Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) FefeeX válasza stevve (#99) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Tudod, a WoW mellett nehéz volt mást is játszani :)

amúgy én ismerem a GMA4500at is, és attól sem dobtam hátast :) Persze, életképesebb, de majdnem annyit zabál mint a 3650 mob. és nincs 50%-os teljesítménye sem :) De persze IGP vs kártya teljesítményben nem is lesz összemérhető... :)

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#102) brumesz válasza bitblueduck (#9) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

a gma4500hd bőven elég a win7 aero-hoz, illetve a cod2 nfs undercover meg hasonló játékokkal lehet vele játszani. oké, nem egy csúcs gémer, de nem akkora sz@r mint a régi integrált intelek

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#103) Balika911 válasza akosf (#98) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ezt fejtsd ki légy szíves, mert nem látom, hogy a Larrabee miként kapcsolódik ide.

szerk.: Itt most a laptopokról van szó. :)

[ Szerkesztve ]

(#104) Pítőr

Pítőr
(tag)

Ugye azt mindenki tudja, hogy itt most a Sandy Bridge vs. Llano ról van szó.
Az intel akkor lenne korrekt, ha azt is hozzátenné, hogy igazából akkora számítási teljesítményre sincs szüksége senkinek, amit a Sandy Bridge képvisel, mert tök felesleges.
Azt mindenki tudja, hogy a legjobb a kiegyensúlyozott rendszer, így a bivaly cpu az átlagfelhasználónak ugyan olyan felesleges, mint az erős integrált gpu.
Ebből a szempontból az AMD fényévekre van, mivel ők ezzel tisztában vannak, és (ha minden jól megy) a Llano olyan megoldásokat fog kínálni, amelyek jobban használhatóbbak. 2mag mellé mondjuk 240sp, 4mag mellé 480sp, mindez minimális fogyasztással.
Az árakról meg ne is beszéljünk!

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r

(#105) akosf válasza Balika911 (#103) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#94) Duree: "Mondja az akinek nincs ütöképes grafikus megoldása.Ha lenne akkor biztosan máskép gondolkodnának"

(#96) Balika911 válasza Duree (#94) üzenetére: "Itt felcserélted az okot és az okozatot. Akinek nincs, annak talán éppen azért nincs, mert úgy gondolkodik, hogy nem kell neki."

(#98) akosf válasza Balika911 (#96) üzenetére: "Lásd Larrabee projekt..."

(#103) Balika911 válasza akosf (#98) üzenetére: "Ezt fejtsd ki légy szíves, mert nem látom, hogy a Larrabee miként kapcsolódik ide.
szerk.: Itt most a laptopokról van szó.
"

1. Egyszerű, figyelmetlen vagy. Bár utólag beszúrtad, hogy itt most laptopokról van szó egy szóval sem említetted előtte, még csak utalást sem tettél rá. Ahogy a kezdő, 94-es hozzászólást író fórumtárs sem tett említést róla, hogy csak erre gondolna.

2. Ha figyelemmel kísérted volna az Intel Larrabee terveit, akkor szó volt róla, hogy az IGP-ket is ez a megoldás váltotta volna. Valamint azt is tudnád, hogy a Larrabee projektet továbbra is folytatja az Intel, csak azért nem dobta piacra mert jelenleg még alacsony a teljesítménye.

(#106) zoltanz válasza akosf (#105) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Az meg a másik elég sok desktop proci van a notebook -okban. :K

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#107) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Az elsősorban PC-s processzorairól ismert Intelnek érdekes a hozzáállása a grafikus processzorokhoz, ugyanis David Perlmutter szerint a jelenleg fontos mobil piacon a GPU teljesítménye nem számít.

Számomra az lett volna az érdekes, ha az ellenkezője lenne a hozzáállása. A mobil vonalon már tud annyit egy IGP amire szükség van, és ez lefedi a igények nagyrészt. Az már más kérdés, hogy a proci is elérte már a megfelelő szintet.

(#108) Killing válasza zoltanz (#106) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Notebookban Desktop proci? :Y
Maximum hasonló teljesítményű.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#109) gV válasza gV (#36) üzenetére

gV
(őstag)

nem sikerült reprodukálnom se vele, se a régebbi 915gm-el, pedig szintén winxp, office2k3, 1gb ram mind2 esetben

ez valami új feature lehet 4500-nál :)

[ Szerkesztve ]

(#110) zoltanz válasza Killing (#108) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

A Centrino platformba illő procikra mondjuk LV (low voltage)-től, gondolok mikor notebook -ra célzok, vagy azokkal megegyező fogyasztásúakra. :K Többi az nem az a szint sztem...

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#111) stevve válasza Chiller (#33) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az integrált VGA-k meg téged utálnak. ;] :P
Egyébként ez egyéni probléma. Ezer oka lehet és ha gond van, az Intelnek kell bejelenteni.

