Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) Boty

Boty
(újonc)

Jó cikk, de két pontatlanságot találtam benne:

1. "A négymagos i7-nél ideális esetben legalább 50%-kal magasabb teljesítményt kell viszontlátnunk, sőt, a jól optimalizált programokban ennél többet is, hiszen ott van még a Hyper-Threading technológia is, ami képes magonként további 10-20%-kal megdobni a teljesítményt." - azonos órajelű négymagos i7-hez (i7-975) képest legfeljebb 50%-kal lehet gyorsabb, hiszen az is tartalmazza a HT-t.

2. Ahol végrehajtási időt ábrázol a grafikon ("a kisebb érték a gyorsabb"), a gyorsulást következetesen rosszul számítjátok. Például a 3ds maxben 33%-os gyorsulást írtok, ez gondolom úgy jött ki, hogy az i7-980X 57 mp-es ideje 33%-kal rövidebb, mint az i7-870 85 mp-e: 57/85=0.67, viszont a gyorsulás, vagyis az adott idő alatt elvégzett számítások növekedése ennek a reciproka, tehát 1/0.67=1.49, tehát a hatmagos valójában másfélszer gyorsabb, nem egyharmadnyival.

Boty

(#102) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Az Intel legyőzte Intelt, micsoda trónfosztások vannak ebben a kategóriában. ;]

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#103) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

remélem lesz ez belépő szinten is 80K-ért, 1év múlva. és egy év múlva lesz olyan játék ami ki is használja.

azért a hűtő ami jár hozzá az borzasztó :(

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#104) Lenry válasza Duracellm... (#103) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mi bajod van vele?
az, hogy végre nem egy nevetséges kis aludarabot adnak a proci mellé, amit kibontasz, kinevetsz és veszel helyette egy normálisat?
ez az első normális procihűtő, amit proci mellé csomagoltak
a tökéletesen hangtalan AC Freezer 7-esem pont így néz ki

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#105) Telefunen

Telefunen
(őstag)

A játékok alatt mondjuk én nem a 6 mag előnyben részesítését látom, csupán a magasabb órajelet és a nagyobb cache-t..

(#106) fLeSs válasza Pista0001 (#94) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

C2.

(#107) wednesday válasza Telefunen (#105) üzenetére

wednesday
(őstag)

Játékokhoz még egy Core-i3 is tökéletes vagy a táblázatban nem szereplő olcsóbb CPUk is jók AMD és Intel vonalon. VGA-ra félre tett pénz sokkal többet ér.

[ Szerkesztve ]

(#108) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt, és nagyon időben. :R

(#100) Lenry: Viccelsz? Ő adta kölcsön.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#109) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

flesS vmi ilyesmi nem kéne a cikkbe?

In Westmere, Intel has added a dedicated SRAM to store core state data. Each core dumps its state information into the dedicated SRAM and then shuts off. With the state data kept out of the L3 cache, Westmere takes the next logical step and power gates the L3.

Amugy meglepően hamar elkészültetek, és frappáns ki rövid cikk.
Talán annyit jegyeznék meg pluszba hogy nem akkora gond az a 4pines vezérelt venti, ott esetleg megjegyezném hogy alig találni olyat amin nincs... (sokakat az ilyen kijelentések ok nélkül megijesztenek)
A legolcsóbb ASRock, és az Intel referenciát leszámítva mindenen 4pines van (legjob tudomásom szerint) Az ASRockal egy árban meg van Zotac amin már szintén van.

asd fgh jkl éáű

(#110) fLeSs válasza Telefunen (#105) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

hát ez az ami nekem sem egyértelmű a Turbo Boost miatt, mert nem tudom, hogy az i7-870 milyen órajelen járt a játékok alatt.
ez akkor derülne ki, ha letesztelnénk újra az i7-975X EE-t, amit egyelőre nem tudtunk szerezni, de ami késik, az nem múlik. :D

(#111) Roxbury válasza wednesday (#107) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Pontosan. Amd vonalon pl.: egy Athlon II X4 3Ghz környékére húzva bőven elég pár évig szerintem. Legalábbis játékokhoz mindenképpen!!! Videókártyára érdemesebb költeni. Munkára meg vegyen aki akar ilyen 6 magost. Oda tuti jobb ez.

(#112) fLeSs válasza D1Rect (#108) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

?
az Intel küldte a procit. Mo.-on kettő van belőle.

(#113) ehhhhhhh

ehhhhhhh
(újonc)

OMG, gratulalok hogy egy ilyen procit sima vinyoval teszteltetek

ezt egy kicsit kompetensebb irasnak talalom:

http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3763

[ Szerkesztve ]

"The quieter you become, the more you are able to hear..."

