Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) laci666

laci666
(senior tag)

Na végre egy jó hír itt legalább verve van az Intel ;]
Lassan asztal fronton is érik :)

Főleg ez dicséretes:
Az AMD stratégiája is nagyon ügyes (a gazdasági válság hatásait ellensúlyozandó), hiszen az új Shanghai alapú Opteron termékek kompatibilisak a régebben megjelent Barcelona alapú rendszerekkel

[ Szerkesztve ]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#2) 04ahgy válasza laci666 (#1) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony. Kérdés, hogy melyik hatás lesz erősebb. Az intel-féle árcsökkentés, vagy az AMD csak-CPU-csere típusú? Én is az utóbbira tudok gondolni, ráadásul ott még jelentős újrakonfigurálásra sincs szükség a csupán CPU csere folytán. Szerver szinten ez nagy szó ám, mind macera, mind idő, mind járulékos költség tekintetében.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#3) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

a gazdasági válság közepette egyáltalán nem biztos, hogy a DDR3-nak sikerül rövidebb időn belül ledolgoznia kapacitás és árbeli hátrányát a DDR2-vel szemben, ez pedig az Intelnek sok pénzbé fog kerülni, nem csodálkoznék ha ez lassítaná jobban vagy kevésbé, de az összes platformon a Nehalemre történő átállást.
Az külön a sors iróniája lenne, ha AMD-nek a grafikus chipeknél az új GDDR5, processzoroknál viszont pont a régebbi DDR2 szabvány támogatása hajtana hátszelet :)

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#4) marcias válasza robyeger (#3) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

És még az AM3-as Denebekben is lesz DDR2 mem. vezérlő... ezt most ügyesen kijátszotta az AMD, nyugodtan mondhatjuk. Jó időben az amúgy is jó stratégia meghozza gyümölcsét.

(#5) Cagm^c

Cagm^c
(kvázi-tag)

Nekem az utolsó mondat második fele tetszett nagyon: az AMD ezek ellen a hatmagos Opteron processzorokkal operáló Fiorano platformot kívánja majd bevetni :))

Ebben a legjobb az, hogy az Istambul kompatibilis lesz a Shangival. Thát desktopbban is megoldható, hogy AM3-ba 6 magos cuccost pakoljunk 125W TDP-vel. ( addígra a mostani X4 3.0GHz lehet, hogy már 95W-os lesz, a magok és a hozzájuk tartozó fél mega L2 pedig nem eszik annyra sokat ) ;]

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#6) robyeger válasza marcias (#4) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

ja és akkor még ott van az FB-DIMM Intel szerver részről ami további drágitó tényező...
igen tudni kell jó oldalt választani vagy ha lehet nem választani, az AMD most a DDR2 és DDR3 kapcsán vagy nyer a dolgon vagy semmit sem veszít.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#7) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

jó látni hogy nem elveszett az AMD :) én ha veszek akkor csa AMD-s procit veszek :) intelt csak kéynszerből használok :)

ui.: vajon belemegy egy Phenom II X4 az ASUS M2N-E lapomba? ;) bár a 4400+ os x2 még szépen muzsikál :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#8) Cagm^c válasza Borgi (#7) üzenetére

Cagm^c
(kvázi-tag)

Szerintem nem megybele. Hivatalos támogatás legalábbis még nincs hozzá. [link]

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#9) Borgi válasza Cagm^c (#8) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

áááá nekem nem jön be az oldal már vagy 20 perce csak tölti :) ugyanis pont azt kerestem énis :) de a te linkedet is csak tölti :)

pedig sajnálnám lecserélni ezt az alaplapot, nagyon szeretem és még LPT is van rajta igaz kivezetés nélkül. amit ha mindenn igaz megint fogok használni mert visszajön a nyomtatóm :) a mindent elsöprő HP LJ 1100 -esem :).
ez egy megbízható tipus :) láttam belőle 125 ezer példányost is igaz laser egységet kellett már cserélni rajta :)

üdv,
Borgi

[ Szerkesztve ]

Resistance is Futile!!

(#10) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Több elemző szerint az AMD Shanghai magos szerverprocesszorok megjelenése miatt kényszerült az Intel a döntés meghozatalára."

Termeszetesen hogy azert :U Annak talan tobb koze van hozza hogy a valsag miatt az eladasok gyakorlatilag melyrepulesben vannak es nem is nez ki ugy hogy egyhamar elindulnanak felfele. Ez a raktarkeszletet meg nagyobb novekedeset hozza ami nem tesz jot nekik ha ki akarjak szorni a regi termekeket mielott a teljesen uj Nehalem alapu Xeon rendszerek bevezetesre kerulnek Q2-ben...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#11) Peter13 válasza Cagm^c (#5) üzenetére

Peter13
(tag)

Azért van ennek egy árnyoldala is: ha olyan programokat használsz ahol nem processzoronként, hanem magonként kell licence fee-t fizetni (nálunk az oracle 10G ilyen), akkor nem annyira örülök a 6 magos technológia bevezetésének... :U

De mindettől függetlenül: hajrá AMD!
:)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#12) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól emlékszem, hogy a Fioriano-val kéne érkeznie az első AMD server chipset-nek? Vagy az majd csak a következő foglalattal jelenik meg?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#13) Oliverda válasza leviske (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jól. Illetve most feburárban jönnek az 55W-os Shanghai Opteron-ok és ezekkel együtt jön a 2.8-as verzió is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) gV

gV
(őstag)

mwgemlitendő h H2-ben jön 8 magos Xeon is, ha már a konkurens 6 magosáról szó esett

(#15) Khan13

Khan13
(fanatikus tag)

Én nem félteném az Intelt a helyetekben : ) Aki Intelt használ, annak ha jól számolok, ugyanúgy drága lenne átállnia AMD-re mint i7-re, és akkor már inkább i7 ha teljesítmény kell. Eddig a 4+ procis rendszerekben Opteron volt a használatos, mostmár ez sem probléma az Intelnél. Új szerverek esetén talán az AMD jobb választás, mivel jók (tudtommal) a szerver fronton is az áraik.

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#16) Raymond válasza Khan13 (#15) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Eddig a 4+ procis rendszerekben Opteron volt a használatos, mostmár ez sem probléma az Intelnél."

Miert kijott valami amirol mi nem tudnank?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#17) Michell válasza Peter13 (#11) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv!

Mintha az Oracle - legalábbis a PC alapú szervereknel - már szépen viszakozott volna (pontosabban ugyan magonként számol csak épp a magonkénti árszorzó pl. DC processzornál pont 0.5)

Persze volt egy időszak amikor ténylegesen magonként számlázott.

(#18) gV válasza Michell (#17) üzenetére

gV
(őstag)

ez ha tényleg igy van nem rossz, viszont én majd akkor fogok örülni ha az sap meg az oracle felhasználók számával kapcsoatban is bevezeti ezt :)) na az tényleg jó lenne :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.