Vízhűtés a szerverekben. Jó lépés szerintem 
Nem nagy egy cseppet a CPU?
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Vízhűtés a szerverekben. Jó lépés szerintem 
Nem nagy egy cseppet a CPU?

Nem a méret a lényeg! 

A szerverek világában más a mérce. 

Az miért van, hogy az Intel és AMD a 45 nm-es technológiából 3 GHz feletti értékeket tudott kihozni, míg az IBM 5 GHz feletti értékekre képes gyárilag?
A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.
teljesen más architektúra... mellesleg ez egymagos processzor
asztali fronton is az egymagosok órajelét lassan érte utol a 2/3/4/6/stb magosoké... (meg a fejlesztésekkel sem a minél magasabb órajelet célozták meg, hanem inkább az alacsonyabb csíkszélességet/kisebb teljesítményfelvételt)
#7: átsiklottam felette... jogos... a magyarázat mindenesetre szerintem a totál eltérő architektúrában van... ez mellékesen direkt kriptográfiai feladatokra kialakított processzor, totál egyedi utasításkészlettel...
ui: várom az olyan hozzászólásokat, amik azt feszegetik majd, hogy asztali procival összevetve melyik a jobb
...játékra ez sz@r, viszont az adott feladatokban (amikre kialakították) állva hagy minden szénné húzott core i7-est is...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Jó kérdés, bár nem egy architretúrára építenek, és a felépítése is teljesen más.
De nem tudom van e ennek köze hozzá, biztos van.
[ Szerkesztve ]
A CISC alapokra építkező termék négy darab, 5,2 GHz-es órajelen üzemelő, out of order elvű magot tartalmaz
Ez 4 magos 
[ Szerkesztve ]

szívesen megnézném milyen paraméterekkel megy ez 5,2 gigát. szervernél ugye nem (annyira) számít a fogyasztás, lehet hogy brutál feszt kap, azért is ajánlják rá a vízhűtést 
Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!
Core i7@4GHz szinte akármelyik CPUból ki lehet sajtolni 
sőt az én régi Q9550-em is ment annyit 
[ Szerkesztve ]
Ha Power PC architektúra akkor még játékra sem utolsó, mert pl. a Cell procik is amik a PS-ekben vannak azok is PPC-re alapoznak (mellesleg azokat is az IBM gyártja).
De ebben a cikkben nincs erre utalás, ez szuperszámítógépekbe készül, ahol azért olyan feltételek vannak amiknek a CPU-k 90%-a nem felel meg, csak az ilyen és ehhez hasonló "csodák".
Még mielőtt valaki belekötne nem szeretnék vele játszani!!!!!!!!!!!! Az architektúráról beszéltem, és az elég sok helyen megállja a helyét.

Nem annyira számít a fogyasztás? Szerverek esetében sokkal fontosabb tényező, mint pl. desktopoknál

melyek számos területen képesek felgyorsítani a feladatok végrehajtásának idejét.
Felgyorsítani a végrehajtási időt? Mivan? Nem inkább lerövidítik ezt az időt.
Ez a felgyorsítás olyan, mintha azt mondanánk, hogy fénysebesség felett repülnek az adatok és ezért torzul a tér-idő és így rövidebb lesz az egy egységnyi idő.
Szóval érted. 
Az előbbi hűtőrendszer mellett az adatközpont léghűtése is visszafogható, ami további megtakarítást eredményez a cégek energiafelhasználásában.
A cég? Az IMB területén működnek majd ezek a gépek? Szerintem nem... így tehát nem cég, hanem cégek, mivel nem az IMB üzemelteti ezeket a szervereket, hanem azok akik majd megveszik...
[ Szerkesztve ]
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

1. Mi az az IMB? 
2. Lehet, hogy pesszimisták az eladásokat illetően. 
Aki hülye, haljon meg!

Elképzelem.. érdekes lesz majd 10 év múlva visszatekinteni erre a technikai csodára úgy mint "matuzsálemre" mert akkorra talán már a hétköznapi kütyük is lealázzák valamilyen szinten
(De az is lehet, hogy világégés utáni intenzív kapálással meg hirdoponikus növénytermesztéssel leszünk elhavazva
)
A Power procik nem RISC amúgy?
Egyébként grat az IBM mérnökeinek!
A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)
Nah, egy ilyen rendel. 
Tán csak elég lesz a 4850-em alá. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Vigyázat Troll! Vigyázat Troll! Vigyázat Troll!
Megy-é rajta a krájzisz 3? 
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

