Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) Rickenstein

Rickenstein
(senior tag)

"TDP 130 Watt". Őőő a kétmagos procim 65W-ot fogyaszt. Asszem maradok annál. Még így is rámegy a gatyám a villanyszámlára.

[ Szerkesztve ]

Loading... [████████░░]77%

(#302) kispalya

kispalya
(kvázi-tag)

12 szál! Az már egy fél doboz cigi! :D

Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...

(#303) Cane válasza mcsabee (#287) üzenetére

Cane
(őstag)

"Egyébként csak egy költői kérdés, miért akar mindenki erre váltani?"

Az én fütyim a legnagyobb effektus.

Aki azt mondja hogy neki ez kell a fergeteges játékélményhez >=24" monitoron, >=5850 vga-val nagy felbontással és részletességgel, stb akkor nem a legjobb ár/értékarányú választás, hiszen erre alkalmas egy 775 vagy AM2-3 rendszer is alignéhány FPS különbséggel. Átlag usernél a gyakorlati haszna elenyésző, viszont annál nagyobb a birtoklási vágy.

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#304) Cefet válasza Oliverda (#39) üzenetére

Cefet
(tag)

Jó fej vagy! ;) :C
Rólad itt köztudott, hogy AMD-s a központi egységed, szóval kissé komikus, ha valaki nem vágja le egyből a kommented valódi értelmét... :)

(#305) danger válasza fLeSs (#206) üzenetére

danger
(lelkes újonc)

ketutas opteron alaplap sem 70 rugo az tuti :D es ahogy nezem a tesztet, hat az opteron bizony sehol nicns a 980Xhez kepest, plane ha utobbit picit meghuzzuk... es akkor mondjuk nezzuk meg a fogyasztast :D
en csak azt mondom hogy mindent egybevetve, ez egy suj proci, ketutas rendszerekkel veszi fel a versenyt....

(#306) BR4D válasza kispalya (#302) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:C
köszönjük a cikket, brutális teljesítményű lett a gulftown. :)

(#307) radi8tor1 válasza kispalya (#302) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ez ütött! :DD

TRON addict

(#308) rollins

rollins
(őstag)

Ez a bemutatott Gulftown használható az Intel Nehalem Xeon-hoz való szerverlapokban is?

(#309) rollins válasza rollins (#308) üzenetére

rollins
(őstag)

mégsem, abba majd Xeon x56xx lesz a cikk szerint

(#310) Mans20

Mans20
(őstag)

Érdekelne ki lesz az első a PH.n aki ilyet vesz,bár 1 tippem van :)

(#311) Zso2 válasza mcsabee (#287) üzenetére

Zso2
(őstag)

(OFF)Ettől sem estem hanyatt, játékokban kemény 10%-kal gyorsabb, mint a 965-ös (/OFF)ez nem a procit minősíti, hanem a szoftver alkalmazásokat... az órajeleket tudjuk egymáshoz képest, és elvileg a többi a lényeg.

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#312) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

Phenom 2 a legjobb ár/teljesítményű proci, minden tesztből látszik ;) Intel meg jött a szokásos parasztvakításával, horror áron természetesen :)

Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

(#313) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Hihetetlen, hogy hányan vannak aki ebben a prociban is csak azt nézik ,hogy mit jelent a játékokban. Ha egy porszívót tesztelnétek, akkor is lenne aki megjegyezné, hogy ez nem hoz +FPS-t a játékokban, és nem éri meg. :D
Oké, ez egy asztali proci, de a célterület az inkább a munkaállomások, vagy szerverek, de mindenképpen olyan helyekre van, ahová kell az erő, és az számít, hogy minél gyorsabban végezzen az adott feladattal. Az Intel és az AMD lassan elgondolkodhatna "gamer" jelzős procik kiadásán, hatalmas lehúzással.

(#314) Geönczy válasza Mans20 (#310) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Nem tán egy elit kemper lesz az? :DDD

CSS (Hun)Bloodkiller

(#315) kpal válasza Geller_1972 (#294) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Na ez király volt ;) :R az a lénnyeg minden meglegyen.

(#316) rovtiv

rovtiv
(tag)

Nem igazán értem a "Mi értelme?" -- típusú hozzászólásokat. Valszeg Edison első villanykörtéjével kapcsolatban is feltették ugyanezt a kérdést: "Mi értelme, amikor még sehol sincs villanyáram?" Aztán lett. Többé-kevésbé ezt a folyamatot nevezzük technikai fejlődésnek, amit akár el is lehet utasítani, csakhogy ekkor nincs mit keresni, például egy internetes fórumon.
Továbbá, igaz, hogy az Intel jócskán elhúzott, de tudható, hogy 1-2 hónapon belül az AMD is lép egyet előre a Thuban-nal. Nem azt mondom, hogy abszolút teljesítményben beéri a Gulftown-t, de azt igenis mondom, hogy a teljesítménykülönbség kisebb lesz a mostanihoz képest. Az árakat pedig akkor is érdemes lesz összehasonlítani.

Mindig a gyengébb oldalán álltam. Ezért van AMD-m. Ennyi.

