Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

navegre.

(#2) sz.mich

sz.mich
(tag)

Tépjük, tépjük.

Csak kp., az ár fix.

(#3) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Remek! Tegnap előtt tettem fel a 9.12-t... :W
Mindegy, holnap ezzel kezdek! :K

Alléz Olympique de Marseille!

(#4) FPSTunker válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

FPSTunker
(fanatikus tag)

Időben frissítettél ! :D

(#5) rocket válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ezt ugy irtad mintha orakig tartana egy driver telepites, 2 rebootal egyutt is siman belefer 5 percbe :)

Abu jo lenne bele a hirbe, hogy a CCC-ben rossz verzio szam jelenik meg installalas utan, de ez tuti a 10.1-es Catalyst, igy is mar slager tema lett ebbol lenyegtelen dologbol :D

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#6) Polllen válasza FPSTunker (#4) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem még 9.11 van fent...reméltem raknak bele valami nagy újítást, de úgy látszik ők is komolyan veszik a januárt... :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#7) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Ez az AutoLOD SSAA nagyon tetszik, sőt, még annál is jobban. Az a nagyon sok erőforrás, amit igényel, pontosabban mit jelent? Van erről valami teszt? :)

(#8) AMD_ok

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki tudja, hogy ebben már rendesen meg van oldva az egér - nagyobbodás probléma?

LINK

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#9) PH-User válasza yakuza.tora (#3) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én meg tegnap. :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#10) benedekco válasza Balika911 (#7) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Reméljük lesz a PH! által :)

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#11) Abu85 válasza Balika911 (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Komoly erőforrásigénye van. A 8xMSAA-hoz mérten eléggé bezuhan az FPS, mondhatni feleződik, vagy harmadolódik. :)

rocket: kiegészítve. :)

AMD_ok: A 9.12-es hotfix javítja azt a hibát. Azt használd. :) A 10.2-es már annak a továbbfejlesztése.
Esetleg itt a 8.70RC2: Win7 , WinXP - persze csak saját felelősségre.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) DV

DV
(senior tag)

Remelem a Mobility Radeon nagyobb merteku tamogatasa mielobb meglesz, mert a Dell nem frissit havonta... Win7 elott a Catalyst Beta driverek siman felmentek a gepemre, de a mostaniak nem...(marmint a CCC nem telepul)

(#13) asadasad22 válasza DV (#12) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

mobility modderrel az osszes felmegy.. a 10.1-et kiveve.

(#14) Abu85 válasza DV (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Mobility Radeon hivatalos támogatása csak opciós lehetőség lesz a vállalatoknak, ha a gyártó nem engedélyezi, akkor nem települ. Egyelőre vannak akik nem fogják támogatni. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) Balika911 válasza Abu85 (#11) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Így már nem is tetszik annyira. :)
Vagyis dehogynem, mert a régebbi játékoknál jól jöhet, viszont az újaknál akkor egyelőre felejtős.

(#16) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Vajon miért csak HD 5000-es szériánál elérhető?:D Hogy váltson a jónép.

Ez hogy elfelejtik megint átírni a verziószámot egy vicc.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#17) Abu85 válasza SzlobiG (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hack: [link] ;) Szintén csak saját felelősségre. Sajna nem biztos, hogy D3D-ben működik HD 4000 szériás karival.

[ Szerkesztve ]

(#18) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép ez a supersampling, de mi az a mosott kaka az MSAA képen a talaj helyén? Így könnyű szebbet mutatni, ha közben az előző megoldáson meg butítunk. Talán nincs anizo bekapcsolva, vagy hogy lehet ez a részlettelen talaj?

jancsiga

(#19) Gaboman válasza Abu85 (#17) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Én is feltettem az 5850re a SuperAAt Cod6ban azt kaptam vagy 25-30FPSt,jó sok értelme volt,szép meg minden csak kifekteti a kártyát.
Pedig a COD6 még nem is VGA zabáló kártya.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#20) Vicoo válasza Yany (#18) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem rossz a szemem biztos, de ekkora képen nem látok különbséget, nekem az első is szép :)

