Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

EVGA-t egyébként is szeretem, ugyan drágább valamelyest mint a sima "brand" tesók, de valóban jók.
Viszont én soha nem szoftverek miatt veszek meg 1-1 VGA kártyát, a jelenlegi is azért EVGA mert éppen ilyet tudtam akkor szerezni amikor szereztem... :B :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#2) schwanz

schwanz
(kvázi-tag)

Az viszont a HIS akcióján látszik, hogy az AMD megerősödött az utóbbi időben annyira, hogy rábírja a kiadókat saját fejlesztéseinek támogatására, és mindennek némi nyilvánosságot biztosítson, meant to be played, ugyebár :DDD

Szvázi tag

(#3) bteebi

bteebi
(senior tag)

A 2. és a 3. képen látom a különbséget (az árnyékoknál - bár elsőre elég nehezen vettem észre :D ), de az 1.-nél nem :F .

Te is fiam, Bluetooth?

(#4) tlac válasza bteebi (#3) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

az elsőnél a jobb oldaliban Ruby van meztelenül az ágak mögött :)

(#5) bteebi válasza tlac (#4) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ja, már minden világos :))

Te is fiam, Bluetooth?

(#6) Thrawn válasza bteebi (#5) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor már látod? :D

Different songs for different moods.

(#7) Bermi válasza tlac (#4) üzenetére

Bermi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:DDD

ABU: a képeket nem lehetne nyagyíthatóvá tenni, vagy ide beírni a linkeket, mert én nem látok különbséget :(

F1.....

(#8) Puma K válasza bteebi (#3) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Én pont hogy az 1. képen látom a különbséget és a 2. illetve a 3. között pedig semmit. :U

Kezd iPon szint lenni...

(#9) forgonati válasza Puma K (#8) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Pedig mindhárom képnél látszik a különbség. Az 1. képen a kép közepén az az ág vagy mi, xd 10-nél mosódottabb a széle, dx10.1-nél élesebb valamivel. Bár szerintem játék közbe kb 0% az esélye hogy ezt észrevegye az ember.
A 2. meg 3. képnél pedig az árnyékok mások. dx 10-nél élesebbek, dx 10.1-nél finomabb az átmenet. De hát be is van karikázva hogy hol a különbség. Bár játék közbe ez se valami nagyon feltűnő dolog szerintem...

[ Szerkesztve ]

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#10) Puma K válasza forgonati (#9) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Az oké hogy ott a piros karika amit paintbe csináltak, de akkor sem észrevehető számomra. De mint mondtad játékban nem venné észre az ember... A leveleket inkább meglátnám mint az árnyékokat...

Kezd iPon szint lenni...

(#11) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha nem 20-tól, hanem 23-tól kezdődött volna a skálázás, a 7%-os különbség többnek látszott volna a grafikonon ;] :W

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#12) forgonati válasza Puma K (#10) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Ezt komolyan mondod hogy nem látod? A 2. képen nézd már meg, hogy a falra vetülő árnyék széle dx 10-nél jóval élesebb, vagyis a fényes rész és az árnyék közt hirtelen van átmenet. Dx 10.1-nél finomabb az átmenet.
Ja, és a 3. képnél is ugyanez van. Nekem elsőre látható volt.

[ Szerkesztve ]

(#13) simonzé válasza forgonati (#12) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig hát egy ilyen hatalmas különbség miatt simán megéri még 50-60000-et VGA-ra költeni. Én is vennék egyet gyorsan ha holnap már hülyén ébrednék.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#14) Abu85 válasza Bermi (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én is írtam Peternek, hogy kérnék nagyobb képeket, de azt írta, hogy ezek a legnagyobbak.
Ellenben itt van egy régebbi hírről link, nagyobb képekkel.

Metalfan: Hát igen ... a marketingesek ügyes embörkék. :))

tlac: :DDD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) forgonati válasza simonzé (#13) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Én se azt mondtam hogy ezért kidobnék annyi pénzt. Csak azt mondtam h van különbség :)

(#16) Zso2 válasza forgonati (#12) üzenetére

Zso2
(őstag)

Én nem azt mondanám,hogy finomabb, hanem elmosódott, homályos :)

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#17) forgonati válasza Zso2 (#16) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Kinek hogy. Szerintem finomabb az átmenet a fény és az árnyék között. Ennyi. De ha szerinted homályos, legyen neked karácsony :DDD

