Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) Graywolf_47 válasza stevve (#145) üzenetére

Graywolf_47
(újonc)

Reinstalal vista ment vissza de a legfrissebb drivereket tetem föl és az összes kijött MS frissítést egy barátomnak is ugyanilyen problémái voltak de ö a bétáról váltót át végegesre és a bétánál nem jelentkeztek ezek a gondok nála

Jim Tonic:
Mért is?

(#152) Jim Tonic válasza Graywolf_47 (#151) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

arról nem is beszélve hogy játékok közben 70fps és környéke, 40-50-es ping mellet annyira szaggatott hogy már élvezhetetlen volt a játék

Ez pl magyarázd el, mert semmi értelme.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#153) Robi BALBOA válasza moha21 (#147) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

"De az tény, hogy megjelenik 1 "hír" és rögtön "köcsög, hülye NVidia". Ez a szégyen."
Ezt saját magának harcolta ki az Nv, úgyhogy nem teljesen alaptalan a dolog, de azért tényleg nem kell szidni állandóan, ő gondja ha késik a karival(meg egy kicsit a miénk is márha beszélhetünk árversenyről majd mert az Nv-t ismerve nem fog az ATI árai alá menni!)

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#154) atti_2010 válasza tzsolesz (#120) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Es ha nem nevezgettek volna át a cuccost most mekkora lenne a lemaradás? :DD 2-3 generáció?

moha21: Ezek nem politikusok hogy "szívják a nép vérét" ha akarod megveszed, ha nem veszel másat olcsóbbat, vagy semmit.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#155) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

Az nvidia örökké ezt csinálta, és ezért tartunk ott, ahol! Ha esetleg nem is feccelt volna bele
dollárezreket, dollárszázezreket, dollármilliókat az új stuffokba, hanem mondjuk egy jelképesen
olcsó összegért megvette volna azt a kanadaiaktól - pl TruForm, saját AA, saját aniso, és még
folytathatnám (ezzel most a DX8-as időkre gondolok, Radeon 8500 és GF3) -, akkor talán lépést
tarthatott volna olcsóbban az ATi-val, ÉS, az ATi is jobban járt volna, és MI IS jobban jártunk
volna! Gondolj bele, nem kellett volna várni 2002-ig, 2003-ig, hogy a 3d Mark 2001-es tesztjeinek
grafikája real-time játékokba kerüljenek. Persze még mind a mai a napig nem olyan összetett a
grafikai minőség a játékokban, mint mondjuk egy 3d Markban - Ventédzsed kivéve, az egy f*s -.
2003-as Mark grafjára és 2005-ig várhattunk, és persze csak most, pár éve megjelent Crysis lett
képes ténylegesen behozni a lemaradást, de milyen áron? Ha már használta volna nv is a TruForm-ot,
licenszelve az ATi-tól, Crysis sokkal kisebb modelleket használna, és nagyobb GPU loaddal, kisebb
CPU loaddal kapnánk ugyanazt a minőséget! De persze ez csak álom, nvidia mindig is ilyen g*ci marad,
sose jön meg az esze. Ráadásul a kedves fanatikusai is nyalják a s*ggét, és nem hajlandóak belátni,
ha vesztett...

"sylverR."

[ Szerkesztve ]

||| Wayteq xTAB 70i |||

(#156) moha21 válasza Robi BALBOA (#153) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én ezzel tisztában vagyok és még sokan mások is.:)
DE! Tapasztalatból mondom ennek ellenére még most is NV karit vesznek, mert sok embernek csak tényleg annyi köze van hozzá, hogy "hány MB-os a videókártyád?". :(((
Lásd GeF4 mx-et vették mint a cukrot pedig csak egy agyonhúzott Gef2 volt..Ott volt a Radeon 8500 és sokan inkább megvették a 128MB GeF4Mx-et, mint a 64MB-os 8500-öst.
Pedig csak elég volt megnézni egy NFS U 1-et vagy a Prince-et (az újat)
Én csak azt szeretném, ha nem élből lenne lehúzva egy meg nem jelent dolog, a kamu teszteket meg akárki felrakhatja ezzel is NV imázsát rombolva. :(

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#157) atti_2010 válasza Graywolf_47 (#151) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Talán meg kellene próbálni 1 eredetit és nem agyon törtet,hekkeltet aki azt mondja a windows 7 hogy nem jó az feküdjön le.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#158) Tökmindegy válasza Bcy+ (#155) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Te tudod miről szól az írásod?

