Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ZEN1TH

ZEN1TH
(senior tag)

Nah erre kíváncsi leszek.

No Hope = No Fear

(#2) zuzu000 válasza ZEN1TH (#1) üzenetére

zuzu000
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát erre én is

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát

(#3) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Jöhetne már az OLED TV és ne sz@rakodjanak ezekkel a háttér világítási parasztvakításokkal.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#4) csibra

csibra
(kvázi-tag)

Ha adnak hozzá egy lakást amiben akkora nappali van ahol normálisan mutat a 47''-os TV istenbizony veszek egyet 500ezerért :)

(#5) motorhead válasza atti_2010 (#3) üzenetére

motorhead
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jöhetne csak amíg ez 500ezer magyar forint addig az 5millió forintocska lenne.Ha nem több.. Azért remélem azt megérted, hogy ebből talán többet eladnak.

Amúgy meg szerintem ez a TV gyönyörű, nálam tuti befutó lenne, de max. pár év múlva lesz az csak, akkor már emberibb ára lesz

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#6) elefant válasza motorhead (#5) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

még fél év, és lemegy az ára szerintem 15-20-30 százalékkal

(#7) rankesz válasza csibra (#4) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Én 55nm-es lakásban nézek 47"-on tévét vagyis inkább gépről ezt-azt, ennél lejjebb már tuti nem adom :N

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#8) motorhead válasza elefant (#6) üzenetére

motorhead
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezért mondtam, hogy pár év múlva lesz számomra elérhető. 15-30% az kurva kevés.

..--OLDSCHOOL FOREVER--..

(#9) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a Nano led mi a fütty?

jancsiga

(#10) atti_2010 válasza Yany (#9) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nanoled=Ugyanazt a terméket veszed jóval drágábban.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#11) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

" Ez a megoldás állítólag a korábbinál tisztább és élesebb kép megjelenítését teszi lehetővé"
azaz kisebb led -től szebb lesz a kép oOOOO :DDD

(#12) Rebourne válasza fricz19 (#11) üzenetére

Rebourne
(lelkes újonc)

Egyébként tényleg, ha kisebb a pont élesebb a kép. De a nano nem a ledek nagyságára vonatkozik.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#13) fricz19 válasza Rebourne (#12) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

nyilván de itt nem a képpont lenne kisebb

(#14) .mf

.mf
(PH! addikt)

"kényelmes, töltést nem igénylő és kedvező árú, polarizált 3D szemüveggel nézhető"

ejj de meg lett marketingelve az ezeréves kék-vörös papírszemüveg :))

Én inkább a lézertv-ket várom, nem az OLED-et: sokkal jobb színtér, nagyobb fényerő, alacsonyabb fogyasztás, és ha végre forgalomba kerülnek, alacsonyabb ár. A mérete (hátsó-projekciós, tehát majd' akkora, ha nem nagyobb, mint egy hagyományos CRT) engem nem zavar.

(#15) Jaeger válasza Yany (#9) üzenetére

Jaeger
(kvázi-tag)

A Nano LED technológiáról [itt] találhatsz bővebbet.
Tömören: pici méretű (persze ne nano-ra gondolj), energiahatékonyabb, nagyobb fényerejű a "normál" lednél, így egyszerűbben és olcsóbban állítható elő full LED (teljes hátsó felületű) háttérvilágítás mellett nagyon vékony panel, sokkal kisebb képponttávolsággal, egyenletesebb fényeloszlással. A nagyobb számú apró LED-nek (és így több vezérelhető zónának) köszönhetően hatékonyabb helyi LED-vezérlés (local dimmind) valósítható meg.

Szerintem az ára viszanylag hamar fog csökkenni. A jelenlegi LG csúcsTV (LX9500), szintén full LED-es, (de még a "hagyományos") 47"-os jelenleg 295 eFt, míg pl. a Samsung felső közép kategóriás él-LED-es, 46"-os D7000-ese 435 eFt (azzal a ronda karácsonyfa talppal :) ).

