Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) darkarthur válasza Chiller (#1) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Első 3d-s kártyám volt! :DDD

Am, érdekes... mi mást nyilatkozhatnának, ha egyszer nincs jobb GPU-juk? :DDD

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#52) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Azért érdekes lesz látni, hogy generációról generációra visszaszorulnak a diszkrét grafikus kártyák. Valószínűleg először az alsó kategória tűnik el, majd az alsó közép. Kíváncsi leszek, hogy fog-e még folytatódni a folyamat "feljebb" is...

[ Szerkesztve ]

(#53) darkarthur válasza Angel1981 (#52) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Hát én ezt most nem látom elképzelhetőnek. Persze, bármi lehetséges.

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#54) Pug válasza Angel1981 (#52) üzenetére

Pug
(őstag)

Szerintem egyszer majd szépen mindent egy összetett lapka fog végezni (amin az AMD fáradozik). Persze elsőre csak alsó szegmensbe eső diszkrét vga-kat lehet így kiváltani, de a tendencia idővel kilőheti a feljebb levő szegmenst is :K

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#55) akosf válasza dabadab (#49) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem meg a többség úgy véli, hogy ami többet tud az jobb.

[ Szerkesztve ]

(#56) TESCO-Zsömle válasza akosf (#55) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De a többségnél ez kimerül annyiban, hogy minnél nagyobb szám legyen a betü mögött/elött...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#57) dabadab válasza akosf (#55) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mobil cuccokrol van szo, itt a fogyasztas, melegedes, zaj na meg persze az ar is fontos tenyezok, nem csak az, hogy mit nyom 3dmarkban, pl. ott vannak pl. a meregdraga Thinkpad X-ek (meg ugy altalaban a subnotebook kategoria), azokban csak integralt Intel GPU van - nem veletlenul vagy azert, mert a celkozonseg nem tudna megfizetni az erosebb GPU-kat.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#58) Depression válasza dabadab (#57) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az már üzleti kategória.
A legtöbb ismerősöm, aki laptopot vett, sosem mozdította el az asztalról a gépet, és az elején kellett rádöbbeniük, hogy játékra nem alkalmas. Sokam vannak úgy vele, hogy a laptop egy kis számítógép. Megvették, végül meg elfogadták, hogy ennyire képes. De ez nem egyenlő azzal, hogy nem lett volna igényük jobbra.

A tudatlanság nagy úr, gőzük nincs az átlagembereknek a beépített videókártyákról. Ehhez kell vagy még 20-30 év, mire a mostani, de inkább a következő iskolában is tanított generáció döntőképes vásárlóerő legyen. Na meg a marketing!: azok amik igazán befolyásolják az embereket.
Elő példa az apósom, aki megvette 2008 őszén az Fx5200-zal szerelt gépet 100k+-ért a Cora-ban, mert 2,66GHz-es pentium 4! (256 DDR, 80Gb HDD LoL) Ez laptopoknál sincs másképp.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#59) akosf válasza dabadab (#57) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Fogyasztás, melegedés, ár, zaj, stb..."

Egy szóval sem említik, hogy ezért nem számít a GPU-k teljesítménye.
Egyszerűen csak annyit mond, hogy a felhasználónak úgysem kell az.

Aztán majd csodálkoznak, hogy a konkurencia hasonló fogyasztású, árú, zajú, de többet tudó fejlesztései elcsaklizzák a vevőket...

(#60) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez annyira hülye kifogás... Egy 780G erejű IGP nélkül csak az nem tud meglenni, aki csak Office használatra tartja a gépét, de annak az embernek az i5 még feleslegesebb a gépbe.

