Állat cuccok .
Az élet kegyetlen .
Állat cuccok .
Az élet kegyetlen .
Brutál proci, itthonra is elfogadnám azért... 
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Nem lett volna szemléletesebb (az erőviszonyokat tekintve) egy 12 mag vs. 12 mag teszt? Ettől függetlenül nem rossz eredmény, sőt.
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."
Nem értem mért ilyen kevés a több magot támogató játékok száma 2009-ben
A most megjelenő F.E.A.R. 2 is EGY magot használ...
Nevetséges.
PC-STYLE.hu

Ezt a procit sem játékokra tervezték...
"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

talán mert sokkal nehezebb programozni és sok esetben nincs is mit párhuzamosítani?

A kérdés attól még jogos, mostanra eléggé el vagyunk árasztva 3-4 magos desktop procikkal. Arról már nem is beszélve, hogy már szinte Mari néni hentesboltjában is 2 magos procc van a pénztárgépben. 

Igaz... szerintem most már nem is a procikra mennek rá a fejlesztésben, hanem a grafikára, bár bennfentes infóim nincsenek. Mostanában tényleg mindent a GPU számol: grafikát, fizikát. A CPU meg malmozgat magában. 
"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker
Nem erre a procira értettem, hanem a többi 2-3-4 magosra.
Nincs mit párhuzamosítani???
Van a CPU Conrtol 2.0 nevű progi, nálam a 2. mag bekapcsolása után F.E.A.R. 2 alatt érezhetően megnőtt az FPS és nem 640x480-on lowon hanem 1680x1050-en maxon 4x AA-val.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

60 magos mikor lesz? 
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
Addigra lehet, hogy eljön a világ vége! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha van egy kis időd, böngészd hirdetéseim, hátha megtetszik valami. :) Privátra hamarabb válaszolok!
Maga az os kihazsnálja a több magot, attól, hogy a játékfejlesztők nem foglalkoznak vele, még van rá szükség desktopon is... Persze nem pénztárgépbe. 
[ Szerkesztve ]

Mi az hogy Oliverda még nem szólt hozzá!? 
[ Szerkesztve ]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Bár nem játszottam a demoval sem de a videok alapján elavult a grafika. Legalábbis én nem nevezném nagy durranásnak.
Szokásos konzol grafika. 
PC-STYLE.hu

Jön az, jön az... Dolga van... (biztos) 
Inkább off-ba tettem. 
[ Szerkesztve ]
Azért a skálázódása, hmm. hogy is mondjam- szóval németesen Dabas történelmi településrésze.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
meg egy okos gyerek, aki a CPU controlt hasznalja, es azt hiszi, ettol majd kihasznalja az egyszalu programja a tobbmagos rendszereket
leiras a progirol:
* Több processzoros rendszerben lehet megadni, hogy a futó alkalmazások melyik processzort használják.
* CPU-Control handles the CPU-affinity for multicore-systems.
Ha azt adod meg, hogy pl mindkettot/harmat/negyet/... hasznalhatja, az nem azt jelenti, hogy egyszerre fogja hasznalni. Mellesleg ezt windows feladatkezelojebol is megtudod csinalni a processeknel.
[ Szerkesztve ]
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
ez egy szerverproci, ahol egyszerre több dolog megy, tehát jó eséllyel ki lehet használni sok magot. asztali rendszerben, ahol ritkán csinál az ember egyszerre 2-nél több dolgot, a +x mag nem hoz látványos gyorsulást, viszont ha a több mag miatt az egyes magok sebességét vissza kell fogni, az érezhető lassulást okoz.
erősen párhuzamosítható dolgok esetén viszont a 6 mag is kevés egy (GP)GPU-hoz képest, és eleve túl bonyolult is hozzá a felépítése. aki úgy gondolja, hogy asztali, vagy játékgépbe jelenleg egy n+1-magos rendszer sok pluszt ad (egy n-1-magoshoz képest), hisz több a proci nyers ereje, az téved.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
Nem azt hiszem hanem tapasztalom. És mutatja is a feladatkezelőben. Pl Stalker CS is egy magot használ és nekem segített mert vagy kétszeresére nőtt az FPS-em. Ennyi.
Ha kételkedsz akkor lemérem neked...
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
Elég brutálisan hangzik!GTA IV-el tesztelném! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Jól néznénk ki, ha irodába is sokmagos gép kellene... manapság már egy mag is rettentően gyors a nem CPU igényes alkalmazásokhoz.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Ezek szerver processzorok, bár már mások is leírták...

Lassan, de beindul a dinnye fogalom! 
A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)
Nem tudom mi a gondod vele... 1,5x-ös magszám mellett több, mint 1,5x-ös teljesítmény. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Később talán több L3 is lehetne benne...pl. 32 nm-en... 
eleg, ha egy super pi-t lefuttatsz nekem egyszer normalisan, utana meg a segedprogiddal.
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
"Nem azt hiszem hanem tapasztalom."
Pedig divrapiernek igaza van, te pedig hibás következtetést vonsz le a tapasztalataidból.
Az OS-ed hülyesége, hogy minden egymagra optimalizált alkalmazást a "0" procimagon futtat, miközben a többi mag semmit sem csinál.
Az összes OS processz is a "0" magon fut, és ha elindítod a játékod, az is a "0" magon kezd futni, emiatt pedig osztoznia kell a többi processzel.
Amikor progival átrakod az "1" magra, csupán annyit tettél, hogy onnantól egy teljes kihasználatlan procimag csak a játékoddal foglalkozik, miközben a másik procimag intézi a géped többi dolgát.
De továbbra is csak 1 mag futtatja a játékot!
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Tanenbaum: Számítógépes architektúrák könyvében volt elmítve egy 70-es évekbeli chip, ami 4x64 magos lett volna a tervek szerint, végül csak az egyik 64 magos része lett legyártva. A teljesítménye elegendő volt az akkori szuperszámítógépek leveréséhez. Sajnos a neten most hirtelen nem találtam róla infót, mert a gugli is állandóan csak az Intelt meg az AMD-t dobja ki... 
Újabb sokmagos cucc készül...
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar
Nem rossz...Jó lenne ha az AMD talpra tudna állni...
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

