Rendben, akkor módosítom a kérdést: milyen érdeke fűződik ahhoz a MS-nak, hogy a netbookokban kisebb felbontású kijelző legyen? (Tényleg érdekel.)
[ Szerkesztve ]
Rendben, akkor módosítom a kérdést: milyen érdeke fűződik ahhoz a MS-nak, hogy a netbookokban kisebb felbontású kijelző legyen? (Tényleg érdekel.)
[ Szerkesztve ]
Szerintem azért, hogy a régi XP ne terjedjen túlzottan a Vista kárára. Egy 1024x600-as netbook azért még nem annyira használható mint egy nagyobb felbontású, szóval azért annyira sokan nem veszik meg - vele együtt az XP-t. Így is komolyra nőttek a netbookeladások. Persze, az olcsó XP is azértkellett, nehogy ezeken a gépeken egyáltalán ne legyen Windows csak Linux. Gondolom, most a Chroem OS beindulásával és a Win7-tel az MS átgondolja ezt a korlátozását.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Azt ne felejtsük már el hogy az intel és az ms is egy vállalkozás, a fő célja a profit termelés nem a mi boldogságunk fokozása. Ha ti ülnétek ezeknek a vállalaknak az élén, és a ti nyakatokat szorongatnák a részvényesek hogy több pénzt akarnak, ti sem cselekednétek másként.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
Az MS és az Intel felért a hegy tetejére. Csak mesterségesen tudják tartani a pozíciójukat. Innen már csak lefelé vezet az út. Aki MS és Intel részvényeket vesz most az konkrétan hülye. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Na jó, de ha már megkapták az árát a terméknek, utánna milyen jogon szólnak bele a felhasználásba?
Ha én eladok Neked egy videókártyát, azt Te miután kifizetted úgy használod, ahogy szeretnéd, ha ahhoz van kedved szétvered kalapáccsal.
Mit szólnál hozzá, ha én megtiltanám, hogy szétverd, és kikötném, hogy csak intel chipes lapban használhatod, ati és nv chipes lapban nem. És megfenyegetnélek. Persze mindezt azután, hogy én a kellő profittal eladtam neked a portékámat.
Talán nem tökéletes a példa, de csak demonstrációs jelleggel írtam, hogy kb. mire gondolok.
(#104) Abu85
Szeretnék én olyan hülye lenni, akinek van 10% MS részvénye.
![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Ha most veszed, akkor szerintem nem, de ha régebben vetted, akkor nyilván szeretnél. 
IT vonalon most AMD részvényt érdemes venni. Illetve figyelni kell az NV-t, mert ha továbbra is ilyen ütemben zuhannak, akkor érdemes azt is megkockáztatni. A Tegra nagyon ígéretes. Persze fontos a jó időzítés. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

"Van a VIA-nak egy Nanoja, abból kéne fogni a duplamagosat, és belekúrni az Ionba. Nem is értem miért nem ezzel kezdték."
Azért, mert valami megfoghatatlan és érthetetlen módon a VIA arany áron adja a termékeit!
Szerintem simán csak lámák az eladáshoz!
Az intelről szólva meg: na ezért nem veszek intelt! Mert ilyen gusztustalan banda! Felőlem 100x is gyorsabb lehet az AMD-től, akkor is AMD-t veszek. Ez felfogás és értékrend kérdése...
https://plus.google.com/b/117212749409218964552/ Ha kell valami új cucc, írj egy üzenetet. ;)

