a lényeg a papíron léteziknél van.
nem tudom szoktad e olvasni a tomshardware gpuajánlásait... na nekik az a jó szokásuk, hogy a "X kártya nem kapható, de helyette az Y és a Z hasonló teljesítményt hoz". tehát: 250gtst (vagy hogy a fenébe hívják éppen a g92-8800gts512OCt) elkalapálja picivel ugyan a GT330, de annyival olcsóbb is, meg tud physXet is, az 5xx0 meg nem (nem tudom melyik az ellenfele). a DX11 hiányát nem kell odaírni, hiszen az nv 5ezres szériájától minden DX kompatibilis a DX11 felépítése miatt! azt meg, hogy kevesebb az effekt, nem kell megemlíteni...
az ATI ezt a taktikát a 4770eseknél használta, amiket kapni nagyon nem lehetett, de a 4850esek eladásának jótt tett.
tehát, a DX10es 250GTS gyakorlatilag DX11 ready! és ár/értékben ugyanott van, mint a GTS330! és csak picit lassabb! és tud physXet, nem úgy mint a szintén DX11 ready (sőt, fullDX11es) 5xx0ás széria. tehát az lesz az ajánlott, pistike meg már fut is a boltba (ld "HD" tvk).
Te látod a csúsztatást, én látom a csúsztatást, a ph!sok nagyrésze szintén látja a csúsztatást. viszont egységsugarú user nem látja.
sőt, mondok durvábbat: ott volt a 8800gs. amit csináltak g80as és g92es chipből. talán még g96osból is. naszóval: a GF300as kvázi emulálja a tesszalációt, legalábbis ilyeneket olvastam pár napja. ilyen alapon a G92őt is át lehet ültetni 40re és rá lehet rakni szoftveres emulációt. valamint átnevezni "GF300a"ra a clockokat talán lehet emelni, viszont nem biztos, hogy elég lesz a teljesítménye. igen ám, de a Fermit a képminőséggel reklámozzák: azt senki nem mondta, hogy a kistesóknak is tudnai kell a látványjavítókat. magyarul pár effekt letiltása után a driverben egész jó sebességet lehetne elérni (ld Supreme Commander és Crysis...). ha pedig pistike sír, akkor közlik, hogy vedd meg a felsőkategóriásat, azt hirdettük szépként... a Creative az XFInél ezt konkrétan megcsinálta (XTremeAudio egy Audigity volt).
a dolog pikantériája az, hogy az 5750est még emelt clockokkal dx10ig be is tudná fogni az "új" chip (dx11es címekre meg lehetne drivert optimalizálni és ráfogni a kinézetet a driverek eltérő algoritmusaira... illetve az 5750 gyenge tesszalációs teljesítménye miatt a 92 talán még vállalható is lenne). előállítási árróll nem tudok (mmint hogy 40en mennyire lenne drága), de vész esetben szvsz ezt még meg tudnák játszani.
ez egy nagyon ótvar húzás lenne, viszont az userek egyrészének nem fog feltűnni. és nagyon is profitorientált lenne.
az átnevezgetés már párszor bejött, miért ne jönne be mégegyszer?
természetesen ez a feltételezés teljesen légből kapott, szóval nem vérszemet kapni rá.
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.