Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) megint én

megint én
(őstag)

Ezek mire jók?
Drágák, otrombán nagyok, a tárkapacitásuk sem nagyon nagy...

iNKÁBB VALAMI SIMA WEBTÁRHELY... vAGY NEM???

[ Szerkesztve ]

(#2) plömplöm válasza megint én (#1) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

a drágaság relatív. egy adatmentés is drága.
otrombán nagy? nem az étkezőasztalon kell tárolni.
gondolom sima asztali vinyó(k) van(nak) benne, azok meg ekkorák, de mondjuk 2x2TB az sem elég?

ha ez alapból tudja, hogy ami rámentődik, azt mindenféle vajákolás és tákolás nélkül feltölti a felhőbe szép lassacskán, aztán szinkronizálgatja ahogy változik a mentés, az szerintem tutiság.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#3) megint én válasza plömplöm (#2) üzenetére

megint én
(őstag)

Értem. Ez mondjuk (gondolom) egy eléggé ritka velhasználási területre készült...
Pl grafikus feltölti ide a munkáját, és a munkahelyén meg leadja a főnöknek...

[ Szerkesztve ]

(#4) radi8tor1 válasza plömplöm (#2) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Tuti, hogy ennek komoly havi vagy éves díja lesz. El nem tudnám képzelni, hogy valaki ingyenesen nyújt megbízható tárhelyet a weben. És főleg ekkorát (2TB, 4TB)

megint én: szerintem ez elsődlegesen biztonsági másolatokra van kitalálva, nem naponta frissülő kis állományokra. Bár ki tudja.

[ Szerkesztve ]

TRON addict

(#5) megint én válasza radi8tor1 (#4) üzenetére

megint én
(őstag)

Mondjuk, nem 100%, mert itt nem ő adja a tárhelyet, hanem megveszed, és fizikailag nálad van. Ők csak a webadmint adják. Legalábbis asszem. :U

Szerk:
Annak meg így (szerintem) nincsen értelme, mert akkor raid1 és ötöd annyiból megvan, és ahhoz nem kell netes elérhetőség.

De egyet kijelenthetek. Én nem veszek ilyet :P

[ Szerkesztve ]

(#6) radi8tor1 válasza megint én (#5) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Én is csak a számat jártatom itt :)

TRON addict

(#7) dabadab válasza radi8tor1 (#4) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem adnak tarhelyet, a szolgaltatasuk arrol szol, hogy az ember a sajat HDD-it el tudja erni (ami azert nem trivialis, mert jo esellyel a HDD meg a user is vmi NAT mogott van).

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#8) macilaci78 válasza megint én (#1) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Sima webtárhely, TB-os méretekkel? :U

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#9) shteer válasza macilaci78 (#8) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindennapos dolog :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#10) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Jó lenne egy ilyen:D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#11) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Okos kis cuccos! :C

Alléz Olympique de Marseille!

(#12) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

megint én:
Ennek egy szoftveresen lájtos (felhő nélküli) verziója (ugyanez a "doboz", linkstation Duo) 2 darab 500-as winyóval 50k volt áfával a múlt év végén.
Egy elég gyors cucc, és a hasonló tudású NAS-okhoz képest igen is rendben van az ára. Ennél olcsóbban csak olyat kapsz, ami pl kiakad az ékezetes betültől, meg hasonló gubancok, vagy épp nem támogatja a RAID-et (ha nem kell RAID, akkor tényleg drága a cucc :) )
Ennek csak egyvalamilye volt kutya lassú, a webes konfig felülete :) , de lehet azóta már javították az újabb fw-k

[ Szerkesztve ]

(#13) Fr3eWar válasza shteer (#9) üzenetére

Fr3eWar
(senior tag)

Feltölteni meg a home user fogja 0,5/1Mbit-es feltölési sebességgel :D
(egy 1,5Tb-s tárhely konstans 50Kb/sec feltöltéssel mindössze egy év alatt megtelne)

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#14) eziskamu válasza Fr3eWar (#13) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Nem a magyar valósághoz fejlesztették, az tény. De mondjuk egy JúhPíSzí Fájber Póver 30+-tól (3 MBit uplink) már nem biztos, hogy hülyeség.