(#21) Abu85 válasza Yany (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az anizot eleve nem támogatja rendesen a Crysis a POM miatt. Erre jelent majd megoldást a shader alapú szűrés. Nyilván Anizo nélkül készültek a képek a motor sajátosságai miatt. Az SSAA-s képen a LOD kitolja a részletességi szintet, ezért lesz élesebb. Az az AutoLOD lényege 8xSSAA mellett -1,5-ös beállítás. :)

Gaboman: Hát ez ilyen. :D

[ Szerkesztve ]

(#22) Gaboman válasza Abu85 (#21) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Remélhetőleg majd a Tessnél nem ez lesz érvényes,mert akkor azt is meg lehet majd ..........!!!

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#23) Abu85 válasza Gaboman (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tesszellálást elég lazán használják a fejlesztők. Főleg csak a közeli objektumokra.

(#24) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért nagyobb képnek örültem volna Crysis összehasonlításnál.

Ati tray tools-al is lehet ilyen LOD-ot állítani (textúra LOD), azzal is hasonló javulást lehet elérni látványban?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#25) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

CCC-ből ami lejön, annak a telepítője bitre egyezik a 9.12-vel, és a fájlnév is 9.12-es, most én vagyok a hülye, vagy erre céloz a hír végén a megjegyzés?
(ugyanis itt nem verziószámot felejtettek el átírni, hanem nem írtak át semmit. :) )
Sőt kiírva is 9.12 van CCC-nél, az ati oldalán ;]

[ Szerkesztve ]

(#26) Yany válasza Abu85 (#21) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

No, nem is tudtam, hogy krízisben nincs anizo. Ezt leírod a kedvemért, hogy mi az a pom, és miért veszik össze vele az AF?

jancsiga

(#27) Egzee válasza Aggregátor (#24) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

A lényeg azért nagyon jól látszik a képeken. Ezért nem voltam én annyira letaglózva a crysis grafikájától! Így biztos gyönyörű!

(#28) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre, már vártam. Amint hazaérek repül is felfele. :D

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#29) kbalazsa válasza AMD_ok (#8) üzenetére

kbalazsa
(senior tag)

Nincs megoldva, a 9.12 hotfix megoldotta, de a 10.1-ben újra jelentkezik :W

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#30) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Felejtos, annyival nem szebb a cucc, mint amennyi sebesseg csokkenest okoz.
Vagy felre ertettem a dolgot? :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#31) Diego2002

Diego2002
(tag)

Új driver telepítéséhez le kell szedni az előzőt?

..::Diego::..

(#32) Gerisz válasza AMD_ok (#8) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes én nem használtam a 9.12 hotfix-et, de nem vettem ilyet észre.
Pedig már elég rég win 7 64bit -van ( a beta fázistól) 5850 meg két hónapja.

(#33) arthur3d

arthur3d
(tag)

Igaz nem Catalystot használok, hanem FirePro drivert, de az én tapasztalatom a legújabb driverről nagyon elszomorító :F (azt január 21-én adták ki)
Nagyjából 10-20%-os sebesség csökkenést tapasztaltam, de volt olyan kirívó eset is amikor a régi driverhez képest kb. 30%-kal esett vissza a teljesítményem modellezés során :O winxp64 és win7_64 alatt is...

...

(#34) Dr_Syrex válasza arthur3d (#33) üzenetére

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hát ez nem hangzik jól :N

mellesleg nálam még a 9.11 van felrakva, de mivel nagyon kesvesett játszottam az utóbbi időben, ezért gondoltam, hogy nem telepítem a 9.12-t, hanem majd csak a januárit.
De ha jól érzékelem, akkor 48xx vonalon semmi +-t nem tud, így nem sok értelmét látom :U

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#35) D1Rect válasza arthur3d (#33) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rakd vissza az előző drivert.

Milyennapvan?

