Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

64 bit, 8-16-32 SP :(

extra

(#2) D@ni88 válasza dokar (#1) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kicsit sovány :D
amd meg beleteszi csökkentett órajellel a 4850et.. ez meg 6x herélt dolgoat pakol bele...

(#3) gfefe válasza D@ni88 (#2) üzenetére

gfefe
(őstag)

Sajna az Nvidia a presztizzzzzsel is sokat tehet... kiad egy "új" nevü terméket és a balfék Juuuzer egyből ráharap... Sajnos a parasztvakítás már az üzletpolitikájuk szerves része lett :U :W

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#4) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez megint csak egy atnevezes a 9200/9300/9400 szeriarol a spec-ek alapjan...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#5) Keldor papa válasza Raymond (#4) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Másra számítottál?:)

(#6) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szegíny 9600gt-t rendesen megszabdalták shaderegység/mem. interfész oldalról... pont ahol legjobban fáj :( az a ddr2 meg csak hab a tortán... hát ez tényleg vérszegény az ati mobil megoldásai ellen... :S

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Remélem azért pár hónapig ez marad a nevük! ;]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) Raymond válasza Keldor papa (#5) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azert irtam le mert a hir valahogy nem emliti.

(#9) Abu85 válasza Raymond (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

... mivel nem akarjuk már a hét elején lehúzni a gyártó új termékeit. :DDD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) mephi666 válasza Abu85 (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"új" termékeit? khm ;)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) Raymond válasza mephi666 (#10) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

LOL :))

(#12) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

...elsősorban a belépőszintű és középkategóriás multimédiás notebookokban ...
Erre pont elég ;)

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#13) glutamin

glutamin
(őstag)

A 130-as még talán jó valamire, a többi helyett elég az intel IGP is.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#14) Zso2 válasza dokar (#1) üzenetére

Zso2
(őstag)

van ott 128 bit-es is....

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#15) joi29 válasza Raymond (#4) üzenetére

joi29
(őstag)

-Igen is,meg nem is mert felépítésük alapján egyformák viszont ezek már 55nm-ek,
mig a régi 80nm-es G86M SP-ai még az 1000mhz-et sem érték el.
-A 130M viszont 1500mhz-el, az asztali 8600Gt szintjét hozza legalábbis
ami a shader számolást illeti,csakhogy a többi paraméter legalább ilyen fontos
a 3D megjelenítéséhez és azok szinte biztos hogy maradtak a régi felállásban.
-Vagyis játékra csak korlátozott mértékben lesznek használhatóak. :)

(#16) syC

syC
(PH! addikt)

Kiváncsin várom a teszteket :) (vs mobility radeon 4xxx)

• De hova temetik a túlélőket? •

(#17) Zso2 válasza joi29 (#15) üzenetére

Zso2
(őstag)

A másik oldala meg az, hogy ezek nem is játékra lettek kitalálva....

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#18) glutamin válasza Zso2 (#17) üzenetére

glutamin
(őstag)

"A másik oldala meg az, hogy ezek nem is játékra lettek kitalálva...."

Játékra nem jók, filmnézéshez elég a proci teljsítménye is, akkor miért is vegyen ilyet az ember drágábban, mint egy alap Intel IGP?

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#19) Szlovi válasza glutamin (#13) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Az Intel legerősebb IGP-je (X4500) közel azonos teljesítményű az NV 8 SP-s cuccával :K

(#20) joi29 válasza Zso2 (#17) üzenetére

joi29
(őstag)

-Ez igaz de a multimédiában pl. HD filmeknél nincs sok haszna a Physix-nek
meg a sli-nek mégis megemlítették a cikkben mint támogatott szolgáltatást.
-Ugyanakkor a felhasználók igen nagy része nem bánná ha a középkategóriás multimédiás notebookjában a vga egy picit többre is képes lenne a 3D terén. :)

(#21) M107

M107
(senior tag)

GeForce 105M 8 1600 MHz 64 bit DDR2, DDR3

64 bit mellé minek Ddr 3 ram
A 64 bitet már elkellene felejteni 2009 van könyörgöm de ha az a Vidiának jó legyen úgy

[ Szerkesztve ]

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#22) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy nem az új 4xxx-es ATI mobility-k ellen készültek ezek a cuccok. :N

A célnak megfelelnek. Internet, filmnézés, pici játékok. Ha olcsó lesz akkor meg pláne.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#23) CYX válasza M107 (#21) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Csúnyán matekolva és a késleltetési időkkel nem törődve a 128 bit 500 Mhz az (kb) ugyanannyi mint a 64 bit 1000 Mhz.
A 64 bit-es buszoknak a 128 bitessel szemben meg az az előnye megvan, hogy kevesebb drót kell hozzá, így kevésbé bonyolult a nyák és olcsobb is.
Tehát a létjogosultsága igenis megvan. Csak mert "kevésnek" hangzik a 64 bit nem biztos, hogy rossz dolog, inkább érdemesebb nézni az összképet.

nem biztos hogy a duál chanel a sorsabb a szingle-lel szemben ;)
266-os DDR1 dual chanel (128 bit)
vs
2000-es DDR3 single chanel (64bit).