Szvsz egy Athlon II + HD4200 egy sokkal kiegyensúlyozottabb gépet eredményez, mint az Intel Clarkdale-jei.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#61) stevve válasza Depression (#58) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az üzleti kategória ezek szerint nem számít? Miért? Aki meg hülye, azzal nem tud semmit kezdeni az Intel vagy az AMD se, inkább kihasználják.

akosf:
A notiknál én sem tudom, miért kellene egy drága, de erős VGA. Az Inteles madár sem említi a játékos notikat, amik persze más kategóriába tartoznak.

leviske:
Miért? Én pl.: fejlesztek a laposon és mellette filmet nézek, ergo kell egy erős CPU és egy keveset fogyasztó GPU, ami viszont a multimédiás alapvető szolgáltatásokat tudja. szerintem az Core i3 pont az a proci, ami ha olcsóbb lenne, a mai notikba tökéletes lenne.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#62) dabadab válasza Depression (#58) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"A legtöbb ismerősöm, aki laptopot vett, sosem mozdította el az asztalról a gépet, és az elején kellett rádöbbeniük, hogy játékra nem alkalmas."

Ok azok, akiknek eleve nem kellett volna laptopot venniuk. Aki viszont tenyleg mobil cuccot vesznek, azok elgondolkodnak azon, hogy tenyleg olyan GPU kell-e nekik, ami fel ora alatt leszivja az aksit es kozben kemenyre fozi a tojasaikat (laptop, ugye).

#60 leviske: "Egy 780G erejű IGP nélkül csak az nem tud meglenni, aki csak Office használatra tartja a gépét"

Ne legyel mar ennyire verpistike :) Egy csomo olyan PC van, amin egyaltalan nem jatszanak, viszont CPU igenyes cucc fut rajta.

[ Szerkesztve ]

(#63) akosf válasza stevve (#61) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A cikbben csak arról volt szó, hogy a GPU teljesítménye számít-e vagy sem.
Az áráról ( "drága, de erős VGA" ) nem.

Egyébként az AMD is gyárt mobil GPU-kat amelyek már most erősebbek mégsem drágábbak. Ráadásul várható, hogy a jövőben ugyanilyen árszinten még erősebb mobil GPU-kat fognak kínálni. Akkor most az Intel vagy az AMD gondolkodik rosszul?

(#64) Pug válasza akosf (#63) üzenetére

Pug
(őstag)

Az AMD gondolkodik pillanatnyilag a fogyasztók számára szimpatikusabb módon (szerintem :B ), csak ugye a részesedés, a berögzültség és a sokkal, de sokkal nagyobb tőke miatt az Intel terelgeti a piac irányát... :O

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#65) leviske válasza dabadab (#62) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát a 780G sem az a tipikus játékra termett videokártya, viszont HD videóknál jól jön. Az annyira magas szinten processzorigényes alkalmazások meg nem az átlagfelhasználók gépein szoktak leggyakrabban megfordulni.

Bár ahogy most visszanéztem a teszteket, nem sikerült annyira rosszra az Intel IGP-je az AMD megoldásához képest. Az meg, hogy valószínűleg jóval nagyobb, nem sokakat érdekelhet.

(#61) stevve: Hülye duma azért, mert ha itt lenne a Larrabee, már nem ez lenne a véleményük. Az átlagnak tényleg elég egy IGP és mellé egy normális CPU, de ez ellen nem is léptem fel.

A tesztek visszanézésével viszont már nem vagyok annyira rossz véleménnyel. (Nekem úgy rémlett, hogy egy 965G került a Clarkdale-ekbe.)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#66) stevve válasza akosf (#63) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyikük sem. :) Nem is a drága lett volna a kiemelendő az előző hsz-emből, hanem az, hogy az Intelnél ez egyszer jól találták ki a takarózó dumát, mert valóban nincs sok szükség ennél erősebbre általában. Ha pedig AMD erősebb, de jó fogyasztású, hűvös GPU-t gyártana és olcsóbban, nyilván jobb lenne, de ez nem is vitapont.

leviske:
Az új GMA HD annyiban többet is tud, mint a 780G, hogy a védett HD hangsávokat is továbbítja, bár ez jelen esetben mellékes, úgy gondolom. Lejátszásban hozza a szintet, használja a DXVA API-t. Hogy nagyobb-e? Lényegtelen, mert jó az i3 fogyasztása és hőtermelése is. :K

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#67) Rive válasza akosf (#63) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor most az Intel vagy az AMD gondolkodik rosszul?
A vásárlók :P

Az erősebb GPU-nak csak akkor van haszna, ha van alatta megfelelő rendszer, amin a GPU-t kihasználó programok képesek futni.

