Nem sikerult azota kideriteni, hogy mi a helyzet a fogyival? 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Processzorok, tuning » [Re:] Az Intel megint dobbantott: Gulftown, a hatmagos asztali processzorHozzászólások

MegalodonS
(senior tag)
Itt
[link]
[ Szerkesztve ]
lásd a frisstésben.
Koszi! 

whYz
(senior tag)
Köszi, már meg is jött a proc, csak épp állandóan fagyogat, és nem tudom hogy mivel lehet a gond. 
Memóriák kilőve, alaplapot meg nem tudom cserélgetni, és a legrosszabb, hogy még biosban is befagy. Már minden beállítást próbáltam: 1 maggal, kifrekin, nagyfrekin, ilyen-olyan beállítás variációkban...
Kikészít
milyen alaplap, milyen RAM, milyen hűtő? a melegedéssel nincs gond? jól raktad fel a hűtőt?
BIOS-t frissítettél?
az alaplap+RAM páros másik procival jól megy?

whYz
(senior tag)
asrock x58 extreme, patriot 1600as 1.65v-os ramokkal(6x2 gb, de 1-el próbálgatom most, semmi eredmény)
alap hűtő, kb 35 fokos a proci
biost frissítettem, de semmit se segített(mák volt hogy nem fagyott közbe) 
másik procim sajnos nincs, hogy kipróbálhassam
[ Szerkesztve ]
ember, asrockot vettél egy 1000 usd-s proci alá? 
"másik procim sajnos nincs, hogy kipróbálhassam"
az szívás, mert így nemtod, hogy mi a gond. sztem próbáld meg beüzemelni abban a boltban ahol az alaplapot vetted, biztos segítenek a szervízesek.

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

whYz
(senior tag)
Miért ne vettem volna asrockot...
Már 3 ilyen lapom volt, semmi probléma nem volt vele. Arról nem is beszélve hogy alázza a p6t-t és társait. Mivel bőven kielégítené igényeimet így fölösleges lett volna drágább és (számomra) semmivel nem jobb lapot venni...

Digital
(PH! addikt)
PFFFF 
Vér István személyesen?
#462: Oszt most is egy MSI deszkával tolod
[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

whYz
(senior tag)
Egy troll személyesen?
Csak egy 8400gs van benne, így nagyon menő lennék crysisban meg gta4-ben...
fLeSs: elég messze van tőlem a bolt, nem nagyon tudok elmenni próbálgatni 
Edit: nem, az msi deszka a "vérpistike" gamer gépemben van, az i7-est nem erre a célra szánom...
[ Szerkesztve ]
Ha ram halgatsz a kovetkezoket teszed.
Vissza az elozo proci es biost frissitesz. Memtesztet futtatsz. Ha mar a biosba belefagy, akkor valszeg ezekkel lesz a gond. En szemely szerint nem tennem egy asrock lapba ezt a processzort, de te tudod. Ettol fuggetlenul nem szabadna megfagynia. 
Ahogy nezem a marciusi bios mar tamogatja a 6 magot, innen le tudod tolteni.
En inkabb vennek egy asus deluxot vagy egy intel x58-as lapot. 

whYz
(senior tag)
Megcsináltam, semmi eredmény, memtesztet nem tudok futtatni, mert mielőtt oda jutna lefagy.
A lappal mi a bajod, azon kívül, hogy fele annyiba kerül mint amiket említettél?
lehet nem véletlenül kerül fele annyiba.
Mit csinaltal meg? 
Lapra inkabb nem mondok semmit, hatha valaki megsertodik. Ez kb olyan, mint a codegen tappal hajtott core i7. 
btw próbáltad már 3x2 GB rammal?

whYz
(senior tag)
De kérlek mondjál, mert érdekel. Konkrétan mennyivel lesz nekem rosszabb ezzel a lappal?
fLeSs: próbáltam
Eszemben sincs barmit is mondani a lapra, nem szeretek veres kardal a hatam mogott menekulni.
Ha egyszer probalnak segiteni Neked, akkor erdemes leirni, hogy mit csinaltal es hogyan, nem annyival lerazni, hogy megcsinaltam. 
[ Szerkesztve ]

whYz
(senior tag)
Ez nagyon mellébeszélésnek tűnik, már bocs. Tehát az van, hogy mert asrock csak azért is szar? 
Próbáltam az összes memóriavariációt(6x2gb, 3x2, 2x2, 1x2 és a slotokat is váltogattam hátha) de nem semmi változás.
Most kiszedtem mindent a gépből, összeraktam úgy magában, egy másik táppal, de semmi.
Lehet bolt látogatás lesz a vége...
Na latod ezert nem is irtam inkabb semmit a lapodra. Legyszives hagyjal engem ezzel beken. 
Leirtam azt is, hogy emiatt nem szabadna fagynia. A segito hsz-t elintezted egy megcsinaltam valasszal. 
[ Szerkesztve ]

