Rövid válasz, javíts ha tévedek (komolyan mondom, mert nem vagyok otthon a témában, és nem biztos, hogy jól néztem utána a neten).
Forza 2 autólista: 310 db autó
Forza 3 autólista: 400 db autó (alapból)
Szóval erre még rájön a DLC gondolom...akkor valóban elvettek a játékból egy pár autót, vagy ténylegesen több tartalmat kapsz több pénzért?
Azt meg eldönteni, hogy a, b, c DLC ténylegesen benne lett volna-e a játékban szerintem elég nehéz innen eldönteni. LEHET, hogy benne lett volna, de LEHET, hogy egyszerűen nem fordítottak volna rá még annyi energiát sem, hogy foglalkozzanak vele, ha nem tudják, hogy ez pénzt hoz a konyhára. Ha igaz, amit fentebb leírtam (forza autólista) akkor vajon, ah már így is növelték az autószámot 30%-al, vajon fordítottak volna rá akár egy kis plusz energiát, hogy még tovább növeljék, ha nincs belőle plusz pénz? LEHET, de sosem tudjuk meg.
Régen mi volt? Megjelent egy játékhoz egy kiegészítő, pár új egység, pár új pálya, közel teljes játék áráért. Mindenki szídta a kiegeket, hogy hogy van pofájuk kiadni. Igen, én még emlékszem ezekre az időke is. Miért is volt jó az nekünk? Most fele ennyiért vehetem meg, és ha akarom csak az egységeket, vagy csak a pályákat. Én döntök. Valahogy olyan érzésem van, hogy bizonyos embereknek semmi se jó. Se az, se ez, a lényeg, hogy valamiért lehessen rinyálni. Akkor azért, mert miért kerül ennyibe egy kieg, amikor alig van benne új cucc? Ma meg: miért kérnek pénzt ezért, ha beletehették volna a játékba is? A világ egyik legsikeresebb kiegészítője szerintem a Warcraft 3-é. Miért? Mert volt benne 10 új egysége, meg 10 új map? 1 éve alatt ennyit sikerül összehozni. A játék motorjár használta, az alapjáték egységeit, és pár új map-et. Ez miért nem fért volna bele az alapjáéktba? Kis sírt akkor? Senki. Miért? Mert a Warcraft3 úgy volt jó, ahogy volt, és a kieg csak rárakott egy lapáttal. Mibe telt volna nekik 3 hónappal később kiadni, és ezt is beletenni. Semmibe. Én megvettem a kieget is, és nem éreztem magam átb*szva. Mert pénzemért olyat kaptam, ami számomra megérte. Ha nem így lett volna, valószínűleg nem veszem meg, de semmiképpen sem rinyálok, hogy "ez simán belefért volna az alapjátékba"...
DLC-zni szerintem akkor szemétség, ha a játék csak ezzel lesz jó. Megint csak a DA
-t tudom felhozni példának. Miért van az, hogy azok is jó játéknak tartják, akik megvették a DLC-ket, és azok is, akik nem? Lehet azért, mert mások az igények, és DLC-k nélkül is egy korrekt játékot sikerült összehozni? Akkor miért fáj bizonyos embereknek, hogy monjuk jelen esetben én, aki igénylem, +900 Ft-ért játszhattam +2 órát, és szereztem olyan tárgyakat, amit még mindig használ a karakterem?
[ Szerkesztve ]