Az optika a központ és az ügyfél közt gyors onnan megint lassú a szerverekig.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
(#49) Dabsol5: Egyelőre úgy néz ki, hogy azok felépítése fog igazán betenni a PC-nek.
(#51) datatomm: Pontosan a Windows 8-nak már lesz ARM-os verziója, de inkább a mobil piacot támadja. A következő Windows lesz ezen a szinten a nagy dobás. Pont időben az NV Maxwellhez. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Taranti
(tag)
Mondjuk egy darabig én sem értettem, miért tűnnének el a diszkrét VGA-k, pedig egyszerű: a cégek nem fognak fejleszteni/gyártani ilyesmit. Tehát bőven jöhet játék PC-re (más kérdés, hogy az akkori PC mi is lesz tulképpen), de a megjelenítést az adott lehetőségekhez fogják igazítani.
A platformok és a heterogén programozás kulcsa meg ott lehet, hogy egy akármilyen cég vagy szervezet/szerveződés felvállalja azt a munkát, hogy a mai JavaVM-hez hasonló funkcionalitású "layer" programot dolgozzon ki. Onnantól mindegy lesz(lehet), hogy melyik platformon mit futtatsz, milyen heterogén rendszert kell programoznod, mert ez a VM sok pluszmunkát levesz a válladról.
Te mit gondolsz, Abu?
[ Szerkesztve ]
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

cszn
(őstag)
"Egyelőre úgy néz ki, hogy azok felépítése fog igazán betenni a PC-nek."
Ez alatt mit kell érteni? 

Fix
(tag)
Wazze ezek még csak most cikkeznek ilyenről az AMD meg az INTEL már rég megtette.
De ezzel szerintem nincs semmi baj...egyben lesz a CPU és GPU ....na pufff. Én személy szerint nem látom ebben a PC-s játék ipar végét. De abba belegondoltatok, hogy most mekkora hűtők csücsülnek a deszkákon...és ezután??? hmmmmm
Lehet minden CPU-GPU páros mellé csomagolnak egy komoly vízhűtést? Mert szerintem az első példányok piszkosul fognak sütni. Mert ügye ez az NV-éknál nem lehetetlen az ügy ...480-as személyében csináltak flekken sütőt már.

Ha lesz erre a platformra játék, márpedig miért ne lenne? Akkor is meg lesz a gyorsabb meg még gyorsabb fejlesztése. Ez pedig én szerintem csak úgy fogják elérni, hogy nagyobb hővel fognak dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
Kissé zavaros ez az egész, több szempontból is. Először is, dedikált GPU =/= dedikált VGA. Az, hogy nem lesz GPU CPU magok nélkül, jól "egybegyúrva", az egy dolog, de hogy az egyre nagyobb és nagyobb számítási teljesítményre való igény megszakadna(*), akár csak kliens oldalon, 5 éven belül... Hát azt nem hinném! Márpedig nehezen elképzelhető az is, hogy az adott időszak elérhető számítási maximuma megkapható lesz a központi APU alakjában. Kissé drága lenne hozzá a sokcsatornás memória alrendszert tartalmazó alaplap... Ergo, szvsz sokáig szükség lesz még kiegészítő kártyákra! Vagy talán mégis ez lesz? Drága videókártya helyett drága alaplap lesz a gamer konfigok alapja?
A másik, hogy az ember azt hinné, hogy már a Kepler is egységes és koherens memóriakezelésű lesz, de a cikk mintha azt sugallná, hogy ez először 2017-ben következik be az Nvidiánál... Vagy, valójában egyszerűen csak arról van szó, hogy ingert éreztek arra, hogy vázolják az 5 év múlva esedékes megoldásaik bemutatását, elsősorban számítási teljesítmény tekintetében, ami az akkori állomása egy útnak, amit már ma is járnak?
Ha olyan szintű lesz az integrálódás, hogy egy erős gpu lesz beépítve, akkor nem, főleg ha nem lesz ennyi féle. Régebben nem volt dedikált gpu a videokártyákon, a processzor végezte el a feladatot, akkor is volt játék, szóval szerintem ez nem jelenti a végét.
[ Szerkesztve ]

