Ideje lenne már. A lapok megérkeznek hozzá már ebben a hónapban.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ideje lenne már. A lapok megérkeznek hozzá már ebben a hónapban.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Vajon mi lesz a Phenom 8xxx? 9xxx L3 nélkül?
Si vis pacem, para bellum.

Azért, hogy a lapot most vedd meg és ne keljen egyszerre cserélni.
Ez a számozás így elsőre nem a legegyszerűbb.
Azt sem értem miért csak a nyégymagos jön előbb. Mert hiszen az nem lesz olcsó. Így a kögazdagok és az ujságírók kiváltsága lesz jódarabig a k10.
[ Szerkesztve ]
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

9500? 9600? 9700?... látszik az ATI hatása!
De azután mi lesz? Szerintem ez elég rövidtávú névadás, mert az valahogy már olyan más, hogy pl. Phenom 10700. Az ATI sem így folytatta. Igaz, ha ez a generáció bejön, akkor még ráérnek a névadáson töprengeni, ha nem, akkor meg lehet, hogy már nem is kell majd.
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."

Gondolom az lesz, mint az Opteronoknál. A következő generáció 61xx, 71xx, 91xx lesz és így tovább.

Novemberbe én csak vidkarit akartam vemmi (2950)...lehet egész gépemet cserélni fogom...
Azért ahhoz képest, hogy kb. 1 hónap és itt vanak a procik nemsokat tudni róluk...főleg árakra lennék kíváncsi
"We are analog players in a digital wold"

Ja, a kétmagos meg 6xxx. Kicsit hajaz ez az intel számozására. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nagyon remélem, hogy nagyot fog ütni, mert különben nagy bajban lesz az AMD.
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
ha jól tudom, nem kell feltétlen új lap hozzájuk. a bios frissítése után belemegy bármelyik am2 deszkába, hiszen kezeli a ddr2-t és a ddr3-at is, és az amd ezt ígérte. elvileg még az én régi nf3-as lapomba is jó kell legyen. vagy rosszul tudom? 
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

20-ért vennék egy ilyen alacsonyabb órajelű 3 magosat 

Belemenni belemegy, de minden ujítást nem használ a régi lap miatt.
Az am3 fogja kezelni a dd2-ddr3 párost. Ott a lapgyártó dönti el fizikailag mi megy bele, esetleg kombó.
eziskamu: 20-t én egy l3-s k10 x2-t vennék. Szerintem nagyon kevés az a 20k egy x3-t.
[ Szerkesztve ]

A régi alaplapok ( nForce5xx & ATI 690) nem tudják majd fogadni az új procikat ???
[ Szerkesztve ]

Miért ne tudnák? Csak a HT köti össze a procit a chipset-tel. Az meg visszamenőleg komatibilis. Ami minusz lesz, az az energiagazdálkodásban és tápellátásban fog megnyilvánulni.
[ Szerkesztve ]

Semmilyen teljesítménybeli hátrány nem éri az AM2 tulajokat, csak az energiatakarékossági funkciók nem működnek rendesen. (AM2-ben nem lehet külön-külön táplálni az egyes magokat, IMC-t)
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

A HT val mi lesz? Itt már ha jól tudom 3 ezren ketyeg.
"Semmilyen teljesítménybeli hátrány nem éri az AM2 tulajokat"
Majd meglátjuk. Úgy tudom hogy az AM2+ lapok annyiban is különböznek hogy képesek 2x64 biten kezelni 2 modult 1x128 helyett.

Akkor f@sza
akkor egy BIOS frissítés és a mostani alaplapomba már mehet is 

Desktopon semmit sem jelent. Az eddigi A64-eknél is 6-700MHz HT órajel alatt kezdett csak csökkeni a teljesítmény.
Oliverda: A memória kezeléséhez továbbra sincs szinte semmi köze a lapnak. Azt a proci rendezi, a BIOS csak az IMC konfigurálásához kell.
garfield-r: Ha lesz hozzá ilyen BIOS és működni is fog megfelelően.
[ Szerkesztve ]

Bőven sok, a HT 1.01-nek (5x szorzóval) önmagában akkora a sávszélessége, mint az Intel 1066-os FSB-jének, ami "mindent visz". 
daa-raa: Úgy tudom ehhez ha a chipsetnek nem is, az alaplapnak van köze, de eddig sem szenvedtek sászélesség hiányban a A64-ek, meg gondolom egyéb változások is vannak az IMC-ben, amik 2x64-es módban is működnek.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Ha csak úgynem?
Azért egy am2+ deszka am2 x2 vs am2 deszka am2 x2 vs am2+ deszka am2+ x2 vs am2 deszka am2+ x2 teszt bitangul érdekelne.
Csak azért, hogy a népek tudják kivan kivel. 

Lehet hogy kevés, de nekem ennyim van rá max
Amúgy meg 1 éve ti se gondoltátok volna, hogy lehet jövőre 15-ért 2 magos procit kapni. Én abból indulok ki ha nagyon nyomulni akar, akkor 14ezertől indulnának a 2 magosak, 25-től a 3 magosak 35-től a 4 magosak.

Adj hozzá szerintem mindegyik árhoz egy tízest és közelebb leszel a valósághoz 

Jövöre a sempi is x2 lesz. Úgyhogy lesz olcsóbb x2 is. Gondoltad volna? 