(#36) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

Az oké, hogy telepíthető az összes HD szériás ATi-hoz, csak én már valahogy kiábrándultam a catalystokból. Egy HD4670-nel a Win7-re váltáskor egyértelműen csökkentek az fps-ek (ahol számít: cod2, cod4). Az öcsém egyenesen követelte, hogy rakjuk vissza az xp-t, de mondtam: nem! Az nem a Win7 hibája, hogy az AMD nem tud drivert írni. Most éppen a 9.11 van fennt, de kb minek. Nem tudom, hogy van-e értelme feltenni a 10.1-et. Az AMD egyértelműen mindig csak az éppen frissen megjelent vga-kkal törődik. A régebbi szériákat szépen felejti el. Ugye az új generációs kártyáknál meg mindig megy az első pár hónapban, hogy ezek még béta driverek meg satöbbi, lesz ez még jobb is. Hát persze. Akkor kb van egy olyan 4-5 hónapos periódus, amikor az optimális teljesítményen tudod használni a vga-dat, mert előtte nem volt hozzá normális driver, utána meg már felejtik el. Szóval az AMD stratégiája az, hogy kb fél évente vegyél egy új ATi-t, különben catalyst téren szopóágra kerülsz.

ui: Remélem nyáron nekem is jut egy jóárasított HD5770 és akkor pár hónapig biztos jó lesz a catalyst.......míg meg nem jelenik a HD6 széria.
ui2: Ez a driverben elírom a verziószámot kb a vicc kategória. Látszik, hogy sokat törődnek a szoftverrel: nulla fejlesztés, 2 játék optimalizálva, congrat.
ui3: Ha jönne egy középkategóriás fermi 40k-ért, simán azt venném, mert a twimtbp még ennyi idő után is érezteti hatását, dx11 ugyanúgy lesz, tesszellálás úgy néz ki gyorsabb lesz, ráadásként meg ott van a physx, leszarom, hogy megveszik a játékokat, engem az fps érdekel a többi nem, vegye meg az AMD is játékokat ennyit tudok hozzáfűzni.
Na de szusszanjunk egyet, mivel úgyse lesz középkategóriás fermi egy jóideig, ha lesz is, akkor sem 40k-ért. Szóval marad az ATi és reméljük, hogy a 10.5-6 környékére már rendes catalyst is lesz a HD5 szériához, mondom, kb addig amíg meg nem jelenik a HD6 széria.

Na ez elég hosszú lett, nem baj, kijött belőlem (majdnem :DDD ) minden.

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#37) Sweet Lou 6 válasza Diego2002 (#31) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem.

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#38) bigdigit

bigdigit
(őstag)

Gratulálok ismét adtak a szarnak egy pofont jó szokos szerint. :C
Simán desktopon kék halál!
Amennyiben mostanában cserélt dirvert blabla..sucks

[ Szerkesztve ]

(#39) Abu85 válasza Ricco_hun (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért nem jó ez a Catalyst a HD 5000-hez? Én jó darabig használtam a 9.11-et és semmi gondom nem volt vele. Most raktam fel a 10.1-et, így erről még nem tudok nyilatkozni, de látszatra megy minden. Ugyanaz, mint a 9.11.

Yany: A POM az a Parallax Occlusion Mapping. Tömören az a lényege, hogy a sík felület kitüremkedő hatást keltsen. Nagyon jó hatásfokkal működik, mert képes reagálni a fényekre is. Alacsony betekintési szög mellett azért látszik, hogy trükk az egész, de annyira tényleg nem zavaró. Ami a lényeg az AF esetében, hogy a szűrés korlátozódik rajta. Legegyszerűbben úgy lehet ezt leírni, hogy a 16xAF nem 16x-ként működik, hanem 2x esetleg 4x-ként. Tulajdonképpen ezért nincs alapból AF-re vonatkozó beállíáts a Crysis-ban, nem működik tökéletesen a technika. Driverből lehet kényszeríteni, de 16x-es szűrést nem lehet elérni a POM miatt. Ez egyébként régóta ismert jelenség. A DirectX 10.1-ben vezették be a LOD utasításokat, mint gyógyír. Ezekkel egyéni shader alapú szűrést lehet írni.

Aggregátor: Az ATT képes a LOD szint változtatására. Persze azt nem garantálja az ATI, hogy működik, mert lényegében harmadik féltől származó program.

