Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

"Az NVIDIA szerint jelentéktelen a Radeonok előnye."
"DeltaPower szerint az NVIDIA ködösít."
"Az ATI köszöni, jól vannak Fermi nélkül."

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#52) Tökmindegy válasza Nagynozi (#41) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Na ez a teljesen normális hozzáállás Mert pl ki az a marha aki kiad egy raklap pénzt egy hardverért oszt ár hónap múlva lecseréli mert van újabb. Én azt gondolom ez is jó meg az is jó lesz. Akinek sürgős volt, azt vett ami most jobb ,de ne feledjük nem mindenki egyszerre cserél videó kártyát:))

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#53) _Scythe_

_Scythe_
(tag)

Azért a teljesítmény tekintetében az nvidia tényleg nincs lemaradva semmivel. A GT200(b) GPU most is a legkomolyabb. Az AMD (teljesítménybeli) előnye ((még egyszer a kötekedők kedvéért: most csak a tiszta teljesítmény - "raw power"-ről beszélek)) - tetszenek ugye emlékezni - kizárólag a ram-okon múlott, ami kvázi megduplázta a teljesítményét. Na most egy gt200 kaliberű chip + GDDR5...?
Persze a dx10.1 + dx11 felesleges volta kamu és felháborító ilyen kijelentést hallani egy piacvezetőnek tartott cégtől. Nagyon várom pl a HDMI kimenetet is, ami AMD oldalon már rég ott van. PhysX? Jó, hogy van nekünk ilyen ,de nem feltétlen ezzel kellene villogni, mert ennél azért vannak fontosabb feature-ei a ferminek...

(#54) Erdei88

Erdei88
(őstag)

Nem ráérnek keménykedni ha kijött a kártyájuk?
Mert eddig én semmit nem láttam a Fermiről.
Ha pedig szokásához híven megint csillagászati áron adja majd őket akkor bizony továbbra is az Atit fogják venni.

Origin -> Erdei88

(#55) zuchy válasza _Scythe_ (#53) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Már hogyan lenne a legkomolyabb??? Rv870 alias Crypressről hallottál? :)

GPU-nál nem a legfontosabb a memória sávszélesség. GPGPU-nál már fontos. PL a GT200-nál.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#56) Yutani válasza troller (#42) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, az Ati ugyanolyan lókötő, mint az NV. Az a trükközés az X800-zal nem volt piskóta. :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#57) CsendesMark válasza _Scythe_ (#53) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Éppen hogy tévedsz, azért késik a Fermi, mert egy tök új architektúrát készít az nvidia, mivel a 8800asban debütált megoldás kezd zátonyra futni.

És most szívnak, mert nem készült el időre

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#58) DRB

DRB
(fanatikus tag)

Az nV-nál sokat beszélnek, de nem mondanak semmit, igaz az ATi(AMD)-nál sem mondanak semmit, de legalább nem beszélnek sokat(általában) :D

Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D

(#59) Brutális eb

Brutális eb
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen elszaporodtak az ati fanok rendessen .
Trendi lett a dolog.
Tök felesleges vitatkozni melyik gyártó jobb kinek a pap kinek a pap fia.
Jöttök itt a brutális százezres kártyákkal holott engem a vénember 8800 gt oc-ém még nem hagyott cserben egy mai játékban sem.
1600X1200 max közeli beálíításokkal "fizikszel" E7500 cpu-val 2 giga ram mennyiséggel.
Ja a 3d mark 2982747 pontvadászatot meg magasról letolom.
Fusson stabilan megfelelő minőségben a játék azt jól van.
Szigorú magánvélemény volt.
Majd a piac dönt melyik a nyerő.
Azért egymást szapulni,hogy kinek milyen mekkora kártyája van elektro szadó-mazó. :))
Kb olyan mint a boot versenyek mintah nem lenne mindegy,hogy 27 vagy 37 másodperc alatt áll fel a rendszer.....
KB ágyban sem mérem ezt az időt. :))

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#60) Tökmindegy válasza CsendesMark (#57) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Bocsesz:))
Milyen zátonyról beszélsz?
8800 ban debütált megoldás?
Mért nem nyúlsz vissza rögtön az első Nv kártyákhoz?
Hajtogatod itt a ...nem is mondom meg hogy mit:(

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#61) Quan-Chi válasza Zeratul (#24) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

hatalmas ez a kép :C

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#62) Neovenator válasza Yutani (#6) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Arról lehet szó, hogy anno megtalálta a folt a zsákját...
Bár végülis ez elkerülhetetlen. A Seagate újkori problémái is csak azután kezdtek begyűrűzni, miután lenyelték a Maxtor-t...valószínűleg ez lehet a "nemes bosszú" a bekebelezettek részéről... :)

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#63) Mr.Csizmás válasza Tökmindegy (#60) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

G80/G92 architektúra.

akárhogy is nézzük, 3 éves, és a PC iparban nagyon öregnek számít.

lehet nem zátonyra futott, mert sikeres volt, mondjuk úgy kiöregedett.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#64) tzsolesz válasza Brutális eb (#59) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na igen elszaporodtak az ati fanok rendessen .

Mindennek oka van, nem? Asszem 2 évvel ezelőtt meg az NV fanok voltak elszaporodva. Annak is oka volt.

Mindenesetre türelmetlenül várom a világ utolsó Geforce-át. Mert ugye több nem lesz, nyiltan megmondták, hogy kiszállnak a piacból. Gondolj bele utána mennyi ATI fanboy lesz itt? Már nem mintha én ennek annyira örülnék.

(#65) Tökmindegy Akkor gondolj bele, hogy az R600 miért is volt nagyobb fejlesztés, mint a G80. :K Az 5-ös, sőt még a 6-os széria is az R600 alapjain nyugszik. Tehát a G80 annyira nem volt az nagy találmány. Inkább az R600 volt a nagy, hosszútávon, ami most forrja ki magát igazán. :K

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#65) Tökmindegy válasza Mr.Csizmás (#63) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Vágom én a kollega mondandóját,csak azt nem értettem,hogy minek mondja.
Meg merem kockáztatni,hogy még itt a prohardveren is nagyon nagyon sok embernek azok a kártyák vannak a gépében. Az egy nagyon sikeres fejlesztés volt ,ha innen nézzük kihúzott három évet!! Na én hasonló elöre mutató megoldást várok az NV től most is.

(#66) _Voyage_ válasza Tökmindegy (#60) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

8800GTX óta ugyanazt gyártja az nV, csak több tranzisztorral.
8800GTX-ben G80 volt a chip neve, most 200.
Olyan ez, mint: 8800gt->9800gt->gts250.
Mind ugyanaz, nagyon-nagyon piciket hozzátett nv, de ugyanazt adja el lényegében, csak más néven. :U

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#67) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a fermi a hd2900xt ikertestvére lehet csak a szülészeten elcserélték és az nvidia vitte haza :U

(#66) _Voyage_
hogy is szokták mondani? csendben maradtál volna okosabb maradtál volna?
mind1 a lényeg ez :DDD

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#68) ftc válasza Tökmindegy (#65) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sikeres? köszönhető Vista bukásának meg az NV marketingnek

(#69) Abu85 válasza Tökmindegy (#65) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a G80 architektúra minden volt csak nem előremutató. Máig tucatszámra érkeznek az AA-t nem támogató játékok ... a geometry shader mellőzéséről ne is beszéljünk, utóbbi hiányát láthatóan megszívjuk a DX11-nél (már aki nem rendelkezik DX11-es kártyával). :D Nem baj, ezt akartuk. :))

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#70) tzsolesz válasza Abu85 (#69) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De aki DX10.1-es kártyával rendelkezik az is megszívja? Mert akkor nem nézem jó szemmel az örömöd. ;] :P

(#71) Tökmindegy Annyival, hogy nem támogatja a Dx10.1-et, és ráadásul még drágább is. Bár a DX10.1 hiánya nem olyan mérvadó, de ennyivel mindenképpen rosszabb. Pluszban a 4850 azért 4XAA-nál nem hasal el olyan könnyen mint egy GTS250.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#71) Tökmindegy válasza _Voyage_ (#66) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

És mi evvel a problémád??
Megállja a helyét?
Elég még most is a teljesítménye?
Ha annó vettél egy 8800GT-GTX et bőven elvoltál vele,nem kellett újat keresned.
Mért az Ati mit csinált?
Hasonlítsd össze a 4000 es és az 5000 es teljesítményeket.
Akkor miről beszélünk.
Valaki elhintette ezt az okosságot az átnevezésekről (ami igaz is ,nem is cáfolom) azóta mindenki ezt szajkózza. Mennyivel rosszabb egy GTS250 pl a 4850 nél?

(#72) Mr.Csizmás válasza Tökmindegy (#65) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor kicsit átfogalmazom a mondanivalómat

szóval anno a 88-asok nagyon faszák lettek, az elődökhöz (7300, 7600 stb) képest nagyot ütöttek.

a nép megint ugyanazt az effektet várja, hogy az elődöt nyugdíjazza az új titán.

amikor kiadták az 5xxx atikat, akkoris volt a fanyalgás, hogy Dx9/10 módban "mé csak 20-30%-al gyorsabb mint az előd?" igaz az már nem számított, hogy dx11 alatt bevadult - mivel akkor még nem volt mivel függni dx11 alatt

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#73) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a részvényeseket valamivel nyugtatni kell :DDD

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#74) _Voyage_ válasza Tökmindegy (#71) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:DDD
Sokkal rosszabb.
Ez legalább olyan hülye kérdés volt, mint miben rosszabb egy 1995-ös M3-as bmw egy új 911-es Porsche-nál? :U

Nem, nem állja meg a helyét.
Nem, nem elég a teljesítménye.
Ati nagyon nem ezt csinálta, kitalálta az R600-at, amikor nV a G80-at, és ATI azóta abból él. Olyan jó lett, hogy nV most sok elemet annak az alapjaiból vesz át.

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#75) Tökmindegy válasza Abu85 (#69) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

drága Abu!
Mond mennyivel volt jobb az Ati G80 ellen bevetett kártyája?

(#76) Tökmindegy válasza _Voyage_ (#74) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

"Sokkal rosszabb."
Részleteznéd?

(#77) atti_2010 válasza Tökmindegy (#71) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hát annyival rosszabb hogy:1.Nvidiát ír rajta és zöld.
2.Nem tud DX 10.1 De ez Nvidia szerint lényegtelen.
3.Aránytalanul drága az Atihoz képest.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#78) Mr.Csizmás válasza Tökmindegy (#75) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

atiék azóta legalább csináltak valami újat is ;]

(#79) gombcomp

gombcomp
(senior tag)

Nekem a Gyalog Galopp fekete lovagja jut eszembe: "...egyezzünk ki döntetlenben! "
vicces. :C
Aki nem ismerné :Erről beszéltem.

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#80) Abu85 válasza tzsolesz (#70) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valamilyen szinten az is. Bár ez inkább annak köszönhető, hogy nincs a DX11-es Radeonoknak konkurenciája. Igazából már a mostani DX11-es játékokból látható, hogy az AMD a saját fejlesztéseinél a DX11-et erőlteti (Dirt 2). Azoknál a fejlesztéseknél, ahol csak besegít, ott a fejlesztőn múlik a dolog. A STALKER CoP alatt az AA szempontjából szép látványbeli előnye lesz a DX10.1-nek a DX10-hez képest, és még nem is lassul. A DX11 is kb. azonos sebességgel fog futni, de több helyen is szebb lesz az effekt (árnyékolás, fényhatások, tesszellált karakterek). Mondjuk egy csomó pipe alapú geometry shader is alkalmaz az új motor. Ezért gyorsult fel a feldolgozás a Clear Sky verzióhoz képest, érezhetően jobban fut. Persze a GeForce-ok a geometry shadernek nem örülnek (valszeg Stormrise-hoz hasonló erősorrend várható ... majd kiderül ha bekerül benchmarkba a CoP).
Igazából a Clear Sky alatt a geometry shader hiányát szívtuk meg keményen (teljesítmény szempontból persze). A játék kitudja akasztani a HD 5870-et is. Nyilván ezért szakított a GSC az NV-vel, mert nem engedték használni azokat az eljárásokat amikkel gyorsabb lehetett volna a játék ... legalább Radeonokon. Később a patchekkel csak tüzet lehetett oltani, mert a DX10.1 Gather4 utasításától csak picit kapott erőre a rendszer, a motort átírni meg nem volt lehetőség.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#81) DemonDani válasza Mr.Csizmás (#78) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mégpedig?
Mond már meg :D én még most is az R600 foltozgatását látom de ha szted már van vmi nagyobb újitás amit az nv oldalán nem láttál akkor meséld el!