Silentfrog
(őstag)
Egy pár évvel ezelőtt irták,hogy a hdd-nek vége 2013 ban már csak ssd- lesz a gépekben.
Egy másik régi cikket olvasva meg azt irták anno,hogy 2009 re már nem is lesznek 1-2 magos processzorok,vagyis nem fogják árulni öket,
szvsz 5 évre előrevetiteni nem lehet semmit a mai fejlődésből kiindulva.
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Meteorhead
(újonc)
Van egy érdekes cikk (lehet pont itt olvastam, nézzétek el nekem, hogy nem ásom elő a linket) amiben nagyjából Moore-ral karöltve egy bácsi megjósolt egy ciklust, amiben minden diszkrét/dedikált feldolgozóegység előbb utóbb a központi feldolgozóban végzi. Születik egy célhardver, ami kinövi magát és integrálódik. Korábban UGYANEZ ment végbe a matematikai koprocesszorral, mint ami most megy végbe a GPU-val. Kitalálták a matematikai koprocesszort amivel hűde gyorsan lehetett mátrixokat invertálni, szinuszt számolni és társai. Aztán egy idő után ha valaki azt mondta, hogy szuperszámítógép, vagy nagy számítási tlejesítmény, akkor kiröhögték ha koprocesszor nélkül akarta elérni.
Most ugyanez megy végbe GPU-val. Látszik hogy teljesítmény növelésre csak a párhuzamos feldolgozás hasznosításával vagyunk képesek, és van egy ilyen hardverünk már. Hát akkor integráljuk. És nem lesz szükség dedikált egységekre, mert nem fogja megérni a plussz combért buszon utazni. Az nagyon réteg felhasználás lesz és klasszikusan a szuperszámítógépeket fogja elérni, de mezei usereket (de még a hardcore gamereket sem) semmi esetre sem.
Amit NV mond most, az picit úgy tűnik, mintha a nemrég bemutatott Kínai proci és egy APU között lenne félúton. A kínai megoldás valójában egy Larrabee-szerűség. Nincs különbség LoC és ToC között. Ugyanaz a végrehajtó számolja a soros és a párhuzamos kódot is. Itt még van különbség a kettő között. Mindkettő megközelítésnek van létjogosultsága, nehéz megmondani melyik a jobb (még azt is, hogy mire tud jobb lenni az egyik a másiknál).
Szóval nem az igét szeretném osztani, csak rávilágítani hogy nincs új a nap alatt. A GPU beolvad és pontosan annyit fogunk a diszkrét variánsairól hallani, mint amennyi matematikai koprocesszorról hallunk manapság. (Léteznek PCI-E kártyán véletlenszám generátorok, és hasonlók de ezek annyira réteg felhasználási módok, hogy a kutya se hall róluk, és igazából nincs is rájuk szükség a nagyközönségnek)

ng0ofy
(fanatikus tag)
A klasszikus PC egységek integrálva egy chipre. Ez lenne a jövő nem?
Lehet hogy sötét vagyok és buta, de mintha a mobilosok már most is ez irányba haladnának.
A mindenféle BUS-ok, chipsetek, stb. helyett egy nagy szilíciumlapka, benne-rajta mindennel ami most van a gépben, jól lehűtve. Miért ne tudnának 5 év alatt az integrált GPU-ból akkora teljesítményt kipaszírozni, mint egy kártyából? Pláne, hogy el lehet felejteni a PCI bus-t és társait + a GPU egységek ereje felhasználható lenne másra is, mint krájziszozásra...
szerk.: Köszönöm Motorhead, az FPU-t el is felejtettem 
[ Szerkesztve ]
De most osszemosod a szuperszamitogepeket a home pc-kkel, ami nyilvan nem osszevetheto. En tovabbra sem latom, hogy mikepp tudna az nvidia 5 ev mulva ilyen rendszert szallitani, ha nem dedikalt kartyakkal. En a teljesen sajat rendszert tappal, oprendszerrel, managementtel, supporttal kizartnak tartom, akar fogadasom is van ra.
Errol az jut eszembe, hogy 2009-ben azt irtad, hogy 2011-re a 100 dollaros vga-k kihalnak, ha jol sejtem, ez nem jott be. Persze ebbol nem kovetkezik semmi, plane nem az nvidia szuperszamitogepes strategiajara, csak jeleznem, hogy nem jon be minden, amit a marketing mond.