A mobil szegmens tekintélyes része korlátozott proccbeli képességekkel bir, 'erős' GPU-t igénylő programok futtatása szóba se jön. Ugyanakkor a GPU-ra tukmált multimédia pont a procc korlátozott képességei miatt létfontosságú.

Szóval ebben igaza van az Intelnek.

Az AMD meg jól látja, hogy a 'több' általában jól el tudja adni a termékeket. Az adott szegmensben felmutatott hasznosság meg kit érdekel?

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#68) FefeeX válasza dabadab (#62) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

"mobil cuccot vesznek, azok elgondolkodnak azon, hogy tenyleg olyan GPU kell-e nekik, ami fel ora alatt leszivja az aksit es kozben kemenyre fozi a tojasaikat"

Nos, a mobility X1600-ammal még tényleg valahogy hasonlóan alakult a helyzet. (1 óra 50 perc átlag) Azonban a mai megoldásoknál már messze nem ilyen vészes a helyzet.
Ismerősöm gépe 4 órát bír 4400mAh akksival, diszkrét 3650-nel, ami kb dupla teljesítmény az X1600hoz képest. Akinek nem elég a 4 óra, az valóban vesz szutyok integrált szemetet, vagy vesz még két akksit.

Szóval sokat alakult a piac, sokkal takarékosabbak lettek a diszkrét VGA-k, és nem lófax a teljesítményük, mint a szutyok GMA-nak. Soha nem vennék GMA-s notit. Mert ugyan én felesben használom utazásra, 220 nélkül, meg másutt, mondjuk egy előadáson van 220, tárgyaláson van 220, sőt, net caféban is van 220, ha nagyon kell. Viszont ha mész valahová, van kraft a gépben, és nem vagy megkötve, hogy max aknakeresőt játszhatsz, és a photoshopot is csak hírből ismerheted...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#69) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Félreértés ne legyen, én nem azt állítom, hogy minden vásárló ki is fogja valamikor használni a nagyobb teljesítményű GPU-t. Hanem csak annyit, hogy a "több jobb" elvet követkve az Intelnek is kb. olyan ütemben kell fejleszteni a teljesítményét mint ahogy a konkurencia teszi. Különben a "vevők száma sem számít" dumát is elő kell venniük. :DDD

(#70) Abu85 válasza Depression (#58) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen ... ez a probléma napi szintű. A mobil vonalon megy a reklám, így az is notit vesz, aki nem viszi sehova. Otthon meg megy a sírás, hogy a teljesítménye nudli. Ezek mind jelzik, hogy a vásárlások zöme mennyire nem tudatosan zajlik.

akosf: Az Intel is jól gondolkodik ... illetve jól kommunikálja le az eseményeket. A marketing lényege ez lenne. A csóka próbálja elterelni a figyelmet egy olyan vonalról, ahol a konkurens előttük jár. Már most lehet látni, hogy a Sandy Brisge és a Llano csatájában az Intel a CPU-ra, míg az AMD a GPU-ra helyezi majd a hangsúlyt. Izgalmas lesz, hogy ki mivel fog érvelni. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#71) stevve válasza FefeeX (#68) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mégis mi az, ami miatt a GMA szutyok? Most nem a 950-re gondolok, hanem a GMA HD-re, mert az a téma tárgya.

Csak egy példa: nekem otthon integrált X3100 van és pl.: a Halo simán megy vele. a HD meg erősebb nála. Volt nns1xx VGA-s notim is, de szükségem nem volt a teljesítményére, cserébe viszont melegedett, de nagyon.

Én sem kardoskodni akarok, csak zavar az a tévhit, hogy a GMA szar és a notikba erős GPU kell.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#72) FefeeX válasza stevve (#71) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hát, a helyzet az hogy a mobil 3650 sem egy 4850... De legalább mondjuk lehet rajta WoWozni, valamennyire, valahogyan (bár szerencsére ezt a szenvedélyt már sikerült levetkőzni), próbáld meg ugyanezt egy GMA-s gépen. Én próbáltam, elég gány beállítások mellett, elég alacsony FPS számmal, vetítésként lehet ugyan valamit alakítani, de azt játéknak nem nevezném.