(#18) dudika10

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te jó ég! Ekkora különbségeket rég láttam két kép között. :)
Egy jó játék közben biztos arra fogok figyelni hol szebb az árnyék. ;]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#19) zed1983 válasza dudika10 (#18) üzenetére

zed1983
(őstag)

Pedig mind 3 képnél lehet látni a különbséget!
Persze ha rád támadnak játék közben biztos nem az árnyék mögé bújsz... :DDD

(#20) TheDragon007 válasza Zso2 (#16) üzenetére

TheDragon007
(senior tag)
LOGOUT blog

Jaja, dx10 jobb mint a 10.1... 10.1et nem is támogatja az nV.. :))

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#21) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Két kedvenc márkám. :U

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#22) Zso2 válasza TheDragon007 (#20) üzenetére

Zso2
(őstag)

Most viccen kívűl, ha részletesen megnézem, nekem nem tetszik , hogy úgy el van mosódva.Azon a részen a favis fakó. Aztán játékban lehet jobb, ki tudja.

[ Szerkesztve ]

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#23) rauschie

rauschie
(őstag)

''Mivel az azonos típusú, de különböző gyártótól származó grafikus kártyák között az esetek többségében nincs túl sok különbség, a vállalatok csak az extra szolgáltatásokkal tudják maguk felé billenteni a mérleg nyelvét.''

ÁR?? :W ;]

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#24) Surfym@n válasza Puma K (#8) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Hmmm....

Te csak az elsőn látod a különbséget, bteebi meg csak a 2-on és a 3-on.

Vazze!!... kössétek össe magatokat SLI-be, s tisztán láttok mindent... (Ja bocs CF-be :DDD )

(no offense!)

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#25) Surfym@n válasza Puma K (#8) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Hmmm....

Te csak az elsőn látod a különbséget, bteebi meg csak a 2-on és a 3-on.

Vazze!!... kössétek össze magatokat SLI-be, s tisztán láttok mindent... (Ja bocs CF-be :DDD )

(no offense!)

[ Szerkesztve ]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#26) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki nem látja a különbséget, az játszon a Heroes 3-al, ennyi. Azok a képek nagyon kicsik ám.

Másik. Ha mindenki úgy gondolná, mint egyesek itt a topic-ban(minek ez, fúú, az baromság stb...), akkor még mindig a Q3 arénánál járnánk, vagy nem lenne csak Dx7, mert ugye minek a 8, aztán meg minek 9, vagy 9c, vagy éppen a 10.
Eléggé szégyen hogy az NV még mindíg nem tért át Dx10.1-re, mert hogy akkor neki sok pénzt kellene kiadni a fejlesztésekre, ráadásul felrúgná a lefizetett a játékfejlesztőkkel kötött megállapodásait. Aminek az első pontja. - Dx10.1-et játékba nem építünk. :)

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#27) Puma K válasza Surfym@n (#25) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Csak lányokkal vagyok kompatibilis ;]

Most ültem 2 percet és nézegettem a képeket és láss csodát látom most már a 2. és a 3. képen is a különbséget! :DD Eget rengető micsoda hihetetlenen különbség! Mindjárt össze karmolom magam, tyű ha ez igen! :K ;]

[ Szerkesztve ]

Kezd iPon szint lenni...

(#28) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Dögöljek meg de nekem itt

jobban tetszenek az árnyékok mint itt...

Ekkora újítás ez a DX10.1??? Valami komolyabb érv szól mellette?Van egy olyan erős gyanúm,hogy nem lesz ez hosszú életű...kíváncsi lennék egy HD3850 mit profitálhat szegénykém abból,hogy DX10.1 képes...

Na de nem akarom elvinni a topicot a DX10.1 vitába,azért is szerkesztem meg a hozászolásom,csak ez a hájp ami itt ment körülötte.... pfff.....