De igazad van:))) Csak így tovább!

"""vidia mindig is ilyen g*ci marad,
sose jön meg az esze. Ráadásul a kedves fanatikusai is nyalják a s*ggét, és nem hajlandóak belátni,
ha vesztett..."""

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#159) lionhearted válasza Abu85 (#133) üzenetére

lionhearted
(kvázi-tag)

Nem az az én bajom, hogy nem csinált, csakhogy ne legyenek annyira oda, hogy húdegyorsanmegcsináltuk, de hol is van az nv???
Jó munkához idő kell, a rosszhoz mégtöbb.

steve: (#132) A hozzászólásom nem volt ATi ellenes, így a karácsonyi gondolatok sem ellene merültek fel. Egyébként szép dolog a HDMI hanggal, remélem fermiben is benne lesz végre...

wesTM: (#137) 350millió? Egy kártyán 350dollár haszna lenne?

(#160) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nah ez a feszültség dolog egy kicsit gyanús nekem. A mai kártyák is állítják a feszültséget a GPU-nak. Kiadnak egy karit pl 1200Mhz órajelre visszavett GPU-val ami biztosan megy 1500-1600-at . És kész is az automata fesz állítás. A GPU biztonságba, a vevő azt hiszi nagyot tuningolt, és kész a recept.:)

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#161) Robi BALBOA válasza moha21 (#156) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Na látod ilyenek miatt mint a GF4 mx sorozat stb... miatt nemhisznek/haragudnak néhányan az nv-re, abban igazad van , hogy nem kellene ennyire leírni a még meg sem jelent Fermit, de az a baj, hogy az Nv csak hiteget, hogy várd meg a fermit ne vegyél ATI HD5xxx karit mert sokkal jobb lesz meg ilyen physx meg olyan 3d vision és vár a szegény luser majd fél évet és kiderül, hogy egy rakás sz.r lett, úgyhogy ha azt Nv nem akarja, hogy mindenki fikázza akkor mondja meg az igazat, hogy jó vagy nem a fermi és aki akarja az úgyis megveszi.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#162) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hu-hú, mennyi okosság gyűlt össze....
Nem unjátok a szóbírkózást? Kb. semmi értelme...
Ha nem tér magához az nVidia amíg az Intel össze nem szedi magát, akkor ATI bácsiék sem lesznek jóságos tündérkék, és megint súlyos ezrekbe fog kerülni a naprakész GPU.
Én őszintén drukkolok a Fermihez, van nekem remek CFX képes lapom. :DDD

Milyennapvan?

(#163) Abu85 válasza lionhearted (#159) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudni mennyiért veszi az AMD a wafert a TSMC-től. Biztos van egy csomó haszna a kártyákon, mert nem tűnik drágának a felépítés, míg az árak magasak. Én olyan 60-80 milliós nyereséget tippelnék 1 millió kártyából. Plusz az eladott HD 4000-ek.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#164) _Voyage_ válasza moha21 (#147) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Idejön egy troll, elkezdi szórni magából a hazugságait, és még bizonyítani is próbálja.
Nem, nem örülök. Nem érdekel, hogy ati, nv, intel vagy mi van a dobozra írva, ameddig olyan teljesítményt kapok, amit el is várok az áráért. VGA-kal kereskedek, 1 hónapig se szokott meglenne nálam egy-egy vga, édesmindegy, hogy atit, vagy nvidia kártyát adok el.

