Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Apika

Apika
(PH! addikt)

Jó az irány, de még lesz dolguk vele. Főleg, ha egy család akarja egyszerre nézni, ami nagy eséllyel előfordul...

(#2) Youri

Youri
(PH! addikt)

Ez a 3D mánia remélem lecseng lassan.... Ennél ócskább dolgot :(((

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#3) Dany007

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem akarok trollkodni, főleg, hogy legtöbb esetben én vagyok a TN párti, de ennyi pénzért nem lehetett volna valami komolyabb panelt bele?
Vagy esetleg a szemüveg nélküli 3D egyik feltétele a TN panel? :s

Vagy majd itt is jön a plusz bőrlehúzás, hogy a sima TN-es 1900 dollár, az IPS panellel szerelt meg 2400? Vagy mi?

(#4) SkodaDuda válasza Apika (#1) üzenetére

SkodaDuda
(lelkes újonc)

Hagyjuk már ezt a "közhelyes" @#&@\-t...
Monitorról van szó.. könyörgöm... nem MonitorTV-ről / TV-ről.
Egy szerencsétlen monitort az esetek 90%-ban egy időben csak egy user használ.
Mé' lenne már baj, hogy nem arra a 10%-ra fejlesztik első körben a terméket???
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :W

(#5) Apika válasza SkodaDuda (#4) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Teljesen igazad van. Olvastam a cikket, de nem tudom miért, TV-nek értelmeztem... :K A második mondat felesleges... Azért nyugodj meg... ;]

[ Szerkesztve ]

(#6) fondorlatos

fondorlatos
(tag)

Jó, hogy szélesedik a paletta ilyen téren és evvel a monitorral már nem kell szemüveg a 3Dhez.
Nem mintha potenciális vevő lennék rá.

[ Szerkesztve ]

(#7) elefant

elefant
(HÁZIGAZDA)

kiró

(#8) Kriza

Kriza
(őstag)

Pár hónapja láttam egy szemüveg nélküli Sony 3D tévét az Árkádban (Örsön). Olyan hihetetlenül okádék képe volt, hogy ingyen sem kellett volna. Ráadásul gondolom méregdrága is volt. Ha ez kicsit is hasonló minőséget produkál, akkor szerintem még 2D-re sem igazán alkalmas hosszú távú használat mellett. Vagy tuti a látáskárosodás.

Szóval amíg nem olyan lesz a 3D, mint a Star Warsban, addig én maradok a 2D-nél. :DDD

[ Szerkesztve ]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#9) Dany007 válasza Kriza (#8) üzenetére

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha tényleg annyira gáz, akkor már inkább a szemüveges 3D. Engem speciel annyira nem zavar a dolog. 1-1 filmet meglehet nézni szemüvegben is.

(#10) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Inkább jöjjenek az olcsó OLED TV-k, Monitorok, aztán majd ráérünk a 3D-t csesztetni.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#11) Tidus

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ezt nevezhetjük az első úttörő bevezető teméknek, ez is fejlőni fog.
Amúgy meg tényleg egy monitorról van szó, legyen elég egy ember aki nézi.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#12) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1900 dínárért TN+film? WTF? :Y :W

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#13) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"de az LG beépített a termékbe egy kamerát, mely a szem elmozdulását elemzi, és ennek megfelelően változtatja a 3D-s információ megjelenését."

itt melyeket fogja figyelembe venni?

(forrás...)

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#14) TESCO-Zsömle válasza szab.tam (#13) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És most a 100$-os kérdés. Mi köze a cikknek, vagy a tartalmának az X faktorhoz?ű

Mert bár én nem vagyok se kancsal se kisiskolás, de nem jöttem rá az összefüggésre...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#15) szab.tam válasza TESCO-Zsömle (#14) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem éretem... :( :U

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#16) Duree

Duree
(PH! addikt)

Na most akármilyen 3D akkor is egy szutyok TN monitorért kiadni majd fél milliót,hát nem tudom kinek éri meg.Ez az egész 3S mizéria még annyira gyerekcipöben jár annyira kezdetleges,szerintem kár vele foglalkozni.

(#17) TESCO-Zsömle válasza szab.tam (#15) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A kérdést?

(#18) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Jézusom és TN+film. Nevetséges. :( :W

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#19) szab.tam válasza TESCO-Zsömle (#17) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sem a kérdést, sem a választ. sem azt, hogy ez most az én félig poénos, félig komoly felvetésemre valami reakció, vagy csak ettől független gondolat.... :U

(#20) TESCO-Zsömle válasza szab.tam (#19) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Linkeltél egy cikket: Nem nyerő az X faktor a kancsal gyerekeknél

Elolvastam a cikket és nem értem, hogy mi köze az egésznek az X faktorhoz.

