Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Dexter-2000

Dexter-2000
(fanatikus tag)

És mi lesz a normális 600 szériás kártyákkal?

"It's not enough that I should succeed - others should fail"

(#2) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

kellene ezen kártyák Gflop/s teljesítménye, valamint a tényleges áramfelvétele, hogy mennyi hőt is termel.

ui: ezen kártyák is a jó öreg zöld technológiával készül, ami 2 év alatt megadja magát?

[ Szerkesztve ]

(#3) DemonDani válasza Sanya (#2) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meg a full specifikáció is kellene :U :DDD

asd fgh jkl éáű

(#4) Sanya válasza DemonDani (#3) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

jól beszélsz

(#5) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Na mindegy :DDD

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#6) stratova

stratova
(őstag)

A változatosság kedvéért. Vagy kicsit bővebben.
Abu, ha a forrástól esetleg érkezik megerősítés akár mehetne a hírbe is. Nem tudom mi a menete nálatok a hírek közlésének.
(Gondolom pl. okkal nem kerültek ki a DH féle Trinity diák és a több helyen 3 magosnak titulált APU, ami Piledriver felépítését ismerve minimum "érdekes")

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#7) tiborandras válasza stratova (#6) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

a masodik kep alapjan feltetelezheto, hogy az idei megjelenesek a 40-esek, mig a 2012-esek mar 28-asok lesznek

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#8) Angel1981 válasza Dexter-2000 (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ez a kérdés engem is jobban foglalkoztat - bízzunk benne, hogy hamarosan hallunk felőlük! ;)

Egyébként nem egészen értem; mindenhonnan azt hallani, hogy "rendszerszintű integráció", meg "heterogén programozás" meg hogy az APU-k nagyon fejlődnek.
Minek akkor ennyi fajta mobil chip, ahol az APU-k ott még jobban éreztetni tudják az a CPU + GPU-kall szembeni előnyös tulajdonságaikat, mint pl. fogyasztás, olcsóbb összeszerelés.

(#9) stratova válasza tiborandras (#7) üzenetére

stratova
(őstag)

S az idei kártyákat talán a Mikulás hozza :D (hmm piros AMD Mikulás zöld Nvidia manókkal?)
Másutt korábban komolyabb találgatásba is kezdtek. Hogy ez mára mennyire állja meg a helyét, azt határozottan nem tudom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10) Abu85 válasza stratova (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi, beírtam.
Igazából a memória típusára érkezett extra infó. Meg az, hogy a 610m és a 630m esetében lehetséges december közepén a start, de szerintem a gyártók eltolják januárra, mert karácsony előtt pár nappal teljesen felesleges mobil GPU-t startoltatni.

A DH féle Trinity adat, az helytálló, de nem az aminek látszik. Az AMD még augusztusban elküldte a gyártóknak, hogy a teljesítményben mire számítanak. Azok tehát nem konkrét mérések, hanem előzetesen ezt várják. Ezért nem raktam ki, mert felesleges arról konkrétumot adni, hogy az AMD mit számolt. Ráadásul helyenként rossz a GFLOPS érték számítása a Llano APU-ra. Meg túl általános az egész. Annyi persze kiderül belőle, hogy ha leszámolod a Trinity A8 GFLOPS számait, akkor 512 shadert kapsz, de korábban ezt már mondtam. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) Abu85 válasza tiborandras (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Idén nem hiszem, hogy megjelenik. Elvileg elő van jegyezve egy új Radeon, és két új GeForce bemutatása, de ezeket még be kell építeni a notebookokba. Ez nyilván meg lesz, de teljesen felesleges karácsony előtt egy-két nappal szállítani a termékeket. Ezzel csak papíron jelenik meg az új generáció, meg talán a nagykerek megkapják még idén a notikat, hogy jövőre azonnal árulhassák.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#12) stratova válasza Abu85 (#10) üzenetére

stratova
(őstag)

Ez az utolsó OFF (remélem).
Hogy CTP SP GFLOPs-ból (GPGPU -> heterogén mód?), hogyan lehet kisilabizálni az 512 számlálót számomra rejtély - mivel máig nem tudok Sandra-n kívül más CPU-ra GFLOPs értéket számoló program eredményéről Llano-ra s pláne Trinity-re.
Inkább azt számolgattam hogyan teljesítene egy az ES-ek (609-610, 711 MHz) órajelét alapul véve 512 shader-es Trinity GPU-ja: 623.6-624.6, 728 GFLOPs. A bökkenő csak az, hogy nem tudjuk hány shader-esek voltak az ES-ek, csak a kódnevüket driverből.
Llanonál pedig a HD 6620G-re kaptam 355.2 GFLOPs-ot, ezért gondoltam mobil heterogén értékűnek a diát (az asztali A8 HD 6550D-je már egymagában 480 GFLOPs).

