Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Edenyke

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én kb 2003ban vettem az első dvd-írómat Olaszországban, akkor került 100euróba.
Számomra ez a lélektani határ, eme összeg fölött nem veszek blu-ray írót!

Dolgozniuk kell még ezeken az árakon.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2) gg72 válasza Edenyke (#1) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Akkor ne vegyél Plextort, a Pioneer BDR-205-öt már itthon is lehet kapni 30ezerért, ami már csak kicsit több, mint 100 EUR és a jelenlegi legjobb BD-író, amúgy pedig DVD-re is tökéletes... ;)

(#4) t72killer válasza Edenyke (#1) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól függ, mennyire kell az embernek. Otthoni archiválásra már régen a HDD a nyerő, a mostani 170€ körüli 3terás winyók korában meg pláne. (megj: mifelénk ennél olcsóbb az usb 3.0-ás WD)
3TB=60db kétrétegű lemez, térfogatra még akkoris többet foglal, ha hengerben tartja az ember. Az ára meg? Ha melléteszi az ember az író árát, akkor majdnem kijön 2DB 3 terás winyó, ergo a backup is meg van oldva...

Én arra tippelek, hogy a blu sosem fogja beérni a HDD gazdaságosságát, majd a holográfia 1TB-os lemezekkel.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#5) gg72 válasza t72killer (#4) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Ez a téma már ezerszer körül lett járva, minden egyes BD-vel kapcsolatos topicban előjön.
Én azt mondom, hogy adattárolásra egyérteműen a HDD a nyerő, de mint filmgyűjtő a BD-re voksolok, inkább tartok a polcomon BD-ket tokban borítóval, mint HDD-ket műanyag zacsiban. Szóval én mindenképpen kettéválasztanám a két dolgot: BD-kre csak filmeket írok, HDD-re meg adatot. Persze mindenki igénye szerint úgy csinálja, ahogy akarja, meg a pénztárcája engedi. :K

[ Szerkesztve ]

(#6) Edenyke válasza gg72 (#2) üzenetére

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van már 30k körül is író?
Nem is tudtam, köszi:)

Mondjuk azért még várok egy kicsit, hátha jövőre megy le megint kicsit az ára.

t72killer: azért vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet megoldani hdd-vel az archiválást, pl: nettop és notebook esetében, amik nem olyan könnyen bővíthetőek.

Nas meg drága, akkor már inkább egy elfogadható árú blu-ray író:)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#7) zazahoho

zazahoho
(őstag)

30%-t még csökkenhetne az áruk,a lemezről nem is beszélve :U

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#8) gg72 válasza Edenyke (#6) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

(#9) gg72 válasza zazahoho (#7) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Szerintem a lemezárak is szépen mennek lefelé, persze van még hova esniük... :D

(#10) zazahoho válasza gg72 (#9) üzenetére

zazahoho
(őstag)

csökkenek az biztos,de nekem még mindig 1000-1500 ft mondtak gyártótól függően,ami azért nem kevés,főleg ha esetleg 1-2 db hibásan kerül megírásra,szerintem a lélektani határ olyan 600 ft környékén lenne a lemeznél

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#11) Zso2 válasza zazahoho (#10) üzenetére

Zso2
(őstag)

... a tetves dual lemez 600 ft, mikor lesz a blu 600? majd 2020 környékén :)
Ja és kb 3 lemezt rontott mire kiírtam (lementettem :) ) 1 xbox játékot DL dvd-re.
(picike a bukta :(( ) ez blu-ra átszámolva elég gyászos..

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#12) Edenyke válasza Zso2 (#11) üzenetére

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És vajon mennyibe került volna az a box játék, ha megvetted volna eredetibe?

Amúgy a warez továbbra is tiltott a fórumon, de gondolom senior tagként ezt nagyon jól tudod!

(#13) k. válasza Edenyke (#6) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Ebayen már külső irót is adnak ennyiért.
Igaz, hogy 1*es sebességet tud, de már van.

DANSZ!!

(#14) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Inkább a Hdd mellett tenném le Én is a voksom, ezek még baromira nem érik meg..

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#15) Zso2 válasza Edenyke (#12) üzenetére

Zso2
(őstag)

mondom... (lementettem :)
köszönöm nem kérnék ezekből a szabályokból. Már kis ideje túl vagyok rajta, pontosan ha jól emléxem 2003-ban olvastam :)
... hogy reagáljak erre:
Mondjuk azért még várok egy kicsit, hátha jövőre megy le megint kicsit az ára.
Tipikusan az vagy, aki soha nem fogja megvenni azta blu írót. Sokallod a 190 euro-t
aztán valaki linkel neked 30k-ért , örűlsz, erre megíród még occsóban kell :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#16) Edenyke válasza Zso2 (#15) üzenetére

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Örülök, hogy ilyen jól ismersz engem és a szabályokat.

