Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#401) Boxi88 válasza kulerr (#400) üzenetére

Boxi88
(őstag)

az én hangvételeimen nincs semmi javítani való, csak beírtam azt amit gondolok! oda is írtam hogy ez csak az én véleményem! és egyből jöttek a válaszok bunkó stílusban, hogy "nem hozzáértő" meg "azt se tudom miről beszélek" és a többi, és azért mikor beírom a megjegyzésem, nem azért írom hogy egyből támadhassanak mellesleg egyből durván... mert ha megnézed az első írásaimra egyből jött a hülyézés... mondjuk különösebben nem érdekel mert nem vagyok haragtartó...

(#402) Boxi88 válasza kulerr (#400) üzenetére

Boxi88
(őstag)

ja! és ezt itt most nem rád értettem, veled semmi bajom és köszönöm a jó tanácsot!

(#403) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Itt egy példa, igaz nem témába vág mert ez vga...

A fogyasztás fejlesztés körben én erre gondolok!

A HD 5750 Go Green ugyan azt a teljesítményt adja mint a HD 5750, csak plusz tápcsati nélkül, kevesebb fogyasztással...

Na látom előre, hogy most meg ezért fognak szapulni... de béke emberek ez csak egy példa!

(#404) moha21 válasza Boxi88 (#403) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1. Ez egy egész VGA ahol a GPU-n kívül máson is lehet spórolni.
2. Lehet válogatott alulfeszelt példány.
3. Ár/teljesítmény arány elmarad a sima 5750-től.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#405) Boxi88 válasza moha21 (#404) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Oké!

(#406) dezz válasza Boxi88 (#401) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az én válaszomat is ide sorolod? Vagy el sem olvastad (ezt sem)? :U

Lehetséges, hogy a 5750 Go! Greenre válogatott GPU kerül, ami alacsonyabb feszültséggel is viszi a 700 MHz-t, de ez nem biztos. Az viszont igen, hogy a passzív hűtés és a külső tápcsati hiánya miatt nem lehet (ill. nem okos dolog) tuningolni...

[ Szerkesztve ]

(#407) Boxi88 válasza dezz (#406) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Elolvastam minden hozzászólásod, és azt hogy mit olvastam el és mit nem azt légyszíves ne te döntsd már el! Köszönöm!

Amúgy azért nem írtam választ, mert te is fennhangon válaszoltál pedig nem is kötekedtem veled (sem a többiekkel), és inkább nem írtam semmit, mert csak nagyobb vita robbanna ki!

Ja, és csak hogy tudd, hogy tudok írni, elolvastam a monitoros írásod:

"Az első darabok közül nálam is landolt egy, egy kis ismerkedés erejéig, egyelőre. Ennek tapasztalatait írnám most le."

egyelőre=egyenlőre

A fenébe... még írni is tudok! :W Csak, hogy lásd nem csak te tudsz kötekedni!

[ Szerkesztve ]

(#408) Boxi88 válasza Boxi88 (#407) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Elnézést kérnék! nem volt igazam, te írtad jól! Sorry :W

Hozzátenném, hogy a suliban tanították így, de rágoogleztem és te írtad jól! ennyit a suliról :D

[ Szerkesztve ]

(#409) dezz válasza Boxi88 (#407) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy elolvastad pl. #352-est, de ez láthatólag nem foglalta magában a megértést. Pedig jobban jártál volna, ami ezt a kis vitát illeti (amiben nem csak az erősen hiányos technikai felkészültséged derült ki, ami önmagában nem lenne baj, hanem az is, hogy ennek nem is vagy tudatában -- különben megértenéd, mások miért reagáltak úgy, ahogy, többé-kevésbé jogosan --, de a büszkeség bezzeg nagyon eltölt. Szóval, a két dolog nem igazán áll arányban egymással. Még ez sem a legnagyobb baj, de az már túlzás, hogy még azt próbálod többször is sugallni, hogy a másik nem ért hozzá, olyan ellenpéldákat felhozva, amik valójában nem megfelelőek (csak látszatra). Tényleg nincs ezen szerinted semmi változtatnivaló? Pl. nem "nagyokos" módon kijelenteni dolgokat, másokat szinte hülyének nézve (amin egy "szerintem" sem segít), hanem inkább kérdezni; a büszkeség egy részét szerénységgel helyettesíteni, kerülni a túlreagálást (most még csak azt sem lehet mondani, hogy igazán durván szoltak volna be...). Most lehet, ezeken is megsértődsz, pedig mindezt jóindulatúan írom. És persze nem csak rád vonatkozik.

Mindegy, úgy látom, ez a csíkszélességes dolog továbbra sem igazán tiszta előtted, az ugyanis nem vita tárgya.

