Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Azt a nyomorult TN-panelt felejtenék már el... :(((

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#2) aram01 válasza bogyo112 (#1) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah,meg a passzív 3D-t is

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#3) tigipuf válasza aram01 (#2) üzenetére

tigipuf
(fanatikus tag)

Miértis? :D
Mert nálam pl az avatart a 42lgw4500 simán lehozta mint annó moziban (és a többi családtagom szerint is :K

[ Szerkesztve ]

Az alligátorcsuka csak egy molyfing(most láttam a Discovery-n)!!!!

(#4) aram01 válasza tigipuf (#3) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ne már,melyik moziba?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#5) enamessias válasza aram01 (#2) üzenetére

enamessias
(fanatikus tag)

Miért is?

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#6) aram01 válasza enamessias (#5) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azért mert már elavult? :F

(#7) tigipuf válasza aram01 (#4) üzenetére

tigipuf
(fanatikus tag)

:D nem érdekel a véleményed,a szememnek inkább hiszek :D ,vagyis így nem igaz érdekel a véleményed ,DE inkább a szememnek hiszek.. :DDD

(#8) aram01 válasza tigipuf (#7) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem higgyé józsi ne a szemednek :DDD

örülök hogy neked bevált :R

(#9) Abu85 válasza aram01 (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden szemüveges 3D elavult. Az új dolog a szemüvegmentes. De ha már szemüveg, akkor a passzívnak van a legkevesebb nyűgje, mert negatívum az van bőven mindegyik megoldásnál. :(

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) tigipuf válasza aram01 (#8) üzenetére

tigipuf
(fanatikus tag)

Komolyan tuti volt az avatar :K ,persze a 25.4 gigás verzió,magam is meglepődtem,gyengébbre számítottam.
Persze az ilyen 10 gigás 720p-s sbs-s filmek már ratyik,de ez már nem a megjelenítő sara.

(#11) aram01 válasza tigipuf (#10) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mondjuk az avatar már alapból tuti ;)

Abu85: Nem nagy változás lesz amíg ennek is megvan a piaca

(#12) tigipuf válasza aram01 (#11) üzenetére

tigipuf
(fanatikus tag)

Hát ahogy az amerikai trendek mutatják(épp ma olvastam talán itt a ph-n?)nagyon csökken az érdeklődés a 3D iránt,akkor pedig rolló lehúzva.
Bár én úgy látom,hogy az animációs filmeket imádják a gyerekek 3D-ben,nem hinném,hogy itt a vége fuss el véle.

(#13) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én csak egy nagyáruházban próbáltam az LG passzívját, de nekem is jobban bejött, mint az aktív bumfordi-szemüveges megoldások. Persze, ennek is megvoltak a hibái, pl. nézés szögének változásával néha én szellemképesen láttam, de a szemüveg könnyű és olcsó, ami szerintem nagy pozitívum. Mondom mindezt annak ellenére, hogy nagy "3D ellenes" vagyok, mert nekem inkább maga a film számít (történet, rendezés, színészi játék), nem a látvány!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#14) Márton válasza tigipuf (#12) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Vége? Szerintem csak most kezdődik igazán...

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#15) Abu85 válasza Márton (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ő sem ezt mondta, csak csökken az érdeklődés, ami igaz. Akit érdekeltek ezek a szemüveges megoldások azok vettek, így kell valami új, ami meggyőzi a többieket is, vagy esetleg a régi felhasználók váltanak. Az látható, hogy az aktív megoldást nem szereti a nép, így a gyártók most követik az LG-t a passzívra, mert a Cinema 3D nem sikeres, de a többi verzióhoz képest egész jól teljesít.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) Tigerclaw válasza aram01 (#6) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lehet hogy kevered valamivel? Ez nem a piros kék szemüveges passzív, hanem polarizációs verzió, ami nemhogy nem elavult, hanem épp felfutóban van.

Nem vagyok a 3D-s filemzés híve, de ha már választani kell inkább ez, mint az aktív szemüveges.

(#17) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó dolog ez a szemüveg nélküli 3D.

(#18) aram01 válasza tigipuf (#12) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem bőven elég lesz majd moziban ha kiforrja magát a dolog

Tigerclaw: :Y :C

(#19) paperboy válasza Recon666 (#17) üzenetére

paperboy
(lelkes újonc)

Én alapból szemüveges vagyok, így engem majd ha eljő a szemüvegmentes 3d időszaka, esetleg akkor lehet ezzel megvenni. Bár az is igaz nem igen néztem még utána, hogy a mostani technológiákkal van e lehetőség dioptriás korrekciózásra...