Eddig, míg atit meg nem vette amd, és nv erősebb volt, megjelent egy ati hír, mindenki ment fikázni. Mióta megvette amd, és mindketten elég szar helyzetbe kerültek, azóta mindenki ajnározza őket. Én nem fogom, amd/nvidia/intel meghal, lesz helyette más. :U

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#165) moha21 válasza _Voyage_ (#164) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó vissza olvastam értem már mire mondtad./remélem a troll nem engem minősít :U / Csak ő pont az a tipikus user akiről írtam nagyjából. :U Nekem sincs favoritom mindkettőnek voltak jó termékei / sőt még vannak voodoo kariaim is:) / Ati-val mondjuk nekem a Tv-outtal volt szívás mindig. de 9700 pro-mat imádtam kár, hogy eladtam :O

(#166) hejesírásó válasza Tökmindegy (#71) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

trollkodunk? ;]

(#167) vanye

vanye
(fanatikus tag)

Ha egy PC-s konzolra vált, az nem az Nvidia gyalázatos/elítélendő usw. ármánykodása miatt van (és lesz), hanem a rengeteg konzol-exkluzív játék miatt. Nem Jen-Hsun Huang-ot terheli a felelősség, hogy az átlag PC-s ba**ik megvásárolni a játékszoftvert, sokkal inkább a morális válságot és "elk**t" gazdasági helyzetet előidéző politikusokat. Abu eszmefuttatása, hogy az Nvidia a különféle szabványaival kinyírja a PC-s játékipart... Kell ezt külön kommentálni?! :F
Aki az elmúlt éveket nem aludta át, annak egyértelmű: a videojáték-iparág visszatér oda, ahonnan annak idején elindult. Az Nvidia mindennek nem előidézője, de haszonélvezője (PS3). "Mocskos Nvidia! Csak átnevezni tud! Muhaha!", ill. "Fermi = ipari hulladék"-jellegű (építő) hozzászólásokkal egy dolgot lehet elérni: a ph!-ranglétrán való elmozdulást. Mert ha nem tetszik a zöldek hozzállása? Vásárolsz a kanadai/amcsi vegyesvállalattól vazze.
Vagy konzolt vásárolsz, de ott meg hülyén venné ki magát, hogy "Gagyi Nvidia! LOL!". Ugye.

Stern des Südens!

(#168) _Voyage_ válasza moha21 (#165) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Troll-t rá értettem: Graywolf_47.
Ő az a tipikus user, akinek gőze nincs az egészről, de jól összehazudozik, és azt válltig állítja.
Ilyenek az autós topikokban azok, akik ha kérdezi valaki, hogy milyen ez az alfa/fiat, akkor azt mondja a trollja neki, hogy minden ismerősének volt, 3 is, mindegyik szar volt, 1 nap alatt ráköltötték a vételár húszszorosát, és azalatt az 5 év alatt, amíg megvolt utálták. :U
Én ha utálok egy autót, azt nem tartom meg 5 évig. Szóval még se szar az, ha 5 évig megvan... :DDD
És itt borul a bili, derül ki, hogy gőzük nincs, hanem szépen hazudtak egy nagyot. :K

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#169) _Voyage_ válasza vanye (#167) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Fermi =istenkirály császár"-jellegű (építő) hozzászólásokkal egy dolgot lehet elérni: a ph!-ranglétrán való elmozdulást.

[ Szerkesztve ]

(#170) moha21 válasza _Voyage_ (#168) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:)) :R igen borul a bili.:)

(#171) vanye válasza _Voyage_ (#169) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Valóban. Ez is egy megközelítés. Egy a lényeg: ha pl. a Fable 2-vel szeretnék játszani, mind a HD 5870-et, mind a Fermit a hajamra kenhetem... :(((

Stern des Südens!

(#172) D1Rect válasza _Voyage_ (#169) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A fermi istenkirálycsászár, ha nem akkor igen szomorú leszek. :O

Milyennapvan?

(#173) _Voyage_ válasza vanye (#171) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De ez egyik gyártót sem érdekli. :)
Ő azt mondja, ha szeretnél vele játszani, vedd majd meg a következő generációt, 150.000-ért, na majd az!
Ha meg nem, hát sorry, így jártál, nagyon nem sajnáljuk... :)
Ezért sem szeretem egyik gyártót sem... :)

(#174) nvkjns

nvkjns
(újonc)

Hajrá nV én kivárom és veszek egyet,nem kettőt sőtt hármat a havert is rábeszélem.Szerintem pontosan jó irányba halad az nV ,a minőségé lessz a jövő (mert a teljesitmény már a határait surolja) ebben viszont a zöldek vannak előrébb lásd FERMI.Én bízok benne sok sikert és jó marketingezést kivánok. ;] :C :DD :R :K

