Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) csatahajós válasza antikomcsi (#41) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

Ha jól értelmezem a külföldi fórumokról gyűjtött infókat, meg ahogyan itt is már bemásolta valaki, lesz több verzió is.

Alapvetően arról van szó, hogy a skálázódás beli problémákat fogja megoldani, tehát közel lineáris lesz a GPU skálázódás, de ha jól emlékszem egyelőre csak 2 GPU-nál tudja ezt.
A másik hogy tök különböző GPU-k és RAM párosok különböző órajeleken is mehetnek párban, akár más és más gyártótól és a chip képes lesz a terhelést a kártyák teljesítményének arányában elosztani.

Az igazán nagy dobás persze az lesz ha AMD és Nv kártyák mehetnek egyszerre.

Szerk.: bocs, most látom Oliverda linkjében hogy jelenleg 4 GPU a max. Mondjuk ha lineáris a skálázódás akkor az bőven jó :C

[ Szerkesztve ]

(#52) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És mondjuk DX10 és DX11 hogyan menne? Az elavult GeForce csak a DX10-es effekteket számolná a DX11 Radeon mellett, vagy hogyan lenne ez?

(#53) arn válasza Oliverda (#46) üzenetére

arn
(őstag)

akkor mi vezerli az eroforrasszetosztast? tisztan hwbol tudtommal nem megvalosithato perpill - vagy ha igen, akkor az ati es az nv mit szarakodik a jelenlegi korant sem jol mukodo multigpus megoldasokkal.

http://project-brian.blogspot.com/

(#54) Oliverda válasza arn (#53) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gondolom a Lucid chip driver-e amit a chip készítője ír hozzá.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#55) arn válasza Oliverda (#54) üzenetére

arn
(őstag)

en nem varnek ebben az esetben tul sokat - ha hazon (kartyan) belul is hellyel kozzel tudjak megcsinalni.

http://project-brian.blogspot.com/

(#56) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Wáá, ez nem semmi cucc lesz, remélem előbb utóbb elérhető árban lesz az átlag júzernek is. :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#57) breiner válasza Kendek (#36) üzenetére

breiner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

értem köszi
és TESCO-Zsömle köszi :DDD

"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"

(#58) Oliverda válasza arn (#55) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd kiderül.

Szívesen meghallgatnám erről Abu véleményét, de ha jól látom ő elment szabira...vagy valami hasonló.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#59) olanor

olanor
(tag)

Viszonylag alacsony áron nagyon sikeres termék lenne... de valószínű hogy meg kell fizetni azt hogy "új" dologról van szó.

♠♣ ASUS : Republic of Gamers ♣♠ | Steam : olanor , BFBC2 : olanor , BF3/Origin : olanor, BF2 : olasz02 , Xfire : olasz02

(#60) poli27 válasza Oliverda (#39) üzenetére

poli27
(senior tag)

Ebből a linkből kiemelném ezt a rész : A cég állítása szerint bármely, közös gyártótól származó grafikus processzor összeköthető.

Tehét Ati és Nvidia nem lehet összekötve ha jól értelmezem.

(#61) Oliverda válasza poli27 (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem is lenne sok értelme szvsz. Ennek az egésznek (elvileg) a jobb skálázódás és a flexibilisebb CF v. SLI összeállítás lesz az előnye. Illetve ennél a platformnál talán valamennyire kompenzálja azt hogy LGA-1156 setében csak max 1x16 v. 2x8 PCI-E vonal áll rendelkezésre multi-GPU-s rendszer kialakításához.

(#62) Arkar

Arkar
(fanatikus tag)

Szvsz ez azért talán fontosabb újítás mint a 2 oz cooper PCB! Végre nem csak Asus és Gigabyte, (bár mind a kettő nagyon jó gyártó)
De szvsz túl drága lesz! Vagy talán mint első széria túl sok gyermekbetegsége lehet !

Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm

(#63) Freeman2 válasza Vistaboy (#50) üzenetére

Freeman2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Jó lessz végre SLI és Crossfire is akár nem rossz! :C

Half Life Story!

(#64) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És akkor legalább a Hydra chipbe megy be a 16db 2.0-ás sáv, ami a proci vezérlőjéből jön, és a kártyáknak ő már osztatlan x16-x16 sávokat biztosít?

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#65) Oliverda válasza janos666 (#64) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#66) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a Hydra érdekes lesz, de anélkül nem tudom, ez hogy is fog működni:

"A G9P55-DC (Forrás: Hardware-Aktuell) az NVIDIA BR-03 jelzésű chipjének segítségével 3-way SLI elrendezés is kialakítható a megfelelő grafikus kártyák használatával, amelyek számára x16, x8, x8 sávot képes biztosítani, hasonlóan az nForce 780a SLI chipsethez."

Mint tudjuk, az LGA1156-os procikon nincs más összeköttetés, csak az 1x16/2x8-as PCIe és az északi híddal összekötő kis sávszélű DMI (továbbá az IGP-sekben a képet szállító Display Connect).

SLI-ben és CF-ben minden kártya másféle adatokkal számol, így még csak kétfelé sem lehet küldeni ugyanazokat az adatokat. Az egyedüli értelmes megoldásnak a Hydra tűnik, de az várhatóan lassan fog elterjedni, ha egyátalán. (Mert ugye a népek nem nagyon fogják érteni, miért is jobb, ezért kérdéses, mennyire akaródzik majd kifizetniük érte a felárat.)

(#67) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, azt nem tudja valaki, hogy mi az a 14-es (ill. 13-as) szalagkábel-csati az alaplap hátulján, középen? [link] Nem épp ilyen helyekre való...

(#68) TESCO-Zsömle válasza dezz (#67) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát így első ránézésre vagy valami overklokking divájsz csatlakozója, vagy at Audio-é, mert azt se nagyon látni...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#69) dezz válasza TESCO-Zsömle (#68) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szokásos analóg audio kimenet szerintem a helyén van. Ezen a képen két egyforma magas magas (emeletes) csatlakozó látszik balról indulva, majd jön egy kicsivel alacsonyabb. Így ezen a képen jobboldalt a középső és a másik képen legfölül látható 3. csatlakozó sarka látható. Tehát a legjobboldalibb nem, ami vélhetően az audio csatlakozó.

(#70) TESCO-Zsömle válasza dezz (#69) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak halkan jegyezném meg, hogy a legszélsző is szimpla széles, ami egy sima sztereó hangkártyát jelentene. Nem mellékesen a középső oszlop tetején egy LAN-csatlakozó látszik, az alaplara nyomtatott "Dual GbLAN" felirat pedig arra utal, hogy a nem látható dobozon is az van. A magasságából itélve pedig oda is a jól megszokott 1 LAN + 2 USB-s csatlakozóház került.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#71) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Adok neki egy kis kakót, fog ez durranni.

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#72) Maestrohun

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Bennem az a kérdés merült fel, hogy ezzel a külön chippel talán az összekötött videókártyák közti kommunikáció gyorsabb lehet? Hátha jól optimalizálták...

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#73) norbi1992

norbi1992
(tag)
LOGOUT blog

Hát az nagyon nagy ugrás lenne , ha ati és nvidia kártyákat lehetne együtt használni , vagy teljesen különböző egy típusú videokártyákat(pl egybe rakhatok egy hd4870, hd3870 és egy hd2900 xt keverékét).
Szerény véleményem szerint ez megvalósíthatatlan lesz ,mivel néha még tök ugyanolyan kártyák használata is bajos.

