu-Ray!

(#15) PPeter válasza M107 (#14) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lesz egyszerűbb mondjuk 50-60 ezerért egy BD-író, és ugyanannyiért egy HD DVD-író mellé? :D

(#16) FishAir

FishAir
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Non-Alcoholic. Bocs nem tudtam kihagyni.

★ Heinekenesis ★

(#17) H.O.D. válasza PPeter (#13) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Két év múlva már jövő évtized lesz :D
De ennyi idő kell ahhoz is, hogy legyen mit itthon beletenni a lejátszóba.

Apropó, BD és HD-DVD is régiókódos? Ez nekem kimaradt... :B

(#18) Godefroy válasza PPeter (#7) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

A Plextor már nagyon régen nem gyárt saját drive-okat, a nevéből él.

De sokan csinálják ezt (lásd EIZO Samsung belsővel)

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#19) Fáraó válasza PPeter (#2) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Látszik, hogy ebben a témában szaki vagy. Főleg a VGA-kat figyelem, nem tudtam/elfelejtettem(?) az LG-ről...

VIGYORRRGAZMUS.....

(#20) Egon válasza PPeter (#13) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit tartasz elfogadható árnak?
Sztem a (hazai) tömeges elterjedéshez kb. 30-35K körüli író- és 1K körüli lemezárak kellenek. Amennyiben az olvasókra gondolsz, a tömeges elterjedést akadályozni fogja a filmek hiánya (illetve relatíve magas ára).

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#21) Kinder válasza thaler2 (#11) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

minek kell mindeníró? a hddvd-nek elméletileg reszeltek.

(#22) thaler2 válasza Kinder (#21) üzenetére

thaler2
(senior tag)

Reszeltek? Ne viccelj...itt még semmi sincs eldőlve ...

(#23) Lacix29 válasza thaler2 (#22) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Reszeltek? Ne viccelj...itt még semmi sincs eldőlve ...
Dehogy nincs. Januárban 80% - 20%-ban vettek filmeket a Blu-ray javára. A legutolsó heti listában a top 10 eladott HD film mind Blu-ray.

(#24) Godefroy válasza Lacix29 (#23) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Attól még, hogy jelenleg a filmiparban több BR es lemezt adnak el mint HD-DVD-t, a számítógépekben nem biztos az lesz.
Adat archiválásra lehet a HD DVD a befutó PC-n.

(#25) Egon válasza Godefroy (#24) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pontosan.

(#26) thaler2

thaler2
(senior tag)

Köszönöm a kollégáknak, állításom igazolását... :R

(#27) Lacix29 válasza Godefroy (#24) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Adat archiválásra lehet a HD DVD a befutó PC-n.

Árulnak egyáltalán asztali számítógépbe való HD-DVD írót ? Mert Blu-ray-ről tudok.
Ezenkívül a Blu-ray-re ugye több adat fér, tehát az adat archiválás terén is jobbnak tűnik mint a HD-DVD.

(#28) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Épp nemrég kezdtem el gondolkodni, hogy mikor első asztali DVD lejátszómat vettem 70 000 Ft volt (150 ról leértékelve) egy Panasonic.
Most hasonló árban van Blue Ray asztali, de semmi ingerem nincs megvenni.
Egyszer már beruháztam VHSre és megvettem a kedvenc filmjeimet rajta.
Aztám amikor eljött a DVD ideje akkor is beszereztem gyakorlatilag ugyanazokat a filmeket csak akkor DVD-n.
Most harmadszorra nincs kevem (anyagilag) sem megvenni ugyanazt mert ugye a tartalom nem változik csak a képminőség (néha).

Nem is beszélve itt már TV-t is kéne cserélnem, miközben meg kellene tartanoma másikat, hogy a 4:3 as TV adásokat a hagyományos képcsővesen nézzem filmre meg vegyek egy nagyobb LCD-t.

Sok-sok pénz és mire?

Marad a download és monitoron megtekintés.

[ Szerkesztve ]

(#29) Balage76 válasza PPeter (#2) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

Magyarul ha ezt veszed, akkor sokat fizetsz a közepes LG minőségért...

www.xbox360szerviz.hu

(#30) PPeter válasza H.O.D. (#17) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg mind a kettő alkalmas regionális kódolásra, a gyakorlat azt mutatja, hogy a BD-n előszeretettel alkalmazzák, a HD DVD-n szinte soha.

