Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) hfrankee

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt a vámpíros dolgot eddig is megoldottam a billenőkapcsolós elosztóval,de jó ötlet!

"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

(#2) Puma K válasza hfrankee (#1) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Szintén... Sőt az egész gépemnek nincs vámpírfogyasztása. Elosztó és kész. Se monitor, se a hangfalak, se semmi nem fogyaszt feleslegesen. Szinte minden ki van kapcsolva nálunk ha nem vagyunk itthon kivéve a hűtő.

[ Szerkesztve ]

Elgépelések előfordulhatnak az írásaimban mert mobilkészülékről írok.

(#3) CPT.Pirk válasza hfrankee (#1) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, és már az összes AT táp mentes volt a vámpír fogyasztástól. ;]

Egyébként statisztikailag, ha jól emlékszem, a hálózat rákapcsolása pillanatában szoktak elhalálozni leginkább a tápok.

Viszont hogy ezt a vámpír fogyasztás kifejezést ki találta ki, azt nem tudom, de nagyon idiótán hangzik. ;] Egyszerűen csak készenléti fogyasztásnak kellene hívni.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#4) Himym

Himym
(senior tag)

Hm érdekes dolgok.

Nálunk nincs kikapcsolva minden 5 laptopindulásra készen 2 gép éjjel nappal online.

Cougar is bekerült az ismeretségi körötökbe eddig nem érkezett Cougar hír... ha jól tudom.
De hajrá a tápjainak tényleg erősek itt Ausztriában nagyon nyomják őket+moddolják őket és megkell hagyni nagyon jól moddolhatóak és a erősek is. :R

(#5) a_n_d_r_e_w válasza hfrankee (#1) üzenetére

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

jah, kihuzgalni elhiszem hogy korulmenyes, de mivel mar ugyis kell eloszto (hangfalak, gep, monitor, stb.) akkor mar remegyszeruen billenokapcsolo es agyo...

Sight. Sound. Speed.

(#6) Zoz

Zoz
(senior tag)

És hogy oldják ezt meg? Valami gombnyomásfigyelő áramkörnek kell lennie...

(#7) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Cougar s550 hec belű.Vajon ezek is erre a belsőre fognak épülni? Remélem,hogy a kondik azok majd olyanok lesznek bennük mint az s550-ba: Nippon és itt-ott szilárd elektrolitos kondi

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#8) Abu85 válasza CPT.Pirk (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig ez az eklatáns technológiai szakkifejezése a készenléti állapotban mért fogyasztásnak. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) jookomak válasza Zoz (#6) üzenetére

jookomak
(senior tag)

feltételezem a ház power switch kábelét be kell dugni a tápba, egy erre a célra kialakított csatiba.

Eladó NFL Pittsburgh Steelers baseball sapka http://href.hu/x/gpnb

(#10) atti_2010 válasza Zoz (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Látom az új generáció agyával gondolkodol, nem kell 1000 tranzisztor hozzá, egyszerűen csak kikapcsolod a tápot a 220v -ról mint a villanyt és valószínű 1 egyszerű áramkör érzékeli ha csak alvó állapotba kapcsolsz.

Érzelmi úton veszek AMD-t, óvakodjatok tőlem!

(#11) Angel1981 válasza hfrankee (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Szintén.... :)
Ezek a Cougar tápok designban egyébként kicsit SS X beütésűek - bár a több részre osztott ág mást sugall.

(#12) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

80 Plus minősítés Gold fokozatát szerezték meg, és 300, 450...

Na végre! Igazán itt volt már az ideje, hogy legyen egy 300W-os Gold táp is. Tudom már van 1-2, de beszerezhetetlenek szinte, majd talán ez. Mondjuk elgondolkodtató, hogy 7K felárat megér-e az a +10% hatásfok egy Bronze-hoz képest.

Telefonon vagy mail-ben elérsz. Keresek Irodába olcsó mATX LGA775 DDR2-s integrált vga-s lapot!...who likes to go his own way, stay far away from the world..

(#13) tetrix

tetrix
(kvázi-tag)

".....kikapcsolt állapotban egyáltalán nem fogyasztanak energiát. A mai termékek készenléti állapotban úgynevezett vámpírfogyasztással is rendelkeznek"......

most lehet nekem nem egyértelmű a dolog, de ha a tápot kikapcsolod ez akkor lép fe; vagy készenléti állapotban, amikor ugye a táp kapcsolója nincs kikapcsolva ?!
de ha ki van kapcsolva hogy fogyaszt bármit is? :F

[ Szerkesztve ]

(#14) CPT.Pirk válasza tetrix (#13) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy értették, hogy mikor a táp főkapcsolója be van kapcsolva hátul, és a tápdugó is be van dugva, de maga a számítógép nem működik.
Olyankor egy segédtáp a tápon belül fogyaszt pár wattot, ami miatt lehetséges pl. billentyűzetről elindítani a gépet (bios beállítás után).