Irodai munkára meg, főleg amíg általában XP-t használnak, valóban felesleges az erős VGA, igazából a brutál gép is ( E6400at cserélték E8500ra nemrégiben, holott a gépnek semmi baja nem volt, és nem mondanám, hogy az ofisz meg a hasonló szemetek akármikor 40% fölött húzták volna a CPU-t)...

Erős gép erős VGA, gyenge gép, gyenge VGA. Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás, elszalasztott lehetőség úgymond, az erős VGA gyenge gép meg a legnagyobb baromság. Mint anno az alacsony kategóriás VGA-kon az 1GB RAM...

"tévhit, hogy a GMA szar és a notikba erős GPU kell"
engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit. Holott azért ettől már erősen távol állunk... Azért egy 15"-os géptől erős VGA-val 4 óra nem számít olyan rossznak, az Intel cucca sem tud sokkal többet...

WN31RD: ez sem teljesen igaz. Az említett noti a bekapcsolásnál töltött 5-6mp-en kívül teljesen halk, alapjáraton forgatja a ventit, míg nem használod 3D módban a VGA-t, így az nem is melegszik, nem esz ki a vagyonodból, stb. Emellett asztali gép... Szóval, ott a gépemben a 4850, nem mai csúcs, de azért ha kell, odavág, és a gépem sokkal halkabb, mint az átlag GMA-s asztali gépek, a vinyó hangos volt benn, míg nem volt nexus keretben, pedig a 640es két tányéros WD-k nem épp a nagy hangukról híresek...

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#73) WN31RD

WN31RD
(VIP)

Nem értem ezt a szenvedélyes GMA utálatot... Nem mindenkinek megfelelő persze, de rengeteg dologra tökéletesen alkalmas az is. Az én gépeimben van nagy és gyors SSD, sok GB RAM, négymagos processzor, több TB vinyó, félprofi hangkártya meg egyebek, egy dolog nincs, komoly VGA. Egyszerűen számomra teljesen fölösleges lenne, soha nem játszok, nem használnám ki, a legdurvább videókat is izomból dekódolja az erős processzor (amelyre más okból egyébként is szükségem van), akkor meg minek a VGA? Ne melegedjen nekem fölöslegesen, asztali gépben sem, nemhogy laptopban, annyival is hangosabb a hűtés.

És sok ismerősöm van, akik legfeljebb flash játékokkal, vagy nagyon egyszerű logikai játékokkal játszogatnak, egyébként internet, szövegszerkesztés, médialejátszás, erre kell nekik a gép, semmi másra. Oda sem kell erősebb VGA, mint amivel éppen elmegy a HD videó.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#74) Rive válasza FefeeX (#72) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

... 'engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit. Holott azért ettől már erősen távol állunk...

Mijaza 'erős VGA'? Az a kaliber, ami MA erős, ma is zabál, mint állat. A mai nem-top viszont lassan állva hagyja a réges-régi topkategóriát, és nem csak az újabbnál újabb ficsörök dolgában.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#75) WN31RD válasza FefeeX (#72) üzenetére

WN31RD
(VIP)

"Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás"
Miért lenne az? Attól függ, mire használod. Én pl. virtuális gépeket futtatok, videót kódolok, stb. Kb. minden komponenst jól ki tudok használni, kivéve a VGA-t, az legfeljebb a Compizt rajzolgatja, és malmozik közben még a GMA is.

Lehet, hogy a te 4850-ed viszonylag halk, de akkor is ott forog az a ventilátor, egy kevés hangja van, vagy elfoglal egy csomó helyet valami drága és komplex vízhűtés. Az én VGA-mon ezzel szemben passzív a hűtés, és pontosan ugyanannyira alkalmas a számomra szükséges feladatokra, mint egy 4850 lenne, ugyanis még a GMA-t sem használom ki 100%-ig. :)

Nekem nem fáj, hogy másnak jól jön egy 4850, de nem értem, miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem mindenhova szükséges az.

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#76) FefeeX válasza Rive (#74) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

-nem láttam még 5870 mobility-t
-keress tesztet a 3650 mobilityre és az intel HD4500ra... Azért a reláció nem csak +10%, pedig a 3650 sem mai darab, és az már elég az alapszintű játékokra, és nem került többe épp (akció volt), mint az intel integrált GMA-s csodák...