Jack@l
(senior tag)
Na akkor mégegyszer: melegedés/táp/skálázhatóság/modularitás?

Angel1981
(PH! addikt)
Ez önmagában miért jelentené a végét?
Majd APU-ra fogják írni a játékprogramokat.
Az inkább kérdés, hogy az alacsonyabb eladásokból adódóan megéri-e neki, mert tény, hogy egyre inkább mostohagyerekként van kezelve a PC, mint játékplatform.... 
Nem tudom, en a paneleket, amibol 8 egyformat rakok egy dobozba, azt kartyanak hivom, de tolem hivhatjuk masnak is, de attol meg az ugyanolyan, mint egy mai grafkartya. Ma pcie buszon tudnak egymassal kommunikalni, lehet kitalalni mas interface-t, de a lenyegen az sem valtoztat. Persze az olcso otthoni pc-be ilyen nem fog kelleni, mar ma sem kell, csak a gamer pc-be, vagy ha valami extra dolgot akar csinalni a user. Pont ezert fura nekem, hogy 'az nv szerint megszunik a dgpu, lasd szuperszamitogep'. Nem inkabb lasd home pc?

polika
(senior tag)
Szerintem 2017-re Nvidia egy akkori ARM proci köré fogja szervezni az APU megoldását vagy akárminek is hívjuk, mert azt lehet licencelni.
Esetleg az Intel is picit szabadabb licencelést tesz lehetővé ha addignem tudják megcsinálni az ő párhuzamosított "VGA" részüket és nem akarnak lemaradni a vonatról és akkor talán lesz Intel+NV APUs megoldás
AMD meg tolja tovább az x86_64 + heterogen rendszeres cuccost.
Szal lesz 2-3 versenyző 3-4 éven belül akik nem teljesen ekvivalens hardver/szoftver stb-re fognak nyomulni és amit Abu is ír a platform dolgok sokat fognak majd it számolni...
Kérdés hogy a 64 bites ARM 2107-ben meg az NV cuccai mire lesznek képesek illetve hogy addigra az ARN mennyie fog teret nyerni az x86-al szemben...mobilban, táblában tarolnak, hírek szerint a szerver piacot is megcélozták, ergo lehet a desktop ARM-os rendszerk is jobban elterjedtek lesznek főleg mivel a win8 elméletileg (ha külön fordítgatással is) de megy ARM-on is, a linuxnak ugyebár ez nem akadály azaz minden adott arra hogy a desktopon is jobban elterjedjen az ARM.
Ezt ismerem, nem kell nekem magyaráznod (főleg úgy, mint egy kis pisisnek, 20 éve a pályán megértem már 1-2 ilyen ciklust). De ez nem ad választ a kérdéseimre... (* = linkelt hsz).
Az FPU-t annó azért lehetett maradéktalanul integrálni, mert nem egy kvázi a végtelenségig bővíthető valami volt, ami mindig drága memória alrendszert kíván, hanem egy méretben, sávszél- és áramigényben CPU nagységrendű áramkör.
De itt kicsit másról van szó, a GPU majd' minden téren jóval nagyobb igényekkel rendelkezik, mint akár egy többmagos CPU! Már ha az adott korszak felsőkategóriás GPU-it nézzük -- márpedig azt (is) kell néznünk, mert a teljesítményigény nem állapodott meg. Az egy dolog, hogy el lehet játszani közép- vagy akár alsókategóriás GPU-kon is, de attól még a fejlődés nem áll meg. Az igazán komoly, minőségi ray-tracinghez, radiosityhez és társaikhoz, plusz ugyanez fizika oldalon, még nagyságrendekkel nagyobb teljesítmény kell majd!
A "vége" persze az lesz, hogy majd tisztes mennyiségű memória integrálása is lehetővé válik mérsékelt költségek mellett, akkor nem kell majd "szenvedni" brutál drága, sokrétegű alaplapokkal. Kérdés, mikorra érünk el oda?