Szerintem nem kérdéses hogy melyik a gyorsabb :)

[ Szerkesztve ]

(#24) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LoL!

Hát ez a Radeonokhoz képest nagyon gyengusz... :)

(#25) mephi666 válasza CYX (#23) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát igen, csak az a baj, hogy ahogy látom a shader órajelből a simához képest szabtak egy kicsit... a shaderek száma a 130m-nél 64->32 lett... és a membusz is feleződött... több oldalról is megnyírták a cuccot, pont ahol legjobban fáj :( a te elveden számolva mivel fele a membusz, 1800on kellene mennie alapból a ramnak 128biten... ez pedig kicsit sok :(

mármint az asztali 9600gt->mobil közötti eltérésekből indultam ki... atinál ilyen drasztikusan nem aprítják meg a mobil változatokat, ahogy eddig láttam...

[ Szerkesztve ]

(#26) VaniliásRönk válasza Abu85 (#9) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Khm, "új" termékeit... :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#27) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Lassan a PH-ra is beszivárog az ipon fórum szintje.

Függetlenként mondom, hogy nincs is annál szebb, mint mikor az egyik gyártó belépő, multimédiás termékeit, a másik gyártó "csúcs", játékra alkalma termékéhez hasonlítjuk.

Nézzük már meg a 4000-res sorozatból a 3-500-as modelt. Ha jól tudom a 800 stream procit megtizedelték, így éppen 80 maradt, és bizony némelyik 64 biten kapcsolódik ddr2 memóriához. Akkor most ez is x@r?

Szerintem egyik megoldás sem rossz, ha játszani szeretnék egy "nagy" 4000-est vennék, ha energiatakarékos notit, akkor valami hybrid power-es nvidiát.

Ennek az öszehasonlításnak, pont úgy nincs értelme, mint mikor valaki a phenomot az i7-hez méri.

(#28) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ööö és ez hol középkategóriás? elhiszem én, hogy occsó, meg csökkentett sávszél, meg tud physixet is (azt azért megnézném, hogy ez gyakorlatban mennyi terhet is képes levenni a CPUról alapból is gpulimites helyzetben... mert itt ez esélyesnek tűnik;>).

egyébként az átnevezés dolgot összehasonlítással mellé kellett volna a cikkbe rakni.

lehúzás ott kezdődött volna, ha a cikkíró emellett még megjegyezte volna, hogy és ez is túl fog melegedni a fenébe?;]

egyébként szerintem ezért felezték meg a buszt, 64 bit-> kisebb meleg, namármost az előző IGPi miatt is van jelenleg bajban az NV, mert ugye nem sültek meg és nem kellett tömegesen visszahívni őket...

de ha sokáig folytatják még ezt az átnevezősdit, abból még komoly bajuk lehet. persze, minden átnevezés három perc hírnév, csak éppen...

nekem konkrétan már az elsődleges nemiszervem kivan, mert ahhoz képest, hogy figyelem a híreket, meglepődve konstatáltam valami gtx285öt a 295 mellett, és előbbiről mai napig nem tudom, hogy valami 55nmes gtx260oc++ VP edition, vagy egy 55nmes gtx280. kb nagyobb a káosz, mint az x800-850 idején, már lassan csak egy talicskányi aprómajmot és némi antianyagot kéne bedobni a mixbe és várni mi sül ki belőle...

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#29) glutamin

glutamin
(őstag)

A membusszal szerintem nincs baj. Mineél kisebb a számolási teljesítmény, annál kisebb sávszél elég neki mem oldalról is. (nyilván csak alacsonyabb felbontás és kisebb részletesség jöhet szób). valamint a magasabb órajelű és újabb generációs memóriamodulok miatt (ddr2->ddr3->ddr4 stb) is olcsóbb így építkezni.

Számomra inkább az a kérdéses, hogy melyik gyártó fogja választani az intel chipkészlet+proci kombót választani az nv megoldása helyett. Nekem egyedül a 32 sp-s változat tűnik ilyen szempontból életképesnek. Ott ár lehet a játékokra hivatkozni a többletköltségek miatt.