Asztaliba, játszani is felesleges a mai csúcsVGA-k vásárlása, nem egy teszt bizonyítja, ePenis-en kívül nem sok értelme van ezt megvenni, pláne notebookba. Node, Trabant és Honda közt is különbség van, nem kell mindenkinek Ferrarit venni...

WN31RD: asztali gépnél teljesen érthető, hogy az van benne, amire épp szükséged van, bármikor vehetsz bele VGA-t, ha esetleg szükséged lenne rá. Notebook azért más kérdés. Főleg ha egy árban van, nem fogyaszt sokkal többet, nem melegszik jobban, stb. Mert most nem használnád ki. De ki tudja... Hányszor volt már olyan, hogy azt gondoltam valamiről, hogy az életben nem fogom használni...
Emellett, mint írtam, az irodai gépemben GMA van és nem is kellene bele VGA, sőt a proci is sok bele, mert az informatikus nem érti meg, hogy amíg a hálózatot nem rakja rendbe, lassú marad, és hiába fejleszti a gépeket.
Nem azzal van a gond, hogy embereknek nincs szükségük rá, ezt elfogadom, nincs szüksége, ne vegye meg, hanem hogy ezek, akik úgy gondolják, nincs szükségük rá megmagyarázzák, mekkora barom volt az, akinek szüksége volt rá és megvette...

[ Szerkesztve ]

(#77) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Jó anyagot nyomhatnak az Intel -nél kár, hogy nem kapunk belőle. :DDD

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#78) Balika911 válasza zoltanz (#77) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Bennem semmiféle cucc nincs, mégis egyetértek a cikkben leírtakkal.

(#79) Pug válasza Balika911 (#78) üzenetére

Pug
(őstag)

Bennem sincsen, én meg nem értek vele teljesen egyet :B
Ergo még akár nyomhatnak is valamit az Intelnél :DDD

(#80) zoltanz válasza Balika911 (#78) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Az csak a te bajod... :D Persze szerintem is ált. célú processzorokra van szükség.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#81) robyeger válasza WN31RD (#73) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Régebben én se néztem sokba az Intel GMA-t, de manapság nekem is be kellett látnom Intel komoly ütemben fejleszt e téren. [desktop belépő szinten már komoly ellefélnek számít GPU terén is].
A nagy GMA utálatot az emberekben főként az Intel atom processzorához társított G945 chipset dxva fogyatékosságai gerjesztették, és itt manapság is van bőven lemaradás hiába hozta ki az új Atom prociját. Sajna ezen területen az AMD se áll sokkal jobban Athlon Neo mellett dolgozó Radeon X1250 se tud sokkal többet.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#82) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Azt figyelembe kell venni, hogy egy ember több szegmensbe tartozhat. Irodában dolgozom, ott hótmindegy, hogy mit tud a GPU, viszont az otthoni PC-mben szeretném ha lenne elég teljesítmény pl. játékhoz is.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#83) dabadab válasza robyeger (#81) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"A nagy GMA utálatot az emberekben főként az Intel atom processzorához társított G945 chipset dxva fogyatékosságai gerjesztették"

Ugyanakkor az Ionnak meg orultek a nepek, pedig az tokeletesen megfelel a nyilatkozo inteles ember leirasanak: tud videogyorsitast, a 3D teljesitmenye viszont jelkepes (legalabbis a kortarsaihoz kepest).

[ Szerkesztve ]

(#84) WN31RD válasza FefeeX (#76) üzenetére

WN31RD
(VIP)

"Főleg ha egy árban van, nem fogyaszt sokkal többet"
Sok éve használok komoly subnotebookot, és soha, egyszer sem, volt szükségem erős VGA-ra. Inkább vennék akár drágábban 1%-kal kevesebbet fogyasztó VGA-t, mint olyat, amely picit is csökkenti az akkumulátoridőt vagy picit is jobban terheli a hűtést, vagy picit is bonyolultabb, és ezért nagyobb a meghibásodás esélye.

Nem véletlen azért, hogy a komolyabb kisgépek mind integrált VGA-t tartalmaznak.

