Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) FefeeX válasza DeFranco (#50) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

"ma nem szeretnék rosszabbul járni, mint tegnap"
Pontosan. Lásd Forza 3. Vehetsz hozzá car packokat. Fasza. Kispórolnak a játékból egy csomó jó cuccot azért, mert azokat el lehet adni külön, plusz pénzért... Gyakorlatilag olyan, mint mikor megkapod a fagyiból az anyagot x-ért, ízesítés nélkül, aztán megveheted hozzá az ízt még y-ért, és lesz olyan, aki örül, hogy fagyija van, meg lesz olyan, akinek az íze is számít...
jer1cho, csak hogy értsd. Alap esetben a,b,c DLC benne lett volna a játékban, mondjuk 5 évvel ezelőtt, de most, hogy megcsinálhatják, hogy plusz pénzt kérnek érte, inkább elkérik. Emellett, ha én lennék a helyükbe, és megtehetem a vásárlókkal, hogy ilyenekkel többször húzom le őket (mert a mellékelt ábra szerint is megtehetik, megveszik a cuccokat...), akkor én is megtenném. De ez nem változtat azon, hogy a DLC-zés szemétség.

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#52) jer1cho válasza DeFranco (#50) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az OFF-hoz: egyszerűen ilyen vagyok, ilyen voltam, és nagy valószínűséggel ilyen maradok. Lehetek sznob, nagyképű, vagy akármi más, de nem ezért, amit itt leírtam. Sokmindenért, de nem ezért. Hogy el lennék szállva önnön nagyságomtól? Még ez is lehet, bár igazából nem jut eszembe, miért is lennék nagy...Nem tudom mióta van az a mostanában, de az elmúlt jópár hónapban alig vagyok itt. Ezen hír kommentjét leszámjtva a Dragon Age, ME topikokat látogatom csak (meg a saját blogomat), illetve read only. Szóval nem igazából értem...ha meg ennél régebbi időkre gondolsz, akkor nem hiszem, hogy én változtam volna, talán te lettél érzékenyebb, a sokszor bicskanyitogató stílusomra.

Nem hírdetek elveket. Itt más hírdet elveket, én a tényeket írom le, csak sokaknak sír a szája. A fejtegetésedhez meg csak 1 dolgot: nem történt olyan, hogy olyat kaptál volna most pénzért, ami ezelőtt ingyen lett volna. Csak, hogy a játéknaál maradjunk: a Bioshock 1-ben nem is volt multi. Most van, és olcsóbb, mint az első rész.

És lehet, hogy úgy jön le, hogy nekem nem számít az az 5 dollár. És milyen igaz. Nem számít. MIért? Mert nem fogom kifizetni. Miért? Mert nincs rá szükségem. Sznob lennék? Lehet. Érdekel, hogy mit kapsz a pénzedért? Amikor megvetted (vagy, ha még nem, de megvennéd) a játékot, nem tudod pontosan, hogy mit kapsz érte? De, tudod. Úgy, ahogy azt is tudod, hogy van XY dolog, ami +5 dollárért megvehető. Szó sincs arról, hogy ez benne volt a játékban (beígérték, hogy benne lesz, leírták valahol hogy benne lesz, vagy eleve benne volt az első vásárlóknak, csak kivették). Ez nem volt az ár része, ezt kellene már végre megérteni.

[ Szerkesztve ]

(#53) jer1cho válasza FefeeX (#51) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rövid válasz, javíts ha tévedek (komolyan mondom, mert nem vagyok otthon a témában, és nem biztos, hogy jól néztem utána a neten).

Forza 2 autólista: 310 db autó
Forza 3 autólista: 400 db autó (alapból)

Szóval erre még rájön a DLC gondolom...akkor valóban elvettek a játékból egy pár autót, vagy ténylegesen több tartalmat kapsz több pénzért?