...már bocsánat...

(#317) Cane válasza rovtiv (#316) üzenetére

Cane
(őstag)

"Mi értelme, amikor még sehol sincs villanyáram?" Aztán lett.

Ezt a procit beüzemeled, aztán nem lesz. :DDD

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#318) bobalazs

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nem is olyan jó :N

From freedom came elegance.

(#319) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Első oldalon az adatlapot nem köllene már javítani...?

Max. memória órajel DDR3-1600 (kétcsatornás) :F

primus inter pares

(#320) fLeSs válasza Rover623 (#319) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

de igen, elírás volt, köszi.

(#321) Duracellm... válasza rovtiv (#316) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

ha a hatalmas (+50%-os) teljesítménynövekedésre gondolsz az előző, csúcs processzorhoz képest akkor tényleg jó hogy van ilyen.

ha ez lesz a "A fejlődés iránya" hogy bele kerül egy tokba 4-6-8-12 darab mag, akkor ahhoz hogy a 100C° alatt tudják tartani a magokat egyre hangosabb/nedvesebb hűtési eljárás szükséges. és nem mindenki fog otthon szívesen halhatni egy 6000RPM-es porszívót, vagy házi szökőkutat építeni a gépébe.

Edison bácsi a szénszálas egyenáramú izzólámpájával, valóban nagy tettet hajtott végre, de kiderült hogy az egyenáramot nagy távolságba szállítani gazdaságtalan.
de Déri M., Bláthy O., Zipernowsky K. nélkül nem tudott volna eljutni mindenhova a villanyáram.
:))

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#322) dezz válasza AXisBOLD (#65) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Iszonyú rossul lehet beállítva a monitorod... :U Vagy egyszerűen csak sz@r, már bocs. Teszteld ezzel: [link]

[ Szerkesztve ]

(#323) Zso2 válasza Scholes9 (#312) üzenetére

Zso2
(őstag)

de miért? Csak árcédula leengedésével tudják tartani magukat.. ha kijön a "csúcs" procija na akkor mondj ilyen jelzőt,hogy legjobb ár/teljesítményű, főleg ha gyorsabb lenne (bár ez kicsit lehetetlennek látszik most még).
Példa erre aMD bácsi húzása vga téren, a régi jó áru vga-któl már elbúcsúzhattunk mikor kicsit előnyben érezhette magát AMD-ATI. Azóta nincs mit dicsekedni az új jövevények árával..pl 5830 nevetséges ár...(rosz értelemben)
Ez mindig is így volt és lesz is, aki az élen jár annak a terméke húzósabb is lesz.Ennyi a történet. Nem kell itt parasztvakítással vagdalkozni, ez mindegyik cégnél megvan. :C

[ Szerkesztve ]

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#324) moha21 válasza Duracellm... (#321) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Esetleg Tesla-t is megemlíthetted volna, neki is voltak transzformátorai nem is akármilyenek.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#325) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennél a procinál megint előjöttek a régi emlékek. "Milyen komoly mérnöki munka lesz a 8-10Ghzes processzorok megtervezése". 8-10 (12) szálnál tartunk :D

Esetleg ha van időtök rá, össze rakhatnátok egy (játék)tesztet árajánlóval, hogy megéri-e, érdemes-e cserélni, és az mennyibe fájna a júzernek. pl:
P VI
Core2
meg valamelyik olcsóbb fajta " i " összeeresztve 3 AMD-s rendszerrel. Mert azért valljuk be, hogy itthon az átlag géptulaj nem fog i7et venni, hanem egyelőre a PIV (esetleg valamelyik első generációs core) lecserélésén gondolkodik (ha gondolkodik)
egy ötlet volt :)

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#326) dezz válasza Duracellm... (#321) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mond az valamit, hogy csíkszélesség? Tudod, ...130nm (1 mag) -> 65nm (max. 4 mag) -> 45nm (max. 6 mag) -> 32nm (max. 8 mag) -> 22nm (max. 12-16 mag) -> ... (Per lapka.) Nagyjából egyforma fogyasztás mellett!

Nyugodtan oda sorolhatod Teslát is, mivel hogy ő volt (többek között) a váltóáram és annak használatát lehetővé tevő számos eszköz eredeti feltalálója.

moha21: Nem csak transzformátorai! Itt van a bejegyzett találmányai listája és sokmindent be sem jegyeztetett!

[ Szerkesztve ]

(#327) dezz válasza dezz (#326) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(Illetve felfedezője, ami magát a váltóáramot illeti.)

(#328) moha21 válasza dezz (#327) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszönöm én tisztában vagyok a munkásságával olvastam nem egy irodalmat róla építettem Tesla tekercset, a mágneses indukció mértékegysége róla lett elnevezve. Csak a Tesla tekercs miatt említettem a transzformátort, hiszen az is az.

(#329) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

nagyon durva teljesítmény :Y
hexa-core *.*

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#330) El_Gringo

El_Gringo
(lelkes újonc)

(#331) Duracellm... válasza dezz (#326) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

legyen igazad, és akkor miért adtak ilyen "brutális" hűtőt mellé?

