Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Regirck

Regirck
(senior tag)

Elfogadnám természetesen hozzáillő Professzorral!

Nincs mit tenni ilyen magas Svájci Frank mellet, mint lerohani Svájcot... ! bitHUmen - SkyNet

(#2) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Grat a teszthez :K

A bios böngészéséhez mennyi idő jutott? Csak kérdem, mert nem-e ez foghatta vissza a tuningot, hogy valamilyen rejtett beállítás elmaradt

(#3) jap

jap
(fanatikus tag)

"...30 wattos üresjárati érték elég meggyőző, ráadásul itt még nem is paneltápot használtunk."

Erről a paneltápról írhatnátok 1x bővebben.
Nekem a paneltáp működésével kapcsolatban az nem teljesen tiszta, h ~94% hatásfokú, de ehhez még hozzá kell kötnöd egy külső (notebook) tápot is, aminek szintén van valami hatásfoka, tehát mennyi az annyi? :F

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#4) Male válasza jap (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 12V gyakorlatilag direktben jön a külső kockából ezeknél, így ott összességében is 90% körül alakulhat a hatásfok... a többi feszé nyilván rosszabb, hiszen azokat a 12V-ból állítja elő, azonban ma leginkább a 12V a terhelt.

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) C5Z5

C5Z5
(újonc)

Nekem is tetszik ez az alaplap és proci, valószínűleg jövőre veszek egy ilyesmit

Alul, a "Az MSI A75MA-G55 alaplapot az MSI magyar képviselete biztosította." részben a link hibás.

(#6) Hobbbyt

Hobbbyt
(fanatikus tag)

hmm

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |..Galaxy S2..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore -> by vidékiürge

(#7) jap válasza Male (#4) üzenetére

jap
(fanatikus tag)

Óhh, köszönöm a gyors választ!

Esetleg nincs itt erről valami fórum / logout téma vagy fórumtárs, aki ezzel foglalkozik?

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#8) Male válasza jap (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Külön nincs neki (legalábbis én sem találtam korábban), a normál tápos topicban van szó róluk néha.... bár tényleg elég kevés az infó.... kevés embernek van. (nekem volt, de nem ment vele a gépem, máig nem értem miért)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) manoarc

manoarc
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennyiért teljesen korrekt ajánlat :)

>> ЯeSpΞkT <<

(#10) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

valamikor vártható majd Gigabyte-os teszt is? :R

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#11) torma99

torma99
(tag)

Tetszenek ezek a matx-es lapok. Főleg ez, meg a giga egyik megoldása, ahol csak egy darab 12v-os 4-es csati kell. Régebbi tápokkal is használhatóak.

(#12) csevede

csevede
(kvázi-tag)

Jó ár! :R

(#13) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a francnak széthajtani egy ilyen CPU-t?

Tényleg nem értem.
Valaki elmagyarázná nekem érthetően, ész érvekkel?

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#14) ftc válasza banhammer (#13) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Őszintén én se értem... Nyernek vele vagy 10s-t... vagy 4FPS-t. Nekem az egész tuningot vki elmagyarázhatná..az értelmét!

(#15) banhammer válasza ftc (#14) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Főleg egy olyan alaplapnál, processzornál aminél pont az a lényeg, hogy minnél alacsonyabb legyen a fogyasztás.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#16) Oliverda válasza banhammer (#13) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Széthajtani valóban nincs értelme.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#17) banhammer válasza Oliverda (#16) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

És tuningolni?

Pár ésszerű mondatban leírnád, hogy érezzem a késztetést arra, hogy ilyen vagy hasonló alaplapot vegyek és neki álljak tuningolni.

(#18) Oliverda válasza banhammer (#17) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ingyen kapsz nagyobb teljesítményt. Ez a tuning értelme.

Szerintem több értelme van mint a felesleges hozzászólás gyártásnak.:)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#19) banhammer válasza Oliverda (#18) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Főleg egy olyan gépnél ami arra van kihegyezve, hogy keveset fogyasszon, kevés hőt termeljen, csöndes legyen.

FAIL?!?!

(#20) oliba válasza banhammer (#19) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Csökkented a feszültséget és mellette tuningolsz. Ugyanolyan fogyasztás mellett gyorsabb lesz a géped.

Esetleg csak csökkented a feszt, mert az is tuningolás és nyersz sok wattot.

Tuningolni sokféleképpen lehet.

(#21) Oliverda válasza oliba (#20) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Például.