(#30) VaniliásRönk válasza glutamin (#29) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A hasznossága senkit sem érdekel, csak a marketing értéke, a Dell is 8300GS-t kínált opcionálisan a kisebb XPS notikba, pedig ugyanolyan használhatatlan szemét volt mint az int. X3100.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#31) Peter13 válasza antikomcsi (#27) üzenetére

Peter13
(tag)

Azért ez így egy kicsit sántít: először is pont a cikk említit ezt a sorozatot válaszként a 4000-es termékekre, másrészt azért a kettő nem egészen ugyanúgy skálázódik (a 80 shader/64bit vs 8sp/64bit még csak-csak, a 320/128bit vs 16/64bit már nem nagyon (főleg hogy a sp sebességet is megnyírták - de minek? :F ), a 800/256bit vs 32/128bit meg nagyon nem).
Egyébként nekem is az lenne inkább az aggodalmam, hogy vajon ez is leforrasztja majd magát az alaplapról, vagy itt már megoldották a melegedést? Mert pl a 32sp/128 bit/55 nm jól hangzik szerintem, és lenne is létjogosultsága, de csak ha nem fő meg. A többi viszont tényleg nem nyújt többet mint egy erősebb IGP.

Sorry, de ez így tényleg kevés mint "válasz" a 4000-es sorozat bejelentésére.

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#32) Szlovi válasza Peter13 (#31) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Azért ne felejtsük el,hogy az NV-nél a shader nem ugyan az a shader, mint ATI-nál!
Ami NV-nél 16SP az az ATI-nál 80...

[ Szerkesztve ]

(#33) CYX válasza mephi666 (#25) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Én igazából a "64 bit kevés 2009-ben"-re írtam, hogy nem az ami kizárólagosan számít.

Ha meg ezt a csippeket agyba-főbe szűkítgették, akkor evidens, hogy nem is lesz szüksége gyors memóriára, hiszen nem is képes olyan sok adatot feldolgozni.
A sok faragáshoz azt is szem előtt kell taratni, hogy ez egy notebook GPU, és itt fő hangsúly mindig is a fogyasztás lesz. Bár szerintem is ritka gyenge GPU-k ezek.

nVidia elég komoly bajban lehet, ha csak ilyen "átnevezem a csippeket" típusú lépésekkel tud reagálni a piaci változásokra. Azért nem lenne rossz ha kicsit élesedne a verseny...

(#34) CYX válasza mephi666 (#25) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Én igazából a "64 bit kevés 2009-ben"-re írtam, hogy nem az ami kizárólagosan számít.

Ha meg ezt a csippeket agyba-főbe szűkítgették, akkor evidens, hogy nem is lesz szüksége sok memóriára, hiszen nem is képes sok adatot feldolgozni.
A sok faragáshoz azt is szem előtt kell taratni, hogy ez egy notebook GPU, és itt fő hangsúly mindig is a fogyasztás lesz. Bár szerintem is ritka gyenge GPU-k ezek.

nVidia elég komoly bajban lehet, ha csak ilyen "átnevezem a csippeket" típusú lépésekkel tud reagálni a piaci változásokra. Azért nem lenne rossz ha kicsit élesedne a verseny...

(#35) Peter13 válasza Szlovi (#32) üzenetére

Peter13
(tag)

Ebben teljesen igazad van, ezért is írtam hogy a 80shader vs 8sp még csak-csak elmegy (a magasabb órajelek miatt), de a 320 már eléggé lemossa 16-ot (főleg hogy ezt még valamiért visszább is fogták), és még a 32-es "csúcs" megoldásnál is lényegesen erősebb.
A 800-as meg nem is mérhető ide.

Egyszerűen más kategória a két termékcsalád, és ezt már nem hidalja át a NV sp-k közismerten nagyobb fajlagos kapacitása sem.

(#36) xuldar válasza Peter13 (#35) üzenetére

xuldar
(őstag)

De ki mondta, hogy a 32sp a csúcs az NV-nél? Kicsit nézz szét a honlapjukon, és látni fogod, hogy van 128sp-s mobilVGA is. Ezek egyelőre az új, átnevezett széria első példányai, senki nem mondta, hogy ennyi lesz, és hogy ezek a teljes palettát lefedik. A többi is jönni fog, ne aggódj. Ezek itt mind a belépőszintet és a közép legalját képviselik. Ehhez hasonlítani a 800sp-s Atit dőreség.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#37) antikomcsi válasza Peter13 (#35) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nos, nagyjából xuldar összefoglalta, amit hozzáfűzhetünk.

(#38) Peter13 válasza antikomcsi (#37) üzenetére

Peter13
(tag)

OK, akkor ebben maradunk: reméljük jön a folytatás :)

(#39) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy látszik most se fog beerősíteni a mobil VGA piacon az Nvidia...

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.