Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Akkor ez semmivel sem tud többet mint az elődje ( hardveresen ), csak lecserélték a chipeket a patronokon, meg a méretüket megváltoztatták, hogy ne lehessen olyan könnyen utángyártani:W!

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#2) Plazmacucci

Plazmacucci
(őstag)

Nem vagyok jó véleménnyel a Pixmákról. Ahol dolgozok elég sok ilyen van, és elég sok megy tönkre. Van, hogy csak simán megfárad benne a műanyag két év alatt, elkopik és nem éri meg javíttatni.

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#3) kleinguru válasza Plazmacucci (#2) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Igen, de mondjuk nem ipari működésre lettek tervezve, s a tapasztalatom az ha valami olyat használnak sokan, ami senkié (cég) akkor arra nem vigyáznak... Nekem is kb 1 évet szokott elmenni, pedig vigyázok rá:))

(#4) ROBOTER válasza Plazmacucci (#2) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nálunk HP-ből vannak több százas (!) nagyságrendben nyomtatók. Minden kategória megtalálható. Ma már nem figyelem őket, de 7-8 éve a megbízhatóságuk értékelhetetlen volt.

Az irodai LaserJet sorozat (4, 5) pár hónap után kezdte kettessével-hármassával beszedni a lapokat.

A DeskJet 1125C, 1220, amelyeknek az elején a "Professional" felirat díszeleg, a görgőik kb. 1 év alatt kikeményedtek, és a legvékonyabb normál papíron kívül semmilyen lapot nem voltak képesek felszedni/behúzni (hátsó adagolásnál sem), illetve ferdén húzták a lapot. A dolog teljesen független volt attól, hogy tisztították-e, ápolták-e a görgőket, sőt igazából a használattal sem volt összefüggésbe hozható.

Rühelltem őket. Volt LaserJet 4000 sorozat is, azzal nem emlékszem nagyobb problémára.

(#5) Plazmacucci válasza ROBOTER (#4) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Igen, ez itt is így van, mármint maradtak még üzemben ilyen öreg HP-k. Kedvencem a 6L :D

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#6) Vajga

Vajga
(tag)

Nem igaz, hogy nem találok normális árban olyat, ami tud cd-re is nyomtatni, illetve scannelni is...

(#7) dízelracer

dízelracer
(őstag)

"A gyártó szerint ChromaLife100+ rendszerének köszönhetően a kinyomtatott fényképek albumban tárolva több mint 300 évig is megőrzik eredeti színeiket."

epic fail

(#8) Bird válasza dízelracer (#7) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

A marketingesek ismét mertek nagyon álmodni :) 300év? :C LOL

TEL: 30/2170-512!!! És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

(#9) afterburner_ válasza Plazmacucci (#2) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

van igen ami hamarabb ledöglik, de a nagyrészük elég jól bírja, 50-100 e oldalt is simán kinyomnak szövegből. bár tény hogy javítani már nem éri meg őket annyira össze vannak zsúfolva, és ezt a canon is tudja, ezért építette le a központi szervízt , és adta ki a szervíz jogokat. kínlódjon vele az aki akar , többe van az ember napi bére, mintha adna egy új nyomtatót ha esetleg bedöglik 1 éven belül :)

amúgy ahogy elnézem a canon követi a 4600-4700 nyomvonalat. a 4600 ugyan úgy néz ki mint a 4850 (szürke sávval) a 4700 meg egybe a 4950-es, teljesen fekete.. chipeket jövőre fog váltani. 4600-4700-nél 521, ezeknél a 4850 - 4950-eseknél meg maradt a cli 526

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#10) QwErTy42

QwErTy42
(fanatikus tag)

A sok fikázónak csak annyit tudok mondani, hogy csináljanak jobbat! :D
Egy pozitív vagy építő jellegű kritika sem jelent meg a kilencből.
Szánalmas.

[ Szerkesztve ]

(#11) Ste válasza kleinguru (#1) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért én örültem volna ha már az előd is tud kétoldalasan nyomtatni

True Success is Blonde

(#12) Bird válasza QwErTy42 (#10) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

Végre valaki megmondta a tutit. ;]

TEL: 30/2170-512!!! És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

(#13) Márton válasza Ste (#11) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

már a 4500 is tud :U

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#14) Petike1007

Petike1007
(tag)

Nekem iP4600-am van..nyomtat cd-re, nyomtat fényképet...
2éves...semmi baja...
És én még mindig azt mondom,hogy inkább canon,mint hp,ha a pénztárcámat nézem...
Otthoni használatra vannak ezek tervezve nem havi 1M oldalra...arra vegyenek lézernyomtatót a cégek...