(#31) Borisz76 válasza Godefroy (#28) üzenetére

Borisz76
(senior tag)

Hát igen.....a technika fejlődik de nekünk meg nincs rá pénzünk.

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#32) PPeter válasza Lacix29 (#23) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amely listát három-négy olyan retail lánc adataiból összesítik, amelyek messze nem feleltethetők meg a teljes USA piacnak. Nézd meg az Amazon.com-on a lejátszók bestseller listáját, hónapok óta a Toshiba HD DVD-lejátszói ott vannak az első 5-ben. Semmi nem dőlt még el. Egyrészt az óriási amerikai marketingkampány - ennek a fütsjét látjuk itt Európában - még nem jelent semmit, és rengeteg olyan technológiai, piaci aspektusa van a témának (filmforgalmazás, gyártás, kiadás) világszinten, hogy nyugodtan ki lehet jelenteni: SEMMI nem dőlt el.

[ Szerkesztve ]

(#33) Egon válasza Lacix29 (#27) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Idézet a burn.hu-ról:

" A HD DVD olcsó gyártása minden bizonnyal olyan fegyvernek minősül, amivel hamar ledolgozhatja látszólagos hátrányát. Már ha beszélhetünk hátrányról egyáltalán.

Én nagyon halványan a HD DVD-re tippelnék, mint a távolabbi jövőben diadalmaskodó formátumra, de egyelőre még semmi nem biztos."

Mivel - jó eséllyel - olcsóbb lesz az író, a lemez, szted az a picike kapacitásbeli eltérés jelent majd valamit? :U

(#34) Godefroy válasza Lacix29 (#27) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Akkor most megtudod hogy HD DVD-t is árulnak. ;)
Nem meglepő módon Toshiba mindnek a gyártója.

Kapacitásban valóban nagyobb a BR.

Viszont a HD DVD bizhat olyan támogatókban mint az Intel vagy a Microsoft.
Tehát PC-s fronton nem dőlt el egyelőre semmi.

(#35) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Vártam már, hogy legyen valami nagyobb kapacitású archiváló anyag, mert a mai világban 1 dvd olyan szűkös lett.

El nem tudtam képzelni, amikor jött a cd, hogy "atyaúristen 650Mb mikor fog betelni", most meg már a 4.35Giga is kevés, ha az ember nem akarja 143 lemezre kiírni a dolgait.

Bár nem bánnám, ha valami olyan adattárolón törnék a fejüket a szakik, ami kevésbé érzékeny az adatvesztésre, mint a mostani dvd-k, és nem olyan sérülékenyek, hogy kitör a frász, ha a gyerek kezében meglátom! ;]

(#36) Godefroy válasza Borisz76 (#31) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Úgy valahogy!

[ Szerkesztve ]

(#37) metrichye

metrichye
(lelkes újonc)

Sziasztok,
hat en nemreg olvastam, hogy a Warner Bros az ev kozepetol csak a Blu-Ray-en adja ki a HD filmjeit, szoval ezek alapjan szerintem a Blu-Ray fele billen a merleg nyelve. A legtobb nagy filmkiado veglegesen letette a voksat egy formatum mellett, valamint igy a Warner fele tervezett hibrid lemeznek (HD-DVD egyik oldal, masik Blu-Ray) is annyi, a fent irtak szerint. Es az asztali HD-DVD eladasokrol szolva azert volt eddig tobb, mert a HD-DVD-sek direkt nem szamoltak lejatszonak a Blu-Ray-es PlayStation 3-at, ami azert szep szamban fogy, mostanaban egyre jobban. PC-s korokben meg nagyobb kapacitas miatt lesz szerintem elterjedtebb a Blu-Ray, habar teny, hogy egy hagyomanyos DVD gyartosort konnyen at lehet allitani HD-DVD gyartasra (egy cikkben olvastam). Viszont szereny velemenyem szerint a Blu-Ray lemez felepitesebol adodoan serulekenyebbek lesznek feltett adataink, hacsak nem csinaljak valami jofajta muanyagbol, de hat az ugy nem erdeke senkinek sem, vegye meg a paraszt meg egyszer ha osszekarcolodik. (es elott nem backupolta a filmet)

"Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."