(#114) Raymond válasza fLeSs (#112) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja, es az egyik sniper gepeben :D

#113 - szvsz egyelore inkabb csak olvasgass es ne irj. kevesebb eges lesz belole.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#115) stevve válasza fLeSs (#112) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy már múzeumban van, a másik nálatok? :DDD

re: hány másodperc hosszú volt a tesztvideó PowerDirector kódolásnál? ígérem, többet nem kérdezek erről. :B

PH semleges

(#116) Lenry válasza fLeSs (#112) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és a másik sniper elite-é :DDD

#110: asszem az Everestnek van naplózási funkciója, biztosan tudja naplózni a CPU órajelet is, és akkor látszódna, hogy mennyin megy

#113: csüccs...

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#117) ehhhhhhh válasza Raymond (#114) üzenetére

ehhhhhhh
(újonc)

valamit kihagytam volna? :P

"The quieter you become, the more you are able to hear..."

(#118) fLeSs válasza stevve (#115) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nemtom fejből az összes teszt összes adatát.
hogy a tesztidő ne legyen túl hosszú asszem fél perc, de nem tuti. lehet, hogy 1. :D

(#119) D1Rect válasza fLeSs (#112) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vicceltem. ;)

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#120) [CS]Blade2 válasza schawo (#21) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Csak az AMD féle megoldások magonként sokkal gyengébbek. Az Intel 2magosai ellen az AMD-nek 3magos procikat kell szembeállítani. Van ahol a 2magos Intel szorongatja a 4magos AMD-t. És a 6magos AMD is csak valamelyik 4magos Intel ellen lesz elég. Így persze, hogy magasabb a többmagos procik aránya az AMD-nél.

(#121) Raymond válasza ehhhhhhh (#117) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahogy elnezem a gondolkodast az igen...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#122) AS

AS
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játékoknál a Bad Comapanival 2 vel kelet volna tesztelni.
Az támogatja 4 magos gépeket nem is akár hogy...

Note 2 ?

(#123) stevve válasza fLeSs (#118) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Értem, köszi. :) Ami érdekelt, hogy a GPU támogatással megy-e a real time közeli enkódolás. Este megnézem én is 5670 + Athlon 2 240 kombóval egy hasonló (15 MBps 1080p) videóval. Érdekel, hogy mennyire marad el a 6 magostól.

PH semleges

(#124) Duree

Duree
(PH! addikt)

Remek proci,igaz sok értelme nincsen,csakazértis csinálta az intel.
Drága,kögazdagok elönyben

(#125) fLeSs válasza stevve (#123) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

biztos, hogy nem realtime.

(#126) twine válasza Mr.Csizmás (#61) üzenetére

twine
(őstag)

:DDD :C
"Marha"......
"Ennek igy semmi értelme..."

(#127) Duracellm... válasza Lenry (#104) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

talán Ronda? :))
az ilyen cpu-hoz már vizes blokkot kellene csomagolni, nem léghűtőt :DDD

(#128) stevve válasza fLeSs (#125) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért a fél perchez az 57 sec közelebb van, mint a 164. :)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#129) Kevinmaster

Kevinmaster
(tag)

Hoppá! Gyári hűtő rulez.....

Ha egy cápa eszik a tenyeredből, hamarosan a lábadból is fog...

(#130) wwenigma válasza rudi (#91) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki akar számolhat :

Core i7-980X EE ------- 999€ [link]
Core i7-870 -------------- 471€ [link]
Core i3-530 --------------- 90€ [link]
Core2Quad QX9770 - 1500€ (utolsó ár, 1250€-ról ment fel 3 hónap alatt tavaly ...)
Phenom II X4 965 ------ 155€ [link]

Tehat valóban nem férne ki az ár/teljesítmény grafikon erre az oldalszélességre. Aki meg munkara veszi, annak jo ajanlat, játékra max sniper kollegank fogja hasznalni nagy megelégedettséggel és csak legbelül tépelődve, hogy ien xarra adott ki pénzt. ;]

#120 : kollega, azt se felejtsük el, hogy az AMD jelenlegi Phenom II procijai a C2D és quad procik ellen vannak, az i3-5-7 ellen a kov architektura keszul... jelenleg lepeshatrany van, ilyen szempontbol.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#131) twine

twine
(őstag)

Segitsetek neekm légyszives....
A grafikonoknál azt látom CS4 X64.......
Akkor én rosszul tudom hogy a "CS5" lesz csak nativ 64bit?
Létezik olyan hogy CS4 64bit? :F :Y

(#132) fLeSs válasza twine (#131) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

létezik.