(#22) Z_A_P válasza banhammer (#17) üzenetére

Z_A_P
(fanatikus tag)

En azt nem ertettem soha, aki nem tuningolt (alapfeszen termeszetesen!) pedig lett volna ra lehetosege. :F
Ingyen, kvazi plusz fogyi nelkul gyorsabb gep. (vagy a nagyobb mhz feszemeles nelkul is nagyobb fogyi lenne? :F )

OK

(#23) banhammer válasza Z_A_P (#22) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyennel egyszer ha talán foglalkoztam.

Általában megveszem az adott foglalat leggyorsabb processzorát és nem motivál a dolog.

(#24) Z_A_P válasza banhammer (#23) üzenetére

Z_A_P
(fanatikus tag)

Igy is lehet :)
De azokat is lehet siman huzni. Szinte mindig, ingyen gyorsabbat. Par perc, egyszer kell megcsinalni. Sot, ma mar programok vannak ra, egy kattintas, es auto felhuzza.
Nekem pl a fejleszteshez nincs "eleg gyors" cpu

OK

(#25) Oliverda válasza banhammer (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van aki pedig megveszi fele annyiért az adott foglalat egy lassabb modelljét, és feltuningolja a leggyorsabb szintéjére, amivel jó pár ezret megtakarít.

(#26) daa-raa válasza Z_A_P (#22) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor lenne értelme a tuningnak, ha érezhető, és nem csak kimérető teljesítménytöbbletet adna. Mint anno a 300-as cerkát 500-on használni, vagy a 750-es Duront 1GHz-en. Ezt érezte az ember, ténylegesen gyorsabb is lett a gép, nem csak 3-5%-kal. Vagy VGA-k esetén ha az ember kifogott egy jobb TNT-t, ami nem csak 110MHz-en volt stabil, hanem 125-130Mhz-en is. Ez is érdemi gyorsulás volt (bár sok ilyen chip nem volt, kicsit elbaltázta az nV.) Ahogy X800Pro-t X800XT-re moddolni, vagy az X800GTO-k esete. nV oldalon GF6200-ból GF6600, aminek szintén volt érdemi haszna.

3-5%-tól nem lesz gyorsabb a gép, érdemben nem jelent semmit. Amire az 5%-kal kisebb teljesítmény nem elég, arra a tuningolt verzióé sem.

A RAM tuningról már ki sem fejtem a véleményem, elégszer leírtam már.

Si vis pacem, para bellum.

(#27) jattila40 válasza Z_A_P (#24) üzenetére

jattila40
(tag)

"Nekem pl a fejleszteshez nincs "eleg gyors" cpu"

Ne haragudj a kérdésért, de te mit fejlesztesz? Szerintem pont a fejlesztés az, amihez a maiaknál jóval lassabb processzor is elég. Nem fut elég gyorsan a debugger mikor lépésenként futtatod a programot? Nem fordít elég gyorsan a Visual Studio? Késlekedik az editor mikor gépelsz? Komplett Linux kernelt buildelsz naponta többször? Vagy Mi? Ne értsetek félre, nem kötekszek, csak érdeklődök. Manapság mindenki úgy ki van éhezve a teljesítményére, mintha naponta atom robbanás szimulációt futtatna, vagy a globális felmelegedés hatásait vizsgálná. Ha játékokhoz kell a kraft, az OK (bár nem ettől jó egy játék), de azonkívül otthoni felhasználásra mihez? Az Atomos netbookomon ugyanúgy megy az internet mint a 8400 core 2-es gépemen, igazából semmi különbséget nem érzek. Szóval nekem is elmagyarázhatnátok, hogy mire is ez a tuning őrület. 3-4 évvel ezelőtt a most lesajnált, "semmire sem jó" processzorok jelentették a csúcs teljesítményt. Milyen új feladatokat kell ma otthon megoldani, amiről 3-4 éve még azt sem tudtuk hogy létezik. Szerintem ez az egész teljesítmény hajhászás egy mesterségesen gerjesztett őrület, de semmiképpen sem valós szükséglet.
Nem akartam a köznyugalmat megzavarni, csak hangosan morfondírozok. A béke legyen veletek.

(#28) banhammer válasza daa-raa (#26) üzenetére

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Pont emiatt szoktam akkor új CPU-ba beruházni ha legalább 2-3x-os a teljesítmény növekedés.

Jelenleg egy Core i7 2600-as boldog tulajdonosa vagyok és szerintem jó pár évre letudtam a processzor vásárlást.

(#29) oliba válasza daa-raa (#26) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Sokszor jobban megdobja a min FPS-t a tuning, mint amennyit tuningolsz.

(#30) Godefroy válasza banhammer (#28) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Most már én is így vagyok vele, régebben tunningoltam de csak a pontszám miatt :)

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#31) daa-raa válasza oliba (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha folyamatosan fut a játék, akkor hótra nemérdekel mennyi a minimum fps.