(#20) Recon666 válasza paperboy (#19) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is az vagyok. ;)

(#21) aram01 válasza paperboy (#19) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

elég nagy réteg kiesik azért mert nem élvezheti a 3d-s hatást mert szemüveges.(sajnos)Nézd meg a japánokat ott minden 3. ember az

(#22) krino

krino
(kvázi-tag)

passzív 3d... nagyszerű csak egy 20 fokos szögben nézhető(vertikálisan) azonkívűl szellem képes lesz vagy telejsen elveszti a 3d hatást, plusz ez a váltósoros megoldás megfelezi a képfelbontást is, ráadásúl az LG kénytelen volt több ledet pakolni a tvbe,mert így vesztett a fényerejéből, így a fogyasztása is nőtt. Az aktív 3D-hoz, csak a médiákban stb helyen van "bumfordi" szeműveg, hogy kiprobáld otthoni felhasználásra normális szemüveget kapsz. mondjuk az igaz, hogy óccó műanyag ha eltörik, nem probléma pótlása:D

[ Szerkesztve ]

(#23) Komplikato válasza krino (#22) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Aktív szemüveges megoldásokban is erősen esik a fényerő, persze a polarizációs megoldásnál nyilván jobban. A felezett sor meg nem akkora vész, ha úgy is a két képből rakja össze agyad az egészet.

Hát minden áron 3D monitort akarnék venni, akkor inkább az LG 23"-os IPS panelesét venném. Annyira a 3D engem mondjuk nem motivál, de nem is tartom annyira taigetosz pozitívnak mint itt sokan. :)
A 20 fok viszont tényleg gáz lehet. Maradnak a játékprogik film helyett, ami még talán élvezhető.

Jut eszembe projektorokból létezik olyan, ami a mozis körpolarizációs passzív szemüveges megoldást tudja?

Close the World ..... Open the Next!

(#24) wii90 válasza Márton (#14) üzenetére

wii90
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Egy igazat beszélő ember. :R

...Azért nézek BluRay filmeket hogy megszünnyön már a másolt VHS minőségű DIVX filmek kora... JATEKAIM.HU --> BluRayKing a nevem.

(#25) krino válasza Komplikato (#23) üzenetére

krino
(kvázi-tag)

én inkább egy PVA panel mellett tenném le a voksom, annak a válaszideje 3.5 ms, míg az IPS 5.9 ms.

(#26) old_artist válasza krino (#25) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ebben egy kicsit tévedsz, különösen a PVA paneleseknek volt rosszabb a válasz/reakció ideje (ha nem is 3,5ms (OFF)- jó is lett volna(/OFF), de inkább 35ms, de sok esetben talán inkább 50-80ms), az S-PVA paneleseknek, amik már rendelkeztek overdrive gyorsítással, még azok is sok esetben sem érték el (sőt manapság meg sem közelítik) az IPS paneles monitorok válasz/reakció idejét, s nem beszélve az Input-lag-ról, ami talán a legfontosabb - és mérvadóbb.

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#27) Márton válasza Komplikato (#23) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Pont hogy a passzív jelenleg a világosabb.
Szerinted miért jön az nvidia most a lightboost-tal?...

"A felezett sor meg nem akkora vész"

Nem, én főleg ezért adtam el a moncsimat..
Iszonyat zavaró, nem igaz hogy nincs jelentősége, mivel a másik szemed
megkapja a hiányzó infót.

2 vagy 3milliótól indul az az egylencsés projektor ami cirkuláris polárszemüveggel megy..
LG azt hiszem.

(#28) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Majdnem vettem egy 3D-s LG tv-t, de a jelenleg jó minőségben elérhető filmek száma elég kevés, így lemondtam a 3D-ről egyenlőre.
A passzív tényleg elég jól néz ki, de a nézőpont sokat számít.

(#29) krino válasza old_artist (#26) üzenetére

krino
(kvázi-tag)

én ezt olvasgatva találtam pl S-PVA panel válasz ideje már 5ms a samsungnál.

[link]

(#30) madgie válasza paperboy (#19) üzenetére

madgie
(VIP)

Passzívnál van sima clip-on megoldás is, rácsípteted a dioptriás, saját szemcsire az előtétet és kész.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#31) stutga válasza madgie (#30) üzenetére

stutga
(újonc)

Meg van olyan megoldas is hogy lezeres szemmutet. Ennek az az elonye is megvan hogy a real-world-experience is fokozodik. Mar 124K/szem aron elerheto. Persze 18+.

