Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

nem tetszik ez a jövőkép
a pc meg fog szűnni a mostani formájában előbb utóbb, sajnos :U

[ Szerkesztve ]

(#2) Z_A_P

Z_A_P
(fanatikus tag)

mivel az Intel olyan új mobil (ultrabook) és asztali (thin Mini-ITX) szabványokon dolgozik, amelyek ellehetetlenítik a dedikált GPU-k beépítését

Ezt akarhanyszor olvasom, felmegy bennem a pumpa!
Luzerek, keptelenek barmifele ellenfelet allitani az nvidianak/amdnek, ezert inkabb hatbaszurjak oket. Nem tudunk gyozni a versenyben, akkor kitiltjuk oket :W

OK

(#3) franc0 válasza Z_A_P (#2) üzenetére

franc0
(senior tag)

Nekem meg az ilyen okos kommentek okoznak fizikai fájdalmat.
Mégis egy ultrabookba mi a fenéért ne lenne elég egy Sandy-féle integrált VGA teljesítménye?
Vagy te egy 11-12 colos laptopon krájziszolni akarsz 60 FPS-sel?? Nőjj már fel...

Nézzétek meg a Llano-t, az a jövő felé vezető út. Az asztali Llano-ba lévő CPU teljesítménye már így is feleslegesen erős a felhasználók többségének. A technológiai fejlődés miatt egyre kisebb a CPU, a fogyasztás és a termelődő hő. Logikus, hogy a felszabadult helyre berakjuk a GPU-t. Ha ezt nem látod be az a te bajod.

A klasszikus legó PC NEM fog kihalni, mindig lesz rá igény, meg lehet nyugodni. De a piaca egyre zsugorodik.

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#4) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem, hogy ha ott van kikerűlhetetlenül a lag, akkor miért akarnak abba az irányba menni?

Ha az intel nem támogatja majd a jövőben a dedikált gpu-kat, akkor az AMD elhódíthatja előle a gamer szegmenst.

(#5) Integra

Integra
(Jómunkásember)

nvidia is dugja fel magának a felhőt.
aztán kihúzzák a dugót és akkor mi van? ott áll az ember egy darab használhatatlan hardverrel a kezében.. lóf@szt a s3gg3tekb3. meg az intelébe is..

[ Szerkesztve ]

(#6) ftc válasza Tigerclaw (#4) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gamer szegmens :D azt a pár %-ot? :D intVGA-ban van az üzlet...

(#7) x_o_n válasza Tigerclaw (#4) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

nem hinném hogy nem fogják támogatni...nekik is piac...
azt meg végképpen nem hinném hogy ha nmégis ez lenne az amd felé huznának a gamerek..

:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::

(#8) Abu85 válasza Tigerclaw (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy az Intel is készít gémer IGP-ket. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) Daywalker válasza Integra (#5) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Tudtam, hogy meggondolod magad :DDD Egyébként meg tényleg kezd eléggé elszaladni a ló a gyártókkal.

(#10) Integra válasza Daywalker (#9) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

van emögött a felhő erőszakolás mögött egy olyan, hogy kontroll.
na ezt nem akarom. amikor gyakorlatilag semmibe sem kerül már az adat tárolás, a cpu és a gpu, vagyis maga a hardver, akkor jogosan merül fel a kérdés, miért kell ennyire nekünk ez a felhő? egyszerű user szinten. nagyvállalatok meg amúgy sem mennek bele, max a sajátjukat épitik meg.

(#11) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

A cikk olvasása után az első gondolatom: az Intel eszméletlen nagy hatalommal bír.Gyakorlatilag ők irányítják a jövőt...

EVIL IS BACK!

(#12) Tigerclaw válasza Abu85 (#8) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Eddig nem igazán tudott gamer gpu-t készíteni, se dedikáltat, se integráltat. Fel kellene vásárolnia egy komolyabb gpu-s céget, ha előrébb akar jutni.

