"Érdemes azonban megjegyezni, hogy az utóbbi időben egyre több hibával rendelkeznek a cég termékei, ezért a felhasználók bizalma kissé megingott a vállalatban."
Ezen nem is csodálkozom 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Notebookok, tabletek » [Re:] Az új firmware javítja a 17 colos Apple Macbook Pro problémáitHozzászólások

Lars
(senior tag)
Forró kis totyik lesz ez az utolsó mondat kapcsán 
Mint külső szemlélődő érdeklődve várom az érvek egymásnak feszülését 

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
Ez is Nvidia probléma lehet?
The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

Geönczy
(fanatikus tag)
Hát van benne valami. Van egy Apple géped melyre ráköltöttél nem kis pénzt majd a kép csíkos lesz... Hmm lehet kicsit mérges lennék én is.
Azért kíváncsi lennék mit javítottak szoftveresen, hogy a probléma hip hop eltűnt? 
CSS (Hun)Bloodkiller
Van egy-két tippem, de majd a nagyok megmondják, én addig csak szotyizok..
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
Valószínűleg csökkentették a VRAM órajelét vagy növeltek a késleltetésein. De lehetett akár a GPU órajele a ludas, sőt, mindkettő feszültsége is. Az mindenesetre biztos, hogy VGA hiba volt.
Maces hírre válaszolva lettem PH! kedvence, most akkor vegyek egy Macet? ;)
[ Szerkesztve ]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
érdekes, mióta ennyire belemászott az NVIDIA a Mac cuccokba azóta folyamatosan jönnek a hibák...
Az utolsó mondat pedig szerintem nem kellett volna, kivéve akkor, ha valami linkkel/közvéleménykutatással alá vagyon támasztva

hemaka
(PH! kedvence)
De jogos az utolsó mondat abszolút. 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

L Balázs
(kvázi-tag)
A hardverhibát nem lehet csak szoftveresen javítani, szerintem egyszerűen letiltották azt a részegységet, ami a problémát okozta, így viszont csökkenhetett a teljesítmény. De várom a szakértők véleményét!
Mod: Speed(R): Ez a lehetőség is teljesítménycsökkenéssel jár, és szerintem gáz, hogy valaki kiad egy rakás pénzt egy gépre, aztán csak "csökkentett módban" tudja használni 
[ Szerkesztve ]
http://ldmnyblzs.wordpress.com | http://twitter.com/ldmnyblzs

zed1983
(őstag)
Hasonlót észleltem már én is, igaz asztali pc-ben, hogy annyit láttam mintha a víz folyt volna a képernyőn és gondolom nem kell mondani, hogy NV kártya volt...

Lars
(senior tag)
Reméltem hogy valaki hozza ezt a szmájlit, az enyém elveszett 
[ Szerkesztve ]

Lars
(senior tag)
Én ebből kimaradok, én pc-s vagyok, és mindenkit szeretek 

benedekco
(HARDVERAPRÓD)
pl a feszültséggel való játék az hol eredményez Neked "csökkentett módot"?
meg lehet 10Hz-el csökkentették, nagy szám.... innentől kezdve már nem is indulnak a HD filmek, vagy mittomén... persze Én sem tartom ügyes dolognak, se kedvesnek...de már a múltkor is meglett vitatva, hogy az is elképzelhető, hogy alulméretezték a hűtőt és a ramok picit túlmelegedtek... így azok feszkóját meg órajelét csökkentették, vagy emeltek a venti fordulatszámon 100rpm-et...
persze nem szép és kapkodásra utaló jelek ezek és sokak szerint innentől kezdve már tökmind1 már, hogy almásat vagy aszuszosat veszel (jogosan? ki-ki ítélje meg maga)
Nekem drága ezért sem vennék ilyet... és volt már a kezemben MacPro, szal tudom mit halasztok el 
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Bici
(PH! kedvence)
AMD platformra kellene váltania az almának...
Nem csak ezért. 

Ulkesh
(őstag)
Semmit nem csináltak a GPU-val, egyszerűen elkúrták a hűtés vezérlését és azt módosították, így nem melegszik túl a cucc. Azt, hogy a GPU, vagy a videó memória melegedett túl, azt nem tudni, de a javítás előtt is ha külsős segédprogrammal megváltoztatták a ventilátorok vezérlését, akkor megszűnt a hiba.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
az órajel és ide kapcsolódó dolgok kiolvashatók szoftveresen... jó eséllyel a feszültségekkel játszottak talán... persze a hűtés igazításával is megoldhatták.. előbb utóbb kiderül
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Phenom II X4-et, 8 G RAMot, 4870 X2 CF-et a MACekbe, és kerüljön a gép 300-350k-ba
bestbuy ![;]](/dl/s/v1.gif)
Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z
Számomra az a durva, hogy ennyire nem lett letesztelve a cucc. Az Apple nálam veszített egy csillagot az ötből...
Tízes sklálán? ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario
Megújult a logójuk
:

P00By
(PH! nagyúr)
Ezen én se csodálkozné 
Cseles.
Azt hittem az 5-ből elég egyértelmű, de helyt adok. Akkor úgy mondom, most már csak 4/5 nálam. 
De senki nem írja, hogy; "de jó, végre, ezt vártam, már szedem is" 
<-ƘƘ-> Rendszerment
Valamit kutyultak sw-en es jo, legalabb mukodik. Nem tudom eldonteni kinek a hibaja ez az egesz. 
Nekem nem ingott meg a bizalmam az almaban, mert nem is volt. Nem vagyok PCfanboy, egyszeruen nem jon be a dizajn, ar, OS. Ennyi
powerd by mango, no more droid
Csak akkor vegyél, ha még nem rendült meg a bizalmad az említett gyártó felé 
P.e.t.y.a: 
[ Szerkesztve ]
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
ennyi... 