Pedig a néni feje sem kicsi 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

Én arra mondtam, hogy méretes darab.
A procit nem is láttam. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Asztali processzorral nem érdemes összevetni szerintem, de szerverprocesszorral, vagy inkább a konkurens gyártók rendszereivel már lenne értelme. Az utasítás készleteknek még utánaolvasok.
(#6) zsigus
Igen, valószínűleg a más architektúra miatt lesz, de k.b. 50% különbség van a konkurens gyártók termékeihez képest és ez sok.
(#8) DeltaPower
Szervereknél szerintem szigorúbban veszik a processzor fogyasztását mint asztali gépeknél.
(#9) FRENK1988
Ezért írtam, hogy gyári érték. A tuning az már más tészta.
A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

Nem mindegy hogy milyen TDP keretbe cél hogy beférjen az adott termék, az pedig alapjaiban határozza meg az órajel mértékét. Egy z196-os MCM blokk 8 darab ~500 mm2 körüli chipből áll, amiből 6 darab 4 magos cpu és két darab az L4 cachet adja. Ennek az MCM blokknak az össz fogyasztása 1800W. Ha ezt visszaosztod a 6 db 4 magos cpura az átlag 300W, ha leveszed még belőle a két L4 cache chipek fogyasztását, akkor is marad még úgy átlag 270W körüli max fogyasztás.
Az AMD és az Intel szerver chipjeinek TDP-je max 95-130W körüli, szóval jóval alacsonyabb, ennek megfelelően az órajel keretük is korlátozottabb. 270W körüli max fogyasztás mellett azokat is fel lehetne OC-olni jóval magasabb órajelekig, csak ez nem célja a két gyártónak.

Nem kispályás 
Veszek egyet itthonra
Egyébként durva cucc 

Wikipédia szerint*:
Intel Core i7 Extreme Edition i980EE 147,600 MIPS at 3.3 GHz
IBM 5.2-GHz z196 (to be released 9/2010) 520,833 MIPS at 5.6 GHz
Ha így nézzük az ibm chipje kétszer olyan hatékonyan használja fel az energiát. Szóval lehet felrángathatnák 270 wattos tdp-re az intel procit is, csak azért nem teszik, mert nem lenne hatékony (valószínűleg jóval hamarabb elérné az adott tdp értéket, mintsem a teljesítménye is duplázódna.)
* van egy tizes szorzónyi különbség a cikk és a wiki között, nem tudom, melyik a hibás. De az arányokat ez se változtatja meg, szerintem.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
Valóban RISC a PPC, ez pedig CISC ezt nem néztem.
McClane:
Ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy az ARM miért fogyaszt sokkal kevesebbet mint az x86-os hasonló teljesítményú procik, más architektúra más jellemzők, ennél a teljesítmény számít, az ARM-nál a fogyasztás, x86-nál a középút.
[ Szerkesztve ]

Azért a wikipédia esetén érdemes megnézni a kapcsolt forrásokat is, mielőtt hiteles eredménynek fogadod el az ott látottakat. Ha megnézed az i7 980 esetén egy konkrét Sandra benchmark értéke szerepel. Míg az IBM érték egy cikkben szereplő 50 milliárd művelet/sec hibás visszaosztásából született. 50 milliárd művelet az 50 ezer MIPS, ha ez egy magra vonatkozna akkor 4 mag esetén 200 ezer lenne és az már a magasabb órajel miatt nincs is oly távol a 980-as eredménytől. A Wikis érték pedig hibásan 50 millió MIPS-sel számolt(ezerrel többel mint kellene) és azt osztotta vissza a cikkben említett 96 mag számosságával, így jött ki az 520,833 érték, ez viszont totál marhaság.
Szóval a lényeg az egyik egy benchmarkban mért érték, a másik pedig egy marketing teoretikus maximum érték hibásan értelmezett visszaosztásából származó számadat, így aztán a kettőt összevetni nincs sok értelme.
Ezen fut a krázisz? 
Viccet félre téve ez már elég komoly szerkezetnek tűnik.
Szívesen 3D modelleznék egy ilyennel
Akár még saját filmbe is belevágnék ha fél évre enyém lehetne egy ilyen szörnyeteg.
http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