Remélem majd a moderátor is egyetért, akinek szólok, hogy nézzen be ide.

(#17) gg72 válasza zazahoho (#10) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Hát nem itthon kell venni és nem az MM-ben... ;)
Pl.: [link]
Már rengeteget ilyen lemezt megírtam Pioneer BDR-205 íróval, eddig nulla hibával és mástól sem érkezett még egy negatív visszajelzés sem.

(#18) gg72 válasza Zso2 (#11) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Nem igazán tudom, hogy hol vásároltok lemezeket, de egy DL DVD már régen nem 600 Ft (300 Ft környékén van Verbatim), az előző hsz.-ben belinkelt Panasonic BD-R pedig elérte a 600 Ft-ot. ;)

(#19) Zso2 válasza Edenyke (#16) üzenetére

Zso2
(őstag)

Köszi szólj neki, imádom az ilyen Polgárőr figurákat.Elvtárs, mi a vád? :) és ki "A TANU" :D

[ Szerkesztve ]

(#20) Zso2 válasza gg72 (#18) üzenetére

Zso2
(őstag)

Pedig a boltok 90%-ban a legolcsóbb DL EMTEC, MAXEL 500-600 FT a TDK 700-800 a VERBA 900 is elér néhol. Pl a SpAR-ban is vettem már (kajavásárlással egybekötött
:) ) Az a legolcsóbb a "nagyáruházak" szintjén. ott pl 450 körűl van a Maxel.
Persze tudom van olcsóbban netes boltokban,de sokszor inkább ott veszek ahol vagyok...

(#21) gg72 válasza Zso2 (#20) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Hát pedig ha ennyire figyelsz az árakra (és ez mindenkire vonatkozik, aki drágállja az optikai adathordozók árát), akkor egy nem árt egy kicsit jobban körülnézni. DL-ből pedig csakis Verbatimot szabad venni, ez már nagyon sokszor ki lett tárgyalva itt a PH-n is a megfelelő topic-ban, a többi márka és gyártó csak lutri, vagy sikerül megírni normálisan, vagy nem, de inkább az utóbbi...

[Itt] pl. 278 Ft a Verbatim DL-lemez, van személyes BP-i átvétel (a csomagküldés sem olyan vészesen drága) és még számlát is adnak, ami igaz, hogy szlovák, de rajta van minden EU-s adat, így elszámolható, ha kell. Ráadásul regisztrált vásárlóknak minden hét elején van 5% kedvezmény, így 264-re jön ki egy Verba DL lemez, ami azért több, mint vonzó ajánlat....;)

[ Szerkesztve ]

(#22) ollie válasza Zso2 (#19) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A fórumon senki sem kíváncsi a warezos élményeidre, a továbbiakban légy szíves ahhoz tartsd magad.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#23) Pharaoh válasza Zso2 (#20) üzenetére

Pharaoh
(fanatikus tag)

Nem érdemes Mo-n hivatalos helyről venni mert az Artjust matrica eléggé meddobja az árakat.

Itt pl 120Ft. tól vannak már a DVD+DL lemezek. Anyi hogy szlovákiában nincs ez a matricás dolog és ezért iyle nolcsó ott minden lemez.

(#24) Siera

Siera
(senior tag)

Az én kezeim közt az utóbbi években több winchester is meghalt. Volt amelyik kiszolgált ,és volt amelyikkel pedig működésük közben nem bántam megfelelően,volt amelyiket meg a posta dobálta...
Emiatt én is inkább a Blu-rayre szavazok filmek esetén.Egy 50 gigás lemez 1200 ft,sztem annyit simán megér.
Ettől függetlenül én inkább a Flash meghajtók felé hajlok.Szeretnék venni egy nagy kapacitású SSD-t ,ha lejjebb menne az áruk.

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#25) Zso2 válasza gg72 (#21) üzenetére

Zso2
(őstag)

Hagyjuk ezt a Verba a legjobbat, ez igaz a sima egyrétegűre gondolom,DE pl én kb
60-80 dl-t írtam és nem ezt tapasztaltam
Megmondjam melyik márka nyert nálam rontásokat tekintve( az írómnak semmi baja)
az EMTEch. :) vicces mi.. nem emléxem pontosan ,de Verbaból 10 ből kb 4 meghalt.
Emtec kb 80% győzött, A Maxel közepes, a TDK volt a legrosszabb arányu eldobódás.
Igaz ez csak pár db-ra értendő, de akkor is érdekes. Szóval ennyit a nagy Verbaról..
Nem mondom single-nél abszolút jó ,de DL-ben nagyot csalódtam a 2 nagy márkában.

(#26) Zso2 válasza Pharaoh (#23) üzenetére

Zso2
(őstag)

Olyan mintha nem olvastad volna amit írtam.
Ezt én is megtaláltam, nem szoktam sokat venni 1x-re, pláne nem onnan ahol még rádobnak postaköltséget,vagy futár díjat, mert akkor ugyanott vagyok ,mintha megvettem volna éppen ahol járok.