twollah
(PH! nagyúr)
Emberek csinaljak embereknek.
Hiba mindig becsuszhat.

beef
(lelkes újonc)
Hát, én még nem csalódtam az Apple cuccokban, és amíg ez így lesz, addig bízok is benne 
Persze, gondolom, ha egyszer valami elcsesződne, egyből megváltozna a véleményem.
Viszont csatlakozom az előttem szólókhoz: mindenki hibázhat, az Apple is. Csak azt jobban felfújják, mintha más hibázik...
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.
Egyre többen használnak Apple cuccokat, ezért egyre több hiba jön elő. Nagy számok törvénye.
No Antivirus
Így van. Meg mióta bejöttek az iphone-ok, azóta van több ilyen cikk, hogy így hibás, meg úgy... Gondolom a statisztikába belekerül az is, hogy pl. a sz*rrá hekkelt iphone-ok beadják a kulcsot, meg ilyenek.

Kai Hansen
(lelkes újonc)
Most őszintén, szerinted mennyi sz*rrá hackelt iphone van? Biztos van, de azért nem hiszem, hogy annyi, hogy lényegesen változtasson a statisztikán. Azért a legtöbb ember aki megveszi használja úgy ahogy van, nem hackelget.
[ Szerkesztve ]
Gondolja a 2g-re... nincs független, tehát mindegyik hekkelt. Aztán azért telepítget mindenki orrba-szájba.

vehement69
(senior tag)
ez így van! a 2G telok nem lepődnék meg, ha 20-25%-a hekkelt lenne!
hozzátenném még, hogy én a telefonom megvásálrása (november eleje, valahogy így) óta legálisan használom a készüléket, most viszont úgy néz ki, cserélni kell, a headsetet is, pedig úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére. Viszont az is igaz, hogy kapok egy tök új készüléket, headsetet, 1 év gari újraindul. Szal én most nem tudom eldönteni, hogy most ez jó, avagy rossz dolog megbízhatóság szempontjából (20 perc alatt syncelve lesz a telom, tök olyan lesz, mintha más testbe költözött volna egy lélek
)
I am cancer in your bones

Kai Hansen
(lelkes újonc)
Szerintem meg akkor se olyan angy az a szám. Igen, lehet, hogy a PH tagok közül sokan vannak, de én Mo.-n amíg csak a 2G volt talán ha egy darabot láttam valaki kezében. Mellesleg nem hiszem, hogy az apple statisztikájába ezek bezavarnának, hiszen ha hackelsz, gondolom elveszik a garancia is rá.
Miért lenne rossz? Ez egyébként azért van, mert a T nem szervíz, ha valami olyan para van, inkább cserélik a készüléket, aztán majd ők a többit elintézik. Inkább most legyen gáz, és cseréljék, mint garancia lejárta után.
Ha kilóért adnák a gépüket,akkor nem lenne felfújva...de 350k-tól felfelé venni egy gépet, és bekakkan...hát az vér 
Ó igen, viszont azt is vedd figyelembe, hogy egyrészt nálunk számít ez ennyire sok pénznek a fizetésekhez képest. Más országokban olcsóbb is a gép (átszámítva) és az átlagfizetés sem ott tart mint nálunk.
Ezzel viszont teljesen egyetértek
(és egy darabig nem is leszünk azon a színvonalon
)

Archer
(őstag)
Már vártam valami megoldást a problémára mert az egyik ilyen gépemnél már viszonylag rég óta megfigyelhető a hiba és pár napja a másiknál is előjött. A javítás szerencsére megoldotta a promblémát 
Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

Vitus
(őstag)
Ja. Már most sem több egy logóval és oprendszerrel ellátott design pc-nél mióta intel procit kapott az ibm helyett. Már csak az kellene, hogy amd is beleköltözzön (bár már a vga formájában ott van) és akkor tényleg csak egy márkás pc lesz méreg drágán az átlagnál nagyobb meghibásodással.
Érzem a mac fanok emelkedő pulzusszámát!
![;]](/dl/s/v1.gif)
Jobb ma egy túzok, mint holnap!

Bici
(PH! kedvence)
Én a MAC hardvert nem tartom semmire, semmi különbség nincs egy PC-hez képest, néhány ötletes megoldást leszámítva.
Ami nekem tetszik, az az OS. Néhány területen megkerülhetetlen.
én is hűtésvezérlésre tippelnék... asztali pc-nél is láttam hasonló "effektet"... gép start, aztán mintha a venti nem pörögne a megfelelő sebességgel (ergó halk a gép a megszokotthoz képest), bizonyos idő után az asztalon pár pixel/kisebb csík villan... játék indul (még mindig nem pörög a venti rendesen), sűrűsödnek a bevillanások... esetleg időnként 1másodpercre elsötétül a képernyő... majd egy komplett restart (ami után azonnal felpörög a vga ventije izomból) és utána megszűnik a hiba azonnal
terhelés nélkül hallhatóan kis fordulatszám, terhelve meg nagy->normálisan megy a vezérlés és akár 1nap folyamatos használattal sem jön elő a hiba... azért vonom le ezt a következtetést, mert az előző ezzel foglalkozó cikknél írták, hogy restart után azonnal megszűnik a probléma... én tippem: 99%, hogy a hűtésvezérléssel van valami gond...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris