Huh ez még vízzel se lesz hűvös 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
adorjant
(senior tag)

torma1981
(senior tag)
"Szárazjég"

[ Szerkesztve ]

Cyberpunk
(PH! kedvence)
"amennyiben a gyártók egy közel 400 wattot fogyasztó grafikus kártyával szeretnék meglepni a vásárlókat."
OMFG
két ilyen rendel ezek mellé már van létjogosultságuk az 1000W+os tápoknak is
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

adorjant
(senior tag)
Ezt aztán jegelheted majd játék közben 
Azért ezen a nyákon se fér már el sokkal több minden 

errorcode06
(fanatikus tag)
Ebből vegyél 2db-ot és tedd sli-be, vagy egy 4way, 4x400w
+ proci + kis tuning, rögtön értelmet nyert a 2kilowattos táp 
[ Szerkesztve ]
Aki felvesz Diablo partnerlistára, írja oda hogy PH-ról, máskülönben nem igazolom vissza!
Télre megvan a frankó fűtés...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

NOD
(senior tag)
Pedig kezd most kicsit magázohz térni az nv a 460gtx illetve majd a 475gtx érkezésével, de ezt a szart minek kell kiadni? 480gtxet jó hütövel meghuzzák és eléri ezt a szintet böven. Ebben meg nem nagyon lesz igy tuningpotenciál.

XeeN
(senior tag)
Van olyan ismerősöm aki azonnal megvenné, amint kereskedelmi forgalomba kerül...
ezt meg hogy... attól, hogy 32 egységet bekapcsoltak (480->512) megduplázódott a fogyasztása? Úgy hogy közben majdnem azonos feszültségen működtek és azonos órajelen?
A 6% gyorsulás érthető, de nem magyarázat a fogyasztásra 
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

torma1981
(senior tag)
Vagy akciósan adnak hozzá egy frigót.
Abban lesz a ház.
A legjobb hűtés. Közben a lanpartikhoz a sört is hidegen tartja. 
[ Szerkesztve ]
Had Jöjjön!!! 
C:\Privátot előbb észreveszem!...
ejha... mondjuk az asus-ról el tudnám képzelni, hogy kiad egy ilyen "csodát" valami nagyon limitált és még annál is drágább sorozatban... otthonra/játékra megvenni őrültség, viszont 1-2 gyűjtőnél el tudnám képzelni, akik hajlandóak az összes pénzüket kiadni 1-1 nagyon limitált szériás csúcskártyáért
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Nem igazán értem miért fáj pár arcnak,hogy a piacra kerűl egy ilyen kártya.....Max nem veszem meg.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

menalcas
(őstag)
Cuki egy "teremtmény".
Leveszed a ventit róla és már mehet is a grill party játék közben 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.
De honnan az a 400W?, mert akárhogy is számolom de inkább 500W-t kapok innen kiindulva 
Ráadásul az órajel visszavéve a Sima GTX480 órajelére...

partyphoto
(tag)
szerintem is 500W lesz 
Scythe Fan, Noctua Fan

XeeN
(senior tag)
Szerintem azt aki megveszi ezt a kártyát, nagyon nem érdekli a villanyszámla.

emmm
(senior tag)
Mindezt +6 % teljesítményért? Nevetséges. 

szaki42
(kvázi-tag)
Télen majd köré gyűlik a család, és 0 Ft lesz a gázszámla
a villanyszámla meg ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Nem ellenzem az egyneműek házasságát, csak mindkettő nagyon jó csaj legyen!!!":D

pottyantós
(senior tag)
Azt tegyük hozzá, hogy 90%-s fordulat mellett érte el 94 fokot... ez a kari fölösleges
!!!!Més que un Club Barcelona!!!

Izzé
(senior tag)
Valószínűleg nem válogatott gpu-król van szó. Az Expreview cikkben írják is, hogy a 480sp-snek teljes terhelésnél 1.0V kell, az 512sp-nek már 1.056V. Bár ettől nem tudom hogy lesz +204W a fogyi. 

BiP
(PH! addikt)
Ezt én sem értem, hogy attól, hogy +6% végrehajtó megy rajta, hogyan lesz 200W-tal nagyobb a fogyasztás. Durva.
szerk: még megnövelt feszültség ellenére sem.
Ez _tényleg_ csak presztízskártyának jó, semmi másra.
[ Szerkesztve ]
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.
Lehet annyira szar még mindig a gyártósor, hogy ennyire szivárog az áram. Nem tudom.
Jó lenne tudni, hogy pontosan mért is emelkedik meg ennyire drasztikusan a fogyasztás 32 CC bekapcsolásával. Az is lehet, hogy ipari hulladék volt ez a lapka.

PC-STYLE.hu

Duree
(PH! addikt)
Azért az nem semmi,hogy egy rühes vga kártya 400wattot zabáljon,Ha egész nap megy a gép akkor jelesen 4Kw-ot megeszik,ez áramszámlán se kevés összeg
Jól megtervezték ezt a lapkát a mérnökök...
Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