Angel1981
(PH! addikt)
Szerintem csak akkor, ha a nextgen konzoljátékokat is átírják PC-re.
A maiakhoz már szerintem a Trinity is elég - leszámítva a FULL HD-t, max részletességgel, de még a játékosoknak is csak egy kis része az, aki feltétlen ilyen körülmények között akar játszani.

Apika
(PH! addikt)
2017 még messze van. Addig még bármi történhet, és annak az ellenkezője is...
(+7-8 év még az iskolapadban.)

polika
(senior tag)
Tovább komplikálja a dolgot hogy vol már több hír hogy 2015-17 körül már tömegtermelésben lesz a nem felejtős RAM ami állítólag kisebb komplexitású és olcsóbban gyártható mint a flash.
Ha megszűnik a HD/RAM párosítás, és egyszerűen csak lesz egy kib nagy nemfelejtő RAM illetve a hozzá való OS támogatás is meglesz hogy csak simán "feléled" a "hibernált" állapotból mert BOOT-ra sincs szükség akkor megint valami olyan durva változás lesz hogy a CPU-val egybe épített RAM-ra lehet nem is lesz szükség mert nem fogja vissza a gépet majd az hogy HD-ra írás, meg eleve az hogy adatok mozgatása innét oda, hanem közvetlen a "háttértár/RAM"-ba lehet írni stb, azaz nincs szükség gyors adat mozgatásra a RAM és HD között és még a mostani FLASH-os HD-knál is gyorsabb megoldások születhetnek...
Tippem szerint ha ez tényleg tömegtermelésbe megy és megoldják az aktuális OS-támogatást is egy ilyen új koncepcióra akkor jó ideig nem lesz szükség APU-ba integrálásra mert a számítógép annélkül is kib gyors lesz...

TGWH
(fanatikus tag)
Lehet. De én egyelőre még hagyományos vga-t akarok.
Ennyi erővel miért nem a vga-ba építik a processzort?
Persze, kevesebbet eszik, tabletbe, laptopba jó is, csak a teljesítménye lenne már ott, ahol a hagyományos vga-k vannak...
Pc-t nem féltem. Max megjelenik még egy konzol, egy újfajta pc. Amin nem csak játszani lehet. De akkor az meg már nem konzol, nem?
Egészen addig biztos nem lesz gond, amíg megmarad a variálható pc. Több processzor, több fajta vga, cserélhető ramok, hangkártya. De ha már egyfajta lesz csak a választék, onnantól nem biztos, hogy jó irányba mozgunk. Pl. lehet drágán adják majd, vagy pedig gyengébb grafikával. Elvileg lehetne optimalizálni, sokkal jobb lenne, de mégis, hogy mindenkinek ugyan olyan pc-je legyen... lesz belépő, normál, meg extra gamer... ezt még el is szúrhatják...
[ Szerkesztve ]
Nem rossz az az újfajta RAM, de az tévedés, hogy feleslegessé tenné nagy mennyiségű RAM APU-val egybetokozását, mivel a számításokhoz szükség van a nagy sávszélre és gyors elérésre, amit a nemfelejtő RAM-nál ugyan úgy sok csatornán lehetne megvalósítani (és valószínűleg így is lassabb lenne).
1-1 képkocka kiszámolásánál ma sem a HDD (a HD-t hagyjuk meg a High Definitionre) a szűk keresztmetszet, mert minden adat jó előre be van töltve hozzá a RAM-okba (main + VGA).
Az persze előnyös, ha minden "shiftelődik egyet", a HDD pedig a sor végén megy a C-be (carry bit
és onnan már sehova) [vagy még irdatlanabb méreteket ölt esetleg].
[ Szerkesztve ]