[ Szerkesztve ]

(#27) Zso2 válasza ollie (#22) üzenetére

Zso2
(őstag)

Mondtam én, hogy warezolok? Hol látod? Ja jelentett a besúgó, Bástya elvtárs :D

[ Szerkesztve ]

(#28) siriq válasza Edenyke (#1) üzenetére

siriq
(őstag)

Par hete vettem meg az elso dvd iromat. A Blu-ray viszont nekem most olcsonak tunik. Bar amennyire en hasznalom a lemezeket.... Lehet meg egy jo ideig nem lesz ra szuksegem.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#29) Vajga válasza Edenyke (#16) üzenetére

Vajga
(tag)

Tényleg elég fura polgárőr elvtárs vagy, gg... Kis buzgó. "Ovónéniii, ovónéniii, tessék nézni mit csinált ez a csúnya bácsiii..." :C

(#30) berVi

berVi
(fanatikus tag)

pff, ennyiből komplett gépet összerakok.

(#31) Boxi88 válasza berVi (#30) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Drágának tényleg drága, de aki otthon szeret jó minőségben filmet nézni úgyis megveszi majd... :U

(#32) Archer

Archer
(őstag)

Majd ha 10k alá megy a normális író ára (nem LG, mert az hulladék, legalábbis CD/DVD-ben) veszek egyet :) Egyszer eljön annak is az ideje.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#33) aram01 válasza Archer (#32) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy úgy most drága még :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#34) katalin888

katalin888
(lelkes újonc)

Milyen belso van a Plextorban???

(#35) Zso2 válasza Archer (#32) üzenetére

Zso2
(őstag)

Tényleg hulladék az Lg a régi dvd író tesztekben az elsők között van... no comment...
Ez kicsit előítéletes volt..

(#36) Zso2 válasza Zso2 (#35) üzenetére

Zso2
(őstag)

Legalábbis gyorsaságot tekintve aszem csak az aopen tudta megelőzni.. dehát ha az árat is nézzük akkor bajnok...miért ne néznénk.

(#37) Dr. Akula válasza t72killer (#4) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Mire az megjelenik, a pendrive lesz 1 TB. :)

gg72:
Ha dísznek kell a film, akko eredeti lemezt veszel sokpénzért, így nincs is szükséged íróra. Ha meg költséghatékony megoldást választasz, a filccel feliratozott TDK lemez semmivel se esztétikusabb egy zacsis vinyónál.

Edenyke: USB van notin is, miért ne lehetne vinyót rákötni?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#38) Dr. Akula válasza Siera (#24) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Egyetlen filmre valóban lehet jobb a BR. A probléma ott kezdődik ha nem 1 van. Na akkor már tuti bukó.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#39) Taky

Taky
(senior tag)

Ez a Plextor belül is Plextor? Mert, ha nem, akkor fölösleges ennyit adni érte...

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#40) Csöves válasza aram01 (#33) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Én anno 50ezerért vettem 1xesen író cd írót, nem is túl régen.
Azok voltak a daliás ídők :D

Aquila non captat muscas.

(#41) g@bo

g@bo
(PH! kedvence)

a nyáron készült összes fénykép, lementhető lenne egy db blu lemezre, és még maradna hely, de 3 db dvd is elég.

mihez kell több terra hdd vagy bd iró?

a jupiszi fiber power 120 hoz? :P

egy átlag felhasználónak nem képződik több terra kiirandó, saját termésű adata.... hetente, havonta...

aki dolgozik, pl grafikus, és a munkáját tárolni kell, nem tétel a 30k iró és az alapanyagár.

(#42) McDog

McDog
(lelkes újonc)

Már 25 környékén is van itt Blu-ray író

(#43) gg72 válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

.

[ Szerkesztve ]

(#44) gg72 válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Van "sokpénzért" sok eredeti BD-lemezem (jelenleg pontosan 232db), így persze nem jut mindenre, azok kerülnek BD-R-re és nem filccel feliratozom őket, hanem nyomtatom a felületüket és BD-tokba teszem, így azért csak esztétikusabb a zacsis vinyónál, persze ízlések és pofonok... ;) A másik pedig, hogy szívesebben nézek BD-ket asztali lejátszón keresztül, mint HDD-ről médialejátszóval. De ez is már az ízlés kategória.

(#45) Jhonny06 válasza ollie (#22) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én igen.

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#46) Duree

Duree
(PH! addikt)

Egyre olcsóbbak a BD írók lassan lehet gondolkodni rajta,igaz a lemezek még nagyon drágák,de a DVD is így indult

(#47) GrotESC

GrotESC
(tag)

BD XL-t nem tudja, vagy csak átsiklottam felette. Jó lenne belegyógyítni....

Mindenhol jó, de legjobb a Garfield!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.