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#29) Abu85 válasza TTomax (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát kinek mi tetszik. :)) De ha a valósághoz akarunk hasonlítani, akkor az árnyékok eléggé lágy átmenetet rajzolnak ki, ehhez a DX10.1 megoldása van közelebb.
A sebességről beszéltek anno a fejlesztők. Mondták az egyik interjúban, hogy ez egész játékot DX10.1-re kellett volna írni, csak az NV-s szerződés nem tette lehetővé. DX10-ben ennyi sebesség van az XRAY 1.5 eljárásaival. Most, hogy végre lejárt a szerződés próbálgatnak javítgatni rajta, de sokkal gyorsabb csak akkor lenne, ha átírnák a kritikus részeket is ... nyilván erre nincs idő.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) 7Heads Drago

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyanez volt anno 9.0 és a 10 közt is.
Ha valakinek nincs pénze 10-re akkor neki a 9-0 is tetszett. Ha meg már új kártyája volt, akkor meg a 10-est bizonygatta, hogy milyen jó. Ilyen az emberek EGO-ja. Az viszont tény hogy egy újabb technológia nem fog csúnyább lenni, mint a régi. Az persze megint biztos, hogy picit talán gyorsabb is. Ha pedig egyre élethűbb játékokkal akarunk játszani, akkor ez a kicsi is számít.
Sok kicsi, sokra megy.....

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#31) tzsolesz válasza TTomax (#28) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két év múlva ha ilyen (az első képen látható) árnyékot fogsz látni egy játékban, ki fogod röhögni, hogy pff, de gázok voltak még anno akkor játékokban az effektek, árnyékok, hisz megoldották két különálló csíkkal, fúú de szar, stb... Ezek az új árnyékok alapját képezhetik egy új látványvilágnak a játékok történetében. Csak pici lépés, nem olyan látványos, de idővel szükség lesz rá. Ráadásul ez a DX11 alapja, ahogyan azt már tudjuk is.
Most még hozzá vagyunk szokva a silány szar árnyékokhoz, de ez meg fog változni.

Nagyon remélem ebben az évben egyre több igazi Dx10.1-es játék fog megjelenni, mert akkor nyugodt szívvel kapcsolhatok a 4670-esen is akár 4XAA-át, úgy hogy az nem jár teljesítménycsökkenéssel. Bár az esetek többségénél (95%) most is kapcsolatok 4XAA-t 1280x1024-ben, mert nem rengeti meg.

[ Szerkesztve ]

(#32) morfondőr

morfondőr
(fanatikus tag)

Szerény véleményem szerint sokkal szebbek a dx10.1-es árnyékok, mint a 10-es. Sokkal élethűbb ez a "finomabb" átmenet, mint ha éles árnyékokat vetnének a tárgyak! Ahogy már az előző hozzászólók is írták: nem hatalmas fejlesztés, de akkor is előrelépés az élethűbb megjelenítés felé!

(#33) zed1983 válasza morfondőr (#32) üzenetére

zed1983
(őstag)

Persze, hogy szebb és itt már van különbség, mert dx9 és dx10 között én nem láttam :Y

(#34) TTomax válasza Abu85 (#29) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A valósághoz csak akkor áll közelebb a DX10.1-es kép ha szórt fényről beszélünk.Ha egy erős irányított fény árnyékát nézem akkor az bizony ilyen éles.
Na de most nem is ez lenne itt a legnagyobb gond.... vizsgáljuk meg az esetet egy vérbeli gémer szemszögéből.... mi is a fontos? a több FPS persze... mert egy kemény harcban nincs idő elmélkedni egy árnyék szélén,habár az össz. látványt nagyon tudja javítani vagy rontani is.Ha végre merhető értékkel gyorsabb lesz a Radeon akkor bizony elég sok ember azt vinné minta cukrot...
Reméljük a jövő,játékai az ATI-nak fognak kedvezni,mert ráférne a cégre néhány olyan év amit eddig az NV vágott zsebre.Gyanítom ez előbb-utóbb össze is fog jönni.Kíváncsi vagyok mennyi kikanázható tartalék van még az R600-ban mennyit lehet ebből kifacsarni,és ez elég lesz-e egy tartós előny eléréséhez.Jó kis harc lesz ez,remélem mi vásárlók járunk csak jól...

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#35) tzsolesz válasza TTomax (#34) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mikor jön el az az idő, amikor nem azt kell nézni, hogy melyik cég javára dolgoztak a játékfejlesztők, egy bizonyos játék elkészítése után. :Y
Az lenne szép. Remélem a DX11 erre jó lesz. Mindkét cég hasonló irányvonalat követne, egy jó ügy érdekében. :K

Az aláírásod aláz. :C

(#36) TTomax válasza tzsolesz (#35) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Ez szerintem csak akkor lehetséges,ha nem lesz DX... :U

Köszönöm! :B

(#37) tzsolesz válasza TTomax (#36) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha nem lesz DX

De miért is? :F Ezt nem értem. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.