Azt meg eldönteni, hogy a, b, c DLC ténylegesen benne lett volna-e a játékban szerintem elég nehéz innen eldönteni. LEHET, hogy benne lett volna, de LEHET, hogy egyszerűen nem fordítottak volna rá még annyi energiát sem, hogy foglalkozzanak vele, ha nem tudják, hogy ez pénzt hoz a konyhára. Ha igaz, amit fentebb leírtam (forza autólista) akkor vajon, ah már így is növelték az autószámot 30%-al, vajon fordítottak volna rá akár egy kis plusz energiát, hogy még tovább növeljék, ha nincs belőle plusz pénz? LEHET, de sosem tudjuk meg.

Régen mi volt? Megjelent egy játékhoz egy kiegészítő, pár új egység, pár új pálya, közel teljes játék áráért. Mindenki szídta a kiegeket, hogy hogy van pofájuk kiadni. Igen, én még emlékszem ezekre az időke is. Miért is volt jó az nekünk? Most fele ennyiért vehetem meg, és ha akarom csak az egységeket, vagy csak a pályákat. Én döntök. Valahogy olyan érzésem van, hogy bizonyos embereknek semmi se jó. Se az, se ez, a lényeg, hogy valamiért lehessen rinyálni. Akkor azért, mert miért kerül ennyibe egy kieg, amikor alig van benne új cucc? Ma meg: miért kérnek pénzt ezért, ha beletehették volna a játékba is? A világ egyik legsikeresebb kiegészítője szerintem a Warcraft 3-é. Miért? Mert volt benne 10 új egysége, meg 10 új map? 1 éve alatt ennyit sikerül összehozni. A játék motorjár használta, az alapjáték egységeit, és pár új map-et. Ez miért nem fért volna bele az alapjáéktba? Kis sírt akkor? Senki. Miért? Mert a Warcraft3 úgy volt jó, ahogy volt, és a kieg csak rárakott egy lapáttal. Mibe telt volna nekik 3 hónappal később kiadni, és ezt is beletenni. Semmibe. Én megvettem a kieget is, és nem éreztem magam átb*szva. Mert pénzemért olyat kaptam, ami számomra megérte. Ha nem így lett volna, valószínűleg nem veszem meg, de semmiképpen sem rinyálok, hogy "ez simán belefért volna az alapjátékba"...

DLC-zni szerintem akkor szemétség, ha a játék csak ezzel lesz jó. Megint csak a DA:O-t tudom felhozni példának. Miért van az, hogy azok is jó játéknak tartják, akik megvették a DLC-ket, és azok is, akik nem? Lehet azért, mert mások az igények, és DLC-k nélkül is egy korrekt játékot sikerült összehozni? Akkor miért fáj bizonyos embereknek, hogy monjuk jelen esetben én, aki igénylem, +900 Ft-ért játszhattam +2 órát, és szereztem olyan tárgyakat, amit még mindig használ a karakterem?

[ Szerkesztve ]

(#54) BiP válasza FefeeX (#51) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Csak magamat tudom ismételni. #38
Ha valami eladható pénzért, akkor el fogják adni pénzért. Ha nem veszi a nép, akkor lejjebb fog menni az ára/több tartalom lesz ugyanannyiért. (persze kivétel ez alól azok a kiadók/fejlesztők, akik tök rendesek és ingyen adnak plusz tartalmat. De ez nem várható el mindenkitől.)

jer1cho: megint ismétlem önmagam :) #28

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#55) DeFranco válasza jer1cho (#52) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Respect, tiszteletben tartom a véleményed (magadról). Leírtam amit gondolok, ezzel megtettem ami tőlem telik. Letudva. Kösz, hogy nem reagáltad túl. :)

Személy szerint valóban nem tudok példát mondani arra, hogy egy játék nem lett volna játszható DLC nélkül. Ami sok embernél nyitogatja a e-bicskát az az, hogy különbség van a között, hogy egy plusz tartalom emeli az alapjáték fényét, vagy a plusz tartalom (plusz pénz) miatt faragnak az alapjátékból.

Senki nem látja még, de sokan érzik, hogy ez ebbe a rossz irányba fog elmenni. Nincs még rá bizonyíték, az érzés mégis megalapozott, egyszerűen azért, mert gazdaságilag ez a racionális. Éppen ezért erre is fog haladni a szekér nagy valószínűséggel.

Nekem meg minden jogom meg van hozzá, hogy felháborodjak, mert én meg minél többet akarok kapni a minél kevesebb pénzemért.

