Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Megeszem a kalapom (nincs, de veszek majd ebédre :D), ha ez az egy helyben toporgás nem fogja megbosszulni önmagát...

Szerk.: Az egyetlen értelmét abban látom, hogy így legalizálták az Ion kiszorítását a piacról.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#2) erdoke válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha annyival olcsóbban adja, amennyivel neki a gyártás kevesebbe kerül, akkor belefér az árába a HD chip. Normális driverrel (értsd: nem megy a HD chip, amikor nincs rá szükség) 20 %-kal kevesebbet fogyaszt, miközben valamivel gyorsabb.
Normál Windows alapú gépeknél egyelőre nem nagyon van jobb ajánlat a 100e Ft alatti kategóriában, mint az erre épített netbook. Így is nagyon közel van a CULV alja teljesítményben és árban is.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#3) lsc válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem a második mondatodban van a lényeg.

Az élet kegyetlen .

(#4) Diego2002

Diego2002
(tag)

Engem az érdekelne, hogy egy ilyen third party HD-s cucc melyik periférián csatlakozik az alaplaphoz? A PCIEx-en?

Ha minden igaz még holnap v. holnapután lesz ilyen lapom, az érdekesség az, hogy árban ugyanott van, mint az eddigi termékek és picit azért többet tud.

..::Diego::..

(#5) morfondőr

morfondőr
(fanatikus tag)

Szépnek és jónak tűnik a cucc, csak épp a lényeg maradt változatlan: "A processzormag a Lincroft architektúrára épül, és képességei megegyeznek az első generációs Atom tulajdonságaival". Szvsz kicsit gyengécske a teljesítménye az atomnak!

(#6) joi29

joi29
(őstag)

-Nekem nincsenek pozitív tapasztalataim az Atom cpu-kal kapcsolatban. :(
-Egy ismerősömnél pl. Vista alatt a WMPlayer DVD film lejátszása közepette,
a menüben az Ac3 filter beállításai alatt erősen dadogott, még a lejátszás is.
-Igaz film nézés előtt is belehet állítani bizonyos dolgokat és a lejátszás utána
simán megy, de ez a mozzanat akkor is igen aggasztó mert mi van pl ha
HD videózásra kerül a sor?
-Gondolom bizonyos bitráta fölött gebasz.
-Valószínűleg ezért is engedélyezik hogy: "a gyártóknak lehetőségük van egy
harmadik féltől származó vezérlőlapkát alkalmazni"

(#7) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Shabba linkelte az Atom topikba: Intel D510M0 teszt.

Szep, hogy keveset fogyaszt, de tudasban alig leptek elore a korabbi D945GCLF2-hoz kepest.
Prociba integralt GMA3150 max a regi retek GMA950-et veri meg 50%-kal, de a komolyabb cuccokhoz (Ion, G45-ben levo GMA4500, esetleg Poulsbo GMA500-a) kepest sehol sincs. :(

De ahogy elnezem a lap 75$-os arat, alig dragabb, mint az GCLF2.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A prociba kerülő részegységek valóban a prociba kerülnek, vagy csak egybe vannak tokozva?

erdoke: ott vannak 100e alatt a használt, még sokszor garis korábbi brand subnotik, amik szerintem nagyon jó alternatívák

True Success is Blonde

(#9) Abu85 válasza Ste (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy lapkán belül van minden (CPU, mem, IGP).

nyunyu: Ez nagyon nem érdekli az Intel. Az Ion kiütve, így a választási lehetőséged erősen korlátozott. Vehetsz Pine Trailt simán vagy Pine Trailt HD dekoderrel.
Később jön az Ion 2 ami támogatja a mostani Atom-ot. Ha jó a fogyasztás, akkor esélyes, de eléggé megnöveli a gyártási költségeket az Intel platformjához képest.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lapátoljuk össze a sok "innovatív" fejlesztést egy lapkába és adjuk el újra új néven.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#11) adalbert1 válasza nyunyu (#7) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végigolvasva a tesztet én is erre jutottam kb...
Tehát nagyobb ugrásra számítottam az előző generációhoz képest... Bilibe lógott a kezem. :) Oké, legalább mostmár gyárilag passzív a lap, meg némileg több a kraft és némileg alacsonyabb a fogyasztás. Másrészt a megbízhatóságra is kíváncsi leszek, mintha Te említetted volna valamelyik másik topicban, hogy sorban haltak le az atomos lapjaitok...

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#12) .mf

.mf
(PH! addikt)

ááá :(
Csak 1 csatorna DDR2, csak 2 SATA-port, korlátozott felbontás, HD videólejátszás-gyorsítás nélkül... ebből már 0. pillanatban lehetett volna egy rendkívül alacsony fogyasztású, átlagos desktopokat kiváltó rendszert készíteni, de még a második generációnál is csak a teljesítményt vágják vissza

(#13) aram01 válasza .mf (#12) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor csak parasztvakítás?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#14) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem itt a legnagyobb bibi a "HD mentes" igp. Miért sajnálja az Intel ezt a netbookosoktól? Ha az AMD végre csinálna egy tényleg keveset fogyasztó, de kellően erős CULV procit, akkor a 780G lapka mellé bedobva nyomathatnák az AMD-s netbookokat ezerrel, amiken végre nem szaggatna a jútyúb! :DDD

[ Szerkesztve ]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#15) nyunyu válasza adalbert1 (#11) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Hja, belefutottunk jo par selejt GCLF-be az elozo melohelyemen, ugyhogy amilyen hirtelen fellangolas volt reszemrol a hasznaljunk Atomot, olyan gyorsan le is alltunk rola. :))