Driver, Office, XP, más hardver driver-ei, patch-ek, stb... szinte teljességgel kizárt, hogy egy irodában egyszerre több gépnél egy időben haljon be a GPU. Nem gyanús, hogy ennek igen kicsi a lehetősége? :D

PH semleges

(#112) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az intelnek tán át kéne gondolnia az ilyen kijelentéseket annak fényében, hogy a notebookok egyre inkább teret nyernek az asztali PC-kel szemben és sokan manapság már játszani is ilyen gépeket vesznek.

#108 Killing: volt erre már példa, pl. a remek Netburst architektúra idején. Melegedtek is, meg fogyasztottak is...

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#113) Balika911 válasza akosf (#105) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Akkor újra: ez a hír és a topic is a laptopokról, ill. az integrált grafikus megoldásokról szól. Remélem, ezúttal tudsz követni. Mivel a #94-ben a kolléga nem használt off kapcsolót, semmi okom feltételezni, hogy másra gondolt.

A második fele meg nem arra volt válasz, amit kérdeztem.

(#114) stevve válasza sh4d0w (#112) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"és sokan manapság már játszani is ilyen gépeket vesznek."

Azok meg is érdemlik, amit kapnak... de itt az, amit mondott az Inteles, nem a játkos laptopokra vonatkozik (szerintem).

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#115) akosf válasza Balika911 (#113) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én tudlak követni, de úgy látom neked nem sikerült...

(#116) sh4d0w válasza stevve (#114) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem csak a játékos laposokról beszéltem.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#117) Shufny

Shufny
(PH! addikt)

Ez az állandó "nincs szüksége" duma. Mintha az emberiség nem lett volna meg tökéletesen laptopok nélkül, vagy egyáltalán PC -k nélkül (és ez dúrván mindenről elmondható, kb definiálhatatlan, hogy mi az ami kell). Nekem ne mondja senki, hogy nem fogadná pozitívan, ha erősebb GPU lenne a laptopjában, sőt inkább elvárt, hogy folyamatosan fejlődjenek.
Persze az igaz, hogy nem ez a FŐ szempont, és a vásárlók többségének nem éri meg a felezett akuidőt, hogy futnak rajta modernebb játékok is, mert nem arra használja.
Többen írták, hogy azért kell erős proci neki laptopba (ami a többségnek szintén "fölösleges"), mert amivel dolgozik azt használja. Ez azonban megintcsak azért van, mert a GPU harmat gyenge, amint elterjednének az erősebb példányok, lehetne azokat is használni. Nyílvánvaló baromság ez a kijelentés, mert a teljesítmény mindig kell, hiszen ahhoz lehet igazítani a programokat. Elérhetővé válnak olyan megoldások, amik eddig nem voltak azok.

Aztán lehet, hogy úgy értette, hogy a rendszerintegráció előtt, úgy se lesznek olyan jó IGP -k, hogy számítsanak :)

M-Stage fejes erősítő és MSII+ DAC eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#118) pet.andro

pet.andro
(újonc)

Ahhoz képest hogy nem számít a teljesítmény, most mégis kidobtak egy egész jó IGP-t, mely felveszi a versenyt a konkurenciával. Ha nem lenne fontos, akkor minek adnak ki egyre erősebbet, valahogy ellentmondásos :DDD
(a 4500-as széria is elég lenne ugye mindenre, amire egy átlagfelhasználónak elég lenne az intel szerint)

(#119) Zeratul válasza Pítőr (#104) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

AMD nem egyszerűen odabiggyeszti az IGP-t a CPU mellé hanem annak szerves része lesz és az erőforrásokat a feladatoknak megfelelően csoportosítja az egyes futtatási szállaknak.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#120) Pítőr válasza Zeratul (#119) üzenetére

Pítőr
(tag)

"AMD nem egyszerűen odabiggyeszti az IGP-t a CPU mellé hanem annak szerves része lesz" - köszi, ezt én is tudtam.
Viszont ezt nem értem - "az erőforrásokat a feladatoknak megfelelően csoportosítja az egyes futtatási szállaknak"
Most itt arra gondolsz, hogy majd az integrált GPU is dolgozni fog, akkor én is azt írtam, remélem a programozók majd kihasználják a benne rejlő lehetőségeket. De ehhez azért elég sokat kéne fejlődni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r

(#121) Zeratul válasza Pítőr (#120) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

CPU matemetikai feladatokat is ellátna a GPU végrehajtó egység, valamint a CPU végrehajtó egységek nem fixen van a magoknak bedrótozva hanem a feladatütemező rendeli hozzá a futtatási szálaknak. 1 paralel multithread proci ami kifele több virtuális procinak látszik és ezek között osztja el a feladatütemező a végrehajtó egységeket.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.