Én sem állhatom a TN-t, mert ugye van annak más baja is.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
bélanéni
(őstag)
Én sem értem az "Eizo S2231 nem a nappali dísze" típusú véleményeket. Oké ízlések, pofonok, de csak számomra jön át a monumentalitás, letisztultság, elegancia és profizmust keltő hatások ebből a küllemből? A sok csilivili inkább komolytalan, mint szép. Láttam már szép monitorokat, de számomra az Eizo képviseli a design csúcsát (is). Bár ez a HP sem rossz... 
Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

Johnny Cage
(PH! addikt)
Az Eizo dizájnja azt sugallja, hogy funkcionalitás elsősorban, és nem csicsa. Ez a fajta letisztultság mégis eleganciát kölcsönöz neki. Szerintem.

old_artist
(PH! addikt)
Én mindig is a belső (technikai/technológiai), a tudás, az érték és a funkcionalitás, sőt a kreativitás alapján döntöttem mindig is az EIZO mellett, másodlagos volt a "külcsiny", mivel használni akarom - dolgozni akarok a kijelző képi megjelenítésével
, és nem gyönyörködni, mint nem EIZO-sok, a "nappali díszükben".
Egyébként, ahogy a "bélanéni" és a "Johnny Cage" emlegeti a profizmust, ami a bel-adottságaiban is ugyanúgy rejtőzik, mint a küllemben is megjelennek. Semmi maszlag, csicsa és fölösleges "pacsmagolások" mentes letisztult elegancia, ami elmondható és leírható az EIZO-król! Egyetértek! 
És nem értem azokat (még a tesztelőket sem), akik a monitor "nyomógomjai" ellen lázadoznak, mivel egy EIZO-t csak (szinte) egyszer kell beállítani (bekalibrálni, esetleg negyed, fél vagy évente ellenőrizve az értékeket), és nincs is szükség a további "nyomkodásra"
, és szvsz még jobb is, hogy nem virít a szemünk előtt, csak az egyszínű, szinte homogén, kompakt káva!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

bélanéni
(őstag)
Ez így ahogy van igaz. Én minden téren ilyen "konzervatív" ízlésű vagyok, már ami az egyes eszközök küllemét illeti. Pl. nagyon szeretek jó, igényes zenét is hallgatni, illetve az kedvenc időtöltésem (ha épp nem dolgozok), és ott is megfigyelhető az a tendencia, hogy az a cég amelyik komolyan gondolja a zene reprodukálására vonatkozó irányelveket, az a tradicionális vonalvezetést alkalmazza a termékeinél (hangfal, erősítő stb...).
Tessék megnézni pl. ezt a hangfalat: kép1
vagy ezt az erősítőt: kép2
Egyszerű, elegáns, sehol egy fölöslegesen villogó lámpa vagy ilyen baromság.
Mondjuk ezekről a 2milliós ketyerékről én is csak álmodozom 
Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

old_artist
(PH! addikt)
Hát igen, amikor én is megvettem a Wharfedale hangfalaimat még 8 évvel ezelőtt, nem is gondolva arra, hogy a mai napig sem találtam funkciójából, egyszerűségéből adódóan ehhez hasonló, kiváló hangládát!
Az igényes zenével én is így vagyok, bár ezt munka alatt hallgatom, mert inspirál!
Igen, igen, csak egyszer kell megfontoltan venni bármit is.
és nem a " csili-vili külcsiny" határozza meg a "bel-tudását" bármely eszközről is legyen szó!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
Nem bántásból de szvsz a Wharfedale messze nem képviseli a hangtechnika csúcsát sem dizájnban sem hangminőségben, de az ára legalább tűrhető.
Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Bár nem ez a topik alkalmas ennek a kifejtésére - tudom-, de ...
lehet, hogy design-ben nem a legjobb (nem is érdekelt, mert a hangzása fogott meg), de hantechnikailag én meg vagyok vele elégedve (
), előtte orion és akai hangfalaim voltak, azokhoz képest én óriási ugrásnak tartottam!
Esetleg tudsz ajánlani valami jó/kiváló hangfalat ár/érték/tudású-t (a legközelebbi beszerzésem tárgyát), amivel komolyzetét és akusztikus hangzású zenéket tudok rajta "normálisabban" hallgatni? Nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
Üdv,
Tényleg nem ez az a topic
. Félreértettél nem mondtam, hogy rossz, árához képest elég jó, Akai/Orion-hoz képest meg nyílván minőségi ugrás. Kb 5 éve én is filóztam ezen a márkán, mert akkoriban még érdekelt a Hifi, aztán addig szoroztam osztottam, hogy rá kellett jönnöm, hogy a Hifi/ "igényes zenehallgatás" a szobával kezdődik, és mivel ilyenem (megfelelő) helyiség nem volt/van, lemondtam róla.
A hellyzet az, hogy mivel mostanság nem követem ezt a témakört nem hiszem, hogy tudnék tanácsot adni + ez nagyon szubjektív + milyen erősítő + CD/LP játszó szóval milyen meghajtás amiről beszélünk? A másik meg az, hogy ha neked megfelel akkor nincs baj.
Összefoglalva nem fikáztam a cuccod, csak már 5éve is hallottam jobbat mint a Wharfedale, (pl nagy kedvencem volt a Jamo Concert széria pl 8-as) komoly/instrumentális zenére pláne...persze azok árban messze felette voltak, tehát ha elégedett vagy akkor be happy és használd egészséggel.
Abban meg egyet értek, hogy a külcsín nem egyenlő a belbeccsel. Pl high end erősítők legtöbb esetben finoman szólva is egyszerűen "letisztultan" néznek ki aztán mikor megszólalnak az ember már nem nézi csak hallgatja és hát ez a lényeg 
Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Milyen igaz, a hifi, az "igényes zenehallgatás" a szobával kezdődik!
A tanácsod, hogy "nagyon szubjektív"- nagyon egyetértek! 
Nem vettem "fikázásnak" a hozzászólásodat, sőt örültem, hogy említetted a Jamo Concert szériát (ami annó 3-4e € is volt), mert akkor csak az ára tartott vissza a vásárlásától!
"... mikor megszólalnak az ember már nem nézi, csak hallgatja és hát ez a lényeg." - milyen igaz!
[ Szerkesztve ]