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#15) Yutani válasza tetrix (#13) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha áram alatt van a táp, akkor fogyaszt. Ha a tápon lévő áramtalanítót lekapcsolod, akkor nyilván nem fogyaszt semmt.

Egyébként a tápok nálam (Codegen 300W-tól Chieftec 550W-ig) olyan 16-18W készenléti fogyasztással rendelkeztek.

...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával

(#16) Badman 4ever válasza hfrankee (#1) üzenetére

Badman 4ever
(őstag)
LOGOUT blog

Én a billenőkapcsolós elosztót kiegészítettem azzal, hogy a gép azonnal indul, amint áramot kap és a monitor, hangszórók, stb. pedig bekapcsolt állapotba vannak, szóval egy gombnyomással indul az egész cucc, mert hirtelen kap áramot minden. :U
Szóval egy kis ésszel megelőzhető a vámpírfogyasztás. :))

(#17) akosf válasza Yutani (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

16-18W :Y

Egyszer vettem vagy egy tucat különféle tápot az itthoni gépeimbe. Néhánynak meg is mértem a fogyasztását. [link] De még a legrosszabbnál sem volt 5 Watt felett ez a "vámpírfogyasztás".

Vámpírfogyasztás... eh... egy vámpír, két vámpír, böff... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow. Feltalálták a spanyolviaszt. :U

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#19) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Hacsak nem relét használtak, akkor a szilárdtest relék szivárgása miatt van minimális fogyasztása mindenképp. Kevesebb, mint a standby, de nem 0.
A másik kérdés, hogy fagyásnál a jó öreg >4sec kikapcsolás is felejthető így, esetleg a gombnyomásra sleep? Vagy a tápból azért jön valami az alaplapra?

Amúgy TV-knél lesz érdekes a megoldás, mert a távirányítót figyelni kell. Gyanítom, egy akkumulátorral fogják megoldani, mely ha lemerül, marad a jó, öreg odasétálós megoldás. :) De valószínűleg hetekig bírná egy akku. A poén csak az, hogy utána meg az akku áramfelvétele töltéshez jelent fogyasztás, de ez nyilván kevesebb, mint az állandó standby.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#20) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

A táp hátulján lévő kapcsolo is áramtalanitja teljesen a gépet.
Nem nagy melo hátranyulni.... :DD
fsp 400wattos tápom van 4w a fogyasztása ha nincs áramtalanitva.igy cirka 1500 forint éventea amit benyal. Szerintem loxar.

[ Szerkesztve ]

Az élet szomorú,de legalább a fizetésünk nevetséges!

(#21) tetrix válasza CPT.Pirk (#14) üzenetére

tetrix
(kvázi-tag)

értettem én, csak volt egy kis ellentmondás a szövegben ami megzavart.
-nyilván hasznos dolog annak akinek nem esik kéz-közelbe a tápkapcsoló.
Yutani:
a készenléti fogyasztásról tudok.

(#22) Oliverda válasza akosf (#17) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor ott valami probléma lehetett a mérőkéddel mert én még 10-12W alatti stand by fogyasztást nem láttam épkézláb táptól de még a 20W+ sem ritka. Elég ha megnézed a PH!-s táp teszteket de én is hasonló eredményeket mértem eddig.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#23) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem ezzel a vámpírfogyasztásos dologgal az a gondom, hogyha az alaplap nem kap áramot, akkor egyrészt elfelejtheti a beállításokat, de ez ugye csa kaz akksi lemerülésekor jönne, viszont nekem van több cuccom is, ami USB-n keresztül a táp 5VSB ágát szipkálja, zömük kikapcsolt gép mellett is. (Pl az egér dokkolója)

[ Szerkesztve ]

Eladó: http://href.hu/x/bm7i - / / - "Szép-szép dolog a sok UP, meg fasza cucc komment, de abból nem lesz üzlet." DigitXT - / / - "Az igazság általában csak mentség a fantázia hiányára." Elim Garak - / / - Tilo Sawarez

(#24) akosf válasza Oliverda (#22) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem volt vele probléma.

(#25) Cane

Cane
(őstag)

Ki volt az az idióta aki a standby powert átformálta vámpír power-nek? Amúgy itt erről egy írás, de akkor is roppant szarul hangzik.
Zárjuk el a csapot rendesen, mert jön a csapszelep-vampire duma. Tök természetes lenne, hogy ezekre gondolnak a gyártók, minden fronton, nem csak a PC világban.