asd fgh jkl éáű

(#82) Abu85 válasza Tökmindegy (#75) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Normálisan támogatta a DX10-et. :) Úgy, ahogy azt a Microsoft megálmodta. A 80-as hsz-ben írtam, hogy a geometry shadert nem azért találták ki, hogy szopassanak minket, hanem, hogy csökkentsék a gépigényt. :) A STALKER CS és a CoP sebességének összehasonlítása a tényleges példa rá. Persze én beszélhettem évekig, hogy szopni fogunk mint a kismalac, de hát nem hallgatott rám senki. :N

[ Szerkesztve ]

(#83) Tökmindegy válasza atti_2010 (#77) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

"2.Nem tud DX 10.1"

Ez igaz.
Ára ugyan annyi. Sebessége kb egyforma.
Volt mindkettőm , hol egyik hol másik a jobb de ez észrevehetetlen.

(#84) Zeratul válasza CsendesMark (#57) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Fermi alapvetően a Larabee ellenfele lett volna, Intel megengedhette magának hogy elköltsön pár milliárdott és utána project menjen a sülyesztőbe, a nV sokkal kevésbbé.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#85) Mr.Csizmás válasza DemonDani (#81) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

ja, foltozgatták Dx10.1-el, meg mindenféle haszontalan dologgal, amit az nv nem rakott bele a sajátjába :DDD

R600 foltozgatását látom

én meg a G80-asét

szted már van vmi nagyobb újitás amit az nv oldalán nem láttál akkor meséld el!

elég szelektív látásod van, most minden rosszindulat nélkül :))

(#86) CsendesMark válasza Tökmindegy (#71) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Ezt hívják fanboykodásnak

próbálgatsz visszakérdezni, és az ellenfeled érvelésre bírni, de te semmi konkrétumot nem írsz le

Mellesleg, szó sincs arról hogy nem indul el a játék a 8800GTXen, de kétlem hogy rendes felbontáson (1920×1200) max grafika AA + AF mellett szépen fusson.

Az ati 4870nél kb 2x gyorsabb az 5870 (tudom, mert én is egy 4870es cseréltem egy 5870esre)
+az új még DX11et is viszi hardveresen :)

(#87) zuchy válasza DemonDani (#81) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ami jó, azon minek változtatni? G80 is jó volt annak idején, amíg nem jött a HD4xxx széria. Egyértelműen látszik, hogy nem igazából azonos kategória a kettő. A Radeon VGA, vagy GPU a szíve, a G80 pedig GPGPU. Lényeges eltérés. Egy hibrid megoldást nehezebb versenyeztetni, egy pontos célra szánt eszköz ellen. A GT200-as szérián ez meg is látszott. Mármint azon, hogy szinte nullszaldós karikkal vannak jelen a piacon. És technológiailag is le voltak maradva.

