végre egy újabb megfelelő alternatíva a kodegányfélék mellett, igényesen, és remélhetőleg nem túl drágán.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda
végre egy újabb megfelelő alternatíva a kodegányfélék mellett, igényesen, és remélhetőleg nem túl drágán.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda
(#2) PeppErKorN
Már azt hittem, hogy a szemem káprázik, de ez tényleg kisebb, mint egy normál ATX.
"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

4X20A 12V-on egy 430-as tápban?
Rosszul emlékszem vagy P = U x I? Mert ha igen akkor ez a táp vagy nem tud ennyit, vagy nem 430W-os.
[ Szerkesztve ]
akkor bizony nagyon sok táp nem tud annyit... amúgy külön az ágak terhelhetők y A-el, de egyben az összes x W-ot tud stabian, ez a lényege.

Szóval van 4 20A ágam, csak ne akarjam egyszerre megterhelni mind a 4-et ennyivel.

A 12V-os ágak kombinált terhelhetősége a 396W. Magyarán ez azt jelenti, hogy ha az első ágon kirántod a 20A-t, tehát a maximumot, akkor a másik 3 ágon csak 13-at fogsz tudni kiszedni.
De hogy miért van 4 ág, amikor 2 is elég lett volna untig egy ilyen tápnak, azt passzolom...elsőre értelmetlen hülyeségnek tűnik... 
A zajszintje alapján jó lesz ez, az Enermax pro és modu82-esei is valahol 25 dB(A) környékén vannak padlógázon. Ha meg jó áron is lesz, és jófajtás bél is lesz benne (amire van is esély, tekintve, hogy az eddigi Nexus-ok FSP-k voltak...viszont azok nem ilyen halkak, tehát passz
), szóval akkor a Corsair CX400 mellett ismét lesz egy maximálisan ajánlható, viszonylag olcsó és halk táp 
Az előző hsz-odra: az ágak terheléselosztását nagyrészt nem te fogod meghatározni, kivéve a moduláris tápoknál, mert ott megvan jópárszor, hogy melyik csatihely melyik ágról veszi fel a kraftot emlékeim szerint. A proci kap egy ágat a legtöbb tápban, ennyi fix, a többi meg a többit, de olvastam valahol, hogy talán a vidkari is kap egyet a 2-nél több ágas tápokban, de erre nem merek megesküdni 
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
le van írva mennyire lehet megterhelni összesen, innentől fogva egyértelmű a dolog szerintem.
(#8) Depression
Már kezdtem megörülni, hogy kiadnak egy normális tápot egy atom alaplaphoz. Jól jönnének az ultraalacsony fogyasztást megcélzó, jóhatásfokú, minőségi tápok is.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

Vannak ilyenek jelenleg is. Csak tipikusan TFX vagy SFX formátumúak, nem ATX-ek.
Si vis pacem, para bellum.
Nem hinném, hogy ezek a tápok valóban 4 ágra lennének bontva, gondolom ennek a 4 ágnak a vezérlése közös, és csak a vezérlés után ágaznak el a vezetékek, és nincs külön-külön vezérlése a 4 ágnak. Ezt megtévesztően nevezhetik 4 ágnak, a legtöbb táp valójában 1 db 12V körrel rendelkezik, és csak ezután mennek külön a vezetékek, amit "ágnak" hívnak. Mindezt csak azért teszik, hogy látszólag megfeleljen egyes ATX szabványoknak. De ettől függetlenül jó tápnak ígérkezik ez a kis Nexus, kíváncsi vagyok ki adja hozzá a belsőt.
Csak akkor miért nem fekete festésű a táp, narancs ventivel, ahogy a többi Nexus is? 
Ezt valamelyik tápos topikban olvastam.
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
ha jol tudom egy cos(fi) is van a szorzatban. Bar az lehet meg egy korabbi lepcsonel, ennyire nem ismerem a tapok felepiteset.
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

Azzal tisztában vagyok, hogy a 12V-ok egy tőről fakadnak, csak azt nem értem, miért kellett négyfelé ágaztatni, amikor ezt a 33A-es kombinált maximumot vidáman kihozhatták volna kettőből is...
A külön szabályozás meg valóban nem igazán sanszos, legfeljebb a szervertápoknál van olyan.
A szabványt meg pár nevesebb gyártó is nagy ívben letojja, lásd Corsair vagy Enermax 
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

Egy hülye kérdésem van, általánosságban: szervertápoknál nem ritka a 90-92%-os hatásfok (~50%-os terhelés esetén). Asztali gépeknél ilyet nem láttam, mert:
- ritka?
- nem figyeltem eléggé?
- drága, mint.. passz, mint valami, ami nagyon drága?
- egyéb

Az csak váltakozó áramnál van. A PC-s tápok kimenete egyenáramú, így nem kell fázistényezővel számolni.
Si vis pacem, para bellum.

Én inkább EZT a Delta belsőt látnám szívesen valami tápban.. 250W, közel 90%-os átlag hatásfok...
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9
létezik nagyobb teljesítményben is atx méretű 90% feletti táp, de kereskedelmi forgalomban még nem találkoztam vele.
"Csak akkor miért nem fekete festésű a táp, narancs ventivel, ahogy a többi Nexus is?"
Nekem a narancs ventis, fekete NX4090 van, de pl. a NX5000 fehér ventis.
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
Ennek én sem látom értelmét.
A gyártó biztos meg tudán magyarázni, hogy miért is, de nem sokra mennénk vele.
Teaway: A legtöbb Nexus táp narancs ventis, azt nem tudtam, hogy van fehér ventis is. 
[ Szerkesztve ]

Jó ez a táp. De mikor lesz már egy 380-400-s moduláris táp olcsóért?
A liberty nem az. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
"A legtöbb Nexus táp narancs ventis"
A legtöbb Nexus táp NEM narancs ventis. 8-ból mindössze kettő az.
Itt találod a Nexus tápokat: [link]
[ Szerkesztve ]
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
Egyenáramnál nem jellemző a cos fi. Váltóáramnál is csak akkor, ha a terhelés nem tisztán ohmos. A kapcsolóüzemű tápok a hálózat felé nem tisztán ohmos jellegűek, ezért kell ott figyelembe venni a fázistényezőt.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
My bad. 
[ Szerkesztve ]

Húú még csak most volt idő elolvasni a hírt, de nagyon kiváncsi leszek az árára. 

Tudom, hogy létezik nagyobb, de én direkt egy kisebbet linkeltem. Igazság szerint egy 150W-os 92%-os lenne az álmom 
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

Szép. És azt tudja valaki, hol lehet ezt jelenleg Mo.-on kapni? Keresgélem az interneten mindenfelé, de ha látok is Nexus tápokat egy-két árlistán ez a típus véletlenül sincs köztük.