A mérleg valahol itt billent át, mert ha racionálisan nincs is különbség aközött, hogy rajta van e azon a nyüves DVD-n a DLC vagy nincs, nyilván a cég is tudta, hogy ebből balhé lesz. Ennek ellenére meg merte lépni, mert lesz*rja, hogy szimpatikus-e, és ennyi erővel a fenti parás részt is be fogja vállalni. Ez az ami nem tetszik sokaknak. Nem az, hogy fizetni kell érte.

Ennél értelmesebben már képtelen vagyok leírni, remélem nem beszélünk el egymás mellett. :R

(#56) Shufny válasza jer1cho (#49) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Ja, és miért jó a DLC? Mert nem feltétlen kell komoly kiegészítőnek lennie, így mindenki testre szabhatja a játékot. Régebben, amíg nem voltak ilyenek, erre nem volt lehetőség. Pl. adtak volna +5 pályát 5 dollárért. Persze. Mivel nem DLC, ezért tok, borjtó, szállítási költség, raktározás, 5 pálya 25 dollár. Mert ennyibe kerülne. Vagy várjanak össze több cuccot, és adják ki pakkban mondjuk 20-30 dollárért? Okos dolog.

Tényleg nem tudok mit mondani még, ha nem érted hogy eddig az új pálya/fegyver az ingyen volt a patchben. Mégpedig azért mert a teljes játékhoz képest megcsinálni egy pályát vagy fegyvert nem nagy cucc, pláne ha lenne lehetőség úgy moddolni, mint Half-Life -okat, a készítőknek egy darab ilyet nem kéne csinálniuk. Meg, hogy "tudták, hogy ez lesz a DLC", most komolyan. Ez mégis mi ha nem előre darabolás?

M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#57) FefeeX válasza BiP (#54) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Szerintem a dolgok többségében egyetértünk, gyakorlatilag valahogy én is ezt írtam le, csak máshogy. Csak annyival egészítettem ki, hogy attól, hogy valami működik úgy ahogy működik, attól még nem feltétlen 1. jogos 2. etikus 3. totál jófej

Ezen kívül még valami:

"Ha nem veszi a nép, akkor lejjebb fog menni az ára/több tartalom lesz ugyanannyiért."
Hm, vagy elkezdenek rinyálni a kalózkodás miatt + szutyok DRM rendszereket fejlesztenek, hogy megszivassák azokat is akik megveszik, stb stb... Sajna az árak kevésbé követik a minőséget, mint a megmagyarázzuk hozzáállás...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#58) BiP válasza DeFranco (#55) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

:R a kultúrált hsz-ért.
Igen, a mostani gyakorlatból előrevetíthető egy forgatókönyv, hogy talán merre fog haladni a DLC kiadási gyakorlat. Az meg hogy mi motiválja a kiadókat, egyértelmű.
Az a baj, hogy a játékosok és a kiadók érdekei ellentétesek. (sok tartalom kevés pénzért vs. kevés munkából sok pénz)

A legjobban úgy lehet tiltakozni a dolog ellen, - egyéni szinten tehetetlennek érzi magát az ember - ha sokan nem veszik meg az aránytalan ár/értékű DLC-ket, aztán idővel beáll egy mindkét félnek elfogadható egyensúly.
A dolog ellen puffogásnak csak akkor van értelme, ha nagy tömegekben megy, és visszajut a kiadó fülébe, hogy a játékosoknak nem tetszik és sokan emiatt nem veszik meg.
Egymást emiatt marni meg tényleg felesleges lenne.

(Az, hogy a lemezen van, vagy utólag kell letölteni, tényleg csak sz*rrágás. Akkor jogos csak a felháborodás - amit Te is írtál - ha mindez az alapjáték rovására menne. Reméljük ez a korszak tényleg nem jön el.)
Persze ha ez a korábban felhozott epizódosdi módjára megy, hogy a "DLC" miatt rövidebb a játék, ellenben ennek arányában olcsóbb is, szintén nem gáz szerintem.