[ Szerkesztve ]

(#32) oliba válasza daa-raa (#31) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Az igaz persze, de ha úgy fut folyamatosan, hogy pl kinn sétálgatsz a vadonba, majd bemész abba a bizonyos faluba, ahol a proci miatt leesik az FPS és télleg az a kis tuning kéne? Valójában folyamatosan fut, de pont ott mégis szaggat. Grafikát veszed le, vagy tuningolsz 10%-ot, ami akár dob 20%-ot a min fps-en?

(#33) daa-raa válasza oliba (#32) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Procilimitet csak súlyosbítod ha leveszed a felbontást.

(#34) tombar

tombar
(fanatikus tag)

minek rá 2 pcie16? 6670cf? :DDD

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#35) Plazmacucci válasza banhammer (#23) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Én megveszem a leg olcsóbbat, és alapfeszen a leggyorsabb fölé tuningolom. Így elég sok értelme van a tuningnak. ;)
[link]

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#36) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom, de nekem az MSI egy rakat gagyi cucc csak.
Miért? Szerviz tapasztalat. Nagy hibaarány, bugok.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#37) Oliverda válasza stol (#36) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez most nagyjából úgy hangzott mint az a megállítás miszerint a francia autók megbízhatatlanok.

Amit én láttam az alapján semmivel sem rosszabb mint a többi nagy márka. Bugok tekintetében pedig jobb mint a Gigabyte vagy az ASRock. Persze nyilván alapvetően abból érdemes kiindulni, hogy bug mindegyik modellben akad.

[ Szerkesztve ]

(#38) Plazmacucci válasza stol (#36) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Nem tudom, de nekem az MSI egy rakat jó cucc csak.
Miért? Számtalan MSI termék megvásárlása. Egy bios bug-tól eltekintve teljesen korrekt cuccok.

(#39) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden kijelentésemet, csak több sok-sok száz konfiguráció kezem alól kiadása alapján mondom.
Persze, nem kell egyetérteni, ez csak egy vélemény.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#40) Henkei válasza stol (#39) üzenetére

Henkei
(tag)

lehet azert volt veluk gond mert rosszul lettek osszeallitva.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#41) Plazmacucci válasza stol (#39) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Mondjuk,ha csak msi-t rak össze az ember akkor persze, hogy van közte hibás :P Egyébként szerintem semmivel nem árul több szemetet mint bárki más, de ez meg csak az én véleményem :)

(#42) tombar válasza stol (#39) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

"több sok-sok száz" konfiguráció között naná h van hibás cucc. amúgy sok magánvélemény van egyes márkák hibaszázalékairól, ezek akkor lennének hitelesek ha tudnánk a megadott gyártói hibarátát meg a szaki tényleges hibaészlelését. persze azonos darabszámnál.

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#43) stol válasza Henkei (#40) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pláne, a lefüstölő CPU-VRM-nél lehetséges ez.... :DD
Hála az égnek ezek helyben javíthatóak.

(#44) biega válasza stol (#36) üzenetére

biega
(kvázi-tag)

Melyik gyártóval jó a tapasztalatod?

(#45) stol válasza biega (#44) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha intel vonalat nézzük nézzük, akkor a "gyári" intel lapok a leg megbízhatóbbak.
Minden brand gyártónál most valamiért szokásosnál több a döglött P6x chipsetes lap.
AMD vonalon a Gigával van a legkevesebb szívás, heti 30gépre bontva.
Vegyesen Intel, MSI, Giga, ASUS, AsRock lapokra bontva.

(#46) Plazmacucci válasza stol (#45) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Igen nálunk a cégnél is már vagy 8 éve Intel alaplapok vannak. Modjuk g41-nél még nincs újabb :DDD
Am Gigáról meg itt fórumon nincsenek jó tapasztalatok. Legalábbis nem sok.

(#47) zetecR válasza daa-raa (#26) üzenetére

zetecR
(őstag)

Mondjuk FM1-en pont van értelme a RAM tuningnak... :)

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#48) Oliverda válasza stol (#45) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Gigának elég gyatra a BIOS támogatása valamint minősége.

zetecR: Akad 1-2 desktop csak CPU-t használó alkalmazás is ami meghálálja ezt. A Sony Vegas pl. zabálja a sávszélességet.

(#49) kdavid23

kdavid23
(lelkes újonc)

Igaz, de amire kell, arró jó lehet!
Nem veszem meg, de kíváncsi vagyok majd a komolyabb tesztekre is.

Dr. Dávid

(#50) daa-raa válasza zetecR (#47) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kb az egyetlen ilyen rendszer jelenleg.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.