(#21) Márton

Márton
(PH! addikt)

"végre le lehet számolni a zavaró pápaszemekkel"

hát én inkább pápaszemmel nézem a fullhd felbontást,
mint szemcsi nélkül a töredék felbontást..

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#22) Apika válasza TESCO-Zsömle (#20) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Itt a kép volt a fontos, a forrást csak megjelölte...
Az LG beépített a termékbe egy kamerát, mely a szem elmozdulását elemzi. De itt melyik szemet vegye figyelembe?

(#23) szab.tam válasza TESCO-Zsömle (#20) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jaaaaa... :C

a képnek a forrását jelöltem csak meg. csak nehogy kis pista jóska perelje a prohardvet, hogy a fogyatékos gyermekéről készült képet önkényesen közröhely tárgyáva teszem, személyiségi jogok figyelmen kívül hagyásával. tecckiérteni? :U :D

szerk:
(#22) Apika :K

[ Szerkesztve ]

(#24) TESCO-Zsömle válasza Apika (#22) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem mire gondoltok, de ez nem probléma, ha végiggondoljátok az egészet.

A szemgolyók mindig szinkronban mozognak egymással, az egymáshoz viszonyított helyzetüktől függetlenül. Tehát az elmozdulás iránya és mértéke azonos.

Hiába mozdulhatna az egyik szemgolyó adott irányba 3cm-t, ha a másik szemgolyó csak 1cm-t tud mozdulni, akkor mindkettő csak annyit tud.

Legalábbis én így tudom, de nem vagyok orvos, a tévedés jogát fenntartom.

Az más kérdés, hogy a szemek pozíciójából adódóan nem lesz képes látni a 3D-t...

[ Szerkesztve ]

(#25) szab.tam válasza TESCO-Zsömle (#24) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a probléma felvetésem ennél sokkal mélyebb.
a szemtengely ferdüléssel az ember nem tud mindkét szemmel egy adott pontra nézni. ez a legtöbbször azzal társul, (nálam is), hogy egyidőben csak az egyik szemmel tudok fókuszálni, (ez lehet pillanatonként váltakozó is), a másik pedig kicsi téletlenül a perifériális látásban segít.
a 2 aktívan éles szem között tudok tudatosan is váltani, vagy vált magtól akor is, ha a "másik" oldalon van a történés, amire oda kell figyelni.

az agy persze tapasztalati útonmegtanulja a mélységeket, tehát ez a hétköznapi életben fel sem tűnik.
viszont az ilyen szem a 3d tv-re sajnos(?) alkalmatlan, mert hogy az virtuális, és nem valós, tehéát tapasztalati úton nem megtanulható. erre próbáltam keser-édes gúnnyal rávilágítani.

sokan ezt nem is tudják magukról, csak csodálkoznak, miért látnak szellemképet, és nem egy 3d-set a mm-ban állva...

szerk: elvileg a szemüveg segíthatne, mert a "distanc", (nem szakszerűen, de egyszerűen a lencse középpontja), helyes bemérésével a szemet széthúzzák, mert azon keresztül nézve kap éles fókuszt, de nálam ez sem igazán segít valamiért...

[ Szerkesztve ]

(#26) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen távolról kell nézni, hogy működjön a dolog?
Szemüveggel működik aminek nincs csillogásmentesítő bevonata?
Mi van akkor ha valaki fél szemére látás sérült?
Mi van a színtévesztőkkel?
Mi van azokkal az emberekkel akiknek szemtengelyferdülésük van?

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#27) Locutus válasza banhammer (#26) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Inkább arra lennék kiváncsi, hogy mi van az 1mm kávás ips LG-vel? Azt mikor lehet már kapni?

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#28) Cyberpunk válasza banhammer (#26) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

A látássérült értelem szerűen nem fog 3D-s képet látni. Én sem én tompa látó vagyok a bal szememre sajnos. Ezen már nem lehet segíteni semmilyen szemüveggel. Szóval nálam kimarad a 3D az életemből.
A színtévesztőknél meg nem tudom szerintem ott nincs gond.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#29) siriq válasza Locutus (#27) üzenetére

siriq
(őstag)

Inkabb az az LG, mint ez a szenvedes.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.