Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Bluegene válasza Oliverda (#48) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pedig azt hittem, megtörtél :DDD

a fenébe, még nem :DD

a proci meg egy igazi terminátor

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#52) akosf válasza Depression (#28) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#28) Depression: "Optimalizálás? Azt a szót nem ismerik PC-knél."

Hát persze, mert minden programozó hülye...

(#53) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

"Leegyszerűsítve a kérdést lényegáben egy részegységekben 50%-kal kibővített, hatmagos, Lynnfield-alapú, de LGA1366-os foglalatba illeszkedő Core i7-esről van szó."
Ez nem helytálló, akkor beépített PCI-e vezérlő is lenne benne, ez a chip egyértelműen a bloomfield-re hajaz, ezért is ugyanaz a foglalat fogadja őket.

Napokban volt alkalmam megnézni a BadCompany2-t, és 3.4Ghz-es Q9550est játék alatt 80%-ban terhelte, ami azt vetíti előre, hogy az a 4 mag nagyon is kelleni fog a jövő játékainak, és el kellene felejteni hogy a 2 mag bőven elég rá.

#48 Oliverda:
Teljesítményben talán, de mondjuk ha én az AMDnek lennék vmi fejese, akkor azt is néznem kellene, hogy adott teljesítményt mekkora lapkán érek el. Kb. 5000 USD egy wafer ára, és nem mindegy, hogy egy tányéron mennyit tudok legyártani, milyen selejtaránnyal, márpedig az a 12 magos proci a Phenom méreteiből kiindulva 45nm-en nem lesz egy apróság.

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#54) proci985 válasza Depression (#28) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

röviden és tömören: az egyetemeken szoktak tanítani teljesen skálázódó, párhuzamos programozásra tökéletes deklaratív nyelveket. a probléma, hogy a c# (és a többi elterjedt) imperatív. deklaratívban pedig gyakorlatilag kifordított logikával kell gondolkodni (pontosabban logikai igaz|hamis kifejezésekben kell), játékot írni olyanban senki nem fog (meg nem is lehet, mert nem arra lett kitalálva). imperatívban annyit lehet csinálni, hogy nem egy szál van, hanem mondjuk 17 (SupCom) vagy 53 (SupCom2). aztán, vagy fix szálkiosztást használ az ember (mondjuk szál 0-3ig megy a 0ás magon, 4-7ig az 1esen...), vagy dinamikusat. előbbi eset egyszerű, viszont ha az a nullás magon az egyes és kettes thread megeszi a teljes erőforrást, a többit meg éhezteti, akkor a program értelemszerűleg nem fog optimálisan futni (persze itt is előtte meg lehet figyleni, hogy hogyan lesz optimális). a dinamikusnak meg az a baja, hogy kell a háttérben _mégegy_ thread, ami terhelés függvényében számolgatja, hogy melyik thread melyik magon legyen. ez overheaddel (pongyolán fogalmazva valamennyi számítási kapacitás elvesztésével) jár, ami egy kétmagosnál gáz lehet (egymagosnál meg főleg). a legutolsó steam survey szerint a két mag dominál, egy és négymagosból meg épp ugyanannyi van... szóval szerintem érthető, miért nem erőltetik a dolgot. valamint, a dinamikus threaddobálás még mindig nem oldja meg azt a problémát, amikor a programnak az csak egyes szálhoz kell egy 3ghzs processzor (pontosan időegység alatt x műveletet elvégző), tehát az alatt mindenképpen limites lesz, magok számától függetlenül. egyébként a télen lapátoltam havat is:DDD

más: kb négyszer gyorsabb a q66omnál (mmint így húzva is). :R és az a hűtő is végre normálisnak néz ki.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#55) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Évek óta ez az első grafikon, amin egy Intel rendszert látok az első helyen a fogyasztásban is :D Nem mintha ez jelen esetben számítana is valamit, csak érdekes volt nézni. Egyébiránt ehhez mást nem nagyon lehet hozzáfűzni, itt Magyarországon ennek a procinak nem lesz komoly piaca.

[ Szerkesztve ]

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#56) 00roli00 válasza Vistaboy (#44) üzenetére

00roli00
(senior tag)

Május elejére itt lesz az AMD 6 magosa is.Ha jó árazása és teljesítménye lesz, akkor a jelenlegi i7-nek komoly ellenfele lehet.

(#57) Angel1981 válasza Chiller (#34) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Erre frankón én is gondoltam, még régebben, de kihasználja?
Én játék közben néztem, és kb. 95-5-5-5 volt a kihasználtság.
Vagy valamit elnéztem?