FefeeX #57: hát mondjuk ez igaz, erre is volt már példa. Én azért még vagyok annyira idealista, hogy feltételezzem, hogy a normálisabb kiadók felmérik, melyik DLC-ért mennyit illik/etikus elkérni, és mi az, amiért még nincs lehúzás szaga a dolognak.

#59: Igen, hozzászoktunk a jóhoz, régen valóban több dolgot tartalmazott egy ingyenes patch. Ma már ugyanazért pénzt is hajlandóak elkérni.
Gondolom ez amiatt van, hogy szélesebb lett a játékos kör, többen vannak azok, akik hajlandóak pénzt kiadni a plusz tartalomért, emiatt sajna el is fogják kérni érte.
(lsd. régen a csengőhang is ingyen volt, meg volt dallamszerkesztő a telókban, ma már nem így van)

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#59) FefeeX válasza Shufny (#56) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Jahh, ezt én is akartam írni, hogy eddig:
1. ingyen patch tartalom
2. lehetőség bővítésre
3. pályaszerkesztő, stb
volt a játékokhoz, ahhoz, hogy kitolják a játékidőt, stb. Most "beleölnek" + 0,0001% fejlesztési időt, és elkérnek érte +5-10-20% pénzt. Még mindig nem vitatom egyébként ennek a kiadók felőli ésszerűségét, csak az etikusságát. De hát a világ ilyen, nem csak a kiadók.

(#60) Shufny válasza FefeeX (#57) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Természetesen az is érthető, hogy a konzolokat favorizálják a PC -vel szemben. A PC piac egyáltalán nem csökkent a warez miatt (mert mindig is volt), csak a konzol nőtt sokkal nagyobbra. Amég PS3 -ra 16k -ért megvesznek bármit, addig ne várjuk, hogy levigyék a PC -s árakat, meg többet dolgozzanak rajta, ha kevesebb melóval többszörösét keresik egy konzolos tucatjátékkal.

(#61) jer1cho válasza DeFranco (#55) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem most értetted meg a lényeget, ha nem is vetted észre. Ez semmi másról nem szól, mint a gazdasági döntésekről, és a kereslet-kínálatról.

Amíg én úgy érzem, hogy a pénzemért megkapom ami jár, addig megveszem. Ők persze az elkérhető legmagasabb áron adják.

Ha majd úgy érzem, hogy a pénzemért nem azt kapom, amit megérdemelnék, akkor majd nem veszem meg. De azért rinyálni, hogy valami szar, utána meg megvenni, na az szerintem gáz...

Az, hogy merrefele tendál a piac: jó lenne jósolni, de nem kellene. Nekem továbbra is szimpatikus a megoldás (jelen fomájában). Kapok egy kész játékot. Ha nagyon tetszik, folytathatom, akár megvehetem a komplett kiegészítőt, de ha annyira nem, akkor nem teszem, vagy valahol a kettő között is megállhatok (pl. költök 10 dolcsit DLC-re, de a 8K-s kieget már nem veszem meg). Tehát szerintem ez semmi más, mint piacszegmentáció.

(#62) Shufny válasza jer1cho (#61) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

már csak nagyon offként: ha veszel egy multi játékot, és DLC -vel elrontják az egyensúlyt, akkor nem azt kaptad, amiért fizettél, de ne legyen erre példa :) (ugyanez, ha egy történet orientált játékból egyes szálakat DLC -kben fejeznek be)
Sőt kiadnak jobb pályákat és senki nem játszik azokon, amik neked megvannak. Inkább nem folytatom, még a végén ihletet adok nekik.

[ Szerkesztve ]

(#63) jer1cho válasza Shufny (#56) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. Annyian emlegetik ezt a pálya/fegyver ingyen volt dolgot, kérnék szépen egy tetemes listát (ne 2 játékkal példálozzunk), ahol hivatalos patchek formájában juthattál extra tartalmakhoz.