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#15) QwErTy42 válasza Ste (#11) üzenetére

QwErTy42
(fanatikus tag)

4850 is tud kétoldalasan nyomtatni. :)

(#16) egykori

egykori
(fanatikus tag)

Én is be kell álljak a fikázók közé, nem azért, mert kórusban énekelni jó, hanem nagyon csalódtam a Canonban.
Az MP640 - szinte a csúcsgép volt 1-2 éve - alig várta, hogy leteljen a gari idő és már nem lehet vele nyomtatni. Mindössze az egy év alatt két garnitúra festéket használtam el (nem tudom hány oldalt), kb. 15-20 CD-t nyomtattam és a belső fedél megadta magát.
Többet nem jöhet számításba ez a márka nálam. Lehet bármilyen zongoralakkos kinézetű, vagy dicskedhetnek bármilyen vívmánnyal, ha egy prémium kategóriás gépet csak egy évre tudnak elkészíteni - akkor számomra ez hiteltelen. :(((

A báránytermészetű ember saját bőrén tapasztalja, hogy még nem pusztultak ki a farkasok. (C.H.S.)

(#17) Ste válasza Márton (#13) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm, erről hogy maradtam le? :B
Este akkor lesz mit kipróbálni

Köszi az észrevételt

[ Szerkesztve ]

True Success is Blonde

(#18) dízelracer válasza QwErTy42 (#10) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Fikázás? szánalmas? Hogy lehet ilyen hülyeséget mondani, hogy a fényképek több mint 300évig megtartják eredeti színüket? Ez a szánalmas. Megnézném 2311 augusztusában mi maradna egy ma kinyomtatott fényképből. Még ha a festék olyan jó is lenne, a papíron akkor is fog az idő. Mondjuk ha egy állandó páratartalmú, teljesen légmentesített és vaksötét helységbe raknák azt a fotóalbumot elképzelhető, hogy viszonylag jó állapotban megmaradna az utókornak a nyomat. Mert ugye biztosan mindenkinél van otthon egy két ilyen szoba...
Egyébként sem érdekel ez a nyomtató (meg elve semmilyen nyomtató). Amíg az enyémbe a 42ml-es fekete patront és a 38ml-es színeset megkapom együtt 3500-ért utángyártottban addig hülye lennék bármilyen más nyomtatóra lecserélni. :N Fényképet amúgy is fotólaborban kell nyomtattatni nem otthon. Egy pöttyet olcsóbb úgy és a nyomat is jóval szebb.

[ Szerkesztve ]

(#19) pilóta válasza dízelracer (#18) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Nagyon egyszerűen lehet. A színeket az UV bántja, egyszerűen egy átlagos beltéri UV mennyiség 300 szorosával megvilágítják 1 évig, és kiderül, hogy meddig bírja.
A papír meg akár többezer évig megmarad megfelelő körülmények között, de 300 év meg se kottyan neki. Bemész egy nagyobb könyvtárba vagy múzeumba, biztosan találsz 300 évnél idősebb tökéletes állapotban lévő papírt...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#20) QwErTy42 válasza dízelracer (#18) üzenetére

QwErTy42
(fanatikus tag)

AZ :D

(#21) kleinguru válasza Ste (#11) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

El kellene olvasni a user manualt:R!

Egyébként hogy jót is írjak, a nyomtató nagyon jó (volt 4300 (3db), 4500 (2db), 4600, 4700 (3db)) olcsón fenntartható, nagyon szépen nyomtat, de azt veszem észre, hogy a fejlesztés 2 számottevő irányba mozdult el: 1. olcsóbban gyárthatóság 2. patronok/chipek b*zerálása

Akinek jó, olcsón fenntartható nyomtató kell, annak ezekkel együtt is tökéletes:)

[ Szerkesztve ]

(#22) Ste válasza kleinguru (#21) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyat nem szoktam :)

Nálam csak 4600 és 5200 pusztult eddig el, kíváncsi leszek ez meddig húzza majd

True Success is Blonde

(#23) Krix

Krix
(senior tag)

Nekem 4850-es van. A 4. csomag patront fogyasztja eppen. Eddig semmi baja, meg vagyok vele elegedve bar meg nincs egeszen 1 eves. Ugy latom ezt csak azert adtak ki, hogy legyen egy idei model is, semmi ujdonsag.