Ez a VGA dolog olyan, mintha azt szajkózná valaki, hogy lehet, hogy jól jön majd a négykerékmeghajtás stb., ha a svájci hegyekben szeretnél furikázni, de te éppen a napi 5 km-es városban ingázáshoz keresel pici autót, és mellesleg utálod a hegyeket. :)

Nem értem ezt, komolyan... Hasonló logikával én is elkezdhetnék leszólni mondjuk minden processzort, amely nem 64 bites, vagy nem támogatja a hardveres virtualizációt. Teljesen használhatatlan szutykok! (Számomra. :DDD)

(#85) stevve válasza FefeeX (#72) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Melyik GMA-ról beszélsz? :)

"Az erős gép gyenge VGA kapacitás pazarlás, elszalasztott lehetőség úgymond"
Már írtam. Én programozok, ahhoz nem árt a sok RAM és az erős CPU, GPU viszont nem. Viszont nézek filmeket, amikhez elég a GMA (bár az X3100 nem jó HD-re, de most a GMA HD a téma). Ha játszani akarok, akkor nem veszek laptopot.

"engem az a tévhit zavar, ami az emberekben a 4-5 évvel ezelőtti notik időszakából benn maradt, hogy az erős VGA megeszi az akksit."

ezt biztos, hogy nem tőlem hallottad :DDD

dabadab:
Ez tényleg érdekes jelenség az ION-nal. A GMA HD PAP képessége meg alig kerül szóba...

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#86) robyeger válasza dabadab (#83) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

jó, de drága és az Intel piac-politikája miatt nehezen is terjed

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#87) Pug válasza WN31RD (#84) üzenetére

Pug
(őstag)

Szerintem maradjunk annyiban, hogy neked nincs szükséged hordozható eszköz esetén értelmes 3D-s teljesítménnyel rendelkező chipre...... ;)

(#88) Balika911 válasza Pug (#79) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Csak nem, hiszen Don Gatto is megmondta - munkaidőben nem szívunk. :D

Egyébként a forráscikkben nincs olyan, hogy nem számít a teljesítmény. Ott azt írják, hogy az úriember szerint ez kevésbé fontos, majd idézik a sorokat, amelyekben elmagyarázza, hogy miért.

(#89) WN31RD válasza Pug (#87) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nem csak nekem. Az utóbbi kb. 4 hónapban 6 számítógépet (2 asztali, 4 laptop) segítettem beszerezni illetve beállítani ismerősnek, rokonnak. Ebből a hatból egyetlen esetben volt szempont az elfogadható 3D teljesítmény, a maradék ötnél a legkevésbé sem számított.

FefeeX, #90: Nem kifejezetten csak neked szólt a válaszom, hanem a témának úgy általában. Elnézést, ha félreérthető voltam.

[ Szerkesztve ]

(#90) FefeeX válasza WN31RD (#84) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Látom még mindig nem érted. Nem én voltam az aki leszólt bárkit is. A dolog onnan kezdődött, hogy valaki elkezdte leszólni azokat, akik 3D teljesítménnyel vesznek notebookot.
Nekem tök8 ki mit vesz, egyszerűen a mellette felhozott érvek nem állnak erős lábakon, ezeket vitattam, mindamellett érzékelhetően az általad felhozott dolgokat többségében elfogadtam, mivel érthetőek. Vagy nem így érzed?

stevve: az ion nem a GMA HD-vel került szembe, hanem a 945-el. Vajon az emberek miért örülnek annyira az ionnak? :D Ha nyomortanyáról szoba-konyha-fürdőszobás lakásba költözöl, te is örülsz, mint majom a farkának, holott önmagában ez a lakásfajta nem is olyan nagy szám...

Amúgy a játszani akarok, asztali gépet veszek dologhoz: Nos igen, ha egy helyen laksz és csak oda kell gép. De mondjuk én vidéken laktam, BP-n jártam suliba, 4-3 arányban tartózkodtam itt-ott. És bár most már Pesten lakom, azért a 240 kilométer sok ahhoz, hogy 1 napra menjek haza, tehát bármikor jól jöhet a mobil teljesítmény... Nekem.

