Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ideje lenne már. A lapok megérkeznek hozzá már ebben a hónapban.

MSI K9A2

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#2) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vajon mi lesz a Phenom 8xxx? 9xxx L3 nélkül?

Si vis pacem, para bellum.

(#3) Gyuri27 válasza Oliverda (#1) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért, hogy a lapot most vedd meg és ne keljen egyszerre cserélni.
Ez a számozás így elsőre nem a legegyszerűbb.

Azt sem értem miért csak a nyégymagos jön előbb. Mert hiszen az nem lesz olcsó. Így a kögazdagok és az ujságírók kiváltsága lesz jódarabig a k10.

[ Szerkesztve ]

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#4) Niquis

Niquis
(senior tag)

9500? 9600? 9700?... látszik az ATI hatása!:) De azután mi lesz? Szerintem ez elég rövidtávú névadás, mert az valahogy már olyan más, hogy pl. Phenom 10700. Az ATI sem így folytatta. Igaz, ha ez a generáció bejön, akkor még ráérnek a névadáson töprengeni, ha nem, akkor meg lehet, hogy már nem is kell majd.

"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

(#5) daa-raa válasza Niquis (#4) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Gondolom az lesz, mint az Opteronoknál. A következő generáció 61xx, 71xx, 91xx lesz és így tovább.

(#6) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Novemberbe én csak vidkarit akartam vemmi (2950)...lehet egész gépemet cserélni fogom... :DDD

Azért ahhoz képest, hogy kb. 1 hónap és itt vanak a procik nemsokat tudni róluk...főleg árakra lennék kíváncsi

"We are analog players in a digital wold"

(#7) Kriza válasza Niquis (#4) üzenetére

Kriza
(őstag)

Ja, a kétmagos meg 6xxx. Kicsit hajaz ez az intel számozására. ;]

Nagyon remélem, hogy nagyot fog ütni, mert különben nagy bajban lesz az AMD.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#8) szab.tam válasza Oliverda (#1) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jól tudom, nem kell feltétlen új lap hozzájuk. a bios frissítése után belemegy bármelyik am2 deszkába, hiszen kezeli a ddr2-t és a ddr3-at is, és az amd ezt ígérte. elvileg még az én régi nf3-as lapomba is jó kell legyen. vagy rosszul tudom? :U

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#9) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

20-ért vennék egy ilyen alacsonyabb órajelű 3 magosat :)

(#10) Gyuri27 válasza szab.tam (#8) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Belemenni belemegy, de minden ujítást nem használ a régi lap miatt.
Az am3 fogja kezelni a dd2-ddr3 párost. Ott a lapgyártó dönti el fizikailag mi megy bele, esetleg kombó.

eziskamu: 20-t én egy l3-s k10 x2-t vennék. Szerintem nagyon kevés az a 20k egy x3-t.

[ Szerkesztve ]

(#11) garfield-r válasza Oliverda (#1) üzenetére

garfield-r
(tag)

A régi alaplapok ( nForce5xx & ATI 690) nem tudják majd fogadni az új procikat ???

[ Szerkesztve ]

(#12) daa-raa válasza garfield-r (#11) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért ne tudnák? Csak a HT köti össze a procit a chipset-tel. Az meg visszamenőleg komatibilis. Ami minusz lesz, az az energiagazdálkodásban és tápellátásban fog megnyilvánulni.

[ Szerkesztve ]

(#13) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#10) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Semmilyen teljesítménybeli hátrány nem éri az AM2 tulajokat, csak az energiatakarékossági funkciók nem működnek rendesen. (AM2-ben nem lehet külön-külön táplálni az egyes magokat, IMC-t)

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#14) Gyuri27 válasza VaniliásRönk (#13) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A HT val mi lesz? Itt már ha jól tudom 3 ezren ketyeg.

(#15) Oliverda válasza VaniliásRönk (#13) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Semmilyen teljesítménybeli hátrány nem éri az AM2 tulajokat"

Majd meglátjuk. Úgy tudom hogy az AM2+ lapok annyiban is különböznek hogy képesek 2x64 biten kezelni 2 modult 1x128 helyett.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#16) garfield-r válasza daa-raa (#12) üzenetére

garfield-r
(tag)

Akkor f@sza :D akkor egy BIOS frissítés és a mostani alaplapomba már mehet is :DD

(#17) daa-raa válasza Gyuri27 (#14) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Desktopon semmit sem jelent. Az eddigi A64-eknél is 6-700MHz HT órajel alatt kezdett csak csökkeni a teljesítmény.

