Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Dany007

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én leginkább arra lennék kíváncsi ilyen téren, hogy mennyire visz el az a rádiójel?
Csak mert van egy hagyományos (nem 2,4Ghz-es) logitech vezeték nélküli bill + egér kombóm. Ami az LCD monitor közelében max fél méterig hatásos. Ha messzebb viszem már egyáltalán nem működik.
Így kénytelen voltam azt csinálni, hogy az adót a monitortól a lehető legtávolabb viszem, így elér 2-2,5 méterre. Ez kb a monitortól ~ 60-70 centire tett adóval van.
Kipróbáltam, ha a monitort mégtávolabb viszem, és az adót "jó szögben" állítom, akkor akár 5 méterre is elvisz...

Szóval ezek a 2,4-es megoldások akkor is működnek ha mondjuk a kép hátuljába van bedugva az adórész a gép a fal felé fordítva stb...?
Nem merek ilyet venni, mert nagyon lutrinak érzem a dolgot. A fenti hagyományos bill-ről is azt mondták, hogy milyen sokáig elvisz... Ja csak ezt a monitortól távoli dolgot kihagyták, ezt csak itt a PH! fórumon tudtam meg.

(#2) Malachi válasza Dany007 (#1) üzenetére

Malachi
(őstag)

nekem egy s520 kombóm van, most kipróbáltam, nem tudok olyan helyre menni a lakásban, ahonnan nincs vétel. 3 szoba. legmesszebbről 4 méterről láttam a monitorra. :) az unifying vevő a ház tetejébe dugva.

egy ilyenre pedig azonnali vevő leszek, nagyban megkönnyíti majd a munkámat. remélem hamar kapható lesz itthon is.

[ Szerkesztve ]

(#3) DeFranco válasza Malachi (#2) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérdés, hogy milyen lesz hozzá a szoftver... ha marad a szokásos windowsos point and click, akkor nem sok értelme van, ha valami OSX féle megoldás, akkor nagyon is sok.

(#4) macilaci78 válasza Dany007 (#1) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Nekem is volt egy Logitech kombóm, kb 1,5-2 métert bírt légvonalban az adótól.
Az újabb, 2,4GHz-es Icon7-esem az udvarról is adja a jelet. 10 métert ír rá a gyártó a dobozra, az még az akkuidő vége felé is hihető.

A cikkben szereplő eszközre én is szívesen neveznék, elég fun lehet. Remélem, legalább Win7 alatt ki lehet használni a lehetőségeit. Az XP-hez nincs sok bizodalmam.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#5) Dany007 válasza macilaci78 (#4) üzenetére

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is szívesen lecserélném a mostanit.
Bár kérdés, hogy egy ilyen touchpadd-el mennyire lehet normálisan dolgozni. Persze leginkább általános használatra kéne, de azért 1-1 PS meló is beesik néha.
Meg tetszik, hogy ilyen lapos.
Nekem ugyanis a dohányzóasztalba van beépítve a bill + egér tartó. Ami nagyon szűk. Így egy komolyabb egér már be se férne. Ez viszont bőven.

Nem tudom milyennek képzeljem el ezzel a vezérlést. A sima laptopos touchpadot nem bírom elviselni. Azzal még simán netezni is halál, nemhogy dolgozni.

(#6) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát nem tudom Win alatt ez mennyire hatékony lehet, OSX alatt elég jól működik.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#7) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát akkor már inkább magic tp.. az a 20 dolcsi nem tétel - és tudtommal az is működik jól win alatt is
majd a W8-hoz veszek egyet :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#8) Tigerclaw válasza shteer (#7) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a magichez nincs hivatalos driver windows alál.

(#9) shteer válasza Tigerclaw (#8) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem is kell hivatalos, a billentyűzetem sem támogatott hivatalosan :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#10) zsolt501 válasza Dany007 (#1) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Nekem egy M215-ös egerem van és lazán bírja a 10 métert, pedig nem egy nagy szám datab laptophoz vettem prezentációkhoz.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#11) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Magam részéről egy androidos telefon + unified remote appal ugyanezt megoldom,
s még plusz kiadásba se kerül,
wi-fi miatt nem kell aggódnom a távolság miatt

s ezek csak a legfőbb előnyei

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#12) Malachi válasza Surfym@n (#11) üzenetére

Malachi
(őstag)

én mégis azt mondom, jobb a dedikált megoldás. itt főleg az ergonómiára és a méretre gondolok. nem tudom elképzelni, hogy munkára jó lenne egy telefonos bármilyen remote app.

(#13) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ágyból HTPC-t irányítani kiváló eszköz. Lehet megérné lecserélni az MX Air-t.

TRON addict

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.