(#175) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Szegény Nvidianak megint savanyú a szőlő... ;]

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#176) _Voyage_ válasza nvkjns (#174) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

(#177) Varoz válasza nvkjns (#174) üzenetére

Varoz
(őstag)
LOGOUT blog

Most mondjam azt, hogy ezért kár volt beregisztrálni.( Na jó csak írom ;] )

Ha poén volt akkor vedd ezt is annak. :D

[ Szerkesztve ]

Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG

(#178) proci985 válasza Abu85 (#136) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a lényeg a papíron léteziknél van.

nem tudom szoktad e olvasni a tomshardware gpuajánlásait... na nekik az a jó szokásuk, hogy a "X kártya nem kapható, de helyette az Y és a Z hasonló teljesítményt hoz". tehát: 250gtst (vagy hogy a fenébe hívják éppen a g92-8800gts512OCt) elkalapálja picivel ugyan a GT330, de annyival olcsóbb is, meg tud physXet is, az 5xx0 meg nem (nem tudom melyik az ellenfele). a DX11 hiányát nem kell odaírni, hiszen az nv 5ezres szériájától minden DX kompatibilis a DX11 felépítése miatt! azt meg, hogy kevesebb az effekt, nem kell megemlíteni...

az ATI ezt a taktikát a 4770eseknél használta, amiket kapni nagyon nem lehetett, de a 4850esek eladásának jótt tett.

tehát, a DX10es 250GTS gyakorlatilag DX11 ready! és ár/értékben ugyanott van, mint a GTS330! és csak picit lassabb! és tud physXet, nem úgy mint a szintén DX11 ready (sőt, fullDX11es) 5xx0ás széria. tehát az lesz az ajánlott, pistike meg már fut is a boltba (ld "HD" tvk).

Te látod a csúsztatást, én látom a csúsztatást, a ph!sok nagyrésze szintén látja a csúsztatást. viszont egységsugarú user nem látja.

sőt, mondok durvábbat: ott volt a 8800gs. amit csináltak g80as és g92es chipből. talán még g96osból is. naszóval: a GF300as kvázi emulálja a tesszalációt, legalábbis ilyeneket olvastam pár napja. ilyen alapon a G92őt is át lehet ültetni 40re és rá lehet rakni szoftveres emulációt. valamint átnevezni "GF300a"ra a clockokat talán lehet emelni, viszont nem biztos, hogy elég lesz a teljesítménye. igen ám, de a Fermit a képminőséggel reklámozzák: azt senki nem mondta, hogy a kistesóknak is tudnai kell a látványjavítókat. magyarul pár effekt letiltása után a driverben egész jó sebességet lehetne elérni (ld Supreme Commander és Crysis...). ha pedig pistike sír, akkor közlik, hogy vedd meg a felsőkategóriásat, azt hirdettük szépként... a Creative az XFInél ezt konkrétan megcsinálta (XTremeAudio egy Audigity volt).

a dolog pikantériája az, hogy az 5750est még emelt clockokkal dx10ig be is tudná fogni az "új" chip (dx11es címekre meg lehetne drivert optimalizálni és ráfogni a kinézetet a driverek eltérő algoritmusaira... illetve az 5750 gyenge tesszalációs teljesítménye miatt a 92 talán még vállalható is lenne). előállítási árróll nem tudok (mmint hogy 40en mennyire lenne drága), de vész esetben szvsz ezt még meg tudnák játszani.

ez egy nagyon ótvar húzás lenne, viszont az userek egyrészének nem fog feltűnni. és nagyon is profitorientált lenne.

az átnevezgetés már párszor bejött, miért ne jönne be mégegyszer?