[ Szerkesztve ]

(#40) tzsolesz válasza Ricco_hun (#36) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy HD4670-nel a Win7-re váltáskor egyértelműen csökkentek az fps-ek (ahol számít: cod2, cod4).

Gratulálok a szakértelmedhez olvasni való.
Két különböző operációs rendszeren soha sem fog ugyan úgy futni egy játék. Fontos, hogy a Vista, és a Win 7 sokkal inkább CPU zabálóbb, mint az XP. Tehát inkább ezért csökkent az fps.

A másik az hogy akkor neked az NVidiáról le kell mondanod, mert ott bizony nem 2 fps-el fogsz kevesebbet kapni, hanem sokkal többel. Az Win 7-es driverek mérföldekkel rosszabbak mint az ATI-k.
Totál bugos az összes ráadásul. :K

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#41) rocket válasza Diego2002 (#31) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Igen, start menu->control panel->uninstall programs, ott van a catalyst install manager, es azzal kell uninstallalni a komponenseket, ha kesz reboot, uj driver pack install, es reboot.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#42) Diego2002 válasza rocket (#41) üzenetére

Diego2002
(tag)

Köszönöm!

..::Diego::..

(#43) Abu85 válasza tzsolesz (#40) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az új GeForce WHQL-t már beteszteltem. Sokat javult sebességben, bár még mindig lassabb az XP-hez képest (talán ez már az oprendszer miatt van), de most már rá lehet mondani, hogy kb. rendben van. A bugok is gyomlálva vannak, persze akad még, de tényleg haladnak. Úgy látszik az NV-nek nem jönnek be az oprendszerváltások. Szerintem a Win 7-re is későn reagáltak.

[ Szerkesztve ]

(#44) tzsolesz válasza Abu85 (#43) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek örülök. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#45) Sweet Lou 6 válasza rocket (#41) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt mennyire érdemes megcsinálni (mármint az uninstallt)? Én lusta voltam mindig ehhez, ergo csak feltettem az újat, de semmi gond nem volt utána.

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#46) kola.11 válasza Ricco_hun (#36) üzenetére

kola.11
(kvázi-tag)

"Szóval az AMD stratégiája az, hogy kb fél évente vegyél egy új ATi-t, különben catalyst téren szopóágra kerülsz."

Akkor ezért hal be néha az ATI Control Panel-ja XP alatt bejelentkezéskor, mert a jó "öreg" 3870 már nem kívánatos az ATI részéről az új driver csomagokban...

Én meg mindig abban bíztam, hogy ez a hiba az újabb csomagokkal megszűnik...

Hát, ezért lehet, hogy nem veszek másik karit.

(#47) lsc válasza Sweet Lou 6 (#45) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdemes és ajánlott.

Más : Sokan odavannak hogy a ccc verziószáma nem változott, a driver a lényeg, a ccc csak egy kezelőfelület, vagy rosszul tudom?

Mod Ricco_hun: Kicsit részletesebben ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#48) Ricco_hun válasza tzsolesz (#40) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Akkor mi volt azzal a dumával, hogy a win7-en jobban mennek a játékok stb. stb. Ezekszerint nem. Ne firtassuk már a szakértelmemet oké? Én se firtatom a tiédet. Na, pont.

"Fontos, hogy a Vista, és a Win 7 sokkal inkább CPU zabálóbb, mint az XP. Tehát inkább ezért csökkent az fps."

A HD4670-nel akkora vga-limit van mindenhol, mint egy ház. Ezt onnan is tudom, hogy az E5200-at 2,5GHz-ről felhúztam 3GHz-re és semmit nem változtak az fps-ek. A GTA4 az ahol vegyes limit van.....annak minden kevés. :D :O

(#47) lsc: Csakhogy a ccc küröl is lenne mit szorgoskodni, ugyanis vannak anomáliák, főleg a tv-out beállítások meg a scaling-ok körül.

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#49) Aggregátor válasza Egzee (#27) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A pálmafák és a tengerpart kárpótol :D

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#50) arthur3d válasza D1Rect (#35) üzenetére

arthur3d
(tag)

Tesztelés után természetesen visszament a régi driver, de nevetséges a dolog...

...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.