2. Jó a példa. Hilfe-LIfe...Hilfe LIfe 2...Half Life 2 Episode One....Half LIfe 2 Episode Two....és készül az Episode Three. Ezeket nem úgy hívják, hogy DLC, hanem, hogy kiegészítő. Ezt csinálják a játékkiadók évtizedek óta. Nyomják a kiegészítőket a játékokhoz. Mi ez, ha nem tudatos darabolás? Amikor megjelent az Episode One, tudták, hogy lesz Three, de mégsem egybe adták ki, hanem külön-külön....mégis mindenki várja, mint a messiást, és senki nem nyavajog, hogy mi lesz ennek a vége. A Civilization, a Warcraft, a GTA...sorolhatnám a legnagyobb címeket, melyek mind-mind kiegészítőket kaptak. Vagyis tudatosan darabolták őket, és a következő rész előtt még lehúztak róluk egy bőrt. Miben másabb ez? Hogy ezek rendszerint drágábbak, és több dolgot tartalmaznak. Az Episode One kb. 5 óra, és 4990 Ft volt, amikor megjelent. Így nem tudok haragudni a Dragon Age 900 Ft-os közel 2 órás DLC-jére...

[ Szerkesztve ]

(#64) jer1cho válasza Shufny (#62) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amit leírtál, az mind igaz a kiegészítőkre, és a második részekre. Ha mindenki áttér a második részre, de neked csak az első van meg, akkor egydül maradsz, és nem lesz kivel multizni. Ha a játék kiegészítője kell a szerverhez való belépéshez, és neked nincs meg, akkor megint így jártál. De ez téged továbbra sem zavar, csak akkor, ha ezt nem úgy hívják, hogy kiegészítő, hanem úgy,hogy DLC.

Ja, akartam kérdezni: a különböző Special Editon-ökben lévő extra fegyver vagy pálya (pl. CoD), az hogy hat rád? Többe kerül, mint az alap és olyanhoz jut hozzá, amihez más, aki nem fizuette meg, nem.

Battlefield Bad Company 2:
A Limited Edition várható extra tartalma, 6 játékbeli tárgy:
- Megerősített járműpáncélzat
- Másodlagos támogató fegyverzet a járművekre
- Nyomkövető lövedék
- Járműre szerelt mozgásérzékelő
- M1A1 gépfegyver
- M1911 .45 kaliberű kézifegyver

Mindez 2.000 Ft-ért. Ez korrekt, ugye?

[ Szerkesztve ]

(#65) Shufny válasza jer1cho (#63) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Orange Box mennyi is volt? 1 évre rá kb 2000Ft -ért lehetett kapni több helyen is. Itt jön be egyébként a nagy különbség: Episode Two nem volt kész, mikor kiadták az Episode One -t. Továbbá Half-Life -okhoz temérdek mod van, sok ingyen (anno HL1-hez mindegyik), rengeteg pályával... nem 5-el. Warcrafthoz is megszámlálhatatlan játékosok által csinált map (DotA -t ugye nem kell bemutassam). Tény, hogy soha nem dobálóztak az eredeti készítők a plusz tartalmakkal, de nem lehetetlenítették el a moddolást, így nem is volt rá szükség.

(#66) jer1cho válasza jer1cho (#64) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, igen, bocs azt lefelejtettem, hogy már a játék megjelnése előtt jóval tudni lehetett, hogy ezek lesznek a Bad Company 2 Limitedben, és ők, (a 2K-el elelntétben) 2K-ért még arra is képtelenek voltak, a legjobb tudomásom szerint, hogy extra tartalmat tegyenek a DVD-re. Nagy Limited Edition, egy x számjegyű kód... :o

RE #63: a sufni modokat nem kellene belekeverni a hivatalos DLC-kbe. Azért nem a kiadó buksiját lehet megsimogatni, mert nem ők csinálták. És te már most tudod, hogy 1 év múlva mennyi lesz modnjuk a Dragon Age minden kieggel együtt? :F

[ Szerkesztve ]

(#67) FefeeX válasza jer1cho (#63) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Warcraft3 - Rexxar & Misha
UT3 - bonus packek teljesen ingyen (és a játék új ára is fele volt a többi játékénak) + ingyen moddolható, a korábbiak is, rengeteg jó mod jelent meg hozzájuk ingyen
Heroes-sorozatban emlékeim szerint több részben is volt pályaépítő (persze, címenként 2 kieg, de mondjuk nem kértek a kiegért teljes árat, valamelyik megérte, valamelyik nem)
Total Annihilation - ingyen pályák, ingyen egységek, később egység packek...