Viszont szerintem még csak nem is gyorsabb sokkal! Csak a reklám duma jó.
Nincs az a háztartás, aminek egy fikarcnyi előnye lenne i7-ből az amd-vel szemben.
Az én meglátásom szerint legalábbis. Nekem teljesen jó a phenom II, nem cserélném i7-re egy forint ráfizetése mellett sem. Játékokban ugyan ott vannak, és nekem ez a fő szempont.
Emlékszem, engem régen is hülyének néztek, amikor a64-et ajánlottam p4 helyett. Az indok csak annyi volt, hogy amd ratyi, p4 istencsászár. Nekem mindegy volt, mert legyenek csak boldogok a lelki szegények.
Igen, az MS, Intel meg az nVidia gusztustalan politikát folytat, de ne legyenek illuzóink. Ha az AMD lenne olyan helyzetben mint az Intel (cirka 80%-os részesedés, majdnem monopol helyzet) ő is megtenné ezeket a lépéseket. Meg a VIA is.
Abu: MS részvényt nem vennék, max guglit, de Intel részvényt miért ne vehetenék? Nem úgy néz ki hogy az intel olyan nagy gondban van, elvégre a több éves Core 2-es technológiára van csak épkézláb válasza az AMD-nek, karácsonyra meg már 6 magos 32nanos procikat is dobálhatna az intel, ha úgy lenne kedve, csak előbb még 45nm-es i7-eseket kéne elpörgetni. Sajnos az intelnek jelenleg nincs a felső kategóriában konkurenciája, és a középkategóriában sem egyértelmű az AMD fölény. (Bár az olcsó szegmensben egész jól teljesít).
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Az a baj, hogy az Intel ezt a helyzetet mesterségesen tartja fent. Ha nem huncutkodna, akkor erősen esne a piaci részesedése az AMD javára, mindegy mennyivel jobb a csúcstermék. Ők is felértek a hegy tetejére, nem tudnak tovább mászni, azon dolgoznak (piszkos módszerekkel), hogy ne induljanak el lefelé.
[ Szerkesztve ]

Éppen ezért még nagyobb a nyomás hogy egy pontot se veszítsenek.

Én most vettem notit. Alig valamivel többért, mint az atom-os gépek, sokkal nagyobb teléjesítményt, monitort, RAM, s egyéb szolgáltatást kaptam. Ja, hogy nem intel, hanem AMD? Teszek az intelre...
Manapság nem CPU limitesek a dolgok, hanem HDD. Ez a gyenge pontja a gépeknek.
Jelenleg az intel és az AMD fő fejlesztési területe az, hogy miként tudjuk gyorsabban etetni a CPU-kat adattal, mert azok "éheznek".
Szóval nyugdtan vegyél kis teljesítményű gépet sok RAM-mal, min. 2 GB, és tegyél a gépbe egy gyors HDD-t, vagy SSD-t.
Meglepő teljesítményt kapunk...
Persze az atom mellé csomagolt intel chipset egy ipari hulladék, de legalább tartós.
Az NVidiá-nak még megvan az a jó szokása, hogy a chip-ek tokozást elcseszi? Emlékeztek még az NVidia és az Apple esetére? Extra hűtés kellett az Apple gépeknek, nehogy a garancia idő előtt elszálljanak az NVidia chipek.
Nekem is volt egy laptopom, amiben NVidia chipset + GPU volt. Mindkét chip megégett és megrepedt. Nem bírta a hőingadozást a gépben.
Szóval a kérdés az: teljesítmény vagy tartósság?
Ha mindkettő, akkor az NVidiá-t hagyjuk ki és keressünk AMD platformot, de az jelenleg egy kicsit drágább - de jóval nagyobb teljesítményt ad.
Szóval az intel-nek nincs konkurenciája, ezért teheti meg, amit csinál.
Amíg az AMD nem kezd el nyomulni, addig ez lesz. Hajrá AMD. A verseny jót tesz...

De mivel ők egy olyan szerződéssal adták el, amiben benne van hogy csak az ő chipkészletükkel lehet továbbadni. Ezért bizony a samu és a lenovo is sok sok százalékkal olcsóbban kapta meg az atomot mint a listaára. Megvehette volna a szerzdés nélkül is csak akkor többe került volna.

Én ugy tudtam, hogy ha csak atomot veszel akkor az x dollár, ha pedig procit és chipet, akkor az x dollár fele kb.. Így rákényszerítve a vevőket a nem kívánt lapka megvásárlására.

Én is így tudom, de ez mitől kényszerítés, nem kötelezte rá őket senki hogy így vegyék meg. Ez egy sima kedvezmény, a kereskedelemben százával vannak az ilyen ajánlatok.

Az egészben az a szánalmas hogy oké hogy az intel egy tahó suttyó monopoliumra törő köcsög...node miért teheti ezt meg ? Mert a jogi rendszer sajnos képtelen lépést tartani és nemhogy gyorsulnának a jogi folyamatok egyre lassabb minden...nonszensz hogy évekig kell pereskedni...magyarán kimondva az intel azért teheti ezt meg mert a kapitalista törvényhozás és a jogi procedúra töketlensége erre módot ad...
Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

