Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

végre egy újabb megfelelő alternatíva a kodegányfélék mellett, igényesen, és remélhetőleg nem túl drágán.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#2) PeppErKorN

PeppErKorN
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Már azt hittem, hogy a szemem káprázik, de ez tényleg kisebb, mint egy normál ATX.

"Gondolj a holnapi napra, Ne legyen ugyanilyen!" - Hobo

(#3) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

4X20A 12V-on egy 430-as tápban?

Rosszul emlékszem vagy P = U x I? Mert ha igen akkor ez a táp vagy nem tud ennyit, vagy nem 430W-os.

[ Szerkesztve ]

(#4) diegho válasza t-shirt (#3) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor bizony nagyon sok táp nem tud annyit... amúgy külön az ágak terhelhetők y A-el, de egyben az összes x W-ot tud stabian, ez a lényege.

(#5) t-shirt válasza diegho (#4) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

Szóval van 4 20A ágam, csak ne akarjam egyszerre megterhelni mind a 4-et ennyivel.

(#6) Traxx válasza t-shirt (#3) üzenetére

Traxx
(őstag)

A 12V-os ágak kombinált terhelhetősége a 396W. Magyarán ez azt jelenti, hogy ha az első ágon kirántod a 20A-t, tehát a maximumot, akkor a másik 3 ágon csak 13-at fogsz tudni kiszedni.

De hogy miért van 4 ág, amikor 2 is elég lett volna untig egy ilyen tápnak, azt passzolom...elsőre értelmetlen hülyeségnek tűnik... :U

A zajszintje alapján jó lesz ez, az Enermax pro és modu82-esei is valahol 25 dB(A) környékén vannak padlógázon. Ha meg jó áron is lesz, és jófajtás bél is lesz benne (amire van is esély, tekintve, hogy az eddigi Nexus-ok FSP-k voltak...viszont azok nem ilyen halkak, tehát passz :B ), szóval akkor a Corsair CX400 mellett ismét lesz egy maximálisan ajánlható, viszonylag olcsó és halk táp :K

Az előző hsz-odra: az ágak terheléselosztását nagyrészt nem te fogod meghatározni, kivéve a moduláris tápoknál, mert ott megvan jópárszor, hogy melyik csatihely melyik ágról veszi fel a kraftot emlékeim szerint. A proci kap egy ágat a legtöbb tápban, ennyi fix, a többi meg a többit, de olvastam valahol, hogy talán a vidkari is kap egyet a 2-nél több ágas tápokban, de erre nem merek megesküdni :B

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#7) diegho válasza t-shirt (#5) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

le van írva mennyire lehet megterhelni összesen, innentől fogva egyértelmű a dolog szerintem.

(#8) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már kezdtem megörülni, hogy kiadnak egy normális tápot egy atom alaplaphoz. Jól jönnének az ultraalacsony fogyasztást megcélzó, jóhatásfokú, minőségi tápok is.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#9) daa-raa válasza Depression (#8) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vannak ilyenek jelenleg is. Csak tipikusan TFX vagy SFX formátumúak, nem ATX-ek.

Si vis pacem, para bellum.

(#10) EarL 007 válasza Traxx (#6) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy ezek a tápok valóban 4 ágra lennének bontva, gondolom ennek a 4 ágnak a vezérlése közös, és csak a vezérlés után ágaznak el a vezetékek, és nincs külön-külön vezérlése a 4 ágnak. Ezt megtévesztően nevezhetik 4 ágnak, a legtöbb táp valójában 1 db 12V körrel rendelkezik, és csak ezután mennek külön a vezetékek, amit "ágnak" hívnak. Mindezt csak azért teszik, hogy látszólag megfeleljen egyes ATX szabványoknak. De ettől függetlenül jó tápnak ígérkezik ez a kis Nexus, kíváncsi vagyok ki adja hozzá a belsőt. :) Csak akkor miért nem fekete festésű a táp, narancs ventivel, ahogy a többi Nexus is? :DDD

Ezt valamelyik tápos topikban olvastam.