Most, hogy így végignézek a polcomon, mást nem tudok mondani.

"nem a kiadó buksiját lehet megsimogatni, mert nem ők csinálták"
igaz, de a lehetőséget megadták rá...

[ Szerkesztve ]

(#68) Shufny válasza jer1cho (#64) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Kiegeknél megmaradnak az alap játéknál is sokan, mert nem "áhh csak $5". Egyébként igaz, hogy ez ugyanúgy igaz a kiegekre. Csak 0day DLC -nél nem 1 év játék után tűnik el a játékosok fele a szerverekről, hanem soha nem is voltak. CoD -nál nem érdekes lvl1 -en is megvan minden, ami kell. BC2 -nél az előrendeléshez járt LE, az hogy a CDgalaxis még mindig árulja + pénzért az az ő dolga. Mellesleg még nem tudom, mi a véleményem ez utóbbiról, de mint kiderült ezek egyébként is megszerezhetőek, csak az LE -vel alapból megkapod.

(#69) Shufny válasza jer1cho (#66) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Modokat meg azért keverem ide, mert senkinek nem kéne pár plusz pálya, ha a közösség csinálna tonnaszám.

(#70) jer1cho válasza Shufny (#68) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A BFBC2-nél pont fordított a helyzet. A Limited még mindig annyi, mint megjelenés napján, az alap árát vitték lentebb. Továbbra is kérdésem: ez nem rohadékság? Valakit előnyhöz juttatni pénzért? (vagy azért mert megjelnés napján drágábban vette meg a játékot, de ez ugyan az.) Szerintem nem, de szerinted igen. És ez is 0day DLC, csak nem így hívják, pedig ez tényleg az, sőt nem is 0day, hanem -1day... :D

(#71) Shufny válasza jer1cho (#70) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Tényleg nem akarod érteni? A Limited edition az előrendeléshez járt, ugyanannyiért (sőt többi helyen olcsóbban), az hogy a sima árát levitte a CDgalaxis és tovább árulják az LE -t (nyilván rajtukmaradt), ahhoz semmi köze se az EA -nak, se a DiCE-nak. Mellesleg nem plusz tartalom, mint már korábban írtam. Megint azt nem akarod érteni, hogy nem konkrétan ez a BioShock kieg, ami felháborító. Szimplán rossz előjel.

(#72) jer1cho válasza Shufny (#71) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te meg szimplán azt nem akarod megérteni, hogyha nem ezzel (és eddig egyikkel se) van a bajod/tok, akkor minek kell rinyálni? Majd akkor kell, ha majd ez fog történni. Olyan jó, hogy itt ilyen sok jós van... :W

Már előre rinyálunk azért, ami még nem is biztos, hogy lesz, én meg erről beszélek. Ha nem a Bioshock 2-vel, és nem 2K-vel van a baj, akkor miért ettől hemzseg az egész topic? Rendben, akkor nem a Battlefield 2 legyen (tehát, ha jól értem, akkor az, aki a LIMITED-et vette semmit nem kapott? SEMMIT, ugye?), lehet akármi melyik másik SE vagy CE edition, ahol pluszt tartalmat kapok plusz pénzért. Ez megy évek óta, és érdekes módon monjuk a Stalker CE-nél senki nem hozta fel, hogy az alapjátékhoz képest drágább, és +cuccot ad multiban, hova is lesz így a világ. De lehet a Cod4, a Crysis, melyekből mind-mind készül limited, ami pluszt ad a multihoz...a STALKER 2007-ben jelent meg. Kb. 3 éve...és még mindig nem omlott össze a játékpiac, mert egy kis plusz lóvéért plusz tartalmakhoz jutatták a jónépet. Pedig a játék megjelenésekor megvoltak azok a fegyverek és map-ek, mégis a játékosok egy elég szűk rétege juthatott csak hozzá, ráadásul nem ingyen. Ott nem volt gond, hogy miért kérnek plusz pénzt plusz tartalomért, amikor azt már bele lehetett volna tenni az alapjátékban?