De úgy meg nem nagyon fog tudni nyomulni, legalább is nálam
.
Gyuri27: A 3600+ -os x2-est már most is szempinek csúfolják egyesek 
[ Szerkesztve ]

A jelenlegi 1GHz-s HT nem nyújt sokkal nagyobb sávszélességet az Intel 1066-os FSB-jénél?
Lehet, hogy rosszul tom. 
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

ő is így értettete, csak vitt bele egy kis iróniát 

A 2 MB harmadszintű gyorsítótár mennyit gyorsít a rendszeren
mert ahogy elnézem a képet, nagyobb mint egy mag...

A legkisebb - 2.2GHz-es - 4 magosat megcélzom majd, azt hiszem 
Jester
Csak hogy az Intel procik ezen az 1066-os FSB-n keresztül érik el a memóriát, és az összes többi perifériát is. Az AMD-nél a memória kimarad a sorból, ami szvsz pont a legtöbb sávszélességet emészti fel.

Lehet tudni valamit hogy mennyibe fog kerülni ez a kis "csoda"
?

Tényleg. 
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

Csak az intel FSB-jén még ott megy a memóriabusz is, a HT-n meg nem. Elég sokat jelent.

Remélem hogy ha kijön karácsony előtt az új proci, lesznek páran akik lecserélik a "régi" X2-t és óccón adják el itt. Akkor talán átcserélem a 3000+ S939 konfigomat AM2-re.
Az igazi Férfi Explorert használ!

A HT 1000MHz-en (2000) 8GB/s (ha nem szúrtam el megint
), az Intel-féle 1066-os FSB sávszélessége 8.5GB/s, csak ugye az AMD-nél a memóriavezérlő teljesen külön csatornát használ, aminek az elméleti sávszélessége DDR2-800 esetén (dualban) 12.8GB/s. (DDR2-1066-tal 17GB/s
)
Persze ezek csak elméleti értékek, meg nem is lehet így összeadni, de az Intel 10.6GB/s-umához (1333-as FSB mellett) képest az AMD 25GB/s-a egész pofás. (AM2+-nál 29GB/s
)
Na GB/s-okból elég ennyi, a Phenomnak is elég lesz. 
wutuka: Nem fogja átforrasztani a nyákot egy BIOS-update (nem lesz AM2+-os), de a frissítés után "AM2 módban" menni fognak az AM2+ CPU-k a régebbi lapokban is.
[ Szerkesztve ]

Üdv Mindenkinek!
Gondoljátok,hogy a phenomok minden AM2 lapban biosfrissítés után menni fognak?
Az MSI,és az ASUS honlapján már megírták,hogy mely jelenleg is forgalomban lévő lapok lesznek majd ún.AM2+ osak a biosfrissítéssel. Akkor ezek szerint ez falls infó? 
Forza Inter!
Na ez már nem érdekel, mert az M2N32-ben is ment a HT 1500Mhz-n, most az Inteles konfigomm pedig 1600-as FSB-vel ketyeg, de a HT az jobb elvileg. 
wutuka: menni fognak benne. 
[ Szerkesztve ]

Hát legyen igazad!
Csak akkor meg mi a fenének nem nyomják ki így ezt az infót!?
Forza Inter!

Már hónapokkal ezelőtt "kinyomták" az infót a hálóra...

kiváncsi vagyok, le tudom-e cserélni régi tbred 2ghz-et fél év múlva egy kevésbé drága 3magos phenomra. 
viszont a számozás, hát pff 2-3-4 mag erre 6-7-9000. hol a 8? és egyáltalán, omg 

Abor-Asör-Apálinka => Asus | AMD | Ati - az utóbbi 2 már egy, de a sör nem válik pálinkává ilyen könnyedén :)

majd kiderül Phenomnál össz.telj-ben hogy lassít -e az L3 valamit vagy nem.
(ettől az alaplapos biosfrissítős dologtól kicsit tartok, hogy a régebbi lapokkal is fognak -e foglalkozni a gyártók, avagy nem)
[ Szerkesztve ]

hát én csak azon morfondírozom,hogy az MSI-nek,ASUS-nak is van egy csomó AM2 lapja,akkor miért nem sorolja oda az összeset,vagy egyszerűen írja le,hogy lesz boisfrissítés a Phenomokhoz minden laphoz 
Forza Inter!

Osztom a nézeteidet! 
Forza Inter!

Azért mert az nem biznisz ha a legolcsóbb alaplapjaikba is belemegy majd a Phenom...

a névadás lesz a legkisebb gondjuk
sztem 50-60k körül lesz az ára hogy konkurencia legyen az intelnek....de lehet hogy még olcsóbb...
Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

ebben lehet valami!
Akkor nagy UPP az AM2 lapoknak! Nemsokára AM2+ lesz belőlük! 
Forza Inter!

az L3 mit fog tudni? Mégegy gyorsítótár? 

Magok közti kommunkicációhoz kell főleg, de erről többet a k10-es professzorok tudnának mondani 

Szerintem ha mar 10% jobb lessz az intelnel minimum 50% felarral fogjak adni abban biztos vagyok!AMD rajongok ugy is megveszik 

Hát remélem ebben nem lesz igazad!
Akkora sz...-ban van az AMD,hogy ebben a Phenomban van minden reménye,és sokat kell eladnia,hogx kilábaljon.Nem alkalmazhat csillagászati árat.Elvileg... 
Forza Inter!
(#50) kicsitomi88 válasza MegalodonS (#48) üzenetére
Ez gondolom irónia akar lenni... 
90 87.5 87.8 87.5