természetesen ez a feltételezés teljesen légből kapott, szóval nem vérszemet kapni rá.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#179) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Végig olvasván a hozászolásokat megy a lehúzás rendesen. Persze nem teljesen alaptalanul, de ez már tényleg szánalom néhány emberke megjegyzésén jót vidultam :))
Mostanában divat fikázni az nV-t, de ha netán mégis nagyot üt akkor majd mi lesz :F
Akkor meg jönnek majd azzal a szöveggel hogy nemsokára jön az új HD6000-es Radeon.
Inkább normális drivert kéne készíteni az új kártyákhoz majd az is megjelenik mikkor már kifutó széria lesz. Szerintem ez a szánalmas, hogy még mindig driver problémák vannak az új kártyákkal. A mérnökség az jó de a programozói részleg az már kevésbé ;]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#180) vanye válasza _Voyage_ (#173) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Ez inkább az exkluzivitás miatt van, ami valóban a gyártóknak köszönhető - de inkább a Microsoft/Sony-párosnak. (Abu szerint az Nvidiának is. Hmm...) Előbb-utóbb viszont csak elérik ezzel, hogy tényleg vesz az ember egy konzolt. A PC, mint játékmasina 2009 végén olybá tűnik, nem több egy süllyedő hajónál. Ezt egyrészt a Nvidia kivonulása is jelzi, másrészt a platformra soha a büdös életben meg nem jelenő játékok. (Mint a már korábban említett Xbox-exkluzív Fable 2 is.) WoW-ot és társait hanyagolom, úgyhogy ezt a helyzetet nem tudom pozitívan megközelíteni.

Stern des Südens!

(#181) Robi BALBOA válasza Cyberpunk (#179) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Hát igen egy jó driver az már nem ártana, mert az eddigiektől nem vagyok elájulva!
Mondjuk kíváncsi leszek milyenek lesznek a driverek a fermi alá, mondjuk gyanús, hogy ennyi idő alatt egy jobban összeheggesztet drivert kapunk mint az ATI karikhoz.

(#182) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Es ha en azt akarom, hogy 5GHz-en menjen a GPU akkor ad neki direktbe 12Voltot vagy mi? :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#183) Abu85 válasza vanye (#180) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV is akarja ezt a piacot, csak nem nyilt szabványokkal. Saját megoldást szeretnének, hogy egyeduralkodók lehessenek. Ha ez nem történik meg, akkor a piac számukra lényegtelen lesz, mert a HPC-be méretes chipek kellenek, így nem tudják az AMD Sweet Spot politikáját lekövetni. Ahhoz a PC-s GPU piacra kellene koncentrálni. A lefizetések és a PhysX azért történik, hogy a GeForce legyen az egyeduralkodó.
A lényeg, hogy az NV-nek ez a piac így kétszereplősen nem téma, csak baj van vele és a nyereség is nagyon kevés belőle. Az egyszereplős részét jelenteni a CUDA elterjedése, hiszen az NV irányítani a fejlesztéseket, senki sem tudna az NV-n kívül gyorsan váltani az új CUDA verziókra.
Ez az egésznek a lényege. Az AMD-nek mindenképp kell a piac, mert erre rendezkedtek be. Az NV-nek csak akkor éri meg PC GPU-kkal foglalkozni, ha nincs konkurens.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#184) VaniliásRönk válasza Cyberpunk (#179) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

"Akkor meg jönnek majd azzal a szöveggel hogy nemsokára jön az új HD6000-es Radeon."

Ez attól függ, hogy mennyit késnek még a Hara sámán látomásában szereplő 60 naphoz képest. :DDD

#182 Devid_81: Akkor jön egy popup, hogy "Need LH2 and Delta Lloyd Insurance.". :))

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#186) - = Zk = - válasza _Voyage_ (#164) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

" 1 hónapig se szokott meglenne nálam egy-egy vga "
good for You!....
és ha nem VGA kereskedőnél melóznál, akkor is havonta cserélnéd a kártyákat?:U

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#187) vanye

vanye
(fanatikus tag)

Abunak címezve:
Oké, ezt értem. Célhardver kontra Fermi. Azt viszont nemigen, hogy miért az Nvidia az egyszeri PC-játékos bűnbakja, ha az ipar egyre inkább a konzolok felé mozdul. Az tiszta, hogy nekik tetsző módon befolyásoltak egyes címeket, amik aztán ATI-n nem úgy muzsikáltak, ahogy azt a hardvertől elvárható lenne. Én azonban a közvetlen kapcsolatot nem látom a "csak Xbox/ csak PS3"-játékok és az Nvidia piacmegtartást célzó (hozzáteszem, elég mocskos) manipulációja között. Nem azért vesznek egykor PC-vel játszódó emberek konzolt, mert a Shift ATI-n mesterségesen vissza lett fojtva, hanem mert nincs Halo 3, Fable 2, GoW2 stb. PC-re. (Ugyanerről írtál te is nemrég, csak Uncharted 2-vel.) Pont. PC tehát kikapcs, konzol meg be. Na EHHEZ hogy lehet köze a zöldeknek? Talán ők kapacitálják a konzolgyártókat, hogy ugyan, hagyjátok már a PC-t a fenébe??... Nem hinném.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#188) yakuza.tora válasza vanye (#167) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