Oliverda: A memória kezeléséhez továbbra sincs szinte semmi köze a lapnak. Azt a proci rendezi, a BIOS csak az IMC konfigurálásához kell.

garfield-r: Ha lesz hozzá ilyen BIOS és működni is fog megfelelően.

[ Szerkesztve ]

(#18) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#14) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Bőven sok, a HT 1.01-nek (5x szorzóval) önmagában akkora a sávszélessége, mint az Intel 1066-os FSB-jének, ami "mindent visz". :D

daa-raa: Úgy tudom ehhez ha a chipsetnek nem is, az alaplapnak van köze, de eddig sem szenvedtek sászélesség hiányban a A64-ek, meg gondolom egyéb változások is vannak az IMC-ben, amik 2x64-es módban is működnek.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#19) Gyuri27 válasza VaniliásRönk (#18) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ha csak úgynem? :K
Azért egy am2+ deszka am2 x2 vs am2 deszka am2 x2 vs am2+ deszka am2+ x2 vs am2 deszka am2+ x2 teszt bitangul érdekelne.
Csak azért, hogy a népek tudják kivan kivel. :DDD

(#20) eziskamu válasza Gyuri27 (#10) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

Lehet hogy kevés, de nekem ennyim van rá max :) Amúgy meg 1 éve ti se gondoltátok volna, hogy lehet jövőre 15-ért 2 magos procit kapni. Én abból indulok ki ha nagyon nyomulni akar, akkor 14ezertől indulnának a 2 magosak, 25-től a 3 magosak 35-től a 4 magosak.

(#21) garfield-r válasza eziskamu (#20) üzenetére

garfield-r
(tag)

Adj hozzá szerintem mindegyik árhoz egy tízest és közelebb leszel a valósághoz :)

(#22) Gyuri27 válasza eziskamu (#20) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jövöre a sempi is x2 lesz. Úgyhogy lesz olcsóbb x2 is. Gondoltad volna? :C

(#23) eziskamu válasza garfield-r (#21) üzenetére

eziskamu
(PH! addikt)

De úgy meg nem nagyon fog tudni nyomulni, legalább is nálam :) .

Gyuri27: A 3600+ -os x2-est már most is szempinek csúfolják egyesek :)

[ Szerkesztve ]

(#24) 7600GT válasza VaniliásRönk (#18) üzenetére

7600GT
(senior tag)

A jelenlegi 1GHz-s HT nem nyújt sokkal nagyobb sávszélességet az Intel 1066-os FSB-jénél?
Lehet, hogy rosszul tom. :B

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#25) Gyuri27 válasza 7600GT (#24) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

ő is így értettete, csak vitt bele egy kis iróniát ;)

(#26) garfield-r

garfield-r
(tag)

A 2 MB harmadszintű gyorsítótár mennyit gyorsít a rendszeren :F
mert ahogy elnézem a képet, nagyobb mint egy mag...

(#27) Jester01

Jester01
(PH! addikt)

A legkisebb - 2.2GHz-es - 4 magosat megcélzom majd, azt hiszem :)

Jester

(#28) Oliverda válasza 7600GT (#24) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak hogy az Intel procik ezen az 1066-os FSB-n keresztül érik el a memóriát, és az összes többi perifériát is. Az AMD-nél a memória kimarad a sorból, ami szvsz pont a legtöbb sávszélességet emészti fel.

(#29) Devastator

Devastator
(tag)

Lehet tudni valamit hogy mennyibe fog kerülni ez a kis "csoda" :P ?

(#30) 7600GT válasza Gyuri27 (#25) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Tényleg. :B

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#31) daa-raa válasza 7600GT (#24) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak az intel FSB-jén még ott megy a memóriabusz is, a HT-n meg nem. Elég sokat jelent.

(#32) Luzso

Luzso
(kvázi-tag)

Remélem hogy ha kijön karácsony előtt az új proci, lesznek páran akik lecserélik a "régi" X2-t és óccón adják el itt. Akkor talán átcserélem a 3000+ S939 konfigomat AM2-re.

Az igazi Férfi Explorert használ!

(#33) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#25) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A HT 1000MHz-en (2000) 8GB/s (ha nem szúrtam el megint :D), az Intel-féle 1066-os FSB sávszélessége 8.5GB/s, csak ugye az AMD-nél a memóriavezérlő teljesen külön csatornát használ, aminek az elméleti sávszélessége DDR2-800 esetén (dualban) 12.8GB/s. (DDR2-1066-tal 17GB/s ;])
Persze ezek csak elméleti értékek, meg nem is lehet így összeadni, de az Intel 10.6GB/s-umához (1333-as FSB mellett) képest az AMD 25GB/s-a egész pofás. (AM2+-nál 29GB/s :)))
Na GB/s-okból elég ennyi, a Phenomnak is elég lesz. ;)

wutuka: Nem fogja átforrasztani a nyákot egy BIOS-update (nem lesz AM2+-os), de a frissítés után "AM2 módban" menni fognak az AM2+ CPU-k a régebbi lapokban is.