(#58) daninet

daninet
(őstag)
LOGOUT blog

Mindig csorgatom a nyálam, amikor a renderelési időket olvasom :Y :Y

Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

(#59) Oliverda válasza Joachim21 (#53) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel két különálló "kisebb" lapkából tevődik majd össze ezért elképzelhető hogy nem lesz nagyobb a selejt arány. A gyengébb darabokból pedig 8 magosak lesznek majd. Mondjuk a 12 magos verziót elsősorban a 8 magos Beckton ellen szánják ami viszont egy darab 6xx mm2-es lapkából fog állni.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#60) Alchemist válasza akosf (#52) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Az Intel fejlesztő hírlevelekben nagyon nyomják a párhuzamosítást... így nem csoda, ha ilyen procik jelennek meg, amelyeknél a több szálra optimalizált rendszerek teljesítménye az egekben van.
Ugyanakkor az is igaz, hogy a Pasziánszot minek 12 szálra optimalizálni... meg sok olyan feladat van, ahol nem is egyszerű hatékonyan párhuzamosítani. Például olyan algoritmusoknál, ahol a részfeladatok futásideje nehezen jósolható, dinamikusan változik és így a szálak szinkronizálása komplikált lesz.
Például a legerősebb sakkprogram, a Rybka 4 magon futtatva hozza az egymagos teljesítményének kicsit több, mint a dupláját.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#61) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#62) paprika

paprika
(senior tag)

Nemsokára megint döntögetik majd a rekordokat a Magyar tuningos fiúk :K Ennyit látok jelenleg 6 magban . Vantage- 06 meg nem tudom mi eszi a több magot.

Jajj mit olvastam az előbb. Ezzel meg a konvert progi ki is fagyna olyan gyors :DDD

[link]

[ Szerkesztve ]

(#63) Tex

Tex
(senior tag)

Jó a teszt! :C
Csak egy pici hiba:
"A hat mag mellett hatszor 512 KB másodszintű, ..." A táblázatban pedig 256 KB L2 gyorsítótár van írva. Akkor most melyik a valós? Mondjuk a CPU-Z is 256-ot mutat, akkor azt fogadhatjuk el.

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#64) SPY0817

SPY0817
(fanatikus tag)

Nekem ilyenkor az jut eszembe mindig mikor még a 486 előtt unokatesómmal arról beszéltünk hogy TYŰŰ 1GB ram meg 1TB winyó kapacitás... akkor ezeket még csak könyvből tudtuk, hogy ezek a mértékegységek egyáltalán létezik... már meg 1gb ram mondhatni minimum egy otthoni gépben is..(és a telefonom okosabb mint az akkori gépek xd) Szóval lehet jelenleg még fölös.. de ezek az úttörők amikből majd lesz a mult és később majd ezekre mondjuk, hogy gagyik ugyan úgy mint most a 486ra meg P1 re pedig akkor az nagy király volt..

Ez így van rendjén és emellett ezek is lesznek majd olcsók és hétköznapiak csak most van még a változás az egymagos(már a 2magok)procik elhagyása és a több magok procik kihasználásnak ideje..

[ Szerkesztve ]

| LG GT540 :) | Eladó: RIM BlackBerry 8110 | BF3: SPY08 | BC2: SPY0817 |

(#65) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

velős tesz, köszönjük.

az intel megint gondoskodott arról, hogy a csúcson maradjon.

de mikor lesz megváltoztatva a táblázatok rácsának színe??? vagy csak nálam van egyben minden? :W

Aurea mediocritas

(#66) SPY0817 válasza AXisBOLD (#65) üzenetére

SPY0817
(fanatikus tag)

Nálam minden okésan jelent meg az írásban szóval egyéni probléma.. talán kicsit halvány de látható.

[ Szerkesztve ]

| LG GT540 :) | Eladó: RIM BlackBerry 8110 | BF3: SPY08 | BC2: SPY0817 |

(#67) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

A cikk felvezetéséhez annyi infót azért tehetnénk, hogy ahogy az átlagembernek nincs szükséges 4-6 magos processzorokra, úgy core I7-re sincs szüksége, és lehet hogy a core I7 sokkal erősebb a Phenom II-től, de az áruk között is ég és föld a különbség. Naponta össze lehet hasonlítani a mercedes 15 millás modelljét egy bmw alapmodellel és minden nap az jönne ki, hogy a luxusmerci jobb, de nincs értelme.

A core I7 870: 120 ezer Ft
A phenom II 965: 40 ezer Ft

[ Szerkesztve ]

(#68) fLeSs válasza Tex (#63) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a 256 a jó. elírás volt.

(#69) rudi válasza AXisBOLD (#65) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha rendesen be van állítva a monitor, akkor nincsenek egyben a cellák, de rövidesen sötétítünk kicsit az elválasztókon.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#70) rudi válasza Tigerclaw (#67) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A hasonlatban csak az a baj, hogy ebben az AMD nevű BMW-nek nincs az "alapmodellnél" jobb terméke. Ergo azért vannak összevetve, mert Intelnél az i7 a csúcs, AMD-nél meg egyelőre a Phenom X4.