"Nem Jen-Hsun Huang-ot terheli a felelősség, hogy az átlag PC-s ba**ik megvásárolni a játékszoftvert, sokkal inkább a morális válságot és "elk**t" gazdasági helyzetet előidéző politikusokat."

Édes Istenem! Morális válság, meg elkúrt gazdasági helyzet miatt nem vásárolnak játékszoftvert az emberek a világon! Mert gondolom, nem a magyarországi eladások visszaesése miatt álltak le a pc-s fejlesztések... :W :W :W

Ez nem gyenge! :C
Azért esetleg nem meg tudod nekünk mondani, hogy mekkora szerepe is volt Gyurcsány Ferencnek, Bajnai Gordonnak és Orbán Viktornak abban, hogy a Fermi a mai napig nem jelenhetett meg? :W

Alléz Olympique de Marseille!

(#189) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

jól tudom, hogy linux alá még mindig nv az egyetlen kompromisszummentes választás?

ezen és némely egyéb extrémebb felhasználáson kívül tökmindegy mit vesz az ember, ha az amd a jobb ár/értékben akkor azt kell és kész. én intel tulajként jelenleg a jövőbeli kompatibilitás miatt lazán amd procit vennék amd lappal és akkor már amd vga-t is. a maradék lét pedig igényesebb házra, ventikre, tápra, memóriára költeném.

(#190) yakuza.tora válasza Abu85 (#183) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

"Saját megoldást szeretnének, hogy egyeduralkodók lehessenek."
"A lényeg, hogy az NV-nek ez a piac így kétszereplősen nem téma..."
"Az NV-nek csak akkor éri meg PC GPU-kkal foglalkozni, ha nincs konkurens."

:D

zsirfecske: Én pl ilyen okból váltok AMD konfigra. Eddig még mindig INTEL procim volt, de a mostani konfigválásnál már elegem lett... :(((

[ Szerkesztve ]

Alléz Olympique de Marseille!

(#191) _Voyage_ válasza - = Zk = - (#186) üzenetére

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem vga kereskedőnél melózok, hanem ez a hobbim.
Veszek magamnak kártyát akkor, mikor van egy-egy jó ajánlat, majd többért továbbadom. :K

(#192) Abu85 válasza vanye (#187) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A konzolosodás világos és egyszerű folyamat. Exkluzív címek miatt átpártolnak az emberek. A PC-s piac megmaradt embereket próbálja maradásra bírni. Azzal, hogy a gyártók két utat járnak, vagy pusztán az egyik gyártó megvesz magának egy játékot, gáz a PC-s piacnak, mert lehet, hogy többszáz játékosnak ez volt az utolsó csepp a pohárban és megy a konzolért, ahol hamarabb jelennek meg a játékok, és még akadni sem akad.