[ Szerkesztve ]

(#34) wutuka

wutuka
(fanatikus tag)

Üdv Mindenkinek!
Gondoljátok,hogy a phenomok minden AM2 lapban biosfrissítés után menni fognak?
Az MSI,és az ASUS honlapján már megírták,hogy mely jelenleg is forgalomban lévő lapok lesznek majd ún.AM2+ osak a biosfrissítéssel. Akkor ezek szerint ez falls infó? :F

Forza Inter!

(#35) szacsee válasza 7600GT (#24) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na ez már nem érdekel, mert az M2N32-ben is ment a HT 1500Mhz-n, most az Inteles konfigomm pedig 1600-as FSB-vel ketyeg, de a HT az jobb elvileg. :))

wutuka: menni fognak benne. :DD

[ Szerkesztve ]

(#36) wutuka válasza szacsee (#35) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Hát legyen igazad!
Csak akkor meg mi a fenének nem nyomják ki így ezt az infót!?

Forza Inter!

(#37) VaniliásRönk válasza wutuka (#36) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már hónapokkal ezelőtt "kinyomták" az infót a hálóra...

(#38) EnginEEr

EnginEEr
(lelkes újonc)

kiváncsi vagyok, le tudom-e cserélni régi tbred 2ghz-et fél év múlva egy kevésbé drága 3magos phenomra. :R

viszont a számozás, hát pff 2-3-4 mag erre 6-7-9000. hol a 8? és egyáltalán, omg :(
:))

Abor-Asör-Apálinka => Asus | AMD | Ati - az utóbbi 2 már egy, de a sör nem válik pálinkává ilyen könnyedén :)

(#39) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre lesz L3 is :R

(#40) rollins válasza kem (#39) üzenetére

rollins
(őstag)

majd kiderül Phenomnál össz.telj-ben hogy lassít -e az L3 valamit vagy nem.
(ettől az alaplapos biosfrissítős dologtól kicsit tartok, hogy a régebbi lapokkal is fognak -e foglalkozni a gyártók, avagy nem)

[ Szerkesztve ]

(#41) wutuka válasza VaniliásRönk (#37) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

:R
hát én csak azon morfondírozom,hogy az MSI-nek,ASUS-nak is van egy csomó AM2 lapja,akkor miért nem sorolja oda az összeset,vagy egyszerűen írja le,hogy lesz boisfrissítés a Phenomokhoz minden laphoz :F

Forza Inter!

(#42) wutuka válasza rollins (#40) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Osztom a nézeteidet! :R

Forza Inter!

(#43) VaniliásRönk válasza wutuka (#41) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért mert az nem biznisz ha a legolcsóbb alaplapjaikba is belemegy majd a Phenom...

(#44) Rolcsi20

Rolcsi20
(senior tag)

a névadás lesz a legkisebb gondjuk:D sztem 50-60k körül lesz az ára hogy konkurencia legyen az intelnek....de lehet hogy még olcsóbb...

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#45) wutuka válasza VaniliásRönk (#43) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

ebben lehet valami! :K
Akkor nagy UPP az AM2 lapoknak! Nemsokára AM2+ lesz belőlük! :DD

Forza Inter!

(#46) Devastator

Devastator
(tag)

az L3 mit fog tudni? Mégegy gyorsítótár? :F

(#47) rollins válasza Devastator (#46) üzenetére

rollins
(őstag)

Magok közti kommunkicációhoz kell főleg, de erről többet a k10-es professzorok tudnának mondani :)

(#48) MegalodonS válasza Rolcsi20 (#44) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Szerintem ha mar 10% jobb lessz az intelnel minimum 50% felarral fogjak adni abban biztos vagyok!AMD rajongok ugy is megveszik :D

(#49) wutuka válasza MegalodonS (#48) üzenetére

wutuka
(fanatikus tag)

Hát remélem ebben nem lesz igazad! :(
Akkora sz...-ban van az AMD,hogy ebben a Phenomban van minden reménye,és sokat kell eladnia,hogx kilábaljon.Nem alkalmazhat csillagászati árat.Elvileg... :F

Forza Inter!

(#50) kicsitomi88 válasza MegalodonS (#48) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Ez gondolom irónia akar lenni... :U

90 87.5 87.8 87.5

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.