[ Szerkesztve ]

(#71) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nekem is tetszik, azért van ahol villant és ez még csak a kezdet :D
Köszi a tesztet! :R

(#72) stevve válasza rudi (#69) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Érdekelne a PowerDirector 8 teszteléshez használt videó és a kódolás beállításai. Szívesen kipróbálnám, hogy GPU támogatással lenyomva mennyire jó az új Core. Ha megoldható, megköszönném. :R

Az a gáz ezzel a processzorral, hogy egy vékony rétegnek biztosan jó fog jönni a 6 mag tervezéshez, kódoláshoz, számításokhoz, de mivel Intel, presztízs és eleve a tény, hogy 6 hat magos, sok "vér" felhasználót a pénztárca nyitására késztet majd, megveszik és csodálkoznak, hogy játékok alatt nem lett több az fps.

PH semleges

(#73) Alchemist válasza proci985 (#54) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Renderelési feladatokat általában jól lehet skálázni, ha sikerül homogén csomagokra bontani a feldolgozás bemeneteit...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#74) Rossi

Rossi
(őstag)

Brutál ez, mint 7 literes szívó V8-as motor...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#75) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Végre egy normális gyári hűtő. Az i5-750-emhez adott kis pergettyűt még egy kétmagos Celeronra se raknám fel.

(#76) fLeSs válasza stevve (#72) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

majd megnézem, hogy mekkora a videófájl, ha túl nagy, akkor nem hiszem, hogy fel fogom tölteni. :D btw a pencil sketch 2 effektet ráhúztuk a videóra, ez támogatja az ATI GPU-s gyorsítását, tehát ezekben az eredményekben benne van a HD 5850 is. :D (minden procit uazzal a VGA-val teszteltük, szóval ez nem számít).

[ Szerkesztve ]

(#77) stevve válasza Depression (#28) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Látom, te se ebből élsz... talán jobb is, mert úgy tűnik, nem is értesz hozzá. :D

fLeSs:
Köszi. És a produce fülnél be is volt pöttyintve a GPU támogatás?

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#78) Tigerclaw válasza rudi (#70) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Egyértelmű, de én hiányolom az ár/teljesítmény diagramokkat az ilyen tesztekben, pedig az átlagember és mondjuk egy nagy szerverfarmot üzemeltető cég is ez alapján választ. (utóbbi még nézi a teljesítmény/fogyasztás mutatót is)

A magyar "hozzáértő" átlaguser procit és videokártyát is ár/teljesítmény alapján vesz, attól függetlenül, hogy hűséges-e bármelyik márkához. Aki tuningban gondolkozik, az is ugyanezt nézi, csak a tuningolt teljesítménnyel számol.

(#79) stevve válasza Tigerclaw (#78) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Á, ennél ár/teljesítmény ábrát nem érdemes mutatni, mert nyilván csapnivaló. Ez presztízs termék, ki se férne egy ábrára egy X4 mellé. :DDD

PH semleges

(#80) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

A proci brutál (néha néha, nagy ritkán nálam is beficcen egy-két en(transz)kódolás, akkor biza jóljönne ez a power), a csubakkás poént meg nem értem :DD .

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#81) Balika911 válasza Ste (#19) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ezek mintha már képesek lennének GPU-n is futni (talán CUDA-t használnak). Utána kéne nézni, de nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy emiatt ezen a területen jobban jár az ember a bika GTX-szel, mint ezzel a processzorral.

(#82) kokyt válasza Ricco_hun (#80) üzenetére

kokyt
(senior tag)

Szerintem a poén lényeg az, hogy ennek az egésznek semmi értelme :DDD

(#54) proci985: Remekül összefoglaltad :C

[ Szerkesztve ]

(#83) fLeSs válasza Tigerclaw (#78) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

az előző procicikkben elmagyaráztam, hogy miért nem készítünk ár/teljesítmény grafikont.
megnézed a relatív teljesítmény grafikont és ezalapján el lehet dönteni, hogy a proci megéri-e az árát.

ha x proci 100%, és kerül 20000-be
y proci meg 120% és kerül 30000-be akkor az utóbbi nem éri meg az árát (legalábbis a teljesítménye alapján elvileg nem, de lehet, hogy egyeseknek igen, mert adott alkalmazásban az y háromszor gyorsabb), mert ahhoz 150%-ot kéne elérnie.