Mondjuk a legtutibb olyan lezeres szemkorrekcio lenne, ami begravirozza a polarizacos racsot is. :DD

(#32) madgie válasza stutga (#31) üzenetére

madgie
(VIP)

Olcsó szemműtéttel vigyáznék, szinte csak azzal van panasz (látszerész vagyok), nem biztos, hogy megéri hosszú távon, ha három év múlva - ugyan kisebb korrekciójú - szemüveget kell hordania.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#33) aram01 válasza madgie (#32) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:Y látszerész? egyre kevesebben űzitek ezt a szakmát

(#34) bogyo112 válasza madgie (#32) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Azt hiszem, OFF: :))
Mi a különbség a "látszerész" és az "optometrista" között?
Kisvárosunkban egy most nyugdíjba ment "látszerész" mindig büszkén hirdette, hogy ő "optometrista".... :F

Valami olyasmi lehet, hogy ő szemészorvos nélkül is végezhet (computeres) látásvizsgálatot?

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#35) madgie válasza bogyo112 (#34) üzenetére

madgie
(VIP)

Jaja, fején találtad a szöget. Lényegében ugyanúgy szemet vizsgál, mint a doki, de szembetegségekkel (szürkehályog, stb) nem foglalkozhat (vagyis tudja, mi micsoda, de csak tovább küldhet az orvoshoz)
Mellesleg az optometrista tényleg ritka kis hazánkban (meg úgy worldwide) én hülye meg anno nem tanultam tovább (3 év lett volna, azóta meg több, mint dupla fizetés).

[ Szerkesztve ]

(#36) old_artist válasza krino (#29) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hááát, ebben sem írják, pedig az egészet átolvastam (már nem egyszer) - csak az IPS paneleseknél írják az 5ms-ot, és az is csak g2g értékek!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#37) krino válasza old_artist (#36) üzenetére

krino
(kvázi-tag)

a magicspeed technológiára gondoltam, s-pva panelnél, van egy kép is ennél a panel résznél, plusz ezt találtam(igaz nem itt:)

"This monitor is recommended for gaming and other multimedia applications, according to Rerevo, because of Samsung's MagicSpeed feature. MagicSpeed allows you to have a 6ms response time from gray to gray." - mondjuk ez 2010-s cikk.

link: [link]

[ Szerkesztve ]

(#38) Biliskmer

Biliskmer
(fanatikus tag)

Végigolvastam a kommenteket, van itt eltérő vélemény a 3D-vel kapcsolatban bőven.

Amíg a 3D-hez szemüveg kell addig engem nem nagyon érdekel, mivel elég kényelmetlen 2 szemüveget viselnem egyszerre - szeretném megragadni az alkalmat és üzennék a gyártóknak: dioptriás 3D szemüveg :U

Addig is ITT van egy alternatíva azoknak akik nem szeretik a 3D szemüveget...

Nem tehetek róla, a gányolás az életem XD http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_ganyolas_takolas_megdobbento_gepek/hsz_21183-21183.html

(#39) aram01 válasza Biliskmer (#38) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez jó :D

(#40) Komplikato válasza Márton (#27) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Meggyőztél. De úgy emlékeztem a polár megoldás a fényerő 2/3-át az aktív szemüveges "csak" az 1/3-át bukja.

Egyébként én VR szemüveg párti volnék. Mai technológiával szerintem egy közepesen jó kormány árából ki lehetne hozni két lencsés, állítható fókuszú, a szem fókuszát követő VR szemüveget. Anno túl korán jött ki a dolog, amikor beton nehéz CRT-t használtak, és nem volt érdemi HW 3D gyorsítás, már ha akkori több millió SGI gépeket nem számítom. Monitoron magában a szem fókusza vs kiszámolt kép probléma nem igazán megoldható szerintem, úgy meg igen csak rongálhatja a szemet.

Close the World ..... Open the Next!

(#41) Márton válasza Komplikato (#40) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Engem még az sem győzött meg, pedig minden este megy a dilemma,
hogy melyiket is vegyem fel? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42) aram01 válasza Márton (#41) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a mikulásos a tuti ;]

(#43) Márton válasza aram01 (#42) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

igen, lassan itt a szezonja :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.