L3 cache: 24mb?!?!?!?!
L4 cache 192 mb?!?!?!?!
4x5.2 ghz?!?!?!?!
nem az intel művelte ezt?!?!?!
asztali vagy szerver szemmel nézve sem kutya

apró hiba: "miközben a fogyasztás nem nőt." bár látom a "nőt" már belinkelték korábban 
True Success is Blonde
mondjuk tényleg kíváncsi vagyok, hogy valóban a jelenlegi leggyorsabb, vagy csupán arról van szó, hogy a legnagyobb órajelű... mert nem mindegy.
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
nagy lenne a CPU?? áhh hova gondolsz.. Nekem jobb van idehaza 

Viccet félretéve egy überbrutál állat komoly hardcore teljesítmény és igencsak örülnék egynek
Egyébként a vízhűtésnek tényleg ideje volt...

Aztán milyen oprendszert futtatnál rajta?
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

elso alapszabaly az ibm-nek ne higyj
az 5 ghz+ csak mese, papiron talan fut is, de a valosagban max akkor ha rateszel egy folyekony nitrogen fazekat
az ibm szeret nagyot mondani, mindig osztani kell kettovel, a ps3-as cell procinal is ezt jatszotta
aztan a valosag meg egy marek szar 
Ja, persze. Biztos kitalálták egy órajelet ami nekik éppen tetszett és azt ráírták, hogy jobban elnyerje azok tetszését akik azt se tudják, hogy az ilyet eszik-e vagy isszák...
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
he? 
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

Jó lenne egyszer arra felkelni , hogy egy ilyen van az ágyam mellett 
Lásd alúl: http://www.xfire.com/profile/gyufa333/ +400W Chieftec táp :)
Második alapszabály, cwn-nek se higgy ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar
lol!
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

"A vízhűtéses konfigurációban is elérhető terméket szeptemberben kezdi szállítani a vállalat."
"papiron talan fut is"
lol...

Vettem egy ilyet 128 maggal, 2 TB rammal, egyik Windows telepítő sem kezeli, aztán most a hozzá adott operációs rendszer alatt játszhatok konzolból valami karakteres játékkal. Hát, csalódott vagyok, nem érte meg, nem ajánlom, játékra nem vált be, de legalább kiderült. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szólhatott vóna a cikkíró csávó, hogy ez nem gémöröknek van! ![;]](/dl/s/v1.gif)
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
nem rossz
a vízhűtés hogy nem jutott hamarabb az eszükbe szerverekbe ?

lol pff
ennyi erővel 7gHZ-et is írhattak volna rá nem?meg hűtőszekrény mellé...ibm pont az a kis suftni cég, akiknek ilyen csellel kell eladnia a cuccait, nem?Meg ugye még semmit se tettek le az asztalra...bezzeg cwn!

[ Szerkesztve ]
Sztem a Cell proci egyáltalán nem egy marék ....
Ilyet is csak az mond aki életében nem próbálta, ráadásul ha ilyen tájékozott vagy akkor azt is tudnod kellene, hogy az Xbox360-ban is IBM proci van, de igazad van ezt már csak a leghozzáértőbbek tudják és sehol sem lehet utánanézni.
[ Szerkesztve ]

Brutál...
--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--
Már csak pár 10 évet kell dolgoznom érte és biztos lesz egy ilyen procim! 
Bár addig kijön pár méggyorsabb....bakker! 
[ Szerkesztve ]
~i7 Power!~ hirdetéseim: href.hu/x/cxqg megbízhatóság: 1.: href.hu/x/cqx3 2.: href.hu/x/ctx8 3.új: http://href.hu/x/g241 Pontjaim: href.hu/x/b7xl 30-912-7553 - pü-t hamarabb észreveszem! -

Mondjuk otthonra tök fölösleges lenne ilyen, max durva számításigényes melóra.
--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

en azt varom mikor fogjak a vizhuteses server termeket kozponti futesre hasznalni , pl egyetemi epuletet iesmi .

Ha már IBM, akkor 2011-ben: Blue Waters