[ Szerkesztve ]

(#84) bocsika

bocsika
(fanatikus tag)

Király teszt. Csak sajnos rossz látni hogy így le van maradva az AMD. Így nincs verseny a felső szekcióban, csak 40 alatt. :S

Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4

(#85) stevve válasza Balika911 (#81) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, ezek már képesek GPU-n futni. Ha jól emlékszem, a driver már telepíti is a folding alapot, ha engedjük neki.

PH semleges

(#86) ABee

ABee
(tag)

Brutális. Elég masszív a gyári hútô is. Nagyon durva hogy szinte minden alkalmazás (nem játék) alatt 2x gyorsabb mint a PII 965. De mivel fôleg játékra vennék gépet annyira nem érdekel, viszont a grafikonokból úgy tûnik hogy a PII 965 nem hajtja ki teljesen a 5850-et pl full HD-ben. Még szerencse hogy így is mindenhol 60 fps felett volt minden. :DDD Azért örülök, hogy játszogatásra nem kell majd 40 papírnál drágább procit vennem.

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#87) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Egy tipikus otthoni gémernek bőven elég ma még egy i3-530, ami megfelel egy E8400 szintjének körülbelül.

Egyszerűen nincs olyan alkalamzás, amit egy átlag gémer, vagy videónéző user esetében kihazsnálná ezt a teljesítményt.

Egyedül azoknak éri meg ilyet venni, akik valamiféle munkára hazsnálják, mely kiaknázza a több szálon párhuzamos futtatási lehetséget.

(#88) pet.andro

pet.andro
(újonc)

Ez sem tesz jót az árversenynek :(
AMD-nek fel kéne lassan mutatnia valami ütőset, mert ez nem fog jót tenni nekünk.

(#89) Elmör

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Meglepett ez a teszt, köszi szépen srácok! :R
Volt mit olvasnom benne, meg rácsodálkoztam, hogy az i3 ilyen gyenguska, de aztán megnyugodtam, hogy játékokban nem lett olyan különbség ami miatt később esetleg nem azt választanám. Persze i7-esre jobb lenne cserélni, csak kérdés, hogy ezek az árak tényleg mennyire mennek majd lefelé. Fél éve tartja magát az i7 975EE, na ez a nem bíztató. :DDD

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#90) fLeSs válasza stevve (#77) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

be.
de ha megnézed ezt az oldalt akkor látni, hogy az int. VGA és a HD4850 között ott a különbség.

(#91) rudi válasza Tigerclaw (#78) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ár/teljesítmény téma a hazai pályában szokott lenni. Egy ilyen presztizsterméknél meg ugye nem mérvadó az ár, pláne konkurencia hiányában.

(#92) stevve válasza fLeSs (#90) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Így már akkor minden kérdésemre választ kaptam, köszi. :R

mod: ileltve még 1 kérdés maradt bennem: hány másodperces volt a forrás videó?

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#93) AXisBOLD válasza rudi (#69) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt megköszönném, mert néha már kifolyik a szemem. de megpróbálok variálni a monitoron.

SPY0817: nálam nagyon halvány.

Aurea mediocritas

(#94) Pista0001

Pista0001
(senior tag)

A fogyasztás miatt kérdezném hogy a tesztelt Phenom II 965-ös C2 (140 W TDP) vagy már C3 (125 W TDP) steppinges-e?

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#95) Malachi

Malachi
(őstag)

na az Intel lassan csak alkalmazni kezdi az igazi UFO technológiát, megtalálták a páncélterem kulcsát. ijesztő ez a hatalmas ugrás a grafikonokon. az AMD-ért meg fáj a szívem, annyira a végén kullog a jelenlegi csúcsmodelljük.

bár én is csak azt tudom mondani, hogy az utóbbi időig egy 2 magos Athlon is elég volt akár még játékra is. szóval szép és jó, egy igazi Maibach. de ahogy azt a kocsit nem használná semmire egy átlagember, ezt a procit sem használná ki a PC-s társadalom 95%-a. most még.

(#96) Alchemist válasza fLeSs (#83) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Na igen... ha egy közel reális, logaritmikus, illesztett skálát csináltok, azt az átlag fórumozó vagy nem fogja érteni vagy manipuláltnak tartja... ha meg lineárisan nézzük, mindig a belépő szintű prociknak a legkedvezőbb az ár/teljesítmény aránya.
És persze kinek a pap, kinek a papsajt...
:D

(#97) kariad

kariad
(senior tag)

Ejha megint csak úgy szárnyalunk!!! :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#98) Chiller válasza Angel1981 (#57) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Core Maximizer-t is le kell hozzá tölteni. :K

Core Maximizer topikja
Teszt

(#99) XoZ

XoZ
(fanatikus tag)

A válasz a "nagy" kérdésre, mit tud GTA IV alatt: [link] :D

(#100) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

odabasz

kíváncsi vagyok sniper elite-nek mikorra lesz meg

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.