Összefoglalva:
1. A csúcsprociknál nem a fogyasztás a legfontosabb tényező, hanem a teljesítmény.
2. kisebb finomításokkal kisebb mértékű fogyasztás-csökkenést el lehet érni, de amit te szeretnél, ahhoz ez kevés.
3. Nagyobb változást a csíkszélesség csökkentésével (illetve egyéb nagy jelentőségű gyártástechnológiai változásokkal) lehet elérni, ami viszont csak kb. 2 évente következik be, nem kis áldozatok árán. (Viszont akkor is csak a hasonló paraméterekkel [magszám, órajel] rendelkező dolog fogyasztása fog csökkenni, de a csúcsszegmensben továbbra is kihasználják a rendelkezésre álló fogyasztási keretet, pl. hogy az ésszerűség határain belül is lehető legtöbb magot zsúfoljanak a prociba, stb.)

[ Szerkesztve ]

(#410) Boxi88 válasza dezz (#409) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Én értem hogy mit mondasz! meg azt is hogy a többiek mit mondanak! Csak azt nem értettem, hogy miért kellett egyből olyan harapósan válaszolni, rá! De igazad van túlreagáltam! Köszönöm a részletes leírást, de komolyan értem amit mondasz! DE azért a technikai tudásom nem hiányos elhiheted :U Még egyszer köszi! :R

(#411) Komplikato válasza whYz (#380) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"Hol tudom megrendelni ezt a procit?"
Tókió/Akihabara, 105.000 jen a proci, a szállításról viszont lövésem sincs (4-6.000Ft?), esetleg megpróbálhatod a User's Side-ot, nekik van angol oldaluk és postáznak is ... [link] ;]

[ Szerkesztve ]

Close the World ..... Open the Next!

(#412) Sn00k válasza Komplikato (#411) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Vagy ki megy a kínai piacra, ott is megtudja venni, jó kis china proci az az igazi:)

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#413) dezz válasza Boxi88 (#410) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én csak egy hozzászólást látok a jópár közül, ami egy icipicit türelmetlenebb volt -- viszont azt is számold hozzá, hogy épp előtte vetette fel valaki ugyanazt, mint te, és meg is kapta a választ. Tudnod kellene, alapszabály: mielőtt hozzászólunk egy topikhoz, visszaolvasunk (legalább valamennyit)... Először még türelmes szokott lenni a válasz egy nem megfelelő felvetésre, de utána már fárasztó, ha újra és újra ugyanazt hozzák fel (főleg, ha valaki úgy tesz, mintha a többiek hülyeséget beszélnének). Szóval, elmondhatjuk, hogy a fórumozással és az adott témával kapcsolatban is hiányzott egyes alapszabályok ismerete (legalább ezt ne tagadd már)... (Megjegyzem, a Ph! még az egyik legtürelmesebb és barátságosabb fórum, máshol bizony jóval durvább bánásmódban is részesülhettél volna hasonló esetben.)

(#414) Lauda válasza Komplikato (#411) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rendelje meg a neweggen....[link] ;]

[ Szerkesztve ]

(#415) CYBERIA válasza Oliverda (#48) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

12 valós mag. Azzal már lehet kezdeni valamit.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#416) Lauda válasza CYBERIA (#415) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak a flame a cel, ne erolkodj. :)

(#417) CYBERIA válasza Lauda (#416) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Igen?

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#418) Lauda válasza CYBERIA (#417) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hat aki egy intel procis topikban folyton azt ecseteli, hogy az amd milyen k*rva jo, az szvsz flamel. ;] :K

(#419) Oliverda válasza Lauda (#418) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ősi igazság hogy mindenki magából indul ki. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#420) Lauda válasza Oliverda (#419) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne az osoket emlegesd, hanem a flamet. ;] Egyszeruen nem birod elviselni/szet vagy szakadva, hogy az intel megint a sarba dongolte az amd-t. :DDD

(#421) Oliverda válasza Lauda (#420) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Elárulok egy titok. Sokkal kevésbé bírom elviselni a félfülű VB nevére keresztelt habzószájú ebeket akik ugyan abszolút inkompetensek bizonyos témákban, de ennek ellenére unalmukban nem bírják ki, hogy önmagukat tovább alacsonyítva ne szóljanak be éppen valami rendkívül okosat. Ennek okán inkább már itt sem vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#422) Lauda válasza Oliverda (#421) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsass meg erte, de de nem ertem a szavaidat teljesen.
Ha engem probalsz kiekezdeni, akkor azt ird meg es megbeszeljuk, felesleges regenyeket irni.

(#423) Lauda válasza Oliverda (#421) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na elarulod miert szemelyeskedsz, vagy csak jo volt odakopni egyet a masiknak?

(#424) CYBERIA válasza Lauda (#418) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Oliverda következetesen mindenhol az AMD pártját fogja, aki ismeri valamilyen szinten, az még inteles topicban sem rója fel neki, amíg az átlagnál messze jobban átlátja a dolgokat.