Na meg tavaly nyar vegen/osszel a beszerezhetosegukkel is komoly gondok voltak, mivel Intel nem tudott eleget szallitani, igy joforman cserelni sem tudtuk a kihullott/gyarilag szar lapokat, kenytelenek voltunk meregdraga, de legalabb jo lassu Via Epiakat adni helyette.
Ugyhogy ami extra$$$ csillogott exfonokom szeme elott az olcsobb alaplap miatt, az vegul nem lett realizalva :DDD

Ahogy olvasom a masik topikot, ugyanez van most GSEJT fronton, ugyhogy kivancsi lennek ra, vajon hany honap mulva lehet majd ugy D510M0-at kapni, hogy ne kelljen honapokig rimankodni a nagykernek, hogy mi is szeretnenk vasarolni a (ket)hetente orszagba erkezo 10-15 lapbol. :W

[ Szerkesztve ]

(#16) Straw

Straw
(senior tag)

Szerintem ez semmi sem tud többet mint a régi, na jó talán 1 kicsivel.
Erre a bizonyíték egy összehasonlító teszt, ASUS Eee PC 1005PE (Intel Atom N450) VS ASUS Eee PC 1201N (Intel Atom 330+ION) VS Gateway EC5409u (Intel Pentium SU4100)
Remélem ez segít

"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

(#17) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

DDR2??? Ez komoly? :F Nem igaz nem bírtak beledobni egy DDR3-mas IMC-t. Megy fel az ára a DDR2-nek... Támogatása sem lesz túl jó az idő elteltével...

Nem írom alá!

(#18) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

koppintjuk az amd-t?:) remélem ez előnyükre válik:)

(#19) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

(#20) atesss

atesss
(őstag)

Mobil :
LVDS - Max Res: 1366 x 768
VGA (eleve kell a francnak :W ) - 1400 x 1050
Asztali :
LVDS - Max Res: 1366 x 768
VGA - 2048 x 1536

Ez ugye csak valami vicc ? :Y

És lassan szerintem már az üzleti projektorok is HD-sek lesznek..

MOD:
És az ilyen Broadcom Crystal HD szerű külső lapkák tudnak saját (nagyobb felbontású) kimenetet kezelni min. a HD filmekhez ?

[ Szerkesztve ]

(#21) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Ezt az LVDS temat en sem ertem, hogy miert ilyen keves.

i852GM-mel megvert egyik ipariPCnken 1280x1024-es panel logott LVDS-en, de ha jol emlekszem, nagyobb felbontasu panelt is meg lehetett adni a BIOSaban.

Aha, single-link LVDS 1400x1050 60Hz-t bir atvinni, dual-link 2048x1536 60Hz-t.
Ez megmagyarazza, miert tud ekkora felbontast a VGA kimenetet eloallito DAC, viszont azt nem, hogy direktbe leveszem a digitalis jelet, akkor miert nem ennyi.

(#22) dezz válasza nyunyu (#21) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem az LVDS rendszer tehet róla, az 1.3-as HDMI-n (ami kb. a single-link DVI-nek felel meg, csak dupla sávszélt enged, meg persze hangot) 2560x1600@75Hz-es kép is átmehet. De még egy hétköznapi, single-link DVI-n is 1920x1200@60Hz.

Szóval, ez mesterséges butítás...

[ Szerkesztve ]

(#23) Oliverda válasza tlac (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez már tiszta C64 feeling. :DDD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#24) szuper-t válasza tlac (#19) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

na 1 iylet akarok:D anyámnak mailokat nézegetni meg szövegszerkesztésre..:)
kicsi keveset fogyaszt + a torrent is mehet rajta éjjel nappal:) a monitorom többet eszik standby ban :S

(#25) akosf válasza atesss (#20) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most hogy beépítésre került a video rész, az Intel könnyebben tudja kordában tartani, hogy milyen piacra kerüljenek ezek a procik... Akinek alacsony fogyasztású, többet tudó cucc kell az veheti a jóval drágább CULV-os rendszereket...

(#26) salaud

salaud
(lelkes újonc)

Ha most az nvidia+a via kicsit összefog, és via nano-val nyomatni kezdik az ion2-őt, az intel az atommal nagyot koppanhat. Csak ehhez az kéne, hogy a nano olcsóbb legyen, és főleg elérhető. Mióta gyártják, egy rápillantás erejéig sem tudtam hozzáférni egyhez sem.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#27) zoltanz válasza erdoke (#2) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Így is nagyon közel van a CULV alja teljesítményben és árban is.

Ezt azért nem hinném.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#28) akosf válasza zoltanz (#27) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A legolcsóbb ULV proci a Celeron 723 ( 1 mag; 1,2GHz ) 107 dollárba kerül. Ennyiért már majdnem kapni komplett Atomos lapot. Teljesítményben kb. ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

(#29) nyunyu válasza akosf (#28) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

D945GCLF kerult valami 70$-ba, most a D510M0-ra irnak 75-ot.

(#30) atesss válasza akosf (#25) üzenetére

atesss
(őstag)

És ha nekem nem kell többet tudó cucc, csak egyszerűen egy normális felbontású monitorra akarom rákötni ? :U

(#31) akosf válasza atesss (#30) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Intel igyekszik minél jobban szétválasztani a nettop/netbook és a desktop/notebook kategóriát. Ha a kettő közti határ elmosódna, akkor többen vennének a drágább rendszer helyett olcsóbbat...

Próbálj meg más gyártónál (VIA, AMD) körbenézni...

(#32) zoltanz válasza akosf (#31) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Szerintem nem nagyon sikerűl neki, igaz pl Atom -os lapot még nem láttam CF vagy SLI támogatással, de megoldható.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#33) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.