A cikket már vártam. Köszi. Mehetett volna bele a "kommersz" best buyból vs.-re a Q6600, Q9550 is, és talán az i7-ből a 920. Ezek a "földi halandó" számára is megfizethető kategória. Ezek alapján lehet hasonlítani. Ennek ellenére a tesztben szereplő procik jók, csupán kevésnek tartom. Látszik a teszten, hogy egy kicsitt összekapott..sry, de nem vagyok az a hizelgő típus, meg kellett mondanom.
. A "ha eszünkbe jutott volna" és hasonló dolgok helyett valóban minden téren elemezni kellett volna. Gondolom, nem volt rá időtök, megértem
. Nekem volt Skulltrail rendszerem egy XW6400 "képében" két darab ES-es Quad xeonnal egy LGA771-es deszkában FBDIMM ramokkal tüzdelve, de sajnos csalódnom kellett benne. A véleményem az, hogy mind fogyasztásilag és teljesítményben ár/teljesítmény/fogyi egy i7-920-as processzorral sokkal jobban járok. A két quad xeonos gép iszonyat fogyasztást produkált teljes terhelésen, és ugye nálam idle nem nagyon van..
. Rettentően melegszenek a ramok, a két venti a külön ram hűtés miatt is üvölt. Üvölt a két CPU-fan, és a két case fan is, a delta táp ventije már csak haba tortán. És akkor nem említem a Quadrókat. Ezzel szemben (pl) egy i7 4 magos, HT-s széria sokkal jobb vétel szerintem. Egy mai skulltrail nem vérszegényen 6-800 ezer ft. (magonként 1, de inkább 2 giga ram, sas hdd-k raidben, plusz hdd-k raidben, két vga..etc..) Ezzel szemben ott a 920, (sry, ha ezt hozom fel, de talán most épp ez a best buy (50k körüli PH-s árával)) - ami 1.2V körül jobb esetben szépen megy 3800 körül, HT-s, és alig fogyaszt valamit.
Az akkori tesztjeim szerint teljesítményben is simán megeszi a "skullt". Szvsz. én továbbra sem javaslok egy ilyet annak, aki ezzel keresi a kenyerét (CAD, CAM, MAYA..etc.)
Nekik alternatíva lehet egy kisebb, megfizethetőbb i7. A hatmagos ára persze egy vicc. Ugye konvertálva 999 USD~1000 Euro..kis hazánkban. Talán éppen ezért tűnik ki a teszteben szereplő 4 magos i7 remeklése.
És egy másik válasz arra a kérdésre, hogy miért siet az Intel.
Nem lehet elsiklani a szóbeszéd mellett, ami a fórumokon elhangzik, miszerint a hat magos AMD procik "hibás" 4 magos megfelelője a Regor lesz. Nos..ha ott is lehet majd aktiválni a +2 magot, akkor az Intel bajban lesz. No nem ipari szinten, mert a nagy vevőket ezek a dolgok nem, csak a számadatok, a teljesítmény és az ár befolyásolják. De tény, hogy 35-40k-ért egy hatmagos igen jó vétel lesz. Ráadásul úgy, hogy nem kell ötvenezret kiszurkolni egy (a megjelenése napjától fogva irreálisan túlárazott) X58-as deszkára, hanem mondjuk egy tizenkétezres ASROCK lapban szépen elballag egy harmincötezres hatmagos..
.
Az egész ismeretében pofátlanságnak tartom, hogy az Intel egy i7x1.5-ös prociért ennyit kérjen. Nem tud ötször annyit, mint amennyivel többe kerül egy kisebb i7 X4-nél. De azokat is végig húzkodnám quaddal egy 4 hektáros csalánoson oda-vissza vagy fél napig SPEEDO strandnaciban, akik az i7-es lapok árait mesterségesn ilyen magasan tartják. (És ezzel semmibe véve a nem annyira "jól szituált" réteget)
A cikket még egyszer köszönöm.

G.
[ Szerkesztve ]
Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)