Elég kemény szemellenzőt hordasz. A tipikus esete, hogy ráálltál egy témára, és nem veszed észre, hogy ez a játékiparban évek óta, más piacokon pedig az idők kezdete óta így van. Menj el, vegyél autót, és rájöhetsz, hogy ugyan azzal a motorral adják pl. az 1.9PDTI Octáviát mind a 105, mind a 130 lóerőset (igen, ugyan azzal!!!), csak a 105 lóerős le van butítva, mert így el tudják adni olcsóbban is, akinek nincs annyi pénze (vagy drágábban a nagyobbat, nézőpont kérdése). Ez a világ összes piacán normálisan működik, akkor a játékpiacon miért ne működhetne? Olyan nehéz megérteni? Ha megveszel valamit, ami egy kész termék, utána vehetsz bele extrákat, ha igényled, vagy/és ha van rá pénzed. De nem muszáj, ettől simán működik a dolog.

(#73) Shufny válasza jer1cho (#72) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Ott a baj a 2K-val meg a BioShock 2-vel, hogy mikor be van tervezve, hogy na ez DLC lesz és felrakják a lemezre, azzal nyíltan vállalják, hogy nem is tervezték kiadni az alapjátékkal, hiába tehetnék simán meg, és nem az az indok, hogy nem fért bele az időbe (ami elfogadható lehet sok esetben). Tény, hogy biztos más is csinálta már,de ők vállalták fel. Te is azt hangoztatod, hogy természetes, hogy így csinálják, mert többet keresnek vele. Akkor az általunk felvázolt jövőkép miért nem reális, amikor ugyanerről szól? Előrendelés sokszor olcsóbb is (ha már itt lovagolsz a BC2 -n, ma érkezett meg az LE -m 27,94 GBP volt elővételben, most itt ugyanennyi az alap, LE -t pedig már nem kapni), mert azért kapsz plusz cuccot, mert vakon rendeled meg.

Octavia -nál meg nem tudom ASV miben különbözik az ASZ -től (a 6 éven kívül), de gyanítom te sem. Autóknál inkább az a jellemző, hogy benne van az extrához minden az összes autóban, csak maga a chip vagy valami hasonló hiányzik, és brutális összegért hajlandóak belerakni.

(#74) jer1cho válasza Shufny (#73) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az autóknál spec úgy van, hogy le van butítva. Semmit nem kell belerakni, rákötik egy computerre, és 20 perc múlva megvan 130 paci, ami benne van a motorba.

Tehát az normális, hogy előnyhö juttatunk olyanokat, akik előrendelik a játékot (vakon), de az, hogy olyanokat, akik többet fizetnek, az már nem...mmm. Értem. Másrészről Te is plusz pénzt fizettél ezekért. Ugyanis én, aki nagy valószínűséggel meg fogom venni, de kb. 1 év múlva, jóval olcsóbban megveszem, és nem adják hozzá az extrát (ha akarom, ha nem). Az, hogy Te vakon megveszed, és ezt jutalmazzák szerinted normáisabb? Amikor itt mindenki azt hangoztatja, hogy szeretném tudni,hogy mit kapok a pénzemért. Valóban, ez itt egyértelmű volt. A BC2-nél fingod nem volt, hogy milyen játékot veszel, de kapsz hozzá extrát. A Bioshock-ban tudtad, hogy mit veszel, és plusz pénzért eldöntheted, hogy tetszik-e a játék, ha tetszik, akkor szükséged van-e az extrára. Ez már nem normális, mindössze azért, mert a kiadás pillanatában készen volt. Egyértelműen azzal a céllal, hogy a megjelnés napján a lehető legtöbb profitot hozzanak ki a játékból, és ne 1 év múlva vedd meg, amikor már olcsóbb lesz, szintén olyan extrához juttatnak, ami készen volt - és ráadásul ahogy mondod elérhető másnak is, ha nem is úgy, hogy pl. neked. Ezzel vesznek rá, hogy most vedd meg, hogy nekik több hasznuk legyen, és ne később, amikor már nincs rajta akkora haszon. Te úgy döntöttél, hogy megveszed most, mert valamiért neked most megért 2x annyi pénzt, mint 1 év múlva. Ez normális. Továbbra sem értelek. Miért is baj, hogy rárakják a lemezre? Azért mert nem letöltőkódot adtak? Jobb lett volna, ha csinálnak egy másik változatot, amire ráírják extra edition, abba beraknak egy papírdarabot egy letöltőkóddal, és letöltheted? Úgy nem lenne felháborodás, pedig a végeredmény ugyan az. Ugyan ez volt a Dragon Age-el (a Collectorért külön tárgy járt), vagy a Te esetedben a BC2-vel. Annyi a különbség, hogy külön borítót nyomtattak hozzá....