Angel1981
(PH! addikt)
Ezen én is csodálkoztam...
Valami nem kerek itt...
500wattot mint fentebb említettem! A 400W nem tudom honnan jött
.
normál esetben 5%os feszemelésre kb 10%ot nő a fogyasztás (négyzetesség miatt), az még csak 330W. erre jön a több (5-7%) alkatrész tippre, az 350W. viszont, ha nagyon szivárog megeshet, hogy 1V fölött sokkal meredekebben ugrik meg a fogyasztás. valamint a 480asok között eléggé nagy a szórás fogyasztásban (50W is volt tesztek között).
a lapka nem hinném hogy ipari hulladék volt, inkább az a lapka, ami működött és még bírta a 800as (480 700on megy) clockot, mindezt egyszerre. attól, hogy ez baromira szivárog még nem jelenti, hogy a többi lapka jobb lett volna.
nem csak a 32 coret kapcsolták vissza egyébként.
szivárgásban teljesen egyet értek. ezekután az a csoda, hogy a 480ast behozták 300W alá, teljesítmény/fogyasztásra az ehhez képest remek teljesítmény.
viszont a kártya ES, ez még javulhat. elnézve a pcbt (és figyelembe véve a várható GTX480 +10-17% teljesítményt) ezt gazdaságosan nem lehetne gyártani.
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
Azta... innom kell egy kávét, mert azt olvastam, hogy klimaxolja... csodálkoztam is, hogy most ez mit is akar jelenteni. 
PH semleges

FoBCRaistlin
(őstag)
+6% teljesítményért +200W fogyi... hát teljesen megéri

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

atti_2010
(PH! kedvence)
Erre a 14 éves fiam is azt mondta hogy "lúsegge",így szokta nevezni a hulladék osztályba tartozó dolgokat.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Satan_Claus
(senior tag)
Az nVidiae meg lehet a legnagyobb kartya cim 
Védd az állatokat! Egyél embert.

SzlobiG
(PH! félisten)
Ja jó nagy gyorsulás.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
Ha az ASUS-on múlik kiadja a Zeus-t amiben két ilyen 512-es GPU lesz egy nyákon.
Az nV-nek mindig is nagyon sokat jelentett a presztízs. Nem tartom kizártnak a kártya piacra kerülését.
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.
Én őszintén nem értem hogy lehetséges ez. Van benne 4801 akármi, ami együtt egyik 200W-ot. Ha hozzácsapnak még 32-t, abból hogyan lesz +200W-os fogyi? 
Vagy az esetleges hibák miatt romlík meg ennyire a hatásfok? Ez egyszerüen értetetlen... Gondolom hasolnlóan álltak a mérnökök is fél évvel ezelött a problémához, és bíztak a köv revizióban...
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Csak Paksot mentse meg tőle az ég. 
(#39) TESCO-Zsömle: Ez bizony a mérnökök sara. Elkúrták, ennyi. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

subpixels
(kvázi-tag)
Ez a fogyasztási adat nem lehet fake? Mert sima kártyanál ugye 1db 8 pin 150W + 1db 6pin 75W + slot 75W = 300W, 512 CUDA core kártyánál pedig 2 db 8 pin 2*150W + slot 75W = 375W. A két kártya közötti differencia a teljesítmény felvételbe 75W.
Ugyan már... Ez csak játék a számokkal... Vagy te tényleg el is hiszed, hogy +2 szál kábel megduplázza az átvihető teljesítményt?
Mennyi is egy szál 1mm-es sodronykábel maximuma? 30? 40A? De ha csak 9-el számolunk, egy 8 polusún akkor is simán átmegy 400W...
Amit írsz, azok a szabvány által megengedett értékek.
Abu: Na, már te is paksolsz? Am ja. Tudom, hogy elkurták. Mi lesz, ha egyszer eltalálják? TErmelni fogja az áramot? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
A PCIE-es atomreaktort is gyárt mellé az ASUS. 
[ Szerkesztve ]
ja, és léghűtés helyett a kártya kétkörös vízhűtést kap, egyik körön a GPU0+memóriák és a bridge, másodikon a GPU1+memóriák és VRM. mindkét kör persze erős pumpával és tripla extreme radival, nameg három Sunonnal. ezenfelül az lenne az első videokártya 5x 8pines csatival.
ajánlott táp meg 1200+. habár lehet tényleg kéne a pciEs atomreaktor
ha egy GPUval alig bír el az Accelero Extreme plus, akkor kettő szerintem még nagyon extrém hűtési megoldások (pl 5slotos hűtés 120x38as 3000rpmes ventikkel) segítségével se menne légen. vízen se tudom, hogy milyen blokk bírna el 800-1000Wot ilyen kis felületen.
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Madárpók
(tag)
Válogatott GPU-kkal szerintem nem lenne lehetetlen összehozni egy dupla sima 480-at, de ha ennyire kell a feszemelés ahhoz, hogy egyáltalán menjen mind az 512 mag akkor ezzel biztos nem lesz duplaGPU kari. Esetleg valami a gép hátuljáből kiálló gigantikus hőcsőmonstrummal, de az nem lenne praktukus.
Mod: Most látom, hogy nem csak a feszés a CUDA magok száma különbözik, hanem a fullos kari 801/1601/950MHz en jár, míg a sima 480 csak 701/1401/924MHz. Szóval egy jelentős tuning is benne van abban a fogyasztásban.
[ Szerkesztve ]

Madárpók
(tag)
El kellett volna olvasnom végig mielőtt kommentelek, mert később azt írták, hogy a teszt kedvéért normál órajelesre flashelték a kártyát, szóval csak simán ennyire szivárog.
Nincsen benne tuning, mert visszavették az órajeleket a hagyományos GTX480 asra. Azaz ráfrisitették annak biosát
.
Akkor megjegyzem, a fogyasztást nem wattban mérjük. 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
A HD5970 verő kártya azért nem annyira álomkép az nV számára. Két teljes értékű GF104 lapka egy NYÁK-on és 700+ Mhz magórajel. Csak kérdés, hogy beférnének-e a 300W TDP érték közelébe. Éppen azt nézem, hogy milyen sok tartalék van ebben a "új" GPU-ban. A referencia kártya (675 Mhz magórajel) és a Palit gyárilag túlhajtott megoldása (800 Mhz magórajel) között fogyasztásban, csak 18 Watt a különbség.