Az NV helyzete világos. A PC platformosodik, így kell egy olyan extra ami miatt az emberek vesznek majd GeForce-ot a jövőben. A probléma hosszútávú, és a megoldás a saját szabvány (CUDA), aminek a fejlesztésébe senki sem tud beleszólni és az NV határozza meg a rendszer képességeit. A konkurenseknek akkor adja oda a specifikációkat, amikor akarja, így egyeduralkodóvá válik. Olyan árat szabhat a GeForce-oknak, amilyet akarnak, mindent úgy irányíthatnak, ahogy nekik jó. Innentől kezdve a PC-s GPU piac zsebben van és sosem hal majd ki. Jelenleg ehhez a CUDA elterjesztése kell, így el kell érni az embereknél, hogy GeForce-ot vegyenek. Ezt elérhetik a PhysX-szel, játékvásárlással, akármivel a cél szentesíti az eszközt. Persze nyilán az NV is tudatában van, hogy ezek az akciók jukakat ütnek a PC-s játékpiac hajóján, de jelen pillanatban az NV úgy áll, hogy ezen a hajón nincs jövője, így legrosszabb esetben tönkreteszik a piacot, és elmenekülnek a legszebb mentőcsonakkal. Ha bejön a terv, akkor befoltozzák a hajót is letaszítják a lázadó konkurenciát a fedélzetről. Ezzel a tervvel az NV csak nyerhet. Az egyedül a felhasználó jön ki mindenképp vesztesen.
Azt nézd, hogy az NV többnyire a szabványok híve volt, most a saját megoldásait tolja. Ennek a pálfordulásnak oka van. Nem gáz ha valaki csinál egy saját platformot extrának, de az már az, hogy nem megfelelően követi a DX generációk futószalagját. A G80 például hulla gyenge volt geometry shaderben, a DX10.1-et nem is vették számításba. Ilyenre nem volt eddig példa. A szabvány tartja össze az ipart, miért ne akarná egy gyártó normálisan követni a fejlődést? Valszeg okkal teszi ezt az NV. :)

Egy rövid ideig a felhasználók szarul járnak, mert ha az NV számítása nem jön be, akkor simán lelépnek, egy piac csak akkor éri meg ha hasznot is termel, az AMD termékei túl olcsón gyárthatók. Persze nyilván így az AMD kerül kedvező helyzetbe, így csöbörből vödörbe estünk. Az AMD viszont a független szabványokat nyomja, így az Intelnek van esélye beállni játszótársnak.

[ Szerkesztve ]

(#193) atesss válasza Zeratul (#24) üzenetére

atesss
(őstag)

:C :C

(#194) hejesírásó válasza Abu85 (#192) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

szval ha jól értem az nv most minden mindegy alapon csinálja a pc piaci machinációit.

[ Szerkesztve ]

(#195) Abu85 válasza hejesírásó (#194) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát minden nem mindegy, de sok vesztenivalójuk nincs. Nyereséges a cég, és ennek a nyereségnek nem nagy részét tölti ki a PC-s GPU-kból befolyt összeg.

(#196) vanye válasza yakuza.tora (#188) üzenetére

vanye
(fanatikus tag)

Ahhoz, hogy konzolra nem jelenik meg az általam említett Fable 2, baromira nincs köze annak, hogy a Fermi februárban vagy a nyári uborkaszezonban jön ki. Megsúgom: ha CrossfireX-be kötött Radeon 5xxx-et pakolok a gépbe (mint ahogy nem), akkor sem fogok tudni játszani vele. Ehhez vajh' mi köze az Nvidiának?
Abban viszont hibáztam, hogy nem konkretizáltam: a morális és gazdasági gondolatokat Magyarországra (és K.-Európára unblock) értettem. Máshol a világon azért nem vásárolnak PC-s szoftvert, mert vagy rendelkeznek konzollal (és akkor felesleges), vagy csak egyszerűbb azt a netről levadászni. Ergo arra a kérdésre, hogy a jelenlegi politikai elitnek mennyiben köszönhető a Fermi csúszása, lehetetlen válaszolni. Miért nem úgy teszed fel a kérdést: mennyiben köszönhető nekik, az általuk közvetített általános értékválságnak, hogy egyes számítástechnikai üzletek hipp-hopp felszívódnak, tulajdonosaik meglepő hirtelenséggel külföldre távoznak, mások pedig kamu-cégek által árult hardverekkel "kereskednek"?

Stern des Südens!

(#197) atti_2010 válasza vanye (#196) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Akasszuk fel Gy F mert késik a Fermi, annyi mindent írtak a számlájára hogy már mindegy neki, csak nehogy azt mondják az Nvidianál hogy eszt elk@rtuk, de nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#198) - = Zk = - válasza _Voyage_ (#191) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fura hobbi. de mostmár legalább tudom, hogy ilyen is van.... :B
lehet, ha több pénzem lesz, vagy szingli leszek, esetleg megunom a családos életet, énis keresek efféle hobbit magamnak....

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#199) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tesla C20x0 - doksi a Fermiről.

(#200) - = Zk = - válasza Abu85 (#199) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

no tessék...ez most per pill arra jó, hogy elhitessék velünk, mi van, ami nincs?...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.