Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

felőlül akár ZSHGVA-val is tokozhatnák a lapkákat, majd a jókis felárat is elkérik érte :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#2) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Nehezen tudom elképzelni, hogy olyan hűdedrága lenne a BGA.
Nézzük csak meg a DDR RAM-ok árait!

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#3) buherton válasza jerry311 (#2) üzenetére

buherton
(senior tag)
LOGOUT blog

Jah tényleg egyszerűbb a felépítése :U . Alapból úgy indul a dolog hogy a golyókat tökéletes gömb formára kell alakítani, nagyobb eséllyel folynak össze a golyók forrasztás közben, és mivel a tok alatt vannak ezért javítani sem lehet -> kuka az egész nyák, ha rossz a forrasztás, és ugye bár a forrasztást ellenőrizni is kell AXI-al amit meg fillérekért lehet kapni a sarki boltban. Tényleg olcsóbb :U .

tely, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#4) jerry311 válasza buherton (#3) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Szövegértelmezésből elégtelen.
Nem azt mondtam, hogy olcsó, csak azt, hogy a RAM-ok árából kiindulva nem nagyon drága.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#5) buherton válasza jerry311 (#4) üzenetére

buherton
(senior tag)
LOGOUT blog

Első mondatodra reagáltam :U , de mindegy. Am meg PH! != Iskola. Van esetleg valamilyen referenciád hogy TSOP tokozással mennyi a RAM modul, és mennyi BGA-val, ahol nem játszik közre a foglalat típusa, na meg természetesen a csík szélesség? Az amúgy igaz hogy a RAM-ok nagyobb eséllyel végzi kukában, viszont sokkal kevesebb más fajta alkatrész van rajta, és sokkal kisebb is a nyák. Arról nem is beszélek hogy a RAM chipek sokkal olcsóbbak mint az SSD-k.

[ Szerkesztve ]

tely, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#6) UnSkilleD válasza jerry311 (#4) üzenetére

UnSkilleD
(tag)

a ramokat sztem nullszalldó közelében gyárják mostanában, SSD-en meg jókora profit van ergo nemlehet összehasonlítani ez alapján

(#7) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

A lényeg az hogy ezzel olcsóbb(kisebb) nyákot tudnak gyártani, cserébe drasztikusan nőni fog a meghibásodások/adatvesztések száma. Azelőtt fog működésképtelenné válni mechanikailag mielőtt ténylegesen elfáradnának a memóriacellák :U 3 évente vehetsz ujjat :W

Egyik ismerősöm (BME villamosmérnök) egy közlekedés-biztonságtechnikai berendezéseket gyártó cégnél dolgozik, ahol most tesztelnek egy új eljárást a BGA tokozású eszközök élettartamának javítására. A dolog lényege hogy nagyon híg műgyantát folyatnak a tok alá amit a kis rések maguktól felszippantanak a viszkozitás miatt...

Minderre azért volt szükség mert rengeteg probléma van a BGA megbízhatóságával, a cégnél gyártott berendezések extrém hóingadozás mellett nem érték el a 1000MTBF-t :U

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#8) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak én gondolom úgy, hogy az a 64 és 128M, az nem 64 és 128Mbit-es kapacitású chipet jelent?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) Angel1981 válasza Duracellm... (#7) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ebben van valami!
Egyre jobban kicentizik, hogy csak addig tartson, amíg van rá gar! :D :W

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.