"Ez mit jelent, es miert erdekes?"
Azt, hogy nem a lehúzásról szól az egész történet.
"Mult idoben nem igaz, mert mar korabban elkezdodott???"
Már évekkel ezelőtt elkezdődött a lassulás, független okokból kifolyólag (lásd, amiket írtam), miközben a Brazos és az SB (bár az még nem mondható igazi APU-nak, de legalább már nem ultragyenge IGP van benne) kb. egy éve jöttek ki, a Llano pedig (mint első komolyabb APU) csak fél éve és eddig nem is túl sok vizet zavart.
Az APU-s dolog nem ok, hanem inkább okozat, illetve törvényszerűség, a fejlődés következő kézenfekvő, elkerülhetetlen lépcsőfoka.
Hozzátenném, az Intel az IGP-s piac és úgy általában a piac nagy részének megtartása érdekében amúgy is kénytelen lett volna fejleszteni az IGP-it, amit aztán így is-úgy is be kellett volna tennie a CPU mellé (az NB-vel egyőtt), mert így költséghatékonyabb. Az AMD és az Nvidia meg ott állhatott volna megfürödve, ha nem próbálnak ők is időben lépni (az Nvidia először a HPC szektor felé, akkor még nem lehetett tudni, hogy a Win8 az ARM-ot is támogatni fogja [kérdés, mennyire lesz ott sikeres, de mindegy]). Mindkét cégnek alapvető érdeke, hogy az Intel előtt járjanak abban, amiben ők a jobbak: GPU-s mikroarchitektúrában, megspékelve a GPU és a CPU innovatív összegyúrásával.
(#156) Loha: A (nagyobb) GeForce-ok már egy ideje ilyenek, és az AMD-s GCN is ilyen, de attól még ki lettek hozva PC-s videókártyaként is. Igaz, mint ahogy szó volt róla, egyre kisebb irántuk a kereslet.
Szerintem ebből az Echelonból is próbál majd az Nvidia otthoni megoldást is faragni, csak az már nem egy videókártya lesz egy PC-be (nincs szüksége külső procira, van neki saját), hanem egymagában lesz egy komoly játékgép. Szerintem lesz igény akkor is olyan gépekre, amik többet tudnak, mint egy okosteló vagy okostévé...
Hacsak nem mos el mindent a "vihar" (felhősítés)...
[ Szerkesztve ]