whYz
(senior tag)
Csak nem bírom a csak azért is szar trolloskodó hszeket 
Mit írhatnék rá, ha egyszerűen nem segített? Megpróbáltam, most is ott áll fagyottan, nem tudok mit csinálni, jövő héten viszem vissza...
Te eroltetted az elejetol fogva az egeszet, holott senki sem szeretett volna irni rola semmit. De latom ez jobban foglalkoztat, minthogy megoldodjon a problemad. Probaltunk segiteni, linkeltem is a biost, de Te lesz*rtad az egeszet, csak a lapodat veded azota is. Nekem aztan mindegy. 

whYz
(senior tag)
Miért szartam volna le? Frissítettem biost, 2.20 fut rajta jelenleg is.
A lapomat tényleg nagyon védem, ha megkérdezem a véleményed. Érdekelt volna miért olyan szar ez a lap, mert akkor legközelebb nem veszek ilyet(mert egyébként vennék még).
Én egyáltalán nem akarom védeni az asrockot, sőt, p45-ös lapjai egyenesen kikészítettek, és akkor már azt mondtam soha többet asrock, de ez az x58-as széria EDDIG bejött.
Egyébként most én is a lap hibájára tippelnék, procival nem lehet gond, ramból se hiszem, hogy az összes szar lenne. Mellékesen most összenyomkodtam kicsit a deszkát, és észrevettem mintha egy kicsit ferde lenne, és az északi híd hűtője nem illeszkedne rendesen. Tehát megnyomom és kb 1 mm-t le lehet nyomni a hűtőt. Ez gondolom nem normális. 
Na itt az ok miért is szar az ÖSSZES asrock, örülj. 
Rajtad kivul senki sem szarozta a lapot, en inkabb azt mondanam, hogy egy ilyen processzor ala nem valo az a lap. Nem is ertelek igazibol. Ha van penzed erre a processzorra, akkor mit szarakodsz nehany tizezer forinton? Szerintem ket dolgon semmikeppen nem szabad sporolni, a tapon es az alaplapon. 

whYz
(senior tag)
Eddig is ezt mondtad, csak sajnos te se tudod miért. 

Digital
(PH! addikt)
Ha szerintem valaki egy Gulfira alapoz egy rendszert, akkor a többi komponens is hozza a high-end szintet!
Őszintén minek neked egy ilyen szörnyeteg? (csak egy picit esz az írigység
)
Milyen vga-t fog hajtani? A vga milyen moncsira küldi a képet? Én szemrebbenés nélkül beleküldtem volna 12 gb jófajta ram-ot!
[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

whYz
(senior tag)
Egy kemény 8400GS-t fog kihajtani, monitor nem lesz hozzá 
Sajna cégemnek rakom össze, játékot sosem fog látni...
12giga jóféle 1600-as ram megvan, gyorsabbat nem bírna szegényke.
[ Szerkesztve ]
Akkor vegepp ne sporolj a lapon basszus.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Duracellm...
(őstag)
vedd vissza 1333-ra a ramot cl7 t1 mellet és próbáld újra
vagy kezd el emelni a QPI voltage-t.
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
vagy kezd el emelni a QPI voltage-t.
Miert adsz neki ilyen tanacsot, amikor azt se tudod mennyire van neki belove a qpi fesz? 
[ Szerkesztve ]

whYz
(senior tag)
Köszönöm mindenkinek a segítséget, úgy tűnik megoldottam(kopp-kopp).
Szétszedtem az alaplap hűtőt, újrapasztáztam, és normális csavarokkal rögzítettem.
Remélem nem olyan nagy gond, hogy szétoffoltuk a topicot, elnézést érte.
1.26V-on viszi a 4.2Ghz-et, nem is olyan rossz egy szaros kis asrocktól(bár ez talán nem a lapon múlik). 
[ Szerkesztve ]
az volt az első kérdéseim egyike, hogy "jól raktad fel a hűtőt?" 
a szervizes tapasztalatok alapján ha rossz vmi, akkor 99% hogy user error.

whYz
(senior tag)
Az alaplapon lévő hűtőket(északi híd, mosfet) nem én rakom fel, hanem a gyártó. Elég szar pasztával, ha lehet annak nevezni, és 2 műanyagpöcökkel rögzítik. Na ez nem bírta úgy tűnik...
Gulfi ASRock lapban? IGEN, megcsináltam! 
A lenyeg, h jo lett! 
[ Szerkesztve ]

atkahun
(kvázi-tag)
Jó "kis" állat. 
Keresek corsair 3500ll pro memó párhoz eredeti csomagolást és Crysis 2 Nano Editiont!