Jaja.
Úgy látszik vannak még erőtartalékok. 
Hm. Az Intel a 8086-os processzort 1978-ban mutatta be. 20 ezer tranizisztorból állt és 33mm^2-es volt a chip. Ez volt az akkori technológia csúcsa. Az a 64 magos csoda inkább csak mese lehetett...

nehezebb programozni? el kell végezni a progmatot
(mondom én...)
nincs mit párhuzamosítani? egy integrátort azért annyira nem vészes, sokaknak sikerült már párhuzamosítani... de ha mást nem a fizikát és az AI-t el lehet rakni két külön szálra, ha többet nem is, súlyos 20-30%-okat lehet nyerni...
A vér nem válik VAZZE!™

én elindítok a szarfos vindozon egy superpit, meg mégegyet. és felizzik az összes mag. na akkor hogy is van ez?
A vér nem válik VAZZE!™

Na már mindegy, hogy hány mag csak ne egy legyen...jövőre lesz 5 magos vagy 7 is
Az nem számít (szvsz).Vagy igen?Attól függetlenül nagy teljesítményűek csak kicsit más alaplap stb... kell neki.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Hát az 1 tesztprg , amit erre írtak. Kicsit szélsőséges esetet hoztál fel, vagy rosszúl tudom?
NEm hiszem , hogy egy otthoni felhasználó beizgul a 6 magra, csak hogy a spi kimutassa.
Meg ugye jobb 2 mag 4gigán , mint 6 mag 2 gigán nekem legalább is(példa volt).
[ Szerkesztve ]
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
"a most forgalomban lévő alaplapoknak mindössze egy BIOS-frissítésre lesz szükségük a működtetéséhez."
Azért ez a nem mindegy! 
Kezd iPon szint lenni...

Kérdés, hogy milyen feladatokat érdemes egyáltalán párhuzamosítani... nyilván ami nagyon számolós, azt igen... a legtöbb program egyébként is több szálat használ, de inkább csak funkcionális okokból.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Talán a tisztelt fejlesztőknek nem java-ban, meg vb-ben kellene játékot írnia.
Lustaság. Meg talán üzleti érdek is, így hamarabb készül el talán egy program (bár ebben nem vagyok biztos). Nem nevetséges, szerintem inkább siralmas. 
One trend a day keeps the doctor away
Konkrétan 12%-os növekedés azonos magszámon. Tök szar, nem? 

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
De akkor mért van a programban 1, meg 2, meg, 3... mag használata lehetőség egyszerre?
Azt nem tudom elhinni hogy ennyit enne a winfos, hogy ha átenném másik magra akkor megkétszereződne az FPS-em? Feladatkezelőben is látszik, látszott, hogy ha benyomtam az 1 meg 2 mag egyszerre történő használatát, akkor mindegyik mag rendesen dolgozik, kb 80%-al? Ha pl a win a 0-ás magon lenne, mér kéne 80%-on pörgetni, amikor a másikon megy a játék? Ennyit nem foghatnak a win alatt futó progik, ez nekem ellentmondás.
Meg én nem átrakom az 1-es magra, hanem mindkettőre, tehát 1 plus 2 magra teszem az .exe-t
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
Nem rossz a cucc 
Esetleg bevetheték a Core i7 ellen, a magméret nem sokkal nagyobb mint egy Denebé (294 vs 258) Alig nagyobb mint egy Agena
Nem kizárt. Lehet hogy lesz Phenom II X6 vagy Opteron 14xx, esetleg Phenom II FX. Az elnevezés nem fontos.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Egyébként ahogy elnézem nem sokat gondolkodtak rajta, fogták a denebet és beletoltak még két magot, szépen elforgatták és kész. Gondolom már a 4 magos születésénél szem előtt volt a modularitás is.
Elég későn reagáltál rá, pedig mindig gyorsan ugrasz az AMD hírekre
[ Szerkesztve ]

Ez még mindig kevés...... 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/
A valódi magról egyelőre nincs fotó. Ez csak egy kitaláció. Bár könnyen lehet hogy a valóságban is hasonló a felépítése.
Egyébként akit kicsit bővebben érdekel a dolog az itt olvasgathat.
kariad: Senki sem tiltja hogy hosszabb hozzászólást írj.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Mivel nagyon gyorsan megjött a shanghai/deneb után, lehet, hogy nem teljesen kitalált a kép (biztos van benne egy kis szinesítés)
Nem hiszem, hogy elég erőforrása lett volna az amd-nek egyszerre két ekkora magot ist fejleszteni, ráadásul jön a regor is.
Szóval kitalált egy nagyszerű lego játékot magának az amd 
A kép 2008 májusában készült álá fotosopp és oda is van írva hogy "artist impression".