Sir Ny
(lelkes újonc)
A LOC-ok mennyire párhuzamosíthatóak?
Egyébként pedig speciális feladatokra még mindig az lesz, hogy jobban megéri csak LOC-ot, vagy csak TOC-ot használni, tehát lesz kereslet tisztán LOC és tisztán TOC lapkákra is, még ha az általános felhasználásnál mindkettő teljesítménye elérte az elegendő szintet, és akár egybe lehet őket szerkeszteni.

polika
(senior tag)
Az kicsit viccesenk tünik hogy cachelni fognak egy memóriát, de persze a CPU-t etetni kell és valószínű hogy ez lesz a megoldás, kérdés hogy a CPU-ban található nagyobb méretű viszonylag lasabb L3 cache-t fogják megnövelni vagy a rétegek száma változatlan marad és lesz egy DRAM a ReRam és a CPU között...
Elméletileg aztírják hogy a ReRam gyorsabb kisebb olcsóbb lesz a flash-nál 10000x gyorsabb mint a flash (5 nanoseces latenciát írnak), fujitsu, elpida, HP/Hynix mind nagyon rajta van a dolgon és 2013-at írnak több cikkben is. Kérdés hogy pl ha már az APU részben van egy viszonylag nagy latenciát is eltűrő grafikus rész akkor oda talán mindenféle előcachelés nélkül működhetn a ReRam és csak az alacsony latenciát igénylő CPU elé kell egy köztes réteg...

polika
(senior tag)
Közben rákerestem a ReRam-ra és egy Samsungos breakthrough cikkben azt írják hogy 1 milliószor többször írhatóvá tették a ReRam-ot miközben 10 ms-es latencája van ami nagyon közel van a DRAM latencia idejéhez. Másik Elpida-s ill Sujitsu-s cikkben meg 5 nanoseces latenciát írtak...ergo lehet hogy mégsem lesz szükség DRAM-ra ha kiforr ez a technológia (újabb cikkekben 2014-et írnak a flash leváltására).
10ms az rohadt sok.
#78 Most is cachelnek memóriát.
[ Szerkesztve ]
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

KisTopi95
(fanatikus tag)
20év múlva már egy körömnyi számítógépen fogunk powerkedni a benchmarkokkal... Számomra ez hihetetlen. Én azt mondom, ha még teljesítményben ott lenne mint a mai kártyák, nekem akkor is jobban kéne egy beszerelős vga. Ezzel könnyebb dolgozni, és bevált 
Várjuk ki, mi lesz a vége| Napközben csak 15:00 után keress telefonon! | http://yooouuutuuube.com/v/?width=192&height=160&yt=ZZ5LpwO-An4&flux=0&direction=bottom_right

Plazmacucci
(őstag)
Én személy szerint örülök ennek. A gépek legyenek kicsi, és használják arra amire kell. Az új generációs konzolok mellett szerintem csak nagyon keveseknek fog hiányozni a pc gaming. Lesz egy-két pc exkluzív cím, és semmi más csak konzolport, de már nem olyan kis hw igényűek mint a mostani boxnak meg ps-nek
Szóval szerintem egyszerűen nem éri meg pc-n játszani. Alig várom az új konzolokat, amivel évekig problémamentesen tudok játszani anélkül, hogy vga-t, cpu-t, vagy netalán apu-t cserélnék benne.
Aki meg elkezdi mondogatni, hogy konzolon nincs jó rpg meg rts, annak üzenem, hogy tudom, én is pc-n játszok jelenleg, de ez van ezt kell majd szeretni, én már megszoktam, hogy mindig más van mint amit szeretnénk, vagy netán a józan ész diktálna. Szvsz.
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