(#15) plömplöm válasza Fr3eWar (#13) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

"1,5Tb" az 192MB. 1megabites uppal bő egy nap alatt feltölthető, vagy rosszul számolnék?

én a saját esetemből indulok ki, van nagyjából fél TB adat, aminek a biztonságban tudása a cél, ebből a napi változás, nem növekmény, hanem változás, az pártíz MB. félTB-ra 2db 1terás vinyó tükörbe pont jó, ez benne lakik ugyebár ebben a dobozban. a kezdeti feltöltögetés el fog tartani mondjuk három-négy napig, de utána majdnem real-time lehetne a cloud-os másolat. már csak az a baj, hogy ez a termék (úgy tűnik) mégsem erről szól :D

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#16) Fr3eWar válasza plömplöm (#15) üzenetére

Fr3eWar
(senior tag)

1,5Tb (<TB>) (mégha terabit is lenne) akkor is 1,5/8= 0,192terabyte ami 192gigabyte nem megabyte. De terabitnek gondoltam. És a #9 -> #8 ra reagálva írtam.

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#17) Balilaci69

Balilaci69
(lelkes újonc)

Egy kicsit értetlenül nézem miket írtok, mert sehol nem írta senki, hogy az adatok feltöltendőek valami netes tárhelyre. A lényeg a következő, ahogyan én látom. Van egy tárolóhelyed a lakásodban, aminek a tartalmát el tudod érni bárhonnan a világon (amennyiben éppen net-közelben vagy), és meg tudod osztani ezen tárhely általad spacifikált részét (file, könyvtár, meghajtó) bárkivel, egy levélben küldött link segítségével.
Egyetlen dolog lehet csak kérdéses, hogy milyen biztonsági garanciákat adnak, hogy ami a te tárhelyeden van, azt ők nem monitorozzák, és jelentik esetleg hatóságok felé, ha erre megpróbálják őket bírósági úton kötelezni különböző cégek illegális másolatok ürügyén.

(#18) Balilaci69

Balilaci69
(lelkes újonc)

Ja, plusz pont a cuccosnak azért, mert van DLNA is rajta, így az okostelómmal, ha otthon vagyok, akkor nem kell az internetet használnom, hogy pl. az ágyban nézegessem rajta a torrent-tel éppen letöltött filmet. Persze ez így esetleg extrémnek hathat, de a DLNA egy szupi dolog amúgy is szerintem, mert például akár több a lakásban lévő DLNA képes TV-ről a CloudStor-ra kapcsolódva minden családtag megnézheti az őt érdeklő filmet egymástól függetlenül. Ez utóbbiban nem vagyok teljesen biztos, mert még nem próbáltam, hogy egy ilyen eszköz hány klienst tud DLNA-n keresztül kiszolgálni, de valószínűsítem, hogy előbb éri el a HDD olvasási sebességének határát a felhasználó, mint a kiszolgálható kliensszámot, amit a rendszer támogat.

[ Szerkesztve ]

(#19) Balilaci69 válasza megint én (#1) üzenetére

Balilaci69
(lelkes újonc)

Kérlek mutassál nekem egy olyan egyszer fizetős, vagy nagyon olcsón bérelhető web-es tárhelyet, ahova feltöltve a filmjeidet/zenéidet azokat letöltés nélkül stream-elve meg tudod nézni/hallgatni! Plusz szabályozható módon megoszthatod ezeket ismerőseiddel.

[ Szerkesztve ]

(#20) Balilaci69

Balilaci69
(lelkes újonc)

Azóta váltottam pár levelet a gyártó cég ügyintézőjével, és kiderült, hogy ez a cucc nem is tudja a DLNA-t, ahogy a cikk, ha nem is konkrétan kijelenti, de sejtetni véli.
Idézet:
The Cloudstor is not DLNA certified. It uses UPnP to work with Xbox and PS3.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.