Légyszíves a félkövér kérdésre válaszolj, köszönöm! :R

(#75) Shufny válasza jer1cho (#74) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

Az hogy chiptuninggal ki lehet hozni a régiből is 130 pacit nem jelenti, hogy ugyanaz a kettő. A későbbivel valszeg többet ugyanígy, de tényleg nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet, szóval nyugottan lehet, hogy ez tényleg így van

Egy szóval nem mondtam, hogy rendben van, ha ezért adnak plusz dolgot, de még mindig nem érted, hogy a BC2 nem jó példa, mert semmivel nem kértek többet a limitedért (cdgalaxison kívül), és nem is kapsz vele pluszt, és hiába vannak lvl 1-en ilyen cuccaid, a playerek többsége már úgyis lvl10 vagy több, jobb fegyverekkel. (Nem ezért vettem LE -t, hanem szimplán azért, mert ilyen volt, CoD4-ben lvl 2-n se érzem magam hátrányban, szóval az ilyen előnyök gyakorlatban engem zavarnak a legkevésbé).
Lekezelő stílusod ellenére nagyon jól értem mit mondasz. Összefoglalva:
Véleményem szerint semmilyen formában nem jobb bizonyos playereket előnyben részesíteni. Az olyanokkal szerintem semmi baj pl: Natural Selection 2. Senki sem fekete skin miatt fogja megvenni, hanem mert támogatni szeretné a készítőket, és segíteni szeretne a tesztelésben. A skin csak egy apró köszönet. Ugyanez a gyűjtői kiadások figurákkal, térképpekkel, zeneCD-kkel stb.

(#76) Shufny válasza Shufny (#75) üzenetére

Shufny
(PH! addikt)

...időlimit, le kéne szoknom arról, hogy szerkesztéssel írom a hozzászólás felét
Továbbá szerencsére legrosszabb tapasztalatom ilyen téren a Mirror's Edge volt, ahol alapból nagyon kevés van a játékban, és később kb 2000 -ért kiadtak egy mappackot. Azért szerencsére, mert bár ott se tetszett, hogy ilyen kevés tartalom mellé, még plusz pénzt kértek pályákért,de mivel kb 5 hónappal megjelenés után 4000-ért vettem, nem fájt annyira az a +2000 az egyébként nagyon jó játékért (méginkább a reményért, hogy készülnek még hasonlók).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy belátom, hogy nem jogos úgy problémáznom, hogy nem tudom mi a pontos helyzet. Láttam sok nagyon kis tartalommal rendelkező DLC -t Steam -en és kezdenek aggasztani, ez a hír pedig tovább növelte az aggodalmam. Neked aki otthon van BioShock témában, elhiszem, hogy nem vészes ez a lépés, hiszen ha téged mint célközönséget nem zavar, akkor nincs probléma :). Többet nem nagyon lehet már elmondani a témáról, remélem azért te is belátod, hogy a DLC-ket lehúzásra is könnyen használni lehet, és mint azt korábban is írták, nem lenne meglepő, ha használnák is, ezt lépésnek tituláltuk e-felé, meggyőztél arról, hogy tájékozotlanságból adódóan lehet, hogy tévesen.

(#77) jer1cho válasza Shufny (#76) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyetlen egy dolog. Kb. ugyan annyira nem vagyok élközönség, mint Te. Engem a Bishock 2-nek nem vonz a multija, én ezért nem fogom megvenni a DLC-t. Engem abban a játékban a Single kampány vonz.

Illetve még egy:
DLC-ket lehúzásra is könnyen használni lehet,

Ez viszont senki máson nem múlik, csak rajtunk, vásárolókon.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.