Én nem gyűlölm az NV-t például. De az nem tettszik, amit a PC játékiparral csinálnak. Van nekem Nv karim is, akkor amikor vettem, ő volt a jobb. Most fordítva van, lehet a Fermi-ig, lehet, hogy nem.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#88) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sokan vannak akik gyűlölik az nvt... szinte itt mindenki, szeretnék már h ne legyen, hogy jókat nevessenek rajtuk. :))
Amikor atit szeretnének venni hogy menjen a crysis 29 akkor meg majd én nevetek :) mikor egy középkategóriás vgára 50ezer feletti árat vésnek mint az Nvidia a 8600GTS/GTkre...
És még az is csak a kezdet volt mert akkor megérkezett az ati "ellenszere" de milesz ha nem lesz ellenszer sehonnan? ;]
Igen... Jöhet az Inteles árszabás 1000/500/275 csak hogy ezzel se erőltessék meg megukat :)
Én részemről szeretném ha a Fermi felvenné a versenyt (itt melesleg meg kell jegyezni hgy az nvidia már "csak úgy" adja ki desktopra hiszen a célcsoport régen nem ez a réteg :( )

(#87) zuchy
nem mtam hogy kell :)
de ha kéne sem maradna más ugyan ezt tudnák csinálni... ezek azarchitekturák évekkel előbb eldőlnek mint ahogy gyakorlatban megtudják hogy mi lesz!

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#89) Abu85 válasza DemonDani (#88) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dehogy gyűlölik az NV-t. A kialakult helyzet nem tetszik senkinek. :)
Azzal, hogy megjelenik a Fermi nem leszünk kisegítve. :( Ugyanaz marad a helyzet, az AMD a szabványokban látja a jövőt, az NV meg a saját fejlesztésű megoldásaiban. Annyi a különbség a monopóliumhoz képest, hogy két gépet kell vásárolnod, mert nem azonos utat járnak a gyártók. :O Esetleg megoldás, hogy leteszed a voksot a szabványok, vagy az NV saját platformjai mellett. Bár az NV-vel megkapod a szabványok támogatását, csak kérdés, hogy ehhez milyen sebesség fog társulni.

[ Szerkesztve ]

(#90) _Voyage_ válasza atti_2010 (#77) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

1. és 2. pont engem rohadtul nem érdekel.
3.-at annyival egészíteném ki, hogy ár/érték aránya sokkal rosszabb a 8800gt-nek, mint a 4850-nek. :K

(#91) Tökmindegy válasza CsendesMark (#86) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Nem azért kérdezek vissza!
De konkrétumokat nagyon kevesen írnak. És nem ellenfeleim,mi több semmiféle ellentétet nem érzek senki iránt.
Te is félreértésben vagy. Én nem vonom kétségbe mi több örülök az Ati sikerének.
De unom már hogy ha kijön egy hír az NV háza tájáról akkor osztán nekiesik a sok okos.

(#92) DemonDani válasza Abu85 (#89) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy eldöntöd mit akarsz.
Én már kinőttem a játékokból és nem teccik, amit az ati szoftveresen csinál mert a driverek sokkal butábbak és több gondot okoznak mint az nvidia részéről érkezők, és ez bizony nem Urban Legend :D És GPGPU terén is örülnék pár dolognak de remény nincs hogy támogatást kapjak a 3850től... :N

AMD a szabványokban látja a jövőt, az NV meg a saját fejlesztésű megoldásaiban

Igen ezért jobb az nvnek minden más piac a gamerkedést kivéve...

És mivel te gondolkodsz így tudod is mi történik és mit miért tesz az nv, a sok embernek aki azt szajkozza h szar nv meg felesleges magyarázni...

asd fgh jkl éáű

(#93) Mr.Csizmás válasza DemonDani (#88) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csőlátás rulez, további jó trollkodást

(#94) CsendesMark válasza Tökmindegy (#91) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Én nem útálom az nvidiát, nemrég vettem egy Zotac ION B-E típusú alaplapot, és nagyon zsír (fájlkiszolgáló feladatra)

De mond meg lécci, mennyi konkrét infó jelent meg az nvidia új termékeiről, az utóbbi fél évben?

