Elfogadnám természetesen hozzáillő Professzorral!
Nincs mit tenni ilyen magas Svájci Frank mellet, mint lerohani Svájcot... ! bitHUmen - SkyNet

Elfogadnám természetesen hozzáillő Professzorral!
Nincs mit tenni ilyen magas Svájci Frank mellet, mint lerohani Svájcot... ! bitHUmen - SkyNet
Grat a teszthez 
A bios böngészéséhez mennyi idő jutott? Csak kérdem, mert nem-e ez foghatta vissza a tuningot, hogy valamilyen rejtett beállítás elmaradt

"...30 wattos üresjárati érték elég meggyőző, ráadásul itt még nem is paneltápot használtunk."
Erről a paneltápról írhatnátok 1x bővebben.
Nekem a paneltáp működésével kapcsolatban az nem teljesen tiszta, h ~94% hatásfokú, de ehhez még hozzá kell kötnöd egy külső (notebook) tápot is, aminek szintén van valami hatásfoka, tehát mennyi az annyi? 
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
A 12V gyakorlatilag direktben jön a külső kockából ezeknél, így ott összességében is 90% körül alakulhat a hatásfok... a többi feszé nyilván rosszabb, hiszen azokat a 12V-ból állítja elő, azonban ma leginkább a 12V a terhelt.
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Nekem is tetszik ez az alaplap és proci, valószínűleg jövőre veszek egy ilyesmit
Alul, a "Az MSI A75MA-G55 alaplapot az MSI magyar képviselete biztosította." részben a link hibás.

hmm
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

Óhh, köszönöm a gyors választ!
Esetleg nincs itt erről valami fórum / logout téma vagy fórumtárs, aki ezzel foglalkozik?
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
Külön nincs neki (legalábbis én sem találtam korábban), a normál tápos topicban van szó róluk néha.... bár tényleg elég kevés az infó.... kevés embernek van. (nekem volt, de nem ment vele a gépem, máig nem értem miért)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Ennyiért teljesen korrekt ajánlat 
>> ЯeSpΞkT <<
valamikor vártható majd Gigabyte-os teszt is? 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Tetszenek ezek a matx-es lapok. Főleg ez, meg a giga egyik megoldása, ahol csak egy darab 12v-os 4-es csati kell. Régebbi tápokkal is használhatóak.
Mi a francnak széthajtani egy ilyen CPU-t?
Tényleg nem értem.
Valaki elmagyarázná nekem érthetően, ész érvekkel?
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung
Őszintén én se értem... Nyernek vele vagy 10s-t... vagy 4FPS-t. Nekem az egész tuningot vki elmagyarázhatná..az értelmét!
Főleg egy olyan alaplapnál, processzornál aminél pont az a lényeg, hogy minnél alacsonyabb legyen a fogyasztás.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung
Széthajtani valóban nincs értelme.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
És tuningolni?
Pár ésszerű mondatban leírnád, hogy érezzem a késztetést arra, hogy ilyen vagy hasonló alaplapot vegyek és neki álljak tuningolni.
Ingyen kapsz nagyobb teljesítményt. Ez a tuning értelme.
Szerintem több értelme van mint a felesleges hozzászólás gyártásnak.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Főleg egy olyan gépnél ami arra van kihegyezve, hogy keveset fogyasszon, kevés hőt termeljen, csöndes legyen.
FAIL?!?!
Csökkented a feszültséget és mellette tuningolsz. Ugyanolyan fogyasztás mellett gyorsabb lesz a géped.
Esetleg csak csökkented a feszt, mert az is tuningolás és nyersz sok wattot.
Tuningolni sokféleképpen lehet.
Például.

En azt nem ertettem soha, aki nem tuningolt (alapfeszen termeszetesen!) pedig lett volna ra lehetosege. 
Ingyen, kvazi plusz fogyi nelkul gyorsabb gep. (vagy a nagyobb mhz feszemeles nelkul is nagyobb fogyi lenne?
)
OK
Ilyennel egyszer ha talán foglalkoztam.
Általában megveszem az adott foglalat leggyorsabb processzorát és nem motivál a dolog.

Igy is lehet 
De azokat is lehet siman huzni. Szinte mindig, ingyen gyorsabbat. Par perc, egyszer kell megcsinalni. Sot, ma mar programok vannak ra, egy kattintas, es auto felhuzza.
Nekem pl a fejleszteshez nincs "eleg gyors" cpu
OK
Van aki pedig megveszi fele annyiért az adott foglalat egy lassabb modelljét, és feltuningolja a leggyorsabb szintéjére, amivel jó pár ezret megtakarít.

Akkor lenne értelme a tuningnak, ha érezhető, és nem csak kimérető teljesítménytöbbletet adna. Mint anno a 300-as cerkát 500-on használni, vagy a 750-es Duront 1GHz-en. Ezt érezte az ember, ténylegesen gyorsabb is lett a gép, nem csak 3-5%-kal. Vagy VGA-k esetén ha az ember kifogott egy jobb TNT-t, ami nem csak 110MHz-en volt stabil, hanem 125-130Mhz-en is. Ez is érdemi gyorsulás volt (bár sok ilyen chip nem volt, kicsit elbaltázta az nV.) Ahogy X800Pro-t X800XT-re moddolni, vagy az X800GTO-k esete. nV oldalon GF6200-ból GF6600, aminek szintén volt érdemi haszna.
3-5%-tól nem lesz gyorsabb a gép, érdemben nem jelent semmit. Amire az 5%-kal kisebb teljesítmény nem elég, arra a tuningolt verzióé sem.
A RAM tuningról már ki sem fejtem a véleményem, elégszer leírtam már.
Si vis pacem, para bellum.

