Nem sleep-ről vagy suspend-ről volt szó hanem arról amikor "tisztán" indul a gép. Tehát a 2. és 3. variációkat most nem játszik. Amúgy ha a lemezre hibernál a gép akkor ugyanannyi a fogyasztása mintha shut down-t nyomtál volna.
Ergo jelen esetben a készenléti állapot (stand by) azt jelenti, amikor mondjuk simán shut down-nal leállítod a Windows-t és a gépet áram alatt hagyod. Nem kapcsolod le az elosztót és a táp hátulján lévő kapcsolót.
"Mi van a stand by-ból?"
Ezt írtad feljebb és erre tettem fel a kérdést:
"Pl. elég gyakori, hogy az USB portok és PS/2 portok innen is kaphatnak tápfeszt."
Gondolom az nem sima tápfeszültség hanem inkább készenléti feszültség akart lenni.
"Ez állapottól független. Még nem láttál olyat pl. hogy kikapcsolod a számítógépet és továbbra is világít az egér / billentyűzet?"
Láttam már ilyet de szerintem csak kikapcsolt állapotban kapják a +5VSB ágból a tápot.
"Nekem majdnem minden alaplapom olyan, hogy lehet rajta állítani hogy ezek az eszközök a készenléti tápot kapják vagy a sima 5V-ot. Ebből gondolom, hogy elég gyakori lehet."
Úgy fest hogy akkor ez újabban kiment a divatból mert a Rudi által táptesztekhez használt alaplapon sincsenek már ilyen jumper-ek. A 3 évvel ezelőtti abit lapomon viszont még valóban volt ilyen jumper.
TESCO-Zsömle: A jelenlegi lapomon mint említettem nincs. Az ezt megelőző ASUS-on és azt azt megelőző DFI-n sem volt tudtommal.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."