▫■ Γhē Ω Sēctσr - Γhе lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

(#26) Oliverda válasza akosf (#24) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az odáig oké csak lehet hogy annyira nem pontos.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#27) hfrankee

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

De az érdekelne,hogy mikor a billenőkapcsolós elosztót kikapcsolom akkor még pár led(monitor,usb hub) vagy 20s-ig világít.Olyankor ezek honnan a rákból kapnak még áramot??!!
Mod:A modem meg a router is világít.... :F

[ Szerkesztve ]

(#28) 14adam válasza hfrankee (#27) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kondikból,kap még áramot

[ Szerkesztve ]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#29) hfrankee válasza 14adam (#28) üzenetére

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi kondi?

(#30) CPT.Pirk válasza hfrankee (#29) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy ATX-es táp úgy kezdődik (leegyszerűsítve), hogy bejön a hálózati 230V váltó, azt egyenirányítják, és rávezetik két nagy kapacitású elektrolit kondenzátorra, a táp többi alkatrésze pedig ezekre kapcsolódik. Amíg ezekben a kondenzátorokban van töltés, addig megy a táp is.

[ Szerkesztve ]

(#31) hfrankee válasza CPT.Pirk (#30) üzenetére

hfrankee
(senior tag)
LOGOUT blog

Kösz,igy már érthető :K

(#32) akosf válasza Oliverda (#26) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kérdéses a műszer +/- 1 Watt pontosságú volt.

Egyébként az előbb utánanéztem néhány, általad felvetett Prohardver!-es tápegység tesztnek. Tény és való, hogy mindenhol 10-20W körüli készenléti fogyasztást olvasni.

Mivel nem akartam hinni a szememnek, így az előbb elővettem egy 400W-os Zen-nel szerelt gépet ( ilyen táp szerepel az egyik tesztben ), majd egy bekapcs-kikapcs után megnéztem, hogy mennyi a fogyasztása. 1W alatti értékeket mutatott műszer. Ráadásul ez egy egészen más típus mint amivel annak idején mértem a fentebb említett tápokat. A Prohardver!-es tesztben 13W készenléti fogyasztás szerepel.

Ilyenkor mi van? Két műszert is kifogtam volna ami rosszul mér? Kétlem.

Sokkal inkább ott van a különbség, hogy ki mit (m)ért készenléti fogyasztás alatt.

(#33) Oliverda válasza akosf (#32) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen konfigot kötöttél a Zen után?

(#34) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Mindenkinek sir a szája az 1-2w os készenléti fogyasztásnál bezzeg akkor szó nem esik róla amikor beülünk a gép elé és nekiesünk a játéknak és röpködnek a jó 4-500W ok a konektorból kifelé:D
ahogy a parlamentbe is mondták:D a probléma megoldási terv megint jócskán elkerüli a FŐ problémát:D
(nem politizálni akartam csak 1 kis iróniát belevinni)

Aki felé még volna tarozásom: szuper-t@freemail.hu MSN címen elér... "Victory Loves Preparation" Betegség miatt Kórházban tartózkodtam, így kicsi türelmet kérek, Telefonon nem vagyok elérhető csak msn. !!!

(#35) Male válasza CPT.Pirk (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaja, jól feltalálták újra az AT-t... ezzel le is mondhatunk az ATX-es tápok összes előnyéről.

Amúgy a 0 szerintem hülyeség... ha egy kicsi határt szabtak volna (mondjuk 2W), akkor nincs akku/kondi "csalás", megtarthatóak a standby előnyei, stb...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#36) JoolsNOS

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azt hittem, nem jó ha nincs áram alatt a gép. Akkor tévedtem? Nyugodtan rakhatok billenőkapcsolós elosztót a géphez?

(#37) Jim Tonic válasza JoolsNOS (#36) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem árt neki, bár a stabilizátor kondenzátorok mindig a teljes lekapcsolás után szoktak végképp kihalni.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#38) JoolsNOS válasza Jim Tonic (#37) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bár sztem hagyom. Műszerrel mérve 7-10 wattot fogyaszt a gép és a monitor együtt. Nem vészes. Érdekes, hogy a monitor akkor is fogyaszt ha kinyomom a kapcsolóját. (crt)

(#39) Jim Tonic válasza JoolsNOS (#38) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A monitorod valószínűleg nem a trafó előtti részt kapcsolja le, hanem a szekunder oldal után. A trafó fogyaszt.

(#40) Oliverda válasza szuper-t (#34) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyrészt nem 1-2 watt másrészt szorozd fel a PC-k számával és már nem is lesz olyan kevés a mennyiség.