(#133) stevve válasza twine (#131) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megy az, nem tévedés, optimalizálták 64 bitre is: LINK

PH semleges

(#134) twine válasza fLeSs (#132) üzenetére

twine
(őstag)

kicsit bővebben.... ha megkérlek? Tudnál nekem linket vagy valamit ahol tudok róla olvasni? Az adobe honlapján nem találtam infót róla.....
Steeve:
Köszi....ennyit tudtam én is róla hogy "optimalizálták" 64 bitre,,de nem nativ 64bit....
Ezért is várom az április végét (állitólag akkor jelenik meg)mint a messiást,,hogy végre nativ 64 bit legyen a kedvenc progim.......és ki tudjam próbálni mit is tud.....
RÁadásul rémlik mintha olyasmit olvastam volna hogy az már csak 64 bit lesz....és elhagyják a 32 bitet....
Persze ez már lehet hogy scak urban legend

[ Szerkesztve ]

(#135) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

(#130)-ra

Ha most vesz Sniper Elit kolega egy EE-t akkor tuti hogy Intel bácsi, csinálni fog egy EEE-verziót is, kibaszásból :))

ha kell a teljesítmény akkor inkább két foglalatos lapot vennék amihez CPU-nként jár a 6-6 memória foglalat, nesze neked sávszélesség.

DE MINEK???

[ Szerkesztve ]

(#136) fLeSs válasza twine (#134) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

[link]
a második legördülő menü.

"Does Photoshop CS4 support native 64-bit processing?

Photoshop CS4 for Microsoft® Windows Vista® runs 64-bit native."

(#137) madgie válasza twine (#134) üzenetére

madgie
(VIP)

Optimalizált, vagy natív, nemtom, de igen: van 32 bites és 64 bites CS4 is és gyorsabb a 64 bites a 64 bites OS alatt (cserében nem mennek rajta a 32 bites pluginok, így elég gáz a dolog)

Szerk: én is PS-re gondoltam, sorry!

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#138) twine válasza fLeSs (#136) üzenetére

twine
(őstag)

Köszönöm!
Lehet hogy félreérthető voltam..... pS-ről tudtam hogy van már ilyen...én a Premiere-re gondoltam,,és az After effects-re......
Bocs ezt nem irtam az előbb....

[ Szerkesztve ]

(#139) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy dinnye! :C
Hát ezt jól ideb.szta az intel. Elismerésem

Sniper hol van ilyenkor? ;]

140
Lehet. De fentebb írták, 2 van az országban ebböl a prociból. 1 a ph hq ban, a másik... ;]

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#140) Lauda

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Koszonjuk a tesztet, vegre jon a gulftown. :C Ez a gyari huto eleg korrektnek tunik, szerintem tartos tuningra is megfelelhet. :K

(#139) - = Zk = - Sniper hol van ilyenkor? ;]

Szerintem kiutazott santa clara-ba es ott virraszt napok ota az intel elott.... :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#141) CsigaGyilkos válasza Depression (#28) üzenetére

CsigaGyilkos
(tag)

ÁMEN! Ezzel egyet értek. Nem akarok a vitába folyni, de szerintem is így van

(#142) Geri9159

Geri9159
(kvázi-tag)

Húha így hirtelen. :Y
Csak azt nem értem mért kellett egy 2 magos core i3 bevenni a tesztbe semmi esélye ellene inkább egy core i5 750-el teszteltek volna annak sincs esélye de legalább 4 magos és közelebb van hozzá :U
Teszt tetszett. :R

(#143) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

jóféle :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#144) twine válasza stevve (#133) üzenetére

twine
(őstag)

Google forditó: :DDD
"Optimalizálás után, és architektúrájuk három változatban az Adobe Premiere Pro és az After Effects a 64 bites rendszer esetén az Adobe úgy döntött, hogy későbbi változataiban az Adobe Premiere Pro és az After Effects szoftver nyújt natív támogatást a 64 bites operációs rendszereket. Mivel a 64 bites operációs rendszerek nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, a későbbiekben ezek a termékek nem támogatja a 32 bites operációs rendszereket."

Magyarul nincs 64 bit-es premiere, és AE még.........ha jól értem.....

Viszont: hogy ne az jöjjön le hogy bal lábbal keltem, és kötekedő p@r@szt vagyok.....:
A cikket, és a tesztet még nem köszöntem meg,,,,,Köszi...érdekes nyálcsorgató olvasmány volt..... :R

[ Szerkesztve ]