BeLucZ
(őstag)
menj közel a monitorhoz vagy a tv-hez és mindjárt undoritová válik az az alázos látvány 
PCnél már csak a natív felbontás és a látványjavítók aranyat érnek és akkor még nem is beszéltünk egyéb effektekről
lesz vagy 2020 mire kiforr ez az egész és olyan APUk lesznek amik kiváltanak majd egy felsőkategóriás cpu+gpu párost

Angel1981
(PH! addikt)
Ha ez a technológia tényleg ENNYIVEL jobb a hagyományos flasheknél, akkor vagy nem lesz itt még 2014-ben, horror ára lesz...

datatomm
(kvázi-tag)
Most nézem hogy kitörölték a hozzászólásaimat? Miért?

Z10N
(fanatikus tag)
Impressziv elkepzelesek. Meg 5 ev, addig a mostanaban megjeleno uj konzol generacio is atter teljesen erre az utra, hacsak mar most meg nem lepik ezt. Apropo EZ volt mar? Az arazasnak jot fog tenni ez az eros verseny 
EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

tdk.112
(kvázi-tag)
Te hülye vagy. Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz.
Nexus S 4.0.4

_csanesz
(lelkes újonc)

Úgy-úgy
Az optika nem fogja csökkenteni a teljes protokoll késleltetését. Csak az adatátviteli rétegét...
Ha jól emlékszem az Ethernet hálózatokat így a TCP/IP-t használókat is adatátvitel szinten a nem determinisztikus késleltetés/illetve átvitelűek közé soroltuk... Bár a teljes késleltetésnek csak egy kis része a buszhozzáférés bizonytalansága. A többi a mediakonverterekből jön...

Z10N
(fanatikus tag)
Wheel of Reincarnation. Szerintem ERRE gondolsz.
#64: "Errol az jut eszembe, hogy 2009-ben azt irtad, hogy 2011-re a 100 dollaros vga-k kihalnak, ha jol sejtem, ez nem jott be." Egy kis modositassal es ferditessel 2012-ben mar csak az OEM gepekben lesz sub $100 videokartya.
[ Szerkesztve ]
EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

ddekany
(PH! addikt)
"Korábban UGYANEZ ment végbe a matematikai koprocesszorral"
Egy óriási különbség, hogy az FPU integrálása semmit nem változtatott szoftver oldalon. Ha jól emlékszem még csak újrafordítani sem kellett a programokat. Meg eleve semmi új megközelítést nem hozott... OK, de, később SIMD utasítások egy keveset, de ez semmi ahhoz képest, ahogy egy ilyen APU-szerűség felforgatja a programok felépítését. És amíg az APU kihasználása arra korlátozódik, hogy annak gyártója (mondjuk az AMD) megvalósította rajta neked a DirectX-et/OpenGL-t, addig eléggé parlagon hever a potenciál. Azaz, a hardver beérésén felül itt még szoftver oldalon is lesz egy komoly késleltetés, ami az FPU integrálásnál nem volt.
[ Szerkesztve ]

ddekany
(PH! addikt)
"Az új generációs konzolok mellett szerintem csak nagyon keveseknek fog hiányozni a pc gaming."
Én meg úgy vagyok ezzel, hogy ha ott van a drága vas minden perifériával (főleg, esetleg drága monitorral), akkor ne kelljen már n+1 kütyüt megvenni, rakosgatni. Sajnálatos történelmi helyzet, hogy a PC-n komplikáltabb játszani. Talán egyszer majd megszűnik ez, és akkor a konzol és a PC összeolvad (ez is egyfajta integráció). Ha az üzletemberek bírnak magukkal, mert ugye, +1 kütyü az plusz bevétel...

