Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ettol most felmegy a ram ara?

(#2) FireKeeper válasza lenox (#1) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a rossz árfolyamok miatt drága a ram. ennek a büntetésenek pont az a lényege, hogy ne tarthassák mesterségesen magasan az árakat.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#3) joi29 válasza FireKeeper (#2) üzenetére

joi29
(őstag)

Hát nem tudom, de pl másfél éve pont kétszer ennyi DDR2-es memóriát
letett venni x összegért mint ma. :U

(#4) lenox válasza FireKeeper (#2) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Aha, de 580 millio dollarjuk honnan lesz szerinted?

(#5) Gyuri27 válasza joi29 (#3) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Másfél éve més volt a piaci helyzet, az árfolyam stb-stb. Ma meg van az ami + a drr2 kifutó széria.
Akkor kellett ddr2-t venni. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#6) Balika911 válasza joi29 (#3) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A hozzáértők akkoriban le is írták, hogy irreálisan alacsonyak az árak, s hosszabb távon nem maradnak úgy, mert nincs haszon a memórián. És lőn.

(#7) joi29 válasza Balika911 (#6) üzenetére

joi29
(őstag)

Vettem is 2 kilót, de úgy néz ki 20-at kellet volna. :D

(#8) D1Rect válasza joi29 (#7) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jobb mint a tőzsde. :DDD

Milyennapvan?

(#9) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arany helyett DDR2-be érdemes befektetni mostanság... :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#10) bartucc válasza D1Rect (#8) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vehettem volna én is újan, 3 év garral 21000-ből 10 giga Kingstont, most 35000-ért simán elmenne használt piacon. :DDD

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#11) vanhalen válasza bartucc (#10) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Ezt sokan el is játsszák hardverapro-n újabban.. a 2-3 éves, mai árukhoz képest harmad annyiért megvett, használt ramjaikat tolják 500-1000 ft-al "olcsóbban" a jónépnek, a 3 év garral kínált, "original" vadiúj "bolti" ramokhoz képest, ami vicc. Csak ugye közben mentek másfél-két évet a drágák :))

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#12) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Egyébként ez az elmarasztalás, meg retorzió nem a 99-01 es év mesterségesen "púpozott" árai miatt volt? Mert akkor az, hogy két éven át a Samsung mesterségesen nyomott árakkal, gyártási költségen adva a chipjeit (amire sokan itt utaltak, és tényleg 3-ad áron mentek a ramok akkoriban) igyekezte ellehetetleníteni a konkurenciáját nyilván egy másik történet lehet és akkor a kettő épp ellentétes irány. Vagy tévedek.. az is lehet:D

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#13) D1Rect válasza vanhalen (#11) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, ezt lehet látni. :U

Milyennapvan?

(#14) ddekany válasza lenox (#4) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Aha, de 580 millio dollarjuk honnan lesz szerinted?"

Mindenféleképpen annyi hasznot termelnek amennyit lehet, szóval erősen kétlem hogy ez befolyásolná az árakat. (Gondolom a vevők nem lesznek hajlandók többet fizetni, mert megsajnálják őket...)

(#15) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

És vajon mennyi hasznuk származott a kartelezésből? Több, vagy kevesebb mint a két büntetés összesen? :U

(#16) DRB

DRB
(fanatikus tag)

És vajon azok mennyit kapnak ebből büntetésből akiket a kartellezéssel megkárosítottak? Már olyan unalmas ez az egész,"valakik" megkárosítanak "valakiket", ezek után egy harmadik "valakik" ebből(is) pénzt húznak le az első "valakikről" a második "valakik"(a mi) nevünkben, majd ez a pénz úgy ahogy van eltűnik valahol(nem mindig persze, de általában). És ha jobban belegondolunk ezzel kétszeresen is rosszul járunk, egyszer mikor "meghúznak" a kartellezéssel, ugyan megbüntetik őket előbb utóbb, de se a büntiből nem látunk semmit, ezen felül meg a gyártók tuti nem fognak árat csökkenteni(sőt lehet inkább emelni fognak majd, bár talán ennyire nem pofátlanok), mert ezt a büntetést valamiből ki kell majd fizetni.
Lehet kicsit borúlátó vagyok, de hát ezt látom amióta az eszemet tudom, nem csak kartell ügyekben.

[ Szerkesztve ]

Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D

(#17) boeing

boeing
(senior tag)

Még igy is megéri nekik,ha ki fizetik a büntit. :K Ki van ez találva nagyon.

(#18) mgzsolt

mgzsolt
(fanatikus tag)

csak nekem tűnik kevésnek a büntetés mértéke ... ?

working as designed

(#19) zazahoho válasza mgzsolt (#18) üzenetére

zazahoho
(őstag)

nem csak neked,szerintem 3-4 évente kiszabott ilyen mértékű bírságot simán bekalkulálnak az árba.mennyi lehet? 5 cent /ram :F

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#20) Jim Tonic válasza zazahoho (#19) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ne vicceljetek már! Ezek nem Intel méretű cégek. Gyakran ennyit sem ér el a netto bevételük egy év alatt.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.