[ Szerkesztve ]

(#16) PodMAN

PodMAN
(tag)

Majd ha nem 16 fokos fostalicska betekintési szöge lesz a passzív LG-nek, akkor lesz értelme az egésznek. Na meg a HelloKitty stílusú szemüvegeket is mellőzhetnék. LG 3D= vicc

(#17) Möhe

Möhe
(őstag)

Nanoled...pffffffff,há mi van a lettévével? Végre csinálhatnának valóban ledes kiadást. Igaz oda is kemény PR-kell hogy nevet adjanak neki,mert már szinte minden led-es sz@rt elnyomták már.Agymosás van,márketing van, user meg csak les mint hal a szatyorban......
Elfogadnám,de saját pénzből soha ilyent.

szerk: vagy ez már nem edge?

[ Szerkesztve ]

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#18) poj

poj
(kvázi-tag)

Nano LED?? Uramatyám mi a fene jöhet még? :D
Van aki ezért le fogja cserélni a tévéjét? Én biztos nem,,,

Évente csöpögtetik a kis újításokat és megfizettetik az árát rendesen.. de utálom ezt :W

Ezek a technológiák rég elérhetőek lehettek volna, ha nem megy a fejés...

(#19) Demo77

Demo77
(újonc)

@.mf

Ha vennéd a fáradtságot és legalább az LG hivatalos honlapjára ellátogatnál, tudnád hogy a polarizált passzív szemüvegnek halovány köze sincs az anaglyph cyan vörös szemüveghez.

Akinek nem lenne elég az üzletekben a tv mellé csapott 4-7-11(boltja válogatja) szemüveg, akkor simán a moziban vásárolt szemüveget is használhatja, tökéletesen működik a tv-vel :D

@PodMan

A 16 fokos fostalicska betekintési szög az 20 fok és vertikális, nem pedig vízszintes. Ergó az csak akkor gáz ha lefelé vagy felfelé kell tekintened a tv-re, tehát nem ajánlatos a szemednél magasabbra vagy alacsonyabbra helyezni a tv-t. Vagy esetlegesen ha dönthető fali tartón van a tv, a probléma szintén megoldható.

(#20) kerelo

kerelo
(senior tag)

Ez tetszik.Szívesen elfogadnám

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#21) Yany válasza Rebourne (#12) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

:R köszi a linket, megvilágosodtam! :R

jancsiga

(#22) Akybron válasza .mf (#14) üzenetére

Akybron
(fanatikus tag)

Nem kék-vörös, hanem polárszűrős.
Az sem újdonság, de az utóbbi nem rontja el a színeket. Viszont a polárszűrés miatt csökken a fényerő.

vajon megadóztatják a postát is, mert a bevételük alapját képző levelek nagyrésze a jogvédett tartalmak hallgatása közben íródott, így a levelek a jogvédett tartalmak által keltett hangulat kalózmásolatai. (Psych0)

(#23) dezz válasza atti_2010 (#3) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne félj, az OLED-ből is lesz egy pár változat... :) És most nem az OLED vs. AMOLED-re gondolok (valószínű az összes nagyobb képernyő AMOLED-es lesz, azaz aktív mátrixos, mint most kvázi az összes LCD képernyő). Hanem pl. szokásos egymás melletti szubpixelek vs. egymásra rétegzett szubpixelek. Az utóbbinak több előnye is van, pl. nő a fényerő (mégpedig anélkül, hogy nagyon "meg kellene küldeni" szegény szerves molekulákat, amitől gyorsabban öregednek). A felbontás is kapásból 2-3x-ra nőhet (ha egyelőre másért nem, a 2x full HD passzív 3D-hez). De én leginkább azt várom, hogy ezt a rétegzős technikát odáig vigyék, hogy már ne csak 3 alapszín legyen, hanem jóval több, ami sokkal közelebb áll a természetes fényviszonyokhoz és -érzékeléshez (ugyanis a tárgyak nem RGB-ben verik vissza a fényt és az RGB fényérzékelés is leegyszerűsítés).

Na meg azt, hogy végre a széles gamut legyen az alapszabvány a tévézésben (ahol is a vörös valódi vörös, nem téglaszín, mint sRGB-ben, stb.) -- természetesen ennek megfelelő kamerákkal, hogy ne legyen ha-kell-ha-nem túlszaturált a kép (sRGB/normál videoszabvály anyag megjelenítése wide-gamuton, konverzió nélkül).

(#4) csibra: Semmi szükség nagyobb lakásra (már ami a tévét illeti, egyébként jöhet :DDD ): egy HDTV-t közel sem SDTV-s távolságokból kell nézni. A mozivásznat sem száz méterről nézed... Figyelmedbe: Viewing Distance Calculator

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.