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#24) kleinguru válasza Krix (#23) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

van hogy egy héten kb 10-15 garnitúrát elnyomtatok (utántöltöm):D

(#25) QwErTy42 válasza kleinguru (#24) üzenetére

QwErTy42
(fanatikus tag)

Nem ilyen terhelésre találták ki. :) Ne csodálkozz és ne szidd a Canon anyját ha időn belül tönkre megy! :D

(#26) kleinguru válasza QwErTy42 (#25) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Remélem jól érzem az iróniát, mert ugye nem véletlenül vettem anno annyi db canon nyomtatót:D

(#27) dízelracer válasza QwErTy42 (#20) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Akkor térjünk vissza a kérdésre háromszáz év múlva. :D

(#28) micimacko válasza egykori (#16) üzenetére

micimacko
(tag)

Szerintem csak kifogtál egy gyengébb példányt.

Én 2004-ben vettem egy I865-ös nyomtatót 40eFt-ért, ami tudott CD-re nyomtatni és fotókat is szépen nyomtatta. Bődületes mennyiséget nyomtattam vele (természetesen magánfelhasználóhoz képest), de még most is működne, csak elrontottam. Mivel évekig csak CD-re és fotópapírra nyomtattam, így nem használta a nagy fekete tartályt, ami beszáradt, de úgy, hogy semmi sem segített rajta. Végső megoldásként ultrahangos tisztítóba is megtisztítottam. Nem kellett volna :D Így kuka lett volna. De ha jobban belegondolok, hogy 2004-től 2010-ig folyamatosan kiszolgált, akkor azt mondhatom, hogy elégedett voltam vele. Kb. 1500 lemezre nyomtattam vele, meg jó pár 100 fényképet.
Egyedül annyi romlott el benne, hogy a vége fele már nem nem tudta elkezdeni behúzni a CD tálcát, így egy kicsit tolni kellett. Amikor be akarta húzni, akkor nyomtam elölről (nem toltam, csak rátartottam), de csak annyira, hogy meginduljon a behúzási folyamat. Ezt leszámítva hibátlan volt.

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#29) plaschil

plaschil
(fanatikus tag)

Tényleg nem bírják tovább 1-2 évnél. Ha nem úgy használod ahogy kell. Nekem egy MP520 volt, tönkrement 1 év alatt benne a tisztítóegység, megállt olyan 35 ezer oldal után. Azóta volt egy MP540, ez 2 évet bírt, abban 33 ezer oldal volt, mikor beadta a kulcsot az egyik szenzor+fogaskerék. Most megint egy MP540-em van (alaplaphibás volt, amit kicseréltem az enyémben lévővel, 2400Ft-ért kukáztam :D), az előző fejjel amiben 33 ezer oldal van. Remélem kitart még egyszer ennyi ideig.
Szóval Canon: :R

Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!

(#30) egykori válasza micimacko (#28) üzenetére

egykori
(fanatikus tag)

Természetesen igazad is lehet, de sovány vigasz.
Ez olyasmi lehet, hogy nagymértékben csökkent a kocsilopások száma, csak éppen a tiedet lopták el a kevesek közül.
Még nem tudom, mit kezdek vele. Viszont a bizalmam akkor is megingott a Canonban!

A báránytermészetű ember saját bőrén tapasztalja, hogy még nem pusztultak ki a farkasok. (C.H.S.)

(#31) QwErTy42 válasza egykori (#30) üzenetére

QwErTy42
(fanatikus tag)

Akkor vegyél Epsont! :)

(#32) egykori válasza QwErTy42 (#31) üzenetére

egykori
(fanatikus tag)

:R

(#33) micimacko válasza plaschil (#29) üzenetére

micimacko
(tag)

Azért egymás közt szólva...havi 3000 oldal nem normális otthoni használat. Még így kimondva is óriási. Hacsak nem író vagy, és ontod magadból a könyveket :)

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#34) plaschil válasza micimacko (#33) üzenetére

plaschil
(fanatikus tag)

Persze hogy nem normális használat, ezért is mondtam, hogy nekem is tönkre ment 1-2 éven belül az összes ami eddig volt. :DD ;)
(#28) micimacko
Most kiszámoltam, hogy ha heti 100 oldalt nyomtatok, akkor az havi szinten durván 1 csomag lap. Tehát évente 6000 oldal. Ha az én 35 ezer oldalamat (amit 1 év alatt nyomtam ki) elosztom ezzel a 6 ezerrel akkor nekem is olyan 6 év jön ki kb. :B

[ Szerkesztve ]

Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!

(#35) nyelvstudio válasza QwErTy42 (#10) üzenetére

nyelvstudio
(újonc)

Mondok akkor pozitívat: Canon nyomtatóink vannak (IP 4300 és 5300). Nagyon jók, megbízhatók. Utángyártott patronnal futnak évek óta. Fillérekbe kerül így a tinta.
Gondolkozom a cserén, de még nem telt el annyi idő, hogy komoly változások legyenek a nyomtatók területén.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.