[ Szerkesztve ]

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#11) Kopi31415 válasza t-shirt (#3) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha jol tudom egy cos(fi) is van a szorzatban. Bar az lehet meg egy korabbi lepcsonel, ennyire nem ismerem a tapok felepiteset.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#12) Traxx válasza EarL 007 (#10) üzenetére

Traxx
(őstag)

Azzal tisztában vagyok, hogy a 12V-ok egy tőről fakadnak, csak azt nem értem, miért kellett négyfelé ágaztatni, amikor ezt a 33A-es kombinált maximumot vidáman kihozhatták volna kettőből is... :U A külön szabályozás meg valóban nem igazán sanszos, legfeljebb a szervertápoknál van olyan.

A szabványt meg pár nevesebb gyártó is nagy ívben letojja, lásd Corsair vagy Enermax :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#13) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Egy hülye kérdésem van, általánosságban: szervertápoknál nem ritka a 90-92%-os hatásfok (~50%-os terhelés esetén). Asztali gépeknél ilyet nem láttam, mert:
- ritka?
- nem figyeltem eléggé?
- drága, mint.. passz, mint valami, ami nagyon drága?
- egyéb

(#14) daa-raa válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az csak váltakozó áramnál van. A PC-s tápok kimenete egyenáramú, így nem kell fázistényezővel számolni.

Si vis pacem, para bellum.

(#15) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Én inkább EZT a Delta belsőt látnám szívesen valami tápban.. 250W, közel 90%-os átlag hatásfok...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#16) diegho válasza Cs_Laci (#15) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

létezik nagyobb teljesítményben is atx méretű 90% feletti táp, de kereskedelmi forgalomban még nem találkoztam vele.

(#17) Teaway válasza EarL 007 (#10) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

"Csak akkor miért nem fekete festésű a táp, narancs ventivel, ahogy a többi Nexus is?"

Nekem a narancs ventis, fekete NX4090 van, de pl. a NX5000 fehér ventis.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#18) EarL 007 válasza Traxx (#12) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek én sem látom értelmét. :( A gyártó biztos meg tudán magyarázni, hogy miért is, de nem sokra mennénk vele.

Teaway: A legtöbb Nexus táp narancs ventis, azt nem tudtam, hogy van fehér ventis is. :B

[ Szerkesztve ]

(#19) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jó ez a táp. De mikor lesz már egy 380-400-s moduláris táp olcsóért?
A liberty nem az. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#20) Teaway válasza EarL 007 (#18) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

"A legtöbb Nexus táp narancs ventis"

A legtöbb Nexus táp NEM narancs ventis. 8-ból mindössze kettő az.

Itt találod a Nexus tápokat: [link]

[ Szerkesztve ]

(#21) shtml válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Egyenáramnál nem jellemző a cos fi. Váltóáramnál is csak akkor, ha a terhelés nem tisztán ohmos. A kapcsolóüzemű tápok a hálózat felé nem tisztán ohmos jellegűek, ezért kell ott figyelembe venni a fázistényezőt.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#22) EarL 007 válasza Teaway (#20) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

My bad. :B

[ Szerkesztve ]

(#23) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Húú még csak most volt idő elolvasni a hírt, de nagyon kiváncsi leszek az árára. :C

(#24) Cs_Laci válasza diegho (#16) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Tudom, hogy létezik nagyobb, de én direkt egy kisebbet linkeltem. Igazság szerint egy 150W-os 92%-os lenne az álmom :)

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#25) Jongbjon

Jongbjon
(újonc)

Szép. És azt tudja valaki, hol lehet ezt jelenleg Mo.-on kapni? Keresgélem az interneten mindenfelé, de ha látok is Nexus tápokat egy-két árlistán ez a típus véletlenül sincs köztük.

(#26) Teaway válasza Jongbjon (#25) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.