A fény is ismeri a fizikát és már most sem arra megy amerre akarják, hiába terjed egyenes vonalban, ha hat rá a tömegvonzás...

(#332) moha21 válasza Duracellm... (#331) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azéért adnak ennyit, mert 130w-ot kell el-disszipálódnia. Ám vesd össze egy Prescott-al vagy hasonló CPU-val, de a teljesítményét is.

szerk: a fény nem ismeri a fizikát a relativitáselmélet sem hibátlan vannak bizonyított cáfolatok ( van nagyobb sebesség a fénynél ) ebbe ne menjünk bele

[ Szerkesztve ]

(#333) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos tavaly október óta a polcon áll. :(((

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#334) Oliverda válasza Overlocker (#333) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem adod el? Kulcstartónak elvinném. Adok érte 1K-t.:D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#335) Duracellm... válasza moha21 (#332) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

a 920-as is elvileg 130W@fulteher és ahhoz nem adnak ilyet :U

nem a fény sebessége a probléma, hanem a hullámhossza de ebbe tényleg ne menyünk bele :))

(#336) Overlocker válasza Oliverda (#334) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig is tudtam hogy van humorod :DDD , őszintén szólva inkább megperzselem :D

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#337) nixx-21 válasza Oliverda (#334) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

xĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ

ráduplázok:| legyen 2K! :Y :DDD

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#338) Overlocker válasza nixx-21 (#337) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok, még 7x-er duplázzatok rá :P

(#339) moha21 válasza Duracellm... (#335) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahhoz nem adnak és ez jelent valamit? Lehet csak hűvösebben akarják tartani vagy csak marketing az egész. Lehet szarabb hűtéssel is elmenne. A 130W az 130W itt is ott is max az egyik 60C a másik meg 40C.

(#340) nixx-21 válasza Overlocker (#338) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

7x-el duplázzunk?
jó akkor az x az 1K
7x=7K
7*2 = 14K....

ELVISZEM :DDD

[ Szerkesztve ]

(#341) JColee válasza nixx-21 (#340) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

sajna nem dupláztál rá :(
1k->2k->4k->8k...128k->256k
egyébként mire kell 7szer ráduplázni? ha az 1 kra, akkor 128ér jó vétel (lehetne) :D

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#342) Overlocker válasza JColee (#341) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2k-ra :)

(#343) nixx-21 válasza JColee (#341) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

ajjj...mindig is rossz votlam matekból :DDD SE

elrontottad a jókedvem :( :))
de 256K egy proccért azért durva :DD midnenesetre soksikert az eladáshoz papi :R :R

[ Szerkesztve ]

(#344) subaruwrc válasza nixx-21 (#343) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem eladó, hanem kampó sajna.
én láttam amikor már nem vert a kicsi szive :O

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#345) Duracellm... válasza moha21 (#339) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

intel bácsi úgy méretezi a cpu hűtéseit hogy 37.5C°-os környezeti hőmérséklet mellet még éppen üzembiztosan menyen alatta a processzor(90C°-os maghőmérséklet).

ez 920-nál full load(linpac) 80-90C°(MAG) alapórajelen gyári hűtéssel.

lehet hogy az egyik jobban 130W mint a másik 130W :DD

(#346) moha21 válasza Duracellm... (#345) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó, de én arra akartam kilyukadni, hogy azért a teljesítmény nagyságrendekkel javult, míg a hűtés az nem. :)

(#347) Duracellm... válasza moha21 (#346) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

és a gép által keltett zaj is nagyságrendekkel:U

hiába a hatalmas teljesítmény, ha ki kell rakni a garázsba hogy ne zavarjon.

én próbáltam zaj/melegedés szempontjából optimalizálni a gépem és egy max1700-at pörgő PWM-es venti lett a vége a processzorhűtőn.

Ennél többet nem vagyok hajlandó engedni a életeremből, nekem már ez is sok.

Vízhűtés esetén meg 4 darab 1200-at pörgő ventit kellene halhatnom. úgyhogy az csak egy picivel lenne jobb.

(#348) nixx-21 válasza subaruwrc (#344) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

ohhh.
mily megható :( :O

(#349) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Üt ez a dög meg az ára is ;] Én azt mondom, mivel nem engedhetem meg magamnak de szívesen kipróbálnám, ezért dobjátok rá össze a zsetont és vegyétek meg nekem, cserébe nem tudok adni semmit, viszont jó lenne mellé egy lap is. Előre is köszi :D :B

New world...old thinking...IBM T60;)

(#350) moha21 válasza Duracellm... (#347) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ez pont nem teljesen így van. Azért nekem van itthon jópár gépem és szervizelni is járok, hát van sok gyengébb, de hangosabb gép. Ez a hőcsöves batári nagy megoldás meg miért lenne hangos? Ha te magad meg egy termisztorral úgy is tudod állítani akkor nem jelent szerintem neked problémát egy venti csere.:) Vízhűtés is mehet ventilátor nélkül max. jóval nagyobb radiátor kell. De az is lehet nem lesz kötelező ez a processzor otthonra és ahova kell ott elviselik.:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.