bélanéni
(őstag)
Én tudok ajánlani ezt-azt ha érdekel. Azt azért vedd figyelembe, ha "jót" akarsz venni, azért >200.000 ft/készülék-ben gondolkozz. Használtan ennek akár a feléért is hozzájuk lehet jutni.
Hangfalban pl. az új Triangle széria nagyon jó (pl ez: [link]). Egy jó ismerősöm, aki 20-25 éve cserélgeti állandóan a cuccait, most ezeket dícséri nagyon, és nem vészes az áruk. Kissé szerintem moder a design, de a hangja elsőosztályú. Erősítőt pl. most árulnak 1-2 jót, a Meracus Intrare egy tranyós 400-500 ezer körüli új árral, van egy a használtpiacon 150.000-ért. Csövesben a Primaluna Prologue One-t ajánlom, gyönyörű és dinamikus hang jellemzi!
CD-ben a Rega Apollo-t ajánlom a mostani gyártmányok közül, 300.000 alatt nem nagyon van párja.
Ezen a szinten a kábel már elképesztően számít (sajnos), Analysis Plus és Coincident kábelek tökéletesek, de nem olcsók finoman szólva. Viszont ha egyszer megveszed, többet nem kell fejlesztésben gondolkoznod. Egy komplett szett ára 150.000 - 300.000, attól függ mennyiért sikerül beszerezni. Most az audiogon amerikai oldalról érdemes vásárolgatni, a dollár alacsony ára miatt.
[ Szerkesztve ]

bélanéni
(őstag)
Még egy apróság, ezt elfelejtettem: az egész hifivásárlásba akkor érdemes belekezdeni, ha az ember hajlandó mindenből kb. egyformán jó minőséget venni. Értem ezalatt a CD-t, erősítőt, hangfalat, kábeleket (táp, összekötő, hangfal). Persze nem fontos egyszerre mindent megszerezni, de legalább a későbbi vásárlási szándék meglegyen. Ha minden a helyén van, csak akkor lesz igazán ütős az összhatás, és elégedett a vásárló
.

bélanéni
(őstag)
Lehet már valamit tudni a monitor megjelenéséről?
Elvileg a külföldi ára 262 font lesz, ami kb. 82.000 ft. Ez egy kicsit alacsonynak tűnik, de jó lenne 

bélanéni
(őstag)
A HP oldalon már fent van az ajánlott bruttó ár: [link]
111.000 ft. Hát, nem sokkal olcsóbb mint az Eizo 

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
Köszönöm a tájékoztatást, egyenlőre még csak tervezgetek ezzel kapcsolatban! 

jozzy222
(újonc)
Üdv!
Már csak 98000!
Egyébbként vett már valaki ilyet?
gigabyte p45 ds3 e2180@3.2 ati 4850

old_artist
(PH! addikt)
Sőt, a logik-on csak ~71e, s ez már egy 22"-os S-PVA-s monitorok között BestBuy!!!! 
Most terveznek venni többen is, meg a nagy testvéréből is a HP LP2475W-ből, aminek külhonban ~530€
elég jó árral (nálunk október közepe felé árusítján majd)!!! 
[ Szerkesztve ]

bandi00
(újonc)
megnéztem a logiknál. ezt gyorsan elkapkodhatták 
[ Szerkesztve ]

old_artist
(PH! addikt)
Üdv!
A Hexaa-nál lehet rendelni - nagyon jó árban (95-100 között) - esetleg!
Hááát igen, ilyen árért nem csodáltam, hogy elkapkodták!