Prof
(senior tag)
Szerintem se kukázza az Nvidia a Tesla-át, se a következő GTX-eket.
Egyszerűen az alsó-alsó közép kategóriás VGA-k el fognak tűnni az elkövetkező években, mert a prociban lesznek.

zoltanz
(PH! kedvence)
Meglátjuk, én az Intel-ből nem nézem ki, hogy lesz processzorában középkategóriás GPU (megfelelő driver támogatással). Max valami 3D lassítója lesz. 
[ Szerkesztve ]
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
"Az kicsit viccesenk tünik hogy cachelni fognak egy memóriát"

"valószínű hogy ez lesz a megoldás, kérdés hogy a CPU-ban található nagyobb méretű viszonylag lasabb L3 cache-t fogják megnövelni"
Kevés.
"vagy a rétegek száma változatlan marad és lesz egy DRAM a ReRam és a CPU között..."
Mintha én is ezt mondam volna (csak APU-val)... Hozzátéve, hogy nagyon nem mindegy, hogy hol van az a DRAM.
(#79): Az a 10ms jó lesz 10ns-nak.
"ergo lehet hogy mégsem lesz szükség DRAM-ra ha kiforr ez a technológia"
Feltéve, hogy odatehető az APU mellé a tokon belül...
Amúgy szerintem az 1 billió újraírás nem elég ahhoz, hogy leváltsa a DRAM-ot. Ha ugyanazt a bitet/bájtot/stb. írkáljuk, nem túl sok idő a végére érni.
[ Szerkesztve ]

staccato
(tag)
teljesen egyértelmű ez a jövő kép.
ahogy az apuk rohamosan fejlődenek,már ma is a felhasználók jó 70%-nak elégségesek.ahogy a cikk is írja,már nem sok idő kell hogy a játékokban is teljesen megállják a helyüket,és élvezhetően lehhesen velük játszani.az biztos hogy amikor ez a szint eljön akkor is lessz külön gpu,csak akkor már a játékosok közül is ,kevés felhasználónak lessz rá szüksége.és azt sem felejtsük hogy ott az energia fogyasztás beli komoly előny az apu -nál,valamint pl gép összerakássánál sem kell 600-700W tápot venni.
üdv
Érdekes elképzelés. Amúgy nem 180 fokos fordulat a külön GPU-hoz képest, mert megmaradnak az eltérő jellegű feldolgozóegységek, csak egy helyre gyűjtve. Ami nem baj, mert hatékonyabb.
@ (#82) Plazmacucci : Szerintem is egyszerűbb, ha ugyanaz az eszköz a számítógép, a médialejátszó, és a konzol.
Amúgy a konzolokba mégis milyen hardvert tesznek? Előb-utóbb azokban is APU lesz 
[ Szerkesztve ]
Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

Csabroncka
(fanatikus tag)
Érdekes, a cikkben mintha az Nvidia és Ati haláltusáját olvasnám.
Valószínűleg az Intel földbe döngölne ezzel mindent, és egyeduralkodóvá válna.
Másrészt, mennyire örülnének ennek az alaplapgyártók? Kérdés számomra.
Valóban nem titok, hogy az integrálással nagyobb lehetőségek kínálkoznak, azonban ne felejtsük el, hogy az üzlet és a pénz mindent felül írhat.
Battlefield nick:*818* CpLJohnConnor "The future is not final"
Mert ez egy fórum, és nem chat.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

havasa
(senior tag)
A következő Xboxban is APU lesz már. Egy év múlva már sorozatgyártásban lesz az Oban.
98# Milyen haláltusa? A központi egységek 3D részét szted ki fogja tervezni gyártatni, ha nem a Radeon és az nVIDIA? (ATI már elég régóta nem létezik, csak AMD Radeon) Az Intelnek csak 3D lassítója van jelenleg. 
[ Szerkesztve ]