Kb ennyi:
Kurva gyors lesz (szétgyalázza majd az 58xxeket), tudja a phyzxet meg frankó lesz a sztereó 3Ds progikhoz :DDD
kihagytam valamit?
* persze ők nem pont ezeket a szavakat használták :U :D

(#95) Abu85 válasza DemonDani (#92) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ATI-nak a Linux támogatása szarabb, a Win 7-en például jelenleg a legjobbak. A Win XP-re jobban figyel az NV, ezt észrevettem. Persze jobb lenne ha inkább a Win 7-re figyelne, mert az a jövő, nem mellesleg át akarok váltani a GeForce-os gépen is Win 7-re (ha már dobozos verziót vettem) ... szóval rám is gondolhatnának. :D

A HD 3000-et szerintem nem fogja az AMD támogatni DirectCompute alatt. Az OpenCL még lehetséges. Persze üzletileg inkább a támogatás hiánya mellett döntenek, mert addig kell vásárlásra bírni az embereket, amíg nincs konkurens megoldás a piacon.

Hát szar NV-zni tényleg nem illik ... hülyeség is, de most mit csináljak. Szabad fórum, ahova beírhatja a véleményét. :B Nevükben én kérek elnézést. :)

[ Szerkesztve ]

(#96) DemonDani válasza Mr.Csizmás (#93) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

XDDDDDDDDDDDDDDD
uh
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
pff
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
hmm
XDDD
khm
XD

a troll arébb áll emészteni :DDD :DDD

asd fgh jkl éáű

(#97) Tökmindegy válasza CsendesMark (#94) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Na figyu.
Most bemásolom egy srác véleményét. Ebből remélem megérted miért szeretném ha sikeres lenne az NV
""Ha most ár és teljesítmény alapján vennem kellene VGA-t akkor csak Ati lenne ... Ha szolgáltatásait nézzük ... Akkor elvérzik ... Nvidia és kész ... kicsit lassabb, kicsit drágább, és lényegesen több mindenre használható rendesen ... (AA- AF- physx, ésatöbbi ....) ""

""Az Ati ugyanabban a felbontásban, ugyanolyan szűrők mellett gyorsabb mindt az nVidia hasonszőrű kártyája ...
Ez tény ... Csakhogy ezek a szűrők nvidia karik esetén sokkal több SW alatt működnek mint Ati esetén ... És ez orális szeksz :( ""
A driver gondokról nem szeretnék most vitát nyitni:))
Ja és tojok rá ,hogy gyaláz vagy sem csak stabil ,egyszerű ,gond nélküli működést garantáljon.

(#98) Abu85 válasza Tökmindegy (#97) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha a Catalyst AI-t rárakod Advanced-re, akkor az ATI-n is többnyire működnek a játék által nem támogatott AA rutinok. Ez igazából nem hiba, hanem különböző beállítás. Van manapság egy csomó Deferred Rendering alapon működő játék, ami nem támogatja az MSAA-t DX9 alatt. Az NV ezekre úgy kényszeríti rá az AA-t, hogy a nem támogatott effektek gyakorlatilag nem jelennek meg. Az AMD ezt csak akkor engedi, ha kéred a drivertől. Standard AI prioritása, hogy a játék által használt effekt az elsődleges, így az aktív AA lesz kiütve. A kettő együtt csak DX10 vagy DX10.1-ben megy.

Tulajdonképpen az AI beállításait a következőképp lehet felfogni:
Kikapcsolt AI: Csak a játék beállításai élnek, semmi optimalizálás és kényszerítés.
Standard AI: Optimalizáljon és kényszerítsen a driver, ha lehetséges.
Advanced AI: Mindenképp kényszerít és optimalizál a driver - itt grafikai hibák keletkezhetnek a nem kompatibilis effektek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#99) lsc válasza Tökmindegy (#97) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha ennyire véded az nv-t a driver gondokat jobb is ha kerülöd [link].

Az élet kegyetlen .

(#100) CsendesMark válasza Tökmindegy (#97) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

1920×1200-on még a 2x AA is soknak számít, Anizotrop textúraszűrés meg kb 100%-os támogatottságot élvez minden kártyánál

Azmeg nem érdekel hogy a tyúkszaros Batmen játék alatt nem támogatja az AA-t az Ati kártya (mert az nvidia megvette a fejlesztőket kilóra)

Az igazi AAA-s játékok úgyis mindig rendesen támogatják mind a 2 oldalt
mintpl AvP3 és BF BC2 (ja nem, ezek DX11sek :DDD )

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.