(#425) Lauda válasza CYBERIA (#424) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

En se ironizalok meg irkalok be az amd-s topikokba, hogy mennyire kiraly az intel. :U Ha valaki ezt szova teszi, akkor meg ne kezdje el cincalni az usert, ezektol teljesen fuggetlen az, hogy mennyire latja at a kerdest. ;)

(#426) dezz válasza Lauda (#425) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fontos információ közlése (amivel mellesleg válaszolt egy kérdésre) mióta flame-szítás!? :F Amit viszont te írtál, na az volt a felesleges személyeskedés. :U

(#427) Lauda válasza dezz (#426) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Huh, valamit beneztel szerintem, de hagyjuk mar. :)

(#428) Henkei válasza dezz (#426) üzenetére

Henkei
(tag)

Osztom a velemenyedet. Itt egyetlen ember kezdett flamelni az pedig szerintem nem o volt.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#429) Lauda válasza Henkei (#428) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolom akkor szerinted en voltam. Elfogadom a velemenyed, ha linkelsz egy hsz-t, amiben flamelek. :K

(#430) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

anandon kijött egy új szerverteszt.
dual xeon 5670 (gulftown 2,93 ghz) a quad hatmagos opteronokkal van pariban (2,6 ghz),
ez elég durva.
12 mag+HT vs. 24 mag. :D
az AMD 12 maggal előretörhet de ez sem lesz hosszúéletű, mert jön a 8 magos nehalem-ex.

(#431) Lauda válasza fLeSs (#430) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azannyat, tudnak ezek valamit. :C :Y Mikor jon szerinted ez a 8 magos nehalem? :) Mert akkor nem veszek 6 magost, hanem megvarom azt.

(#432) fLeSs válasza Lauda (#431) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

elvileg még ebben a hónapban. de az szerver only proci lesz.

[ Szerkesztve ]

(#433) Lauda válasza fLeSs (#432) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oksi, ha csak szerverbe jon, asztaliba meg felejtos? ;] Ha fel, egy ev mulva kijon asztaliba, akkor is megerne varni. :U

[ Szerkesztve ]

(#434) fLeSs válasza Lauda (#433) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

(#435) Lauda válasza fLeSs (#434) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

THX! :R ;)

(#436) Oliverda válasza fLeSs (#430) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy MC gyorsabb lesz mint két hatmagos Istanbul. A legmagasabb órajelű fullos Nehalem-EX pedig csak 2,26GHz-en fog üzemelni.

[ Szerkesztve ]

(#437) fLeSs válasza Oliverda (#436) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

lehet, majd kiderül. egyébként mitől lesz gyorsabb?
ahogy olvastam az MC max 2,2 ghz-et fog elérni.
ha jóltom a magny cours kétszer hatmagos proci és a két hatos között HT-link összeköttetés található. gondolom adnak a sávszélnek, de latencyben mindenképpen hátrányt szenved a natív felépítéshez képest. a nehalem-ex natív 8magos, 24 MB L3 cache-sel, még a gulftownban is csak 12 mb van, tehát a nehalem-ex-ben egy magra 4 mb jut, míg a gulftownban 2 mb.
a MC-ban 10 MB lesz a használható L3 (gondolom olvastál róla) 12 magra, ami igen komoly lemaradás, pláne hogy az AMD L3-asa még lassabb is.

memória: quad-channel mind2, de az MC mellé csak 12 modult tehetsz, a nehalem-ex mellé viszont 16-ot -> itt is több a sávszél.

érdekes lesz, nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy veszek ilyet (vagy olyat) :D

[ Szerkesztve ]

(#438) Oliverda válasza fLeSs (#437) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

Nagyobb sávszélességű kapcsolat lesz a két lapka között. Egyrészt ezen linkek órajele már alapból magasabb lesz (6.4GT/s), másrészt lesz egy plusz sublink a két lapka között illetve egy közös az X. CPU felé. A lapkák közti jóval kisebb távolságnak köszönhetően pedig a latency is alacsonyabb lesz. Ezen túl a mem. sávszél is eléggé megnő (DDR2-800 --> DDR3-1333). A Nehalem-EX-ek max. DDR3-1066-ot támogatnak.

"quad-channel mind2, de az MC mellé csak 12 modult tehetsz, a nehalem-ex mellé viszont 16-ot -> itt is több a sávszél."

Miért tehetsz csak 12 modult? Erről még nem olvastam. Másrészt miért nőne a sávszélesség 4 modul felett egy quad-channel vezérlőnél?

A cache összehasonlítás pedig ilyen formában még mindig nem igazán mérvadó, hisz az AMD exkluzív, az Intel pedig inkluzív L3-at alkalmaz (bár talán ezt te is tudod). Persze nyilván minél több annál jobb, már csak az a kérdés hogy mennyivel jobb lenne és mennyire érte volna meg legyártani akkor, ha ők is megduplázták volna az L3-at.

A lapkánkénti -1MB ,-1MB L3 pedig a HT Assist miatt van.

Órajelnek én már 2.4GHz-et is olvastam de még nincs hivatalos adat csak találgatások.

[ Módosította: Thrawn ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.