[ Szerkesztve ]

(#91) Pug válasza WN31RD (#89) üzenetére

Pug
(őstag)

Én nem azt modntam, h csak neked, de értsd már meg, hogy igen is vannak olyanok akiknek ez szempont. És hogy egy cég kijelenti, hogy márpedig ez nem fontos/ szerintük nem számottevő az igény rá [ egy profitorientált cég úgy működik, hogyha valamire van egy kicsi igény is és abból ő tud pénzt csinálni, akkor abból ő megpróbál pénzt csinálni, csak mivel az Intel eléggé monopol helyzetben van sok területen a mai számítástechnikán belűl, így megteheti, hogy termékeivel és a hasonlóan "korrekt" kinyilatkoztatásaikkal terelgessék a piacot... nah az intel pillanatnyilag ezt az igényt próbálja szépen elkendőzni :K ] (tegyük hozzá, többek közt azért is mert nekik nincsen átütő erejű megoldásuk... :U )... szóval nekem így egy kicsit marketing bullshit a dolog... :R

[ Szerkesztve ]

(#92) WN31RD válasza Pug (#91) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Szerintem sokkal jellemzőbb az (legalábbis nekem ez a tapasztalatom a környezetemben), hogy az emberek azt hiszik, szükségük van jelentős 3D teljesítményre, holott valójában nincs, mint fordítva. Innen nézve az Intel említett nyilatkozata korrekt felvilágosítókampánynak tűnik inkább. ;)

(Nekem is pont ugyanezeket kell elmagyaráznom, hogy nem szükséges az erős VGA, amikor tőlem kér valaki tanácsot, és arra a kérdésre, hogy milyen 3D-s játékokkal játszott az utóbbi egy évben, az a válasz, hogy flash játékok meg pasziánsz...)

(#93) Pug válasza WN31RD (#92) üzenetére

Pug
(őstag)

Ezt a "felvilágosítókampány" dolgot ugye te se gondolod valósnak :C :DDD
Vagyis remélem, hogy nem :(

(#94) Duree

Duree
(PH! addikt)

Mondja az akinek nincs ütöképes grafikus megoldása.Ha lenne akkor biztosan máskép gondolkodnának

(#95) WN31RD válasza Pug (#93) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Azt mondom csak, hogy jelen esetben szerintem igazuk van akkor is, ha ez pont egybeesik az érdekeikkel. Nincsenek illúzióim arról, hogy ne hazudnának szemrebbenés nélkül egy más helyzetben.

(#96) Balika911 válasza Duree (#94) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Itt felcserélted az okot és az okozatot. Akinek nincs, annak talán éppen azért nincs, mert úgy gondolkodik, hogy nem kell neki.

(#97) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Majd intel bácsi megaszondja miért van ez így...
Valóban azért, mert szétverték a piacot az atommal meg a GMA-val. És az a baj hogy GMA nem csak netbookokban fordul elő. :U

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#98) akosf válasza Balika911 (#96) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lásd Larrabee projekt... ;)

(#99) stevve válasza FefeeX (#90) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ööö... igen, amikor az ION megjelent, akkor a 945 fölött győzedelmeskedett. Én is többször szidtam a 945-öt és áldottam az ION-t, de érdekes módon most, hogy van egy értelmes GMA, azt senki nem vette észre a rossz berögződés miatt. Ilyen az AMD és az ATI utálata is - rossz példa alapján berögzült előítélet. :)

A másik dologra: én pont ugyanígy voltam, de akkor még az nV karis laptoppal rohangáltam. Akkor se nagyon érdekelt a játékos teljesítmény, így kerestem olyan játékot, ami ment a GPU-val. :)

Killing:
Ne általánosítsunk már. Most már tényleg jó volna, ha azok, akik szerint a GMA nagyon szar, leírnák, melyik GMA-ra gondolnak, mert ahogy látom, sokan csak a 945-öt ismerik.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#100) belanet

belanet
(tag)

Ha nem számít a mobil GPU-k sebessége, akkor miért sikerült ilyen jól az új IGP? Nem arra törekedtek, hogy olcsóbb, gyorsabb, és takarékosabb legyen?

http://www.spring-gas.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.