"Nekem pl a fejleszteshez nincs "eleg gyors" cpu"
Ne haragudj a kérdésért, de te mit fejlesztesz? Szerintem pont a fejlesztés az, amihez a maiaknál jóval lassabb processzor is elég. Nem fut elég gyorsan a debugger mikor lépésenként futtatod a programot? Nem fordít elég gyorsan a Visual Studio? Késlekedik az editor mikor gépelsz? Komplett Linux kernelt buildelsz naponta többször? Vagy Mi? Ne értsetek félre, nem kötekszek, csak érdeklődök. Manapság mindenki úgy ki van éhezve a teljesítményére, mintha naponta atom robbanás szimulációt futtatna, vagy a globális felmelegedés hatásait vizsgálná. Ha játékokhoz kell a kraft, az OK (bár nem ettől jó egy játék), de azonkívül otthoni felhasználásra mihez? Az Atomos netbookomon ugyanúgy megy az internet mint a 8400 core 2-es gépemen, igazából semmi különbséget nem érzek. Szóval nekem is elmagyarázhatnátok, hogy mire is ez a tuning őrület. 3-4 évvel ezelőtt a most lesajnált, "semmire sem jó" processzorok jelentették a csúcs teljesítményt. Milyen új feladatokat kell ma otthon megoldani, amiről 3-4 éve még azt sem tudtuk hogy létezik. Szerintem ez az egész teljesítmény hajhászás egy mesterségesen gerjesztett őrület, de semmiképpen sem valós szükséglet.
Nem akartam a köznyugalmat megzavarni, csak hangosan morfondírozok. A béke legyen veletek.
Pont emiatt szoktam akkor új CPU-ba beruházni ha legalább 2-3x-os a teljesítmény növekedés.
Jelenleg egy Core i7 2600-as boldog tulajdonosa vagyok és szerintem jó pár évre letudtam a processzor vásárlást.
Sokszor jobban megdobja a min FPS-t a tuning, mint amennyit tuningolsz.

Most már én is így vagyok vele, régebben tunningoltam de csak a pontszám miatt 
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

Ha folyamatosan fut a játék, akkor hótra nemérdekel mennyi a minimum fps.
[ Szerkesztve ]
Az igaz persze, de ha úgy fut folyamatosan, hogy pl kinn sétálgatsz a vadonba, majd bemész abba a bizonyos faluba, ahol a proci miatt leesik az FPS és télleg az a kis tuning kéne? Valójában folyamatosan fut, de pont ott mégis szaggat. Grafikát veszed le, vagy tuningolsz 10%-ot, ami akár dob 20%-ot a min fps-en?

Procilimitet csak súlyosbítod ha leveszed a felbontást.

minek rá 2 pcie16? 6670cf? 
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

Én megveszem a leg olcsóbbat, és alapfeszen a leggyorsabb fölé tuningolom. Így elég sok értelme van a tuningnak. 
[link]
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!
Nem tudom, de nekem az MSI egy rakat gagyi cucc csak.
Miért? Szerviz tapasztalat. Nagy hibaarány, bugok.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
Ez most nagyjából úgy hangzott mint az a megállítás miszerint a francia autók megbízhatatlanok.
Amit én láttam az alapján semmivel sem rosszabb mint a többi nagy márka. Bugok tekintetében pedig jobb mint a Gigabyte vagy az ASRock. Persze nyilván alapvetően abból érdemes kiindulni, hogy bug mindegyik modellben akad.
[ Szerkesztve ]

Nem tudom, de nekem az MSI egy rakat jó cucc csak.
Miért? Számtalan MSI termék megvásárlása. Egy bios bug-tól eltekintve teljesen korrekt cuccok.
Minden kijelentésemet, csak több sok-sok száz konfiguráció kezem alól kiadása alapján mondom.
Persze, nem kell egyetérteni, ez csak egy vélemény.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

lehet azert volt veluk gond mert rosszul lettek osszeallitva.
Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

Mondjuk,ha csak msi-t rak össze az ember akkor persze, hogy van közte hibás
Egyébként szerintem semmivel nem árul több szemetet mint bárki más, de ez meg csak az én véleményem 

"több sok-sok száz" konfiguráció között naná h van hibás cucc. amúgy sok magánvélemény van egyes márkák hibaszázalékairól, ezek akkor lennének hitelesek ha tudnánk a megadott gyártói hibarátát meg a szaki tényleges hibaészlelését. persze azonos darabszámnál.
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
Pláne, a lefüstölő CPU-VRM-nél lehetséges ez.... 
Hála az égnek ezek helyben javíthatóak.

Melyik gyártóval jó a tapasztalatod?
Ha intel vonalat nézzük nézzük, akkor a "gyári" intel lapok a leg megbízhatóbbak.
Minden brand gyártónál most valamiért szokásosnál több a döglött P6x chipsetes lap.
AMD vonalon a Gigával van a legkevesebb szívás, heti 30gépre bontva.
Vegyesen Intel, MSI, Giga, ASUS, AsRock lapokra bontva.

Igen nálunk a cégnél is már vagy 8 éve Intel alaplapok vannak. Modjuk g41-nél még nincs újabb 
Am Gigáról meg itt fórumon nincsenek jó tapasztalatok. Legalábbis nem sok.

Mondjuk FM1-en pont van értelme a RAM tuningnak... 
Aludni kell, anélkül meghalok.
A Gigának elég gyatra a BIOS támogatása valamint minősége.
zetecR: Akad 1-2 desktop csak CPU-t használó alkalmazás is ami meghálálja ezt. A Sony Vegas pl. zabálja a sávszélességet.

Igaz, de amire kell, arró jó lehet!
Nem veszem meg, de kíváncsi vagyok majd a komolyabb tesztekre is.
Dr. Dávid