(#41) akosf válasza Oliverda (#33) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FSP Zen 400
Asrock 4CoreN73PV-HD720p alaplap
Intel E5200 processzor
2 x Samsung 250GB-os 7200rpm notebook merevlemez
1 x Samsung 40GB-os 5400rpm notebook merevlemez
1 x LG DVD olvasó
1 x Transcend 2GB 800MHz RAM
1 x 80mm-es Silent Eagle ventilátor

szerk.: Valamint időközben megnéztem az www.80plus.org-on a Zen mérési jegyzőkönyvét. Ott 20% terhelés mellett 15W a tápegység vesztesége ( hivatalos, mért eredmény ). Ennél tutira kevesebb kell legyen kikapcsolt állapotban...

[ Szerkesztve ]

(#42) Oliverda válasza akosf (#41) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Esetleg valami komolyabb alaplappal nem tudod megnézni?

(#43) akosf válasza Oliverda (#42) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Komolyabb? Úgy érted valami játékos konfiggal? Olyanom nincs.
Szabadidőmben is inkább programozok mint játszok.

szerk.: De elővehetem a dual Athlon MP vagy valamelyik dual Pentium III-as gépet! Azokban úgyis van rendes videokártya is.

szerk2.: A dual Athlon MP-ben van 2800-as processzor és egy HD3850-es. Illetve egy Corsair VX450-es táp. Mindjárt lemérem. Mintha ezzel a táppal is lenne PH! teszt.

[ Szerkesztve ]

(#44) Jim Tonic válasza Oliverda (#42) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Annyira okoskodni nem akarok, de szerinted alaplap és alaplap között akkora eltérés lenne standby fogyasztásban?

Érdemes megnézni ezt a táblázatot: [link]

[ Szerkesztve ]

(#45) Oliverda válasza akosf (#43) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem úgy értem. A játékoknak szvsz semmi közük nincs a komolyabb alaplapokhoz. Mondjuk egy Intel P45-ös vagy hasonló full ATX-es Asus, Gigabyte vagy MSI alaplappal amiről nem spórolták le az alkatrészeket.

Bár én inkább arra gondolok, hogy a műszered nem boldogul jól az ilyen viszonylag alacsonyabb teljesítmény mérésével.

szerk: az jó lesz

Jim Tonic: Nem vagyok benne biztos de egyáltalán nem zárom ki.

[ Szerkesztve ]

(#46) akosf válasza Oliverda (#45) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tökéletesen jól boldogul vele. Ezekben a műszerekben egy sima soros ellenállás van aminek teljes egészében lineáris a karakterisztikája.

szerk.: Illetve van hőfüggése, de majd legyezem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#47) akosf válasza Oliverda (#45) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Corsair VX450-es táppal bekapcsolva 173W a fogyasztás, kikapcsolva pedig 0,5 és 1,3 Watt között változik a kijelzés.

(#48) Oliverda válasza akosf (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Közben rájöttem hogy rá van írva a tápra, hogy mennyit vesz fel stand by állapotban.

Az +5VSB értéket kell nézni. Az enyémre 3A van írva (=15W). Én pontosan ennyit is mértem stand by-ban.

mod: A VX450-re 2.5A van írva és Rudi 13 wattot mért stand by-ban amikor tesztelte. Ergo szerintem az ő mérései rendben lehetnek.

[ Szerkesztve ]

(#49) szuper-t válasza Oliverda (#40) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Én magamból indultam ki
nekem nagyobb problémát okoz a tervezés alatt felhasznált energia min a készenléti

esetleg visszahozhatnál a régi tápmegoldásokat amikor a monitor csatlakozója is a pc tápról ment
(bár akkor csak áthidalva volt. de láttam 1-2 megoldást ahol relé kapcsolta a hálózatra )

Aki felé még volna tarozásom: szuper-t@freemail.hu MSN címen elér... "Victory Loves Preparation" Betegség miatt Kórházban tartózkodtam, így kicsi türelmet kérek, Telefonon nem vagyok elérhető csak msn. !!!

(#50) akosf válasza Oliverda (#48) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kikapcsolt állapotban a +5VSB jelre kapcsolt áramkörök továbbra is bekapcsolva maradnak. A 3A-es felirat csak annyit jelent, hogy ennek ennyi a max. terhelhetősége. Ha ezen a jelen nincs terhelés akkor az nem is fogyaszt. Már pedig én nem szoktam ezt a jelet terhelni, mert nem érdekelnek az olyan funkciók, hogy billentyűzet érintésére vagy hálózatról kapott parancs alapján induljon el a gép.

A héten már szabin vagyok, de megoldható a dolog, hogy holnap kiméressem egy gép fogyasztását valamelyik műszerészemmel. Most a napokban úgysem tudtam melót adni nekik. Odabent vannak rendes OMH által hitlesített műszerek. Bár megjegyzem rohadtul kétlem, hogy 1000%-os hibával mérjenek az itthoni műszereim...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.