Mit muvelnek a win7el? Teljsen jo. Nem értem.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
Annyira nem kell küzdeniük, hiszen így is olcsó és piszok jó procikat adnak ki. Szerintem titkon örül is még az Intel, hogy nem esik össze az AMD, mert így nem tudják monopol helyzetre hivatkozva feldarabolni. Nem kell annyira trükközniük nekik, hidd el.
Hogyne kellene. Egy ekkora vállalatnak nagyságrendekkel nagyobb üzemeltetési költsége van, mint az AMD-nek. Ha nem tartják fent mesterségesen az igény a legyártott termékekre, akkor könnyen átmegy a profit mínuszba. Nem véletlen megy a háttérben a sunyulás, meg a konkurensek akadályoztatása. Tiszta versenyben, az Intel a jelenlegi üzemköltségek mellett veszteséget termelne.
[ Szerkesztve ]
A bírság miatt mínuszban az Intel (persze csak átmenetileg)

YES FOSTALICSKA INTEL!!! Kapják csak meg a magukét... Meg ez is milyen, hogy 1024x600-nál nem engednek nagyobb felbontást, mikor már az asztali gépek is esetén is 22"-olosnál kisebb monitort nem is érdemes nagyon megvenni. (Nahjó 20"-osnál kissebbet)
Nagyon nem értem miért kell primitív és nonszensz döntéseket hozni netbook piacon. 1366x768-as felbontás már nagyon szép képet ad és legalább a el is férünk rajta rendesen.
No nem baj. Remélem jó sok bütetést kell majd még kiperkálniuk e-miatt az Intelnek és Microsoftnak is. Fizessenek csak. Nekik úgy is túl sok pénzük van.
CG Generalist - HTC Sensation tulaj... (e-pénis növelő céleszköz)

Egyebirant ezert is van, hogy az intel neha kopkod a licenc dolgok miatt az amd fele, aztan megsem lesz belolle semmi.
Kemeny matek es szinhaz ez a nepnek, csak kenyer helyett az x86 van melle.
Ezt mar kitalaltak a romaiak is jo regen.
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

Az irigy (a penzre) AMD user kopkodeset latthattuk. 
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
És persze emellett is nőnek a részvényárai és szépen virágzik. A bírság ellenére. Hosszú évek szivatásáért egy negyedéves nyereséget kellett "csak" befizetniük.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Meg ez is milyen, hogy 1024x600-nál nem engednek nagyobb felbontást, mikor már az asztali gépek is esetén is 22"-olosnál kisebb monitort nem is érdemes nagyon megvenni
Ezt a logikát csak én nem értem??? 
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=billu

Még az 1024x600-al sem bírkózik meg az atom, meg egy intel chip még csak egy "erőebb" weboldalnál sem, nemhogy 1366x768, ott még diavetítés sem lenne.
Egy nagy jobb egyenes kéne az AMD részéről, előhúzni egy jó kis platformot az "Atom" ellen, egyből más a gyerek fekvése...
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
ottvan a yukon, elég sok pénzt kapnak azért is vélhetően a gyártók hogy azt NE alkalmazzák(azaz ha használnák drágább lenne az atom.)
lásd hp dv2 elvileg április óta kapható......
690g+10w-os sempron bőven életképes lenne, és nemhiszem hogy sokkal drágább platform
Nagyobb a fenntartási költség, de ezért többet termel így a profit is nagyobb. Ilyen alapon minél nagyobb a céged, annál szarabb neked. Ez elég gyenge érv
Ennyi erővel nem éri meg a monopólium, mert milyen sok alkalmazottad van, meg a Nestlé-nek is milyen szar mán, mekkora cég.
Az éremnek mindig két oldala van. Több kiadás, több termelés... Hiába pici az AMD, szerintem boldogan cserélne az Intellel, szó nélkül.
hát ha, az Nvidia képes normális lapkakészletet csinálni az atom alá, ami nem fingatja meg a procit, ha véletlenül az user hd videot szeretne nézni, akkor nem lenne létjogosultsága az Ionnak.
Majd a GOOGLE megveszi az AMD-t Nvidiat és a VIA-t, és lesz öröm, bodottá 
szerk : ahogy nézem wikipediat, kb 3x annyi profitja volt legutóbb a Samsung-nak mint az Intelnek. Bevétel meg 4x annyi, alkalmazott 3x annyi.
[ Szerkesztve ]
Hát oriásdarukat eladni meg felhőkarcolókat építeni biztos nagy biznisz. Főleg ha van megrendelésed dögivel, már pedig a Samsungnak biztos van (bár a válság nem tom hogyan hat rá).