(#13) TeeBee73 válasza Integra (#5) üzenetére

TeeBee73
(őstag)

Kb. ugyanezt akartam írni én is, némileg finomabb körítéssel. Szóval: +1. :K

"Amikor kicsi voltam, anyám mindig azt mondta, hogy egyszer börtönben fogom végezni. Nem azért, mert bűnöző alkat vagyok, hanem mert egyszerűen hülye..."

(#14) Abu85 válasza Tigerclaw (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Intel x86-tal akar megoldani mindent. Majd lesz egy termékük valamikor, ami mixeli a Larrabee magokat és a mostani főmagokat. A felvásárlással semmire sem mennek. Öt év mire eljutnak a mixelésig. 2013-2014-re kell termék az AMD és az NV projektjei ellen.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) lee56 válasza Tigerclaw (#12) üzenetére

lee56
(senior tag)

Minek felvásárolni ha így is ő határhaztja meg a piac jövőjét :D

No Comment

(#16) Angel1981 válasza Abu85 (#8) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Erre látsz reális esélyt?
Az eddigiek alapján én nem nagyon...

(#17) .mf

.mf
(PH! addikt)

Már megint felhősödik az idő, lassan már eshetne...
Van, amire jó a felhő, de a játékok például kifejezetten nem az. Nem értem, hogy miért nem akarják ennek a fizikai lehetetlenségét elfogadni, miért költenek erre erőforrásokat, ahelyett, hogy inkább az általuk még használható irányokba vinnék (HPC, Cuda, mobil SoC-k, stb).

A Maximus nem rossz ötlet, de csak 1+1 kártyával megy? Tri-"SLI" két csak számításos Tesla és egy kijelzőre köthető Quadro kártyával, már jobban hangzana CAD-nál. Vagy akár egy renderfarm...

(#18) ftc válasza Abu85 (#14) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

RayTracing-re akarnak elvielg beszálni nem?

(#19) Abu85 válasza Angel1981 (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor nem lesznek inteles gamer IGP-k. A piac töredéke hardcore gamer, az Intel számára ez "who cares" kategória. :)

(#20) fatallerror

fatallerror
(őstag)

ez a felhő faszság, sosem lesz olyan server ami több 100 millió embert kiszolgál lehet akármilyen netem itthon.. leáll a server akár csak 2-3 percre is és akkor senki nem tud játszani?
najó nem olvastam el ezt a felhős dolgot de úgy rémlik h 1 távoli serveren megy a feldolgozás te meg streameled v mi

(#21) Abu85 válasza ftc (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jah, ha lesz RayTracing. :D

(#22) ftc válasza Abu85 (#21) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

őszintén x86-nak máshol nem látom értelmét :D

(#23) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Közérdekű kérdés..

Miért nem sorkizárt a szöveg a hírekben, cikkekben? Hosszabb írásokat elég fárasztó olvasni, kicsit zavaróak is így a sorok.. :U

Érdekes, hogy a PC piac elvileg stagnálni fog, a tablet, és telefonok fejlődése megugrik..

Mondjuk Nekem kicsit érdekesnek tűnnek a csíkok.. Egészen pontosan arra gondolok, hogy 2005-ben már volt nVidia GPU-s telefon?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#24) MongolZ

MongolZ
(fanatikus tag)

Én tisztára el tudom képzelni otthonra a "felhőt", ami kb. annyiban merülne ki, hogy lenne 1 azaz egy db számítógép otthon, és jónéhány terminál/interfész, akár telefon, akármi. Na így határozottan tetszik az ötlet. Ja ez már megvalósítható? :)

(#25) hackeeeee válasza MongolZ (#24) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sokminden van már, amiről mi még nem is tudunk.. :D

Microsoft-nak is vannak ilyen jelegű fejlesztései. Asszem. :)

(#26) pilóta válasza hackeeeee (#23) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

2005-ben már volt nVidia GPU-s telefon?

Szvsz minden benne van a táblázatban, nem csak az nvidiás cuccok...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#27) Abu85 válasza .mf (#17) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CUDA-t az NVIDIA is érzi, hogy nehéz lesz elterjeszteni. Jelenleg nulla részesedéssel bírnak a PC-s processzorok piacán, így egy zárt szabvány lutri. Először részesedés kell, aztán lehet zárt rendszereket terjeszteni. A mobil operációs rendszereken nincs CUDA, hiába a Tegra eladása, hogy nem elérhető a felület. A Windows 8 lesz itt a betörési lehetőség, mert arra lesz platformja az NVIDIA-nak és Win 8-ra lesz CUDA, csak ott meg kell értetni az emberekkel, hogy a legacy programok nem fognak futni ARM-on. Ezek azok a problémák ami miatt erőltetik a felhőt, mert ott a CUDA sokkal egyszerűbben fogadtatható el, és végre elszakadnak az Intel akaratától is.

A Maximus most szerintem csak 1+1 GPU-val megy, de nem hiszem, hogy túlzottan sok akadályba ütközik ezt kiterjeszteni. A projekt szempontjából az lehet az elsődleges, hogy először működjön alapfelállásban, aztán majd továbbfejlesztik.

(#28) hackeeeee válasza pilóta (#26) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mondjuk jah, lehetséges...

Régebben volt 1 logout-os cikk, hogy valami őslelet telefonban Ati chip volt. :) Gondolom valami ilyesmiről lehet itt is szó.

(#29) pilóta válasza hackeeeee (#28) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Nem. Egyszerűen csak a táblázat mutatja a globálisan eladott okostelefonokat-tableteket-PCket. Függetlenül attól, hogy ki gyártotta, Samsung, Intel, AMD, Nvidia vagy akár Nokia...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#30) hackeeeee válasza pilóta (#29) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jahogyúgy.. Ahha..

Én ezt úgy gondoltam, hogy ámblokk "csak" az nvidia gpu-kra van értelmezve..

(#31) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Csinálják már meg azt a felhőt koppanjanak egy nagyot aztán mehet minden a régiben.Ki a franc tud játszani egy okos telefonon az csak molyolás.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#32) tiborandras válasza fatallerror (#20) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

ez a felhosites inkabb kodositest jelent a szamomra. valahogy ugy kell elkepzelni a dolgot, hogy a vilag tobb pontjan bitangul eros gepek szolgaljak ki a felhasznalokat, akik az otthoni gepuket ( vekony kliens pld ) csak adatbevitelre ( eger, billentyuzet, erintokepernyo ) vagy megjelenitesre hasznaljak ( monitor, nyomtato ). ennek a felhos dolognak en akkor latnam ertelmet, ha mindenkinek megmaradna otthon a maga kis szemelyi szamitogepe, de ha cpu/gpu igenyes munka akad, akkor azt a felhonek este elkuldjuk, feldolgozza es masnap reggel visszakapjuk a szamunkra ertekes eredmenyt. igy ami otthon tobb napi munka lenne, par ora alatt elkeszulhet.

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#33) ftc válasza tiborandras (#32) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen ez lenne a legjobb megoldás...Egy otthoni PC ami jo az alap dolgokra s ha kel la teljesitmeny akkor elő leeht fizetni s megakpnál bizonyos számítási kapacitást.

Játékoknál kérdéses mi lenen a célszerű de ot szerintem hamarossan csak konzolok lesznek

(#34) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A felhő maradjon inkább az égen, a pc meg az asztalon, önállóan is használható formában.
Én nem fogok kérni a felhőből, az fix.

Amúgy a belinkelt youtube videóra hirtelen rápillantva azt hittem, hogy valami zombis játékbemutató. :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#35) acsa77 válasza franc0 (#3) üzenetére

acsa77
(kvázi-tag)

Engem meg az zavar, hogy "elég ez, elég az". Mindig lehet valami gyorsabb, ha munkaidőt és pénzt spórol meg. Nincs határ se rövid távon, se közép távon. Fontos, hogy a dedikált GPU-k teljesítménye bennmaradjon ill. bejusson a lokális architektúrákba is valamilyen formában, hogy az általános célú teljesítmény nőjön. Az x86 és más CPU-k nem eléggé gyorsulnak.

Az "elég ez, elég az" akkor számít, amikor kiszámolod, hogy mennyi ideig használható egy konkrét gép, fokozatosan "csökkenő", ill. stagnáló igény mellett. Azaz "lefelé csúszik" a felhasználók között. Ez egyáltalán nem baj, kell a fölösleges pazarlás ellen - és ez szintén közvetlenül jelentkezik pénzben és időben. (Meg környezeti terhelésben is.)

Ha lenne határ, használhatnám a 286-omat is. A grafikai munka, videoszerkesztés és hasonlók legfeljebb nem lennének lehetségesek, na és; de pl. a szimulációk és óriási adatbázisok kiesése elég katasztrofálisak lennének.

(#36) atti_2010 válasza tiborandras (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Persze és ennek a lényege hogy a szolgáltatásért jól megkopasztanak, ha meg nincs lóvéd akkor vettél egy nagyon drága email-facebook gépet mert mást nemigen tudsz rajta csinálni.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#37) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Majd biztos okostelefonon meg tableten fogok játszani RTS/FPS/TPS, akármit... pláne amikor még a sima netet is lekorlátolják a kedves "szolgáltatók", mert nem képesek kiszolgálni a folyamatosan növekvő igényeket.
Remélem becsődöl ebbe a felhő projektbe a "kedves" nvidia.

(#38) yakuza.tora válasza Integra (#10) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Mert egy gatya pénzt akarnak lehúzni magáért a szolgáltatásért! Nincs ám ingyen ebéd. Sem a devizapiacon, sem a számtech iparban....
Erről persze egy rohadt buznyák szó nem esik jelen szakaszban.

Alléz Olympique de Marseille!

(#39) Entryy

Entryy
(fanatikus tag)

Nem szeretek függni semmitől és senkitől sem.
Ha megveszem a hardwaremet, abban a pillanatban tudom,hogy menniybe kerül és mit fogok tudni kezdeni vele és nagyságrendileg az élettartamát is, vagyis,hogy meddig fog az nekem megfelelni.
De az előfizetések világában ez már nem kalkulálható és ez nem tetszik.
Majd ha eljön az az idő betankolok hardwarekből és softwarekből és "megállok". Ha ez holnap következne be, már akkor is van annyi normális játék és egyéb amire szükségem van,hogy évtizedekre elég lenne - nekem.

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#40) Loha

Loha
(PH! kedvence)

Nem tudom honnan sikerült kiszopkodni azt a végkövetkeztetést, hogy az Intel a GPU-k ellen van, meg ki akarja őket szorítani a gépeiből... Persze azért Larrabeezott, mert nincs szükség GPU-kra... Az ultrabook szerintem a Macbook Airbe megy majd, meg a másolataiba, a thin Mini-ITX meg a monitorok hátuljára, Macen, PC-n, meg TV-n is, szóval ez szerintem az ég világon semmit nem jelent, mert ezekbe eddig sem volt dedikált VGA, és játszani sem fognak rajta. A Virtual Graphics meg nem ezekre készült válasz, hanem olyan szegenseket is szeretnének elérni a GPU-ikkal, amik elérhetetlenek a hagyományos módon, Pl. telefon, tablet. Látták, hogy más is lát fantáziát, az OnLive szerű rendszerekben, hát megcsinálják ők is a sajátjukat...

[ Szerkesztve ]

(#41) havasa válasza Integra (#5) üzenetére

havasa
(senior tag)

+1
Nem tudom, mennyit kellene pl itt Közé- Európában hálózatfejlesztésre költeni, hogy ne legyen input lag a felhős alkalmazásokban, jeleneleg még HD adás sincs mindenütt. Nálunk majd 2020-ra talán meg lesznek a feltételek.

(#42) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

na még szerencse, hogy az nVidia elmondta mi lesz :DDD

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#43) Abu85 válasza Loha (#40) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Larrabee hol van? Csak HPC-s termék lesz belőle, VGA nem.
Az ultrabook és a thin Mini-ITX platform fogja kitenni az eladások zömét. Már most is töredéke az eladásoknak a hagyományos házba szerelt PC. Ez csak esni fog. Ha még a növekvő piacokon is ellehetetlenítik a VGA-k beépítését az új szabványok, akkor nem nehéz levonni ezt a végkövetkeztetést. Ha a VGA-k mellett lenne az Intel, akkor a thin Mini-ITX-be is engedné a dGPU beszerelését, hiszen az AMD felvetette, hogy nem ártana ezt az alternatívát nyitva hagyni.

[ Szerkesztve ]

(#44) foxxmotor válasza MongolZ (#24) üzenetére

foxxmotor
(kvázi-tag)

Egyetértek, ennek így sokkal több értelme lenne.

(#45) foxxmotor válasza ftc (#33) üzenetére

foxxmotor
(kvázi-tag)

Hát remélem nem csak konzolok maradnak. FPS játékot konzolon játszani kb olyan mint ha tökön rúgnám saját magam.

(#46) ftc válasza foxxmotor (#45) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd konzolhoz is megtdnák oldani az egr+ bill párost... nem am ai konzol lenne ha érted mire gondolok

(#47) vinibali válasza franc0 (#3) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

őt az bosszantotta fel, hogy az Intel úgy alakítja a dolgokat, hogyha valahol erősödést lát akkor ott próbál szabványonnak esetleg milliárdokkal "elvenni" :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#48) arn

arn
(őstag)

erdekes, hogy az nv csak a hw "felhositeseben" gondolkozik, pedig szvsz szuksegszeruen magaval fogja hozni azt, hogy igy tenylegesen szamolasi kapacitast es melleje swhasznalati idot fogsz fizetni a megvasarolt sw helyett. ez valamilyen szinten jo, hiszen a swgyartok igy nagy mertekben erdekeltek lesznek a technologia elterjeszteseben.

masik... a lag tenyleg nagy problema, viszont ha mar igyis ugyis szetosztott rendszerrol van szo, es valamilyen szamolasi kapacitasra az a gep is kepes, ami elott ulunk, az interakciohoz folyamatos fenntartasahoz szukseges szamitasokat vegezhetne a helyi gep, es a szamolasok nagy reszet pedig a felho. az mas kerdes, hogy ezt hogy lehetne megoldani, illetve szukseges lenne egy szamolasi limit a "konzol" oldalrol, de lepcsonek szerintem hasznalhato dolog lenne. ugyan nem jatek, de pl photoshopnal a smartobjectek a legszamolasigenyesebb dolgok, ezt pl siman csinalhatna a "hatterben" a felho, amig a gep a tobbivel van elfoglalva, igy nincs olyan erzese az embernek, hogy nem elottunk tortenik a dolog, max addig vmi egyszerusitett "previewt" latsz.

http://project-brian.blogspot.com/

(#49) foxxmotor válasza ftc (#46) üzenetére

foxxmotor
(kvázi-tag)

Ja, úgy az más. Értem mire gondolsz. Ha csinálnak olyan konzolt amihez lesz billentyűzet, meg egér, meg gyönyörű lesz a grafikájuk, akkor elsők között fogom megvenni. Mivel mellesleg szerintem a windows semmi másra nem jó mint játékra, de ha lenne egy ilyen hiper-szuper konzolom, akkor végre kiírthatnám a windowst a gépemről. De ebbe a windows -os kérdésbe most nem is akarnék ennél jobban belemenni.

(#50) ftc válasza foxxmotor (#49) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A lényege az lenne, hogy elhozná a konzol előnyét illetve átvenné a kezelhetőséget a PC-től... Nem ez léenen a hagyoányos PC mivel ez sokat foygasztana de cserébe lnen telejsítménye még asztali PC-nek elég lenen egy X4 szint

tusom ez csak álom :(

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.