(#74) dezz válasza TESCO-Zsömle (#70) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen, egy sima sztereó kimenet furcsán mutatna egy olyan lapon, amin ott virít a "True Blu-ray Audio" felirat. Bár ez nem az analóg kimenetekre vonatkozik, hanem a HDMI-re kellene vonatkoznia, de olyan meg nincs itt... :F Micsoda rejtélyek... :DDD

(#75) kazso válasza Ste (#47) üzenetére

kazso
(kvázi-tag)

A Win7 támogatja ezt: [link]
Én is most tervezem egy nV kártya beépítését az Ati mellé, csakis a PhysX miatt :)

(#76) e00dgy

e00dgy
(tag)

Várjuk ki a végét. Aztán kövezzünk.

Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat.

(#77) janos666 válasza dezz (#74) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az X48-as alaplapra is rá van írva ilyesmi Blu-ray audiós marketingduma. Egyszer próbáltam ki, és örömmel nyugtáztam, hogy milyen jó befektetés volt évekkel ezelőtt ez az Audigy 4, mert még mindíg sokkal szebben szól, mint a blu-ray képes Realtek chip (sima 1,5Mb/s DTS hangot próbáltam egy jól kevert 2009-es filmmel). A Realtek chippel sokkal élettelenebb a hangzás, üresnek tűnik vele a hangtér (főleg a mély), és akkor ez még egy öreg Audigy4, van már X-fi(2), AuzenTech X-fi (és nemsoká HomeTheater X-fi2) és többféle ASUS Xonar is...

A teljes blu-ray hangélményhez sem kell HDMI, az x48-akon is analóg és koax/optical SPDIF van, amiből ugye az SPDIF kiesik, tehát csak analóg kimenetek maradnak, szerintem itt is arra értelmezendő a hangkeltés.

Ez szerintem csak annyit tesz, hogy a DAC-on átfér a 24-bites 96Khz-es hang, és a StN-ratio megüt egy meghatározott küszöbértéket.

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#78) dezz válasza janos666 (#77) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alaplapitól nem is lehet sokat várni... De azt legalább igen, hogy ha már rá van írva a Blu-ray, akkor valahol valahogy jőjjön már ki a 7.1 hang. :DDD

ps. ez nem csak a D/A-n múlik (és annál sem pusztán az SNR-en). Kulcsfontosságú annak tápellátása, órajelezése, és persze a többi környezeti tényező is fontos.

(#80) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lucid Hydra 200: Vendor Agnostic Multi-GPU, Available in 30 Days

(#81) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lucid HYDRA Multi-GPU Technology Launch (video)

3:30-tól az érdekesebb...

(#82) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

msi Big Bang - Counting Down to the Next Generation Gaming Power

(#83) Arkar válasza Oliverda (#82) üzenetére

Arkar
(fanatikus tag)

Nv + ATi kártyák egy lapban :Y

Akkor má' csak 21-et kell aludni :D

Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm

(#84) FRENK1988 válasza Oliverda (#81) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ö és miért jön ki 2 kábel min2 VGA-ból? Miért nem a 4890-et tették be elsődlegesnek?

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#85) Oliverda válasza FRENK1988 (#84) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

öööö....azt nem tudom. :D biztos volt rá valami jó okuk

MSI Announces Big Bang – the First P55-based Mainboard to include THX TruStudio PC™ with Creative EAX® ADVANCED HD™ 5.0 Audio Technology

Erre a lapra aztán rápakolnak minden szirsz@rt.

(#86) Balika911 válasza Oliverda (#85) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ezt még végigolvasni is fárasztó, de ami érdekesebb, hogy erre egy teljes értékű X-Fi chipet integráltak? Vagy csak szoftveresen emulálják az EAX 5.0-t? Utóbbit gyanítom, de ezzel együtt azt is, hogy ez csak papíron tűnik úttörő kezdeményezésnek, gyakorlatilag szinte ugyanazt nyújtja, mint a többi integrált megoldás.

Nem negatív vagyok, csak tapasztalt. ;]

(#87) Oliverda válasza Balika911 (#86) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ez kiegészítő (PCI-E 1x) kártyás buli lesz. Aztán hogy milyen chipet pakolnak rá az majd kiderül.

(#88) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lucid HYDRA 200 Details With AMD, Lucid & NVIDIA

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.