A korábban linkelt oldalon eléggé meredek becsléseket kapott az N13E-GS1 - GTX 580M és HD 6990M közé várt Vantage eredmény [P14500-15500] - és N13E-GTX P20000?!
Talán nem véletlenül datálták utóbbit 2012 Q2-re anno. Eszerint e kettő közé ékelődne be AMD Wimbledon XT-je.

[ Szerkesztve ]

(#13) Abu85 válasza stratova (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az csak az IGP kapacitását számolja. Egyrészt úgy lehet, hogy korábban már írtam, hogy ennyi lesz benne, de ha ez nem elég, akkor az A8 Trinity-hez 715 GFLOPS van megadva. Tudva, hogy az ES modelleknek 700 MHz a magórajele leszámolhatod a shadereket. (715 000 osztva 700-zal osztva 2-vel, így ~512-őt kapsz.
A CPU-val szerintem még nem törődnek a gyártói anyagokon. Az összevont eredmény a marketing feladata. A gyártók nem olyan mukik mint a vásárlók (tisztelet a kivételnek). Nekik konkrétabb megközelítés kell. :D
Pár adat a Llano APU-ra szvsz el van írva.

A Vantage eredmények általában becslések. A gyártóknál elég komoly szakemberek vannak. Ismerik a program igényeit, és már a hardver paramétereiből tudnak mondani egy Pxxx számot. A valós értékekre korábban még nem volt lehetőség, mert nem volt driver. Talán még most sincs pár termékre.

(#14) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Szintúgy jó lenne látni a cuda magok számát. Ez hiányzott a kis lelkemnek már az AMD-s táblázatnál is.

(L) Atiradeonika (L)

(#15) Abu85 válasza X Factor (#14) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekünk hiányzik a legjobban elhiheted. :D

(#16) stratova válasza X Factor (#14) üzenetére

stratova
(őstag)

CUDA magokat hiányoltam én is az Radeon-os táblázatból ;)

(#17) X Factor válasza stratova (#16) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Úgyis érted mire gondoltam ;]

(L) Atiradeonika (L)

(#18) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Megy a versengés ezerrel... tegnap AMD ma nVidia. Lesz itt választék bőven...

(#19) Srodney

Srodney
(senior tag)

nv a fogyasztással akar versenyt nyerni?ugynézki...

(#20) Devid_81 válasza Srodney (#19) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

70-75Watt felsőházban...jah, finom :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#21) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Konkrétabb adatoknak jobban örültem volna (vissza olvastam, igen tudom, mindenki annak örült volna csak a lééényeget kiemelem), csak hogy tudjam mennyire legyek depressziós, hogy a mostani laptopomban lévő GT555M hová lesz besorolható a következő kártyákhoz képest ;] :DDD

Kezd iPon szint lenni...

(#22) tocsa válasza Abu85 (#13) üzenetére

tocsa
(senior tag)

De jo lenne ha a marketingesek nem mosnanak ossze semmit! (tudom, hogy ez csak alom)

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#23) tocsa válasza tiborandras (#7) üzenetére

tocsa
(senior tag)

Nekem pont forditva nez ki: mintha iden 28nm lenne, majd jovore visszaternek 40nm-re. :D Mi indokolna, hogy a TDP felugrik 2-3 szorosara? A freki novekedes nem.

Clevo P180HM: 18.4", GTX560M SLI, i7 2670QM, 12GB 1600MHz RAM, 750GB 16MB HDD

(#24) stratova válasza tocsa (#23) üzenetére

stratova
(őstag)

Mondjuk a GDDR5 és a nagyobb teljesítmény? :) legalábbis a két legerősebb GPU esetében biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#25) stratova

stratova
(őstag)

GT 540M reloaded: GT 630M (N13P-GL/GL2 gondolom)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.