(#38) Alchemist válasza Borisz76 (#31) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

És még lehet, hogy jól is járunk vele, ha nincs rá pénzünk... különben megint járhatjuk ugyanazokat a köröket a jobb képminőségű, de tartalmilag jórészt változatlanul silány filmekért. Hajrá, konzumidiotizmus! ;]

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#39) Lacix29 válasza Egon (#33) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Mi ez a burn.hu ? Ki írta ezt ?
Ja PPeter, persze akkor ez a legjobb forrás.
Én még nem látom hogy olcsóbb lenne a HD-DVD lemez mint a Blu-ray az írható formátumok között.
A mozifilmek meg szintúgy egy árban vannak, akkor hol is van ez az előny ?
Most a Toshiba igaz nyomott árakkal árulja a HD-DVD lejátszóit, de ez nem azért van mert már érzik a végüket ?
És ha minden stúdió átáll Blu-ray-re, akkor azután nem sokra lehet menni az asztali HD-DVD olvasókkal. (Tudom most még a piac 30%-át (vagy kevesebb?) uraló Paramount és Universal HD-DVD only, de ez változhat. Olyan sohasem lesz, hogy a Sony mint kiadó átáll HD-DVD-re.)

(#40) Godefroy válasza Lacix29 (#39) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

HBO is HD-DVD

Tehát a Maffiozók is azon jön ki :C

Mondjuk a Sony a VHS-re is átállt tehát ebből nem kell kiindulni.

[ Szerkesztve ]

(#41) t72killer válasza Alchemist (#38) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, ez a szomorú. Az utóbbi 10 évben talánha 10 eredeti ötlet (film) született, a "nagyágyúk" mind folytatások. (Star Wars, Harry Potter, Gyűrűk Ura, Terminátor, stb). Szivesen látom, aki címekkel megcáfol :))

Amúgy "kisebb" filmek közül van viszont jó, pl a magyar filmgyártás is kidob néha egy gyöngyszemet :)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#42) Egon válasza Lacix29 (#39) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Mi ez a burn.hu ? Ki írta ezt ?
Ja PPeter, persze akkor ez a legjobb forrás."

Ehhh... Ki a tököm az a tftpanel.hu? Inkább irkálj oda, hitelesebb lesz... :U

Láttál már keresztmetszeti rajzot a HD, a BL illetve a DVD lemezek felépítéséről? Megint idézet arról a bizonyos, nyilván nemhiteles portálról:
"A HD DVD viszont sokban hasonlít a DVD-re, mert ugyanúgy két 0.6 mm vastag műanyag korong közé teszi az adattároló réteg(ek)et, mint a DVD, így a DVD-vel kapcsolatban felhalmozott évtizedes technológiai tapasztalat nagyon jól jöhet a H DDVD gyártása, fejlesztése során. "
Én az _írható_ nyersanyagról beszélek, nem a filmekről (ahol a nyersanyag max. 10%-a az árnak, a többi 90% a rajta levő cucc ára: nem csoda, hogy egyformák az árak).

(#43) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mennyi lesz vajon ez az író? illetve mennyi a már kapható író?
sajna a média még nincs elfogadható árban hozzá

True Success is Blonde

(#44) Lacix29 válasza Egon (#42) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Bocs, nem volt szándékomban lekicsinyelni a burn.hu.-t vagy PPeter véleményét, csak nem értettem hogy az miért érv ha beidézed valaki jóslatát. Azért én a Warner jóslatában jobban hiszek.

(#45) Adrián29

Adrián29
(senior tag)

Kiváncsi leszek,hogy nállunk mikor jelenik meg,és persze az árára.. :D

(#46) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nah, oszt mit csinálunk a winyón figyelő 49 gigás blu-ray rippel, ha a hddvd nyer a 25 gigájával? :D

amúgy végülis mindegy, felőlem lehet mind a kettő egy csárdában, csak legyen már 200 forintos, csillió gigás lemez

(#47) JOTI

JOTI
(kvázi-tag)

Ennél többre nem is vágyok, mint amit ez tud!
mire nekem itthon 100-as hengerben fog figyelni a BD disc addig még 6 málna érés lesz, az biztos :P

(#48) Major Major

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Blu-ray has won

[ Szerkesztve ]

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#49) Hebry

Hebry
(senior tag)

Szerintem kb egy év másfél év, mire elérhető áron lesz író, +lemez.
Kivárjuk.
Addigra a formátumháború is alakul valamerre.

(#50) Hunter2 válasza Kinder (#46) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Átkódolod bluraybe+egy kis filterezés és jobb lessz mint a gyári.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.