(#145) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A cikket már vártam. Köszi. Mehetett volna bele a "kommersz" best buyból vs.-re a Q6600, Q9550 is, és talán az i7-ből a 920. Ezek a "földi halandó" számára is megfizethető kategória. Ezek alapján lehet hasonlítani. Ennek ellenére a tesztben szereplő procik jók, csupán kevésnek tartom. Látszik a teszten, hogy egy kicsitt összekapott..sry, de nem vagyok az a hizelgő típus, meg kellett mondanom.:D. A "ha eszünkbe jutott volna" és hasonló dolgok helyett valóban minden téren elemezni kellett volna. Gondolom, nem volt rá időtök, megértem :). Nekem volt Skulltrail rendszerem egy XW6400 "képében" két darab ES-es Quad xeonnal egy LGA771-es deszkában FBDIMM ramokkal tüzdelve, de sajnos csalódnom kellett benne. A véleményem az, hogy mind fogyasztásilag és teljesítményben ár/teljesítmény/fogyi egy i7-920-as processzorral sokkal jobban járok. A két quad xeonos gép iszonyat fogyasztást produkált teljes terhelésen, és ugye nálam idle nem nagyon van..:D. Rettentően melegszenek a ramok, a két venti a külön ram hűtés miatt is üvölt. Üvölt a két CPU-fan, és a két case fan is, a delta táp ventije már csak haba tortán. És akkor nem említem a Quadrókat. Ezzel szemben (pl) egy i7 4 magos, HT-s széria sokkal jobb vétel szerintem. Egy mai skulltrail nem vérszegényen 6-800 ezer ft. (magonként 1, de inkább 2 giga ram, sas hdd-k raidben, plusz hdd-k raidben, két vga..etc..) Ezzel szemben ott a 920, (sry, ha ezt hozom fel, de talán most épp ez a best buy (50k körüli PH-s árával)) - ami 1.2V körül jobb esetben szépen megy 3800 körül, HT-s, és alig fogyaszt valamit.
Az akkori tesztjeim szerint teljesítményben is simán megeszi a "skullt". Szvsz. én továbbra sem javaslok egy ilyet annak, aki ezzel keresi a kenyerét (CAD, CAM, MAYA..etc.)

Nekik alternatíva lehet egy kisebb, megfizethetőbb i7. A hatmagos ára persze egy vicc. Ugye konvertálva 999 USD~1000 Euro..kis hazánkban. Talán éppen ezért tűnik ki a teszteben szereplő 4 magos i7 remeklése.

És egy másik válasz arra a kérdésre, hogy miért siet az Intel.
Nem lehet elsiklani a szóbeszéd mellett, ami a fórumokon elhangzik, miszerint a hat magos AMD procik "hibás" 4 magos megfelelője a Regor lesz. Nos..ha ott is lehet majd aktiválni a +2 magot, akkor az Intel bajban lesz. No nem ipari szinten, mert a nagy vevőket ezek a dolgok nem, csak a számadatok, a teljesítmény és az ár befolyásolják. De tény, hogy 35-40k-ért egy hatmagos igen jó vétel lesz. Ráadásul úgy, hogy nem kell ötvenezret kiszurkolni egy (a megjelenése napjától fogva irreálisan túlárazott) X58-as deszkára, hanem mondjuk egy tizenkétezres ASROCK lapban szépen elballag egy harmincötezres hatmagos..:DDD.

Az egész ismeretében pofátlanságnak tartom, hogy az Intel egy i7x1.5-ös prociért ennyit kérjen. Nem tud ötször annyit, mint amennyivel többe kerül egy kisebb i7 X4-nél. De azokat is végig húzkodnám quaddal egy 4 hektáros csalánoson oda-vissza vagy fél napig SPEEDO strandnaciban, akik az i7-es lapok árait mesterségesn ilyen magasan tartják. (És ezzel semmibe véve a nem annyira "jól szituált" réteget)

A cikket még egyszer köszönöm.
:R
G.

[ Szerkesztve ]

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#146) Zanik válasza ehhhhhhh (#117) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Jah, kezdhetted volna azzal, hogy akinek nincs akváriuma és nem SSD-vel tesztel, az b... :W

[ Szerkesztve ]

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#147) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Ezt is érdemes kihagyni, ugyan úgy, mint a korai kétmagos és négymagos procikat... ;]

Érdekes ez a WinRar teszt, hogy ennyire nincs különbség a Ci7 870-hez képest... Lehet, hogy csak 8 szálon tud futni? Vagy pedig valami más is szűk keresztmetszet is van a tömörítésnél, mert a 7 Zip se nagyon hasít a +2 magtól...

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#148) Lauda válasza TomLion (#147) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A win7 eleve szarul dolgozik a winrarral, ez is bekavarhat a tesztbe.

(#149) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A tuning szempontjából sztem erre is az vonatkozik, mint úgy általában A procikra, hogy ki kell fogni. Más oldalakon linkelt képek alapján röccenésmentesen hoztak ki 4200Mhz-et 1.27V környéki értékeken.

To Lauda: Akkor mivel teszteljék? Mert a Vista is..:DDD:

[ Szerkesztve ]

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#150) Lauda válasza Geller_